بابهت: ♥ ♥بـۆ چـی هـهنـدێـک کـهس نـازانـێـت خـۆشـهویـسـتـی بـکـات؟؟!!♥ ♥
خۆشهویستی ئهو وشي یه که مرۆڤ له ناخی دلیهوه دهری دهبرێت که وشه یهکی زۆر پیرۆزه خۆشهویستی ههستێکی ههستێکه که له بهرامبهر کهسێک دهری دهبریت که مایهی کهو وشهیهبێت .
بهڵام وشهی خۆشهویستی له ناو ئێمه دا وا بهره بهره بهره له ناو چون ئهچێت
ئایا بوچی کهس نازانێت خۆشهویستی بکات یان له مانای خۆشهوستی ناگات نازانێت که تۆ وشه خۆشهویستی بهرامهر به کهسێک دهری دهبریت نازانێت یانی چی له وشه ی خۆشهوسیتی تێناگات نازانێط وشه یهکی چهند پیرۆز ۆ وشي یهکی چهند دلخۆشکهره .
بهس که وشه خۆشهویستی له بهرامبهر به کهسێک دهر دهبریت واته پێت دهلێیت تۆم خۆش دهوێت ئهو وا تێدهکات که خۆشهویستی واشهیهکه که کهسی بهرامهر ههروا بۆ خۆشی دهری بریوه بهرامبهری بهڵام ئهوه ئهو کهسه دلی کراوهیه بۆ خۆشهویستی که ئهم جۆره وشي یه دهر دهبرێط که دهلێت خۆشم دهوێی بهڵام له لای زۆر بهی خهلک واتای خۆشهویستی واتای یانی رابواردن کات بهسهر بردن بهڵام ئهمه وانیه ئهوان بهههله له خۆشهیوستی گهیشتون نازانن مانای خۆشهویستی یانی چی.
ئێستا کچ و کورهکانمان زۆر بهیان که خۆشهویستی دهکهن بۆ رابواردن دهکهن یان بێوهفابون لهگه ل یهکتری یان کچهکه بێوهفادهبێت یان کورهکه بهرای من ئهوانهی که خۆشهویستی دهکهن بێوهفا دهبن که ئهم جۆره کهسانه هێشتان نه گهیشتونهته ئهو ئامانجهی که خۆشهویستی دروست بکهن .
که کچێک ئهم بهسهر هاتهی خۆی بۆ من گێراوه ///
وتی
من ناوم نهسرینه که تهمهنم 19 ساله من تاکوو ئێستا چهندین جار خۆشهیوتیم کردوه بهڵام تاکوو ئێستا نه گهیشتومهته ئامانجێکی سهرکهوتوبیت خۆشهویستی من که 5 جار تا 6 جار خۆشهویستیم کردوه لهگهل کوران به ڵام که کورهکان خۆشهیوسی دهکهن نازانن خۆشهویستی دورست بکهن زۆر بهی زۆری کوره کان خۆشهیوستی له گهل کجان دهکهن که تهنها بۆ رابواردن یان کات بهسهر بردن من چهندی جار ههل خهلهتاوم لهگهل چهندین کورا که خۆشهویستیم کردوه بهڵام خۆشهویستیهکهیان تهنها بۆ رابواردن بوه من که بروام به خۆشهویستی کورهکان ئهکرد وه جارێک کورێک که من زۆرم خۆش دهویست که شهوێک تهلهفۆنی بۆ من کرد وتی دهمهوێت ئهم شهو بێته دهرهوه لهگهلم بچینهدهرهوه بۆ پیاسهیهک منیش زۆر نهزان بون نهم ئهزانی وای لێدێط تاکو وه دوای من لهگهل کورهکه چومه دهرهوه بۆ پیاسهیهک که لهگهلی دوای ئهوه که کورهکه دهست درێژی کرده سهره من ....
وه که کورهکه ههموو کات دهی وت ئێمه بۆ یهکترین پێکهوه دهبین تا مردن له خۆشیو ناخۆشی لهگهل یاکدا ئهبین .
بهڵام من نهم ئهزانی که ئهم کوره تهنها بۆ کات بهسهر بردن له گهل من دایه بهڵام تاکوو جارێک کورهکه به تهله فۆن به منی وت ببوره ئێمه بۆ یهکتری ناگونجێین ئه بێت لێک جیاببینهوه من ههندی لهگهل کورهکه کردم و وتم چۆن ئهم جۆره قسانه ئهکهیت چۆن ئهم بریاره ئهدهیت .
بهڵام به کورهکه چی بێوهفایی بێبهختییێکی زۆری لێکردم ..
بۆ یه ئهلێم بۆچی کهس نازانێت خۆشهویستی بکات کهس له مانای خۆشهویستی تێناگات ..
بهراستی ئهم کارانهی که چ کور یان چ کچ بهم شێوهیه ههلنهخهلهتێن ههر گیز بریار لهسهر ئهم جۆره کارانه نهکهنهوه بۆ ئهوهی که وهکو ئهم کچه لێنهیهن چونکه لهوانهیه رۆژێک بێت ئێوهش خۆشهویستی بکهن وهک ئهوانهتان لێبێت .
خۆشهویستی ئهوهیه که به دڵ ۆ به گیان یهکهکت خۆش بوێط .
نهک به قسهو قسه لۆک..
هیوادارم ئهم بابهته تان سود لێوهر بگرێط هیچ کات بۆ رابواردن یان بۆ کات به سهر بردن خۆشهویستی مهکهن چونکه رۆژێک دادێط شتێکی ناخۆشت بهسهر بێت سهرکهوتوبن گوڵهکانم تهمهن درێژ بن بژی ..
سه ر جا وه ى مه كؤى كوردان