1

بابه‌ت: یه‌ك كۆڵ گله‌یی و پێشنیار ..

[size=16]ده‌ست خۆشی له‌ كاك سیروان بۆ نوسینه‌وه‌ی ئه‌م چه‌ند ڕه‌خنه‌ و پێشنیاره‌ .

سه‌باره‌ت به‌ كاك " سه‌رهه‌نگ موحسین "

كاك سه‌رهه‌نگ یه‌كێك بوو له‌ ده‌سته‌ی به‌ڕیوه‌به‌رانی یانه‌ی سه‌رهه‌نگ موحسین به‌هۆی ئه‌وه‌ی كه‌ ئه‌و ماوه‌یه‌ وه‌ك باش ئاگاداربووین زۆربه‌ی كاته‌كانی له‌ ( facebook ) و ( Yahoo ) به‌سه‌ر ده‌برد داوای له‌ ئێمه‌كرد كه‌ پله‌ی بهێنینه‌وه‌ خواره‌وه‌ له‌ ده‌سته‌ی " به‌ڕیوه‌به‌ران " بۆ " گۆڵچی یانه‌ی هه‌ولێر " ئێمه‌ش به‌و په‌ڕی خۆشحاڵیه‌وه‌ پێشنیاره‌كه‌مان قبوڵ كرد ، ئێستاش به‌رگری ناكه‌م به‌ڵام ئه‌گه‌ر هاتوو به‌شداریش نه‌كات زۆر ئاساییه‌ چونكه‌ی پله‌ی به‌ڕیوه‌به‌رانی نیه‌ له‌ یانه‌ .

سه‌باره‌ت به‌ " سه‌رپه‌رشتیاران "

وه‌ك زۆر باش له‌ حاڵی سه‌رپه‌رشتیاران ئاگادارم " ئایه‌ " خان له‌ یانه‌یه‌یكی تر پله‌ی " سه‌رپه‌رشتیاری گشتی " هه‌بوو پاش ئه‌وه‌ی له‌ یانه‌كه‌مان پله‌ی " سه‌رپه‌رشتیار "ـی وه‌رگرت ڕاسته‌وخۆ له‌و یانه‌یه‌ ده‌ستی له‌ سه‌رپه‌رشتیاری هه‌ڵگرت هه‌رچه‌نده‌ ئێمه‌ له‌گه‌ڵ ئه‌م بڕیاره‌ نه‌بووین به‌ڵام خۆی وای پێ باشتر بوو .
سه‌رپه‌رشتیار ده‌بێت چاڵاك بێت " سه‌رپه‌رشتیار به‌لای كه‌می ده‌بێت زیاتر له‌ " 3 تا 4 " كاتژمێر له‌ هێڵ بێت ئه‌گه‌ر بێت و نه‌توانی با داوای ئه‌وه‌بكات " له‌ سه‌رپه‌رشتیاری بمهێنه‌ خواره‌وه‌ " وه‌ك خاتوو " ڤینۆس " كه‌ به‌وپه‌ڕی به‌ڕیزه‌وه‌ داوای هێنانه‌خواره‌وه‌ی كرد ئێمه‌ش قبوڵمانكرد (( هه‌ركاتێك سه‌رپه‌رشتیار كاتی ئه‌وه‌ی نه‌بوو بێته‌ یانه‌ باداوی هێنانه‌خواره‌وه‌ بكات هه‌ركات گه‌ڕایه‌وه‌ به‌ دڵنیایه‌وه‌ پله‌كه‌ی وه‌رده‌گرێته‌وه‌ )) ئه‌گه‌ر هاتوو ئێمه‌ ئه‌ندامێكمان به‌ پله‌ی سه‌رپه‌رشتیار دانا ده‌بێت ئه‌و چاڵاكیه‌ی له‌ یانه‌كانی تر هه‌یتی به‌ پله‌ی ئه‌ندام ..... زیاتر په‌ره‌ به‌و لایه‌نه‌ بدات كه‌ لێی سه‌رپه‌رشتیاره‌ وه‌ك " خاتوو یاس " پاش ئه‌وه‌ی پله‌ی سه‌رپه‌رشتیاری له‌ یانه‌یه‌كی تر وه‌رگرت لێره‌ سارد بۆوه‌ ئه‌مه‌ش نیشانه‌ی دڵسۆزی تی به‌ڵام به‌ داخه‌وه‌ سه‌رپه‌رشتیار هه‌یه‌ به‌ن پێچه‌وانه‌ی ئه‌وه‌ .

1- كه‌م كردنه‌وه‌ی به‌شه‌كانی سه‌رهه‌نگ بۆ یه‌ك به‌ش به‌ ناوی ( به‌رهه‌مه‌ شیعریه‌كانی سه‌رهه‌نگ موحسین )

ئاسۆ / وه‌ك كاك سه‌رهه‌نگ ئاماژه‌ی پێداوه‌ ئه‌مه‌یان ده‌كه‌ینه‌وه‌ یه‌ك به‌ش به‌ناوی " به‌رهه‌مه‌كانی سه‌رهه‌نگ موحسین "

2- زیادكردنی به‌شێك به‌ ناوی ( به‌هره‌ی ئه‌ندامان ) " شیعر، چیرۆك، په‌خشان، پۆسته‌ر ..هتد "

ئاسۆ / انشالله‌ له‌ داهاتوویه‌كی نزیك ئه‌م كاره‌ ده‌كه‌ین .

3- به‌شه‌كانی (دیمانه‌ی ئه‌ندامان ) و ( دیمانه‌ ) بكرێته‌ یه‌ك به‌ش .

ئاسۆ / ئمه‌یان ئاسانه‌ كێشه‌مان نیه‌ ده‌كینه‌ یه‌ك به‌ش

4- لابردنی به‌شی ( قوڵی خەیاڵ و نۆشینی حەقیقەت ) كه‌ ته‌نها بۆ قسه‌ی زل كراوه‌ته‌وه‌ و خاوه‌ن به‌ش ته‌نانه‌ت ژماره‌ی نهێنی یانه‌شی لا نه‌ماوه‌ .

ئاسۆ / ئه‌م به‌شه‌ هه‌ڵده‌گرین چونكه‌ نزیكه‌ی چه‌ند مانگه‌ هه‌یه‌ چاڵاكی نیه‌ .

ڕه‌خنه‌ و گله‌یی :-

1- سه‌رهه‌نگ : هیچ چالاكیه‌كت نیه‌، ته‌نها له‌ به‌شه‌كانی خۆت ده‌رئه‌كه‌وی و جارجاریش له‌ هه‌ندێ بابه‌تی ده‌گمه‌ن. پاساویشت نه‌بونی كات نه‌بێ، چونكه‌ ئاگادارم كه‌ چه‌ند فه‌یسك بوك و یاهوو به‌كار ئه‌هێنی.

ئاسۆ / من به‌رگری له‌ كاك سه‌رهه‌نگ ناكه‌م به‌ڵا ئه‌و له‌ده‌سته‌ی به‌ڕێوه‌به‌ران نه‌ماوه‌ كاك سیروان .

2- ئاسۆ، ڕه‌وان، سیروان، داریا، ئایه‌ :- هیچ ڕۆشنبیریه‌ك به‌ په‌یامه‌كانتانه‌وه‌ دیار نیه‌، ته‌نها وه‌ك ئه‌ندامێكی چالاك ڕه‌فتار ئه‌كه‌ن و شاكارتان گواستنه‌وه‌ی بابه‌ته‌.

ئاسۆ / كاك سیروان ئه‌م شه‌وه‌ كه‌ به‌یه‌كه‌وه‌ بووین وه‌پێش چه‌ند ڕؤژێك له‌مه‌و به‌ر دانشتین به‌یه‌كه‌وه‌ ئه‌وكات له‌گه‌ڵ هه‌ندێك له‌ هاوڕێیان كاك سه‌رهه‌نگ ئاگاداره‌ " من زیاتر خه‌ریكی " DateBase " یانه‌ و له‌به‌رگرتنه‌وه‌ی فایله‌كانی " Scrept " كانم ئه‌گه‌ر هاتوو ئه‌م كاره‌ هه‌فته‌ی 1 ڕۆژ ئه‌نجام بده‌م نزیكه‌ی ( 5 تا 6 ) كاتژمێری ده‌وێت " ده‌بێت زیاتر سه‌رپه‌رشتیاران خه‌ریكی ئه‌م جۆره‌ كارانه‌ بن "

ئێمه‌ زۆر خۆمان هه‌ڵئه‌كێشین كه‌ گوایه‌ یانه‌یه‌كی زۆر ڕۆشنبیرمان هه‌یه‌، من تاقی كردنه‌وه‌یه‌كم كرد بلۆ سه‌لماندنی ئه‌وه‌ی كه‌ گوایه‌ ئیمه‌ ڕۆشنبیرین یان ئه‌ندامانی مه‌كۆ و یانه‌كانی تر؟

ئاسۆ / بۆ ئه‌م بابه‌تی " ته‌وه‌ره‌یه‌ " له‌گه‌ڵ تۆم به‌داخه‌وه‌ یانه‌كه‌مان له‌و ڕووه‌وه‌ زۆر لاوازه‌ چونكه‌ ئێمه‌ زیاتر خه‌ریكی شتی بێ كه‌ڵكین گرینگترین به‌ڵگه‌ش بابه‌ته‌كانی وێنه‌ و نوكته‌ و ....... هتد ..  كه‌ زۆربه‌ی كات سه‌رپه‌رشتیاران ئه‌م كارانه‌ ده‌كه‌ن .

له‌ كۆتایدا هه‌موو ئه‌م پێشنیارانه‌ی كه‌ به‌رزتكردۆته‌وه‌ قبوڵ ده‌كرێت به‌ دڵنیایه‌وه‌ كاك سیروان گیان
هه‌روه‌ها گۆڕانكاریه‌كی زۆریش ده‌كه‌ین .[/size]

2

وه‌ڵام: یه‌ك كۆڵ گله‌یی و پێشنیار ..

[size=19]

- ئاسۆ، ڕه‌وان، سیروان، داریا، ئایه‌ :- هیچ ڕۆشنبیریه‌ك به‌ په‌یامه‌كانتانه‌وه‌ دیار نیه‌، ته‌نها وه‌ك ئه‌ندامێكی چالاك ڕه‌فتار ئه‌كه‌ن و شاكارتان گواستنه‌وه‌ی بابه‌ته‌.

كاك سیروان من له‌گه‌ڵ تۆم كه‌ وه‌ك حاڵی خۆم له‌په‌یامه‌كانی ی خۆمدا ڕازی نیم به‌ڵام انشاءالله‌ هه‌وڵ ده‌ده‌م له‌و ڕێوه‌ باشم بم به‌خۆمدا بچمه‌وه‌..

4- لابردنی به‌شی ( قوڵی خەیاڵ و نۆشینی حەقیقەت ) كه‌ ته‌نها بۆ قسه‌ی زل كراوه‌ته‌وه‌ و خاوه‌ن به‌ش ته‌نانه‌ت ژماره‌ی نهێنی یانه‌شی لا نه‌ماوه‌.

منیش له‌گه‌ڵ ئه‌وه‌م كه‌ لابرێ چونكه‌ هیچ چالاكیه‌كی وای تێدا نیه‌..

"

ئایه‌ " خان له‌ یانه‌یه‌یكی تر پله‌ی " سه‌رپه‌رشتیاری گشتی " هه‌بوو پاش ئه‌وه‌ی له‌ یانه‌كه‌مان پله‌ی " سه‌رپه‌رشتیار "ـی وه‌رگرت ڕاسته‌وخۆ له‌و یانه‌یه‌ ده‌ستی له‌ سه‌رپه‌رشتیاری هه‌ڵگرت هه‌رچه‌نده‌ ئێمه‌ له‌گه‌ڵ ئه‌م بڕیاره‌ نه‌بووین به‌ڵام خۆی وای پێ باشتر بوو .

من حه‌زناكه‌م ئه‌وه‌م گوێ لێ بێت بڵێن له‌به‌ر یانه‌ی سه‌رهه‌نگ وازی له‌وێ هێنا نه‌خێر ئه‌وه‌ وه‌نیه‌ كاك ئاسۆ خۆت ئاگاداری هۆیه‌كه‌ی ، هه‌رچه‌نده‌ ئه‌وانیش وا ده‌ڵێن ده‌ڵێن له‌ یانه‌ی سه‌رهه‌نگ بوه‌ سه‌رپه‌رشتیار بۆیه‌ لێره‌ ڕۆی به‌ڵام ئه‌وه‌ هیچ ڕاست نیه‌ من له‌به‌ر كێشه‌یه‌كه‌وه‌ رۆیشتم نه‌ك له‌به‌ر ئێره‌...

" خاتوو یاس " پاش ئه‌وه‌ی پله‌ی سه‌رپه‌رشتیاری له‌ یانه‌یه‌كی تر وه‌رگرت لێره‌ سارد بۆوه‌ ئه‌مه‌ش نیشانه‌ی دڵسۆزی تی به‌ڵام به‌ داخه‌وه‌ سه‌رپه‌رشتیار هه‌یه‌ به‌ن پێچه‌وانه‌ی ئه‌وه‌ .

كاك ئاسۆ یاس له‌وێش چالاكی نه‌ماوه‌ یاس له‌هه‌ندێ وانه‌ی پۆلی 6 دا زۆر زیره‌كه‌ بۆیه‌ جارێ له‌ماڵی خۆیان نیه‌ چووه‌ ده‌رس به‌ كچی پوری بڵێ بۆیه‌ زۆر ده‌رناكه‌وێ smile

[/size]

[size=18]ده‌ستت خۆشبێ كاك سیروان پێشنیاره‌كانت له‌جێ بوو بژی...[/size]

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1236149_697070383655617_1856657392_n.jpg
کــه‌سـێـک نـیـه‌ بـپـرسـێـت لـێـم مـن بـۆ کـێ فـرمـێـسک ده‌رێـژم
شـــه‌و تــــا بـــه‌یــــان نـهـێـنـیـه‌کــان لـــه‌ نـــاخـی دڵـمـا ده‌نـێــژم
ئــــه‌وه‌نـده‌ گـریــــام. گــریــــانـیـش بـــه‌ بـیـنـیـنـی مـــن بـێ زاره‌
شـــه وانــه‌ هــاوده‌مـی ئــاسـمــان بــه‌ڵام مــانـگـم هــه‌ر نـادیـاره‌
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YatqPYkZQa4[/youtube]

3

سڵاو برا ..

سه‌رهه‌نگ: ئه‌م پێشنیاریه‌ت جێ به‌جێ ده‌كرێ، له‌ سێ به‌شه‌وه‌ ده‌كرێ به‌ دوو به‌ش، ئاخر تا به‌شه‌كانی "زی زی" ته‌واو نه‌كه‌م نامه‌وێ تێكه‌ڵ بكرێ.

ئه‌مه‌یان باش:)

سه‌رهه‌نگ: كاك سیروان له‌ بیرت نه‌چێ پله‌ی من لێره‌ "گۆلچی یانه‌ی هه‌ولێر"ه‌، ئه‌ی ده‌رتان نه‌كردووم له‌ به‌ڕێوه‌بردن

سه‌یره‌..! ئه‌ڵێی تۆش درك به‌وه‌ ناكه‌ی كه‌ یانه‌كه‌ ناوی ( سه‌رهه‌نگ موحسین)ه‌  ؟!!

سه‌رهه‌نگ: من پێم وایه‌ له‌به‌ر زۆری بابه‌تی ڕۆژانه‌ ماوه‌ نابێ كه‌ پوخته‌و پڕ وه‌ڵام بۆ بابه‌ته‌كان بنووسن، الله‌ اعلم.

* ئه‌گه‌ر به‌ڕێوه‌به‌ران به‌شداری نوكته‌ و هه‌ندێ به‌شه‌ لاوه‌كیه‌كان نه‌كه‌ن، گله‌ییان نایه‌ته‌ سه‌ر، به‌ڵام كاتێك ئه‌بینن ئه‌ندامێك بابه‌تێكی خۆی نوسیوه‌ و پێوه‌ی ماندو بووه‌ نابێت به‌شدار نه‌بن، زۆری بابه‌تیش نابێته‌ پاساو چونكه‌ سه‌رجه‌م مه‌كۆ و یانه‌كانی تریش وه‌ك ئێمه‌ وان.

سه‌رهه‌نگ: ڕۆشنبیر بوون و نه‌بوون به‌وه‌ نیه‌ كه‌ تۆ وه‌ڵامت بۆ بابه‌تێ نه‌نووسیوه‌، من خۆم ئه‌و بابه‌ته‌م كرده‌وه‌ به‌ڵام ئه‌و كاتی كاتم كه‌م بوو، له‌ دڵی خۆمدا وتم دواتر ده‌یكه‌مه‌وه‌ و شتێ ده‌نووسم كه‌ چی بیرم چوو و دواتریش بابه‌ته‌كه‌ نوێ نه‌بوویه‌وه‌ بۆیه‌ له‌ كیسم چوو.

من نالێم به‌شداری كردن له‌م بابه‌تانه‌ پێوه‌ره‌ بۆ هه‌ڵسه‌نگاندنی ڕۆشنبیری، به‌ڵام هانده‌ره‌ بۆ ڕۆشنبیربونی خۆمان و ئه‌ندامانی تر به‌ گشتی .

چاومانی كاك ماكان wink

سپێدەیەکی پڕ گۆرانییە
شەقایق بۆ خۆر هاتۆتە سەما
زەردەی خۆرنشین چەندە سامناکە
خەیاڵی مەرگ دێنێ بەسەرما
خۆزگە ئەمتوانی بەری بەیانان
خۆری ئومێدت بۆ بوەستێنم
لە ڕەنگاڵەیی قەوس و قەزەحدا
پەیکەری باڵات بۆ بنەخشێنم

4

به‌ مه‌رجێک له‌گه‌ڵتام . . . ده‌بێت تۆش به‌رهه‌مه‌کانی خۆتمان بۆ بخه‌یته‌ ڕوو .

كاك سه‌هه‌ند سلاو ..
من زیاتر مه‌به‌ستم ئه‌وه‌بوو به‌رهه‌مه‌كانی تۆ ببینین، دڵنیابه‌ منیش به‌رهه‌می خۆم ئه‌خه‌مه‌ ڕوو ئه‌گه‌ر هه‌بێت .

به‌ ته‌واوی له‌گه‌ڵتام.

یه‌ك فه‌رده‌ سوپاس big_smile

سپێدەیەکی پڕ گۆرانییە
خەیاڵی مەرگ دێنێ بەسەرما
خۆری ئومێدت بۆ بوەستێنم

5

كاك سه‌رهه‌نگ یه‌كێك بوو له‌ ده‌سته‌ی به‌ڕیوه‌به‌رانی یانه‌ی سه‌رهه‌نگ موحسین به‌هۆی ئه‌وه‌ی كه‌ ئه‌و ماوه‌یه‌ وه‌ك باش ئاگاداربووین زۆربه‌ی كاته‌كانی له‌ ( facebook ) و ( Yahoo ) به‌سه‌ر ده‌برد داوای له‌ ئێمه‌كرد كه‌ پله‌ی بهێنینه‌وه‌ خواره‌وه‌ له‌ ده‌سته‌ی " به‌ڕیوه‌به‌ران " بۆ " گۆڵچی یانه‌ی هه‌ولێر " ئێمه‌ش به‌و په‌ڕی خۆشحاڵیه‌وه‌ پێشنیاره‌كه‌مان قبوڵ كرد ، ئێستاش به‌رگری ناكه‌م به‌ڵام ئه‌گه‌ر هاتوو به‌شداریش نه‌كات زۆر ئاساییه‌ چونكه‌ی پله‌ی به‌ڕیوه‌به‌رانی نیه‌ له‌ یانه‌ .

زۆر سه‌یره‌ ئه‌و قسانه‌ ئه‌كه‌ن ئێوه‌؟!
زۆریشم پێ ناخۆشه‌ تكایه‌ با دووباره‌ نه‌بێته‌وه‌ ..
كاك ئاسۆ ئه‌ی ئه‌م یانه‌ ناوی ( سه‌رهه‌نگ موحسین ) نیه‌ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ئه‌گه‌ر ناوه‌كه‌ی ئه‌گۆرن منیش گله‌یی ناكه‌م .

سه‌باره‌ت به‌ " سه‌رپه‌رشتیاران "

وه‌ك زۆر باش له‌ حاڵی سه‌رپه‌رشتیاران ئاگادارم " ئایه‌ " خان له‌ یانه‌یه‌یكی تر پله‌ی " سه‌رپه‌رشتیاری گشتی " هه‌بوو پاش ئه‌وه‌ی له‌ یانه‌كه‌مان پله‌ی " سه‌رپه‌رشتیار "ـی وه‌رگرت ڕاسته‌وخۆ له‌و یانه‌یه‌ ده‌ستی له‌ سه‌رپه‌رشتیاری هه‌ڵگرت هه‌رچه‌نده‌ ئێمه‌ له‌گه‌ڵ ئه‌م بڕیاره‌ نه‌بووین به‌ڵام خۆی وای پێ باشتر بوو .
سه‌رپه‌رشتیار ده‌بێت چاڵاك بێت " سه‌رپه‌رشتیار به‌لای كه‌می ده‌بێت زیاتر له‌ " 3 تا 4 " كاتژمێر له‌ هێڵ بێت ئه‌گه‌ر بێت و نه‌توانی با داوای ئه‌وه‌بكات " له‌ سه‌رپه‌رشتیاری بمهێنه‌ خواره‌وه‌ " وه‌ك خاتوو " ڤینۆس " كه‌ به‌وپه‌ڕی به‌ڕیزه‌وه‌ داوای هێنانه‌خواره‌وه‌ی كرد ئێمه‌ش قبوڵمانكرد (( هه‌ركاتێك سه‌رپه‌رشتیار كاتی ئه‌وه‌ی نه‌بوو بێته‌ یانه‌ باداوی هێنانه‌خواره‌وه‌ بكات هه‌ركات گه‌ڕایه‌وه‌ به‌ دڵنیایه‌وه‌ پله‌كه‌ی وه‌رده‌گرێته‌وه‌ )) ئه‌گه‌ر هاتوو ئێمه‌ ئه‌ندامێكمان به‌ پله‌ی سه‌رپه‌رشتیار دانا ده‌بێت ئه‌و چاڵاكیه‌ی له‌ یانه‌كانی تر هه‌یتی به‌ پله‌ی ئه‌ندام ..... زیاتر په‌ره‌ به‌و لایه‌نه‌ بدات كه‌ لێی سه‌رپه‌رشتیاره‌ وه‌ك " خاتوو یاس " پاش ئه‌وه‌ی پله‌ی سه‌رپه‌رشتیاری له‌ یانه‌یه‌كی تر وه‌رگرت لێره‌ سارد بۆوه‌ ئه‌مه‌ش نیشانه‌ی دڵسۆزی تی به‌ڵام به‌ داخه‌وه‌ سه‌رپه‌رشتیار هه‌یه‌ به‌ن پێچه‌وانه‌ی ئه‌وه‌ .

وه‌ك هه‌میشه‌ ڕووی گازه‌نده‌ و گله‌یت له‌ سه‌رپه‌رشتیارانه‌ به‌بێ ئه‌وه‌ی هه‌ڵوه‌سته‌یه‌ك له‌ كاری به‌ڕێوه‌به‌ران بكه‌یت : ( سه‌رهه‌نگ، ڕه‌وان، ئاسۆ)

دواتر هه‌ر سه‌رپه‌رشتیارێك ئه‌گه‌ر ئه‌ركی خۆی به‌ باشی جێ به‌جێ بكات زۆر ئاساییه‌ به‌ 20 سه‌عات له‌ یانه‌یه‌كی تربێت، ئه‌وه‌ هیچ كات گرفت دروست ناكات.

ئاسۆ / من به‌رگری له‌ كاك سه‌رهه‌نگ ناكه‌م به‌ڵا ئه‌و له‌ده‌سته‌ی به‌ڕێوه‌به‌ران نه‌ماوه‌ كاك سیروان .

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟  ئه‌گه‌ر وایه‌ با ئیتر نه‌توانێت به‌رێوه‌به‌رایه‌تی ببینێت !

ڕێزت هه‌یه‌ كاكه‌ ئاسۆ ...

سپێدەیەکی پڕ گۆرانییە
خەیاڵی مەرگ دێنێ بەسەرما
خۆری ئومێدت بۆ بوەستێنم

6

سوپاس بۆ تۆش ئایه‌ خان ..
سه‌ركه‌وتوبیت به‌قوربان ...

سپێدەیەکی پڕ گۆرانییە
خەیاڵی مەرگ دێنێ بەسەرما
خۆری ئومێدت بۆ بوەستێنم

7

سلاو به كشتى ,,

كاك سيروان , يانه ى ئيمه هه موو ماوه ى دووهه فته يه توزيك قه ره بالغى تيكه وتووه , بيش ماوه يه ك زور به كه مى ئه ندامان ده هاتنه سه رى . ئه وانيش هوى خويان هه بوو ,

به هه ر حال ,من بايى خوم بابه تم داناوه و به يامم نوسيوه بو بابه ته كانى يانه , من بيشبركيى يه كم داناوه له يانه مالتان ئاوابيت كه س ناجيت به ياميكى بوبنوسيت ئيتر من جى بكه م له وه زياتر,

به لام يانه وه ك جاران نيه من ئه م قسه يه 100 جار ده ليمه وه , ئه م ئه ندامانه ى ئيستا وه ك ئه ندامه كانى بيشوو نين , به داخه وه , جاران بابه تيكمان داده نا حه قى ماندوو بونمان وه رده كرت به و به يامه جوانانه ى كه بوى ده نوسران به لام ئيستا وانيه ,

من له كه ل ئه وه دام ئه و به شانه ى كه ئامازه ت بيكردووه لاى ببه ن , با لابجيت ,

به شى به هره ى ئه ندامانيش من بيم باشه بكريته وه ,

http://kurdup.com/up/uploads/picture/92e704aba5.jpg

http://kurdup.com/up/uploads/picture/793059c2de.jpg

EwA NiMuNaN

8

سلاو به كشتى ,,

كاك سيروان , يانه ى ئيمه هه موو ماوه ى دووهه فته يه توزيك قه ره بالغى تيكه وتووه , بيش ماوه يه ك زور به كه مى ئه ندامان ده هاتنه سه رى . ئه وانيش هوى خويان هه بوو ,

به هه ر حال ,من بايى خوم بابه تم داناوه و به يامم نوسيوه بو بابه ته كانى يانه , من بيشبركيى يه كم داناوه له يانه مالتان ئاوابيت كه س ناجيت به ياميكى بوبنوسيت ئيتر من جى بكه م له وه زياتر,

به لام يانه وه ك جاران نيه من ئه م قسه يه 100 جار ده ليمه وه , ئه م ئه ندامانه ى ئيستا وه ك ئه ندامه كانى بيشوو نين , به داخه وه , جاران بابه تيكمان داده نا حه قى ماندوو بونمان وه رده كرت به و به يامه جوانانه ى كه بوى ده نوسران به لام ئيستا وانيه ,

من له كه ل ئه وه دام ئه و به شانه ى كه ئامازه ت بيكردووه لاى ببه ن , با لابجيت ,

به شى به هره ى ئه ندامانيش من بيم باشه بكريته وه ,

سوپاس بۆ به‌شداریه‌كه‌ت داریا خان ..
منیش له‌گه‌ڵ ئه‌وه‌دام كه‌ ئێستا وه‌ك جاران نیه‌ .. وه‌ داهاتوش وه‌ك ئێستا نابێت
به‌ڵام با ئێمه‌ هه‌نگاوه‌كانمان بۆ پێشه‌وه‌ بنێیین نه‌ك بۆ دواوه‌ .
تۆش دیاره‌ كه‌ چه‌ند بابه‌تی جوانت هه‌یه‌، وه‌ دیاریشه‌ له‌ چه‌ند بابه‌تدا ساردی ئه‌نوێنی wink

سپێدەیەکی پڕ گۆرانییە
خەیاڵی مەرگ دێنێ بەسەرما
خۆری ئومێدت بۆ بوەستێنم

9

ئمممممم ساردى وه كو جى؟؟

EwA NiMuNaN

10

1- كه‌م كردنه‌وه‌ی به‌شه‌كانی سه‌رهه‌نگ بۆ یه‌ك به‌ش به‌ ناوی ( به‌رهه‌مه‌ شیعریه‌كانی سه‌رهه‌نگ موحسین )
3- به‌شه‌كانی (دیمانه‌ی ئه‌ندامان ) و ( دیمانه‌ ) بكرێته‌ یه‌ك به‌ش .
4- لابردنی به‌شی ( قوڵی خەیاڵ و نۆشینی حەقیقەت ) كه‌ ته‌نها بۆ قسه‌ی زل كراوه‌ته‌وه‌ و خاوه‌ن به‌ش ته‌نانه‌ت ژماره‌ی نهێنی یانه‌شی لا نه‌ماوه‌ .

له‌م 3 پێشنیاره‌ له‌ گه‌لت دام، چونکه‌ من له‌ ده‌ست زۆر به‌شی له‌ یانه‌ بێزارم، پێش ئێستا داوام کرد بوو که‌م بکرێنه‌وه‌.
http://ysm21.net/viewtopic.php?id=12004

2- زیادكردنی به‌شێك به‌ ناوی ( به‌هره‌ی ئه‌ندامان ) " شیعر، چیرۆك، په‌خشان، پۆسته‌ر ..هتد "

له‌ گه‌ل ئه‌م پیشنیاره‌ت دا نیم. به‌شی تایبه‌تمان هه‌یه‌. بۆ هه‌ر جۆرێک له‌ به‌هره‌کان به‌شمان هه‌یه‌ له‌ یانه‌.

2- ئاسۆ، ڕه‌وان، سیروان، داریا، ئایه‌ :- هیچ ڕۆشنبیریه‌ك به‌ په‌یامه‌كانتانه‌وه‌ دیار نیه‌، ته‌نها وه‌ك ئه‌ندامێكی چالاك ڕه‌فتار ئه‌كه‌ن و شاكارتان گواستنه‌وه‌ی بابه‌ته‌.

ڕۆشنبیری له‌ زۆر نووسینی بابه‌ت نیه‌ کاک سیروان، من خوێنه‌ری زۆربه‌ی بابه‌ته‌کانم به‌لام به‌راستی به‌راستی من بۆ هه‌ندێک ئه‌ندام وه‌لام نانووسم! ئه‌گه‌ر بابه‌ته‌که‌یان زۆر زۆریش جوان و به‌ سوود بێت، من له‌ ڕه‌فتار و شێوازی هه‌ندێک ئه‌ندام بیزارم له‌ یانه‌ ئه‌وه‌ی ڕاستی بێت.
له‌ وه‌لامدانه‌وه‌ی زۆر بابه‌ت به‌شداریم کردووه‌، یان پرسیارم کردووه‌ یان ڕه‌خنه‌م گرتووه‌ یان وه‌لامم بۆ ده‌وله‌مه‌ند کردنی بابه‌ته‌که‌ نووسیوه‌ و نووسه‌ر ناچار بووه‌ دوباره‌ وه‌لام بنووسێته‌وه‌!

ئێمه‌ زۆر خۆمان هه‌ڵئه‌كێشین كه‌ گوایه‌ یانه‌یه‌كی زۆر ڕۆشنبیرمان هه‌یه‌، من تاقی كردنه‌وه‌یه‌كم كرد بلۆ سه‌لماندنی ئه‌وه‌ی كه‌ گوایه‌ ئیمه‌ ڕۆشنبیرین یان ئه‌ندامانی مه‌كۆ و یانه‌كانی تر؟
فه‌رموون ببین

دووباره‌ به‌ داخه‌وه‌ زۆربه‌ی ئه‌ندامانمان ئه‌و توانه‌یان نیه‌ ئێمه‌ چه‌ند که‌سێکی ده‌سته‌ی به‌ڕیوه‌به‌ران ناتوانین هه‌موو بابه‌ته‌کان ده‌وله‌مه‌ند بکه‌ین به‌ وه‌لامه‌کانمان.

ئه‌مه‌ بابه‌تێكی منه‌ كه‌ دوای یه‌ك هه‌فته‌ له‌ یانه‌ دامنا به‌ ناچاری گواستمه‌وه‌، چونكه‌ هیچێك له‌ ئێوه‌ به‌ یه‌ك ووشه‌ش به‌شداری نه‌كرد بوو.

http://www.mklove.net/mako/viewtopic.ph … 218#p30218
کاک سیروان 3 وه‌لامی به‌هێزت بۆ هاتووه‌ لێره‌ هه‌رسێکیان ئه‌ندامی ئێمه‌ بوونه‌ !

+ ئه‌وه‌ی راستی بێت من که‌ ‌ ئاماده‌بووانی ئه‌مڕۆ ئه‌بینم 60 ئه‌ندامه‌ که‌چی 40 یان سپامن. دل خۆش نیم!
شتێکی تر که‌ هه‌له‌ی ده‌سته‌ی به‌ڕیوه‌برانه‌، ئێمه‌ ده‌ستکاری بابه‌ت ناکه‌ین، ئه‌ندام ئاگادار ناکه‌ینه‌وه‌، پێیان نالێین ئه‌مه‌ هه‌له‌یه‌ وا راسته‌،راسته‌وخۆ بابه‌ته‌که‌ ده‌گوازینه‌وه‌ و بۆ ده‌سته‌ی به‌ڕیوبه‌ران ده‌نووسین که‌ بۆ بابه‌ته‌گه‌ گواسترایته‌وه‌ یان ده‌ستکاری کراوه‌! ئێمه‌ خۆمان ئه‌زانین، ده‌بێت به‌ ئه‌وان بلێین ، ده‌بێت بابه‌ت ناگواسترێته‌وه‌ تا دوای 24 کاتژمێر، ده‌بێت باته‌که‌ دابخرێت و له‌ بابه‌ته‌که‌ بنووسرێت بۆ ئه‌رشیف له‌به‌ر ئه‌م هۆکاره‌، دوای ماوه‌یه‌ک نزیکه‌ی 24 کاتژمێر بابه‌ته‌گه‌ بگوازینه‌وه‌ تا نووسه‌ره‌که‌ بیبینێت و هه‌له‌که‌ی دووباره‌ نه‌کاته‌وه‌. ئێمه‌ ئه‌یگوازینه‌وه‌ و ئه‌ندامه‌که‌ هه‌مان هه‌له‌ دووباره‌ ده‌کاته‌وه‌.
چه‌ندین شتی تر....!

په‌نا به‌ خوا دوای ته‌واو بوونی تاقیکردنه‌وه‌کانم ده‌بێت گۆڕانکاریێکی گشتی بکرێت له‌ یانه‌، هه‌موو شته‌کانمان دووباره‌یه‌.
ماندوو نه‌بی بۆ ئه‌م هه‌موو گله‌ییه‌:|.

بەداخەوە چیتر سەردانی ئەم یانەیە ناکەم.

11

هاورييان به ئيجازه ى كاك سيروان حه ز ده كه م باسى شتيك بكه م ليره دا,

له يانه عه ره بيه كان تيبينى ئه وه م كردووه , كه هه ربه شيك له يانه سه ربه رشتيارى خوى هه يه , ئه وه واده كات كه به ربرسيار بيت له سه ر ئه و به شه ى خوى و هه مو روز جه ند بابه تيكى بو دابكريت و ئاكادارى به شه كه ى خوى بيت, وه دوو يان سى سه ربه رشتيارى كشتيان هه يه

من ئاوام بى باشه نازانم ئيوه جى ده لين؟؟

ئيمه به شمان زوره و ئه ندامى هه ميشه ئاماده بوومان كه مه , نابيت هه ربه شه و سه ربه رشتيارى خوى هه بيت به لام به شه كرينكه كانى يانه ,

EwA NiMuNaN

12

‏‏ღ داریا ღ نووسی:

له يانه عه ره بيه كان تيبينى ئه وه م كردووه , كه هه ربه شيك له يانه سه ربه رشتيارى خوى هه يه , ئه وه واده كات كه به ربرسيار بيت له سه ر ئه و به شه ى خوى و هه مو روز جه ند بابه تيكى بو دابكريت و ئاكادارى به شه كه ى خوى بيت, وه دوو يان سى سه ربه رشتيارى كشتيان هه يه

ئيمه به شمان زوره و ئه ندامى هه ميشه ئاماده بوومان كه مه , نابيت هه ربه شه و سه ربه رشتيارى خوى هه بيت به لام به شه كرينكه كانى يانه ,

به‌ مه‌رجێک وا باشه‌ که‌ ده‌سه‌لاتی هه‌موو به‌شه‌کانیشی هه‌بێت نه‌ک ته‌نها به‌شه‌ دیاری کراوه‌که‌، به‌لام تایبه‌ت بکرێت به‌ به‌شه‌که‌.

بەداخەوە چیتر سەردانی ئەم یانەیە ناکەم.

13

‏‏ღ داریا ღ نووسی:

نا ئه‌مه‌ باش نیه‌ ته‌نها سه‌رپه‌رشتیاری یه‌ك یان دوو به‌ش بێت " سه‌رپه‌رشتیار " ده‌بیت سه‌رپه‌رشتیاری هه‌موو به‌شه‌كان بكات ئێمه‌ په‌یوه‌ندیمان به‌یانه‌ عه‌ره‌بیه‌كانه‌وه‌ وه‌نیه‌ داریا خان نابێت تقڵیدیان بكه‌ینه‌وه‌ .............. به‌ڵام له‌ چه‌ند ڕۆژی داهاتوودا هه‌ندێك گۆڕانكاری ده‌كه‌ین له‌ به‌ڕیوه‌به‌رایه‌تی و دابه‌ش كردنی ده‌سه‌ڵاته‌كان ........ له‌گه‌ڵ ڕێز ..