1

بابه‌ت: ئايا دةزانى ؟؟؟؟

ئایاده‌زانی؟؟؟ ترسناكترين وڵات بۆ ژیان تیایدا
ئه‌نگۆڵا، به‌لکاس، کۆڵۆمبیا، عيراق حه‌وته‌م وڵاته‌
ئایاده‌زانی؟؟ پاکوخاوێنترین شاره‌کانی جیهان
کاڵگری- که‌نه‌دا، هۆنۆلولو- ئه‌مه‌ریکا، هێلسینکی- فینله‌ندا، ئۆتاوا- که‌نه‌دا
ئایاده‌زانی؟؟ ئه‌و وڵاتانه‌ی که‌ زۆر به‌خێرایی ئابوريیان به‌رزده‌بێته‌وه‌
عيراق، چاد، لیبریا، فه‌نزوێلا، ئۆکرانیا، ئه‌نگۆلا، ئه‌سيوبیا، مه‌نگۆلیا
ئایاده‌زانی؟؟ زیاترین ژماره‌ی موسوڵمانان به‌پێی وڵات
ئه‌نده‌نوسیا 182.570.000
پاکستان 134.480.000
هیندستان 121.000.000
به‌نگلادیش 114.080.000
تورکیا 65.510.000
ئێران 62.430.000
ئایا ئه‌زانی گوێی چه‌پ توانای بیستنی له‌ گوێێ راست که‌متره‌

ئایا ئه‌زانی که‌ ته‌مه‌نی مه‌یمون له‌ 30 ساڵ تێپه‌ڕ ناکات ئه‌گه‌ریش تێپه‌ڕ بکات زۆر که‌مه‌
ئایه ده‌زانى؟ له‌ 25% تا 30% له‌ دانیشتوانى جیهان ده‌پژمن نه‌وه‌ك له‌به‌ر تۆزوو غوبار بێت , به‌ڵكو ئه‌م پژمینه‌ له‌ ده‌رنجامى به‌ركه‌وتنى له‌ناكاوه‌ به‌ ڕووناكى ؟
ئایه‌ ده‌زانى ؟ سه‌وزه‌ میوه‌جات ترسناكى له‌ تووش بوونى نه‌خۆشى دڵ و شێر په‌نجه‌ و به‌ تایبه‌تیش شێرپه‌نجه‌ى قۆلۆن كه‌م ده‌كاته‌وه‌ ؟
ئایه‌ ده‌زانى؟ دارى فلین (ته‌په‌ دۆر) پێویستى به‌ ده‌ (10) ساڵه‌ بۆ ئه‌وه‌ى یه‌ك ته‌به‌قه‌ فلین دروست بكا ؟
ئایه‌ ده‌زانى ؟ یه‌كه‌مین بیرى نه‌وت هه‌ڵكه‌نرا له‌ جیهان له‌ ساڵى (1859) م له‌ وولایه‌تى (بنسفانیا) بوو له‌ ووڵاته‌ یه‌كگرتووه‌كانى ئه‌مریكا ؟
ئایه‌ ده‌زانى ؟ له‌ ناو مێشكى ئاده‌میزاد دا (12) ملیۆن خانه‌ هه‌یه‌ كه‌ ده‌ست به‌ سه‌ر كاره‌كانى - ماسولكه‌كان و ئه‌عساب وئه‌ندامه‌ جۆربه‌جۆره‌كانى تره‌وه‌ ده‌گرێت ؟

ئه‌و كه‌سه‌ی به‌ویست و ئاره‌زوی خۆی له‌ دلم هاتبێته‌ ده‌ره‌وه‌ ئه‌گه‌ر شای دلیشم بوبێت، ئه‌م جاره‌ به‌ به‌نده‌ش قبوڵناكرێته‌وة !!

2

وه‌ڵام: ئايا دةزانى ؟؟؟؟

smile zanyareakan nwe bun dast xosh

[center] گه‌وره‌ بوون ئه‌و تابلۆیه‌ بوو كه‌ هیچ كام له‌و ڕه‌نگانه‌ى تێدا نه‌بوو كه‌ به‌ منداڵى خه‌ونم پێیانه‌وه‌ ده‌بیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــنى......!!
[/center]

3

supas bo payamakat

ئه‌و كه‌سه‌ی به‌ویست و ئاره‌زوی خۆی له‌ دلم هاتبێته‌ ده‌ره‌وه‌ ئه‌گه‌ر شای دلیشم بوبێت، ئه‌م جاره‌ به‌ به‌نده‌ش قبوڵناكرێته‌وة !!

4

ئايا ده‌زانی زۆر به‌سوود بوون:)

ده‌ست خۆش بێت.

5

Rausht Hawlery نووسی:

ئايا ده‌زانی زۆر به‌سوود بوون:)

ده‌ست خۆش بێت.

بةلئ دةزانم ههههه سوباس خؤشحالم بةدلتانة بة هيواى سود كةياندن

6

[size=24]ده‌سته‌ كانت خۆش زۆر زۆر گرنگ بوون خاتون به‌ رده‌وام به‌ له‌ سه‌ ر ئه‌ م زانیاریانه‌[/size]

7

زؤر زؤر سوباس بةريزم ان شاءالله بةردةوام دةبين

8

دةست خوش
زور بة دلم بؤ

9

zor supas