1

بابه‌ت: داخوازی کچان به‌ پێی ساڵه‌کان

[size=16]شێوازی کچان کە داواکاری شوکردنیان دێت بە پێی بەسەر چونی کات ساڵی 1930 باوک:ئەو میوانەی هاتبوون داوای تۆیان کرد منیش قسەم پێ داون ، خۆت ئامادە بکە گواستنەوەت لەم نزیکانەیە کچ: بەچاوان باوکە ...............................

ساڵی 1950 دایک: هەفتەی داهاتوو ئەگوازرێیتەوە پیرۆزە کچ: چۆنتان پێ باشە ئاوایە دایکە .. لە روخساریشی هێمای ڕازیبوونی دیارە ........................

ساڵی 1960 دایک:کوڕە مامت داوای ک...ردووی پاش مانگێک ئەتگوازنەوە، پیرۆزە کچ :بێدەنگ دەبێ لە ڕوخساریشی شەرم و خۆشی دەبینر ........................

ساڵی 1970 دایک:کوڕی فڵان داوای کردووی ڕازی یا نا؟ کچ: دەست بە نازکردن دەکا نا جارێ بچوکم "سبحان الله" ........................

ساڵی 1980 کچ هەنجەت ئەدۆزێتەوە ئەسڵ و فەسڵی چیە لە باری ئابووری ئەپرسێ هەموو چاوەڕێی وەڵامن وەڵام دەداتەوە: دەی ڕازیمە عەیبی نیە ........................

ساڵی 1990 کچ لێی ئەبێتە عەکسی نا ئەبێ سەرەتا لەگەڵی دانیشم و قسە بکەم دانیشتنی لەگەڵ ئەکا و هینان و بردن دواتر ڕازی نیم لەبەر ئەوەی سمێڵی هەیە ........................

ساڵی 2000 کچ: دایکە ئەمڕۆ خۆشەویستەکەم دێت ڕازی بن و ڕازی نەبن من هەر دەکەم گەر ڕازیش نەبن ئەکەم چونکە من لەو زیاتر کەسی ترم خۆش ناوێت ........................

ساڵی 2010 کچ : من خۆشم دەوێی رازیم پێت بەس بە یەک ئەڵقە ڕازیم !!! گەر نەشم هێنی ئینتحار دەکەم ........................

ساڵی 2015 ئەمڕۆ خطوبەمە باوکە ..... شەو دەرنەچیت باش، باوک: باشە شەو بە بیرم بێنەوە نەوەک لەبیر بکەم ........................

ساڵی 2020 کچ: باوکە باوکە هەفتەی داهاتوو ئەگوازرێمەوە تۆش داوەت کراوی لەبیر نەکەی بە ماڵی مامەکان و خاڵەکانم بڵێ بەس بزانە کێت دەوێ داوەتی بکە بەس لە 20 کەس زیاتر نەبێ ها ........................

ساڵی 2030 کچ: باوکە من حه‌زم له‌ كوڕێك كردووه‌ و خۆشم ئه‌وێت ،،ئه‌مشه‌و خۆت وون نه‌كه‌ی ئه‌چین بۆ خوازبێنی ماڵی كوڕه‌كه‌ چاوه‌روانمان ئكه‌ن باشه‌ باوه‌ گیان ....؟؟!

فه‌یسبووك
[/size]

[center]زۆر شتی من هەیە لای خۆت گلت داوەتەوە
خەو.. خۆراک.. خەیاڵ.. بیرکردنەوە و هۆش
پێم بڵی کەی دەبمەوە خاوەنیان !!
[/center]