بابهت: نانسی و ئایکۆن بهیهکهوه گۆرانی بۆ مۆندیال دهڵێن
لهچاوپێكهوتنێكیدا لهگهڵ رۆژنامهی (الشروق)، نانسی عهجرهمی گۆرانبێژی لوبنانی باس لهنهێنییهكانی دیاریكردنی دهكات بۆ گۆرانی وتنی لهمۆندیالی ئهفریقاو پهیوهندییهكانی لهگهڵ تۆپی پێ، ههروهك تێڕوانینی خۆی پیشان دهدات دهربارهی تۆماركردنی گۆرانییهكهی لهگهڵ ئهستێرهی ناسراوی ئهمریكی «ئهی كۆن» كه بهمدواییانه بۆ دهستپێكی یارییهكانی مۆندیالی ئهفریقا لهلایهن كۆكاكۆلاوه بهرههمهێنراوه.
الشروق: چۆن ههڵبژێررایت بۆ وتنی بهشه عهرهبییهكهی گۆرانییهكهی مۆندیال؟
نانسی: ههڵبژاردنی من لهلایهن رێكخهرانی مۆندیالو ئهی كۆنی گۆرانیبێژهوه نهبووه، بهڵكو لهلایهن كۆمپانیای كۆكا كۆلاوه بووه، كه من ماوهیهكی زۆره ریكلامی بۆ دهكهم.
الشروق: ههڵسهنگاندنت بۆ گۆرانییهكهت لهگهڵ ئهی كۆندا چۆنه؟
نانسی: دهزانم كه ئهی كۆن گۆرانیبێژێكی زۆر ناسراو و تایبهتهو ناوبانگێكی باشی ههیه لهسهر ئاستی جیهان، ههر بۆیهش كۆمپانیای كۆكا كۆلا ههڵیبژاردووه، بهپێی زانیارییهكانیشم، ئهو گۆرانیبێژهش وهك من مهرجی ئهوهی ههبووه، كه پێش پیشاندانی رهزامهندی بۆ وتنی گۆرانییهكه، ئهو گۆرانیبێژه بناسێت كه لهگهڵیدا بهشه عهرهبییهكهی تۆمار دهكات.
لێتان ناشارمهوه كه من رهزامهندیم لهسهر تۆمار كردنی ئهو گۆرانییه پیشاندا لهبهرئهوه نهبوو كه لهگهڵ ئهی كۆنی گۆرانیبێژی بهناوبانگدا تۆمار دهكرێت، بهڵكو بهوهۆیهوه بوو كه ههرگیز نهمدهتوانی گۆرانی ووتن بۆ ڕووداوێكی گرنگ رهتبكهمهوه، كه تهنها چوار ساڵ جارێك دێت وهك كاسی جیهانی، ئهم گۆرانییهش تهنها نه بۆته جێگهی سهرنجی وڵاتانی عهرهبیو ئهفریقا، بهڵكو جێگهی سهرنجی ههموو وڵاتانی جیهانه.
الشروق: كهواته وتنی ئهو گۆرانییهت لهگهڵ ئهی كۆن رهتدهكردهوه ئهگهر بۆ كاسی جیهانی نهبوایه؟
نانسی: بهڵێ، ڕهتمدهكردهوه، چونكه لهبنهرهتدا دژی «دویتۆ»م جائهگهر لهگهڵ گۆرانیبێژه عهرهبهكاندا بێت یان بیانییهكان، پێمخۆشه ئهوهش باس بكهم، كه زۆرێك لهگۆرانیبێژه ناودارو گهورهكان له وڵاتانی عهرهبیدا پێشنیازیان بۆ كردووم گۆرانیی هاوبهشییان لهگهڵدا تۆمار بكهم، بهڵام رهزامهند نهبووم بهوهۆیهی بڕوام به كاری هاوبهش نییه لهگهڵ هیچ هونهرمهندێكدا.
ashqani kurd