1

بابه‌ت: متمانه

سه‌ره‌تا متمانه‌ت به‌و شتانه‌ هه‌بێت که‌ له‌ ده‌ورته‌ به‌لام له‌ هه‌مووی گرنگتر متمانه‌ت به‌خۆت هه‌بێت                                                                                                   .نه‌زانراو.

ئه‌گه‌ر باوڕت به‌شتێک هه‌بوو ڕێگه‌ به‌هیچ که‌سێک مه‌ده لێتی دووربخاته‌وه‌ ،به‌دوای خه‌ونه‌کانت بکه‌وه‌ تا ئه‌و کاته‌ی ده‌یکه‌ی به‌ڕاستی                                                                                  .ئه‌یمی بڵه‌نت.

گاڵته‌و گه‌پ له‌متمانه‌ به‌خۆ بونه‌وه‌ دێت                                                            .ڕیتا بڕاون.

ئه‌و که‌سه‌ی متمانه‌ی به‌خۆیه‌تی متمانه‌ی که‌سانی تریش به‌ده‌ست دێنێ    .لازاڕۆو.
کاتێ له‌ناخه‌وه‌ دوژمنت نه‌بێ دوژمنی ده‌ره‌وه‌ ناتوانێ ئازارت بدا                             .په‌ندێکی ئه‌فریقی .

ئه‌و كه‌سه‌ی به‌ویست و ئاره‌زوی خۆی له‌ دلم هاتبێته‌ ده‌ره‌وه‌ ئه‌گه‌ر شای دلیشم بوبێت، ئه‌م جاره‌ به‌ به‌نده‌ش قبوڵناكرێته‌وة !!

2

وه‌ڵام: متمانه

ay aw  dastanat  xosh bn
walla  dwene  ba  dowae babatek  agaram  bas  la  mtmana  bkat
xot  azane  mtmanam ba  kas  namawa
neutral:|

http://smn21.com/up/uploads/jpg/fb559108c8.jpg

3

zor supas dla gyan nabet mtmanat ba kas nabet harchanda 7aqta

ئه‌و كه‌سه‌ی به‌ویست و ئاره‌زوی خۆی له‌ دلم هاتبێته‌ ده‌ره‌وه‌ ئه‌گه‌ر شای دلیشم بوبێت، ئه‌م جاره‌ به‌ به‌نده‌ش قبوڵناكرێته‌وة !!

4

[size=24]جوانه‌ ده‌سته‌كانت خۆش ماندونه‌بی هیوادارم به‌رده‌وام بیت[/size]

5

zor supas bo payamakat shaeda bareze