بابهت: پیرێژنهکه زۆر سهیر موسڵمان بوو
[size=16]پێش ئەوەی خۆی لەسێدارە بدات، تەقەی دەرگا هات!!!
لە ئەمستردام پایتەختی هۆڵەنداوە
ئیمام به كوڕەكەیی ووت:
- با ئەمرۆ نەڕۆین باران زۆر دەبارێت.
- بابە گیان بەڵام لەم بارانە زۆرەدا مرۆڤی زۆرهەیە کە بۆ دۆزەخ دەڕۆن، دەبێت بڕۆین، بابە کتێبەکان بدە بە من خۆم دابەشیان دەكەم.
باوکی کتیبەکانی پێدا و مناڵەکە رۆشته دەرەوە بڵاوی دەکردنەوە دوای دوو کاتژمێر تەنها یەک کتێبی مابوو، چووه بەردەم ماڵێک و تەقەی دا لە دەرگا چەند جارێك بەڵام وەڵام نەبوو، زەنگی لێدا وەڵام نەبوو، ویستی بڕوات بینی دەرگاکە کرایەوە و پیرەژنێک بوو زۆر دڵتەنگ دیار بوو وتی چیت دەوێت ڕۆڵە؟
- پوورێ هاتووم تا دوا کتێبت بدەمئ کە باسی خوای گەورە و بەندایەتی و بەختەوەری راستەقینە دەکات.
پیرەژنەکە کتێبەکەی وەرگرت و زۆر سوپاسی منداڵەکەی کرد و منداڵەکە رۆشت. دوای یەک هەفتە کاتێ وتاری رۆژی هەینی تەواو بوو ئیمام ووتی:
- کێ پرسیاری هەیە؟
پیرەژنێک لە ریزی دواوەی ژنانەوە ووتی:
- یەکەم جاره دێمە مزگەوت و هەینی پێشوو من موسڵمان نەبووم، ماوەیەکی زۆرە مێردەکەم مردووە و کەس نە دەهات بۆلام زۆر بیزاربوبوم هیوام نەما بوو، بۆیە ویستم خۆم بکوژم، بۆیە پەتێکم هەڵواسی بە پانکەی ژوورەکەمان لە قاتی سەرەوەی ماڵەکەمان و ویستم خۆم بخنکێنم، بەڵام لەو کاتەدا گوێم لە تەقەی دەرگا، بۆیە چووم دەرگاکە بکەمەوە، بینیم منداڵیکی ڕووخۆشی جوان بوو كتێبێکی پئدام بە ناوی (رێگایەک بەرەو بەهەشت) کاتێک خوێندمەوە هەموو دڵ تەنگیەکەم گۆڕا بە فرمێسکی خۆشی, خودامناسی زۆر هەستێکی خۆش بوو به راستی, ئێستا من بەختەوەرم.
لەو کاتەدا مزگەوتەکە پر بوو لە دەنگی گریان و تەکبیرکردن، ئیمامەکەش به چاوی پڕ فرمێسکەوە بەرەو لای منداڵەکەی هات و ناو چاوانی ماچكرد
له فهیسبووك لاپهرهی عادل شاسواری..[/size]
خەو.. خۆراک.. خەیاڵ.. بیرکردنەوە و هۆش
پێم بڵی کەی دەبمەوە خاوەنیان !![/center]