بابهت: بهنسبهت غهزهلنوس و ماڵئاواییهكهی كازانۆڤا !!
بهناوی خوا
* من دوێنێ شهو حاڵی بووم كه غهزهلنوس كێیهو بۆچیش بهرامبهر ههندێك لهئهندامهكان بهڕهقی دهجوڵێتهوه و ههندێك قسهی نهشیاویشی ئاراسته كردوون، بۆیه پێتان دهڵێم كه هیچتان بهرامبهر بهغهزهلنوس جارێ قسه مهكهن و ههر پهیامیكی ئهویشتان بینی و بهدڵتان نهبوو رهشی مهكهنهوه و مهیگوازنهوه تهنها من ئاگادار بكهنهوه،
"كێشهكهی غهزهلنوس تایبهتیهو دهبێ ئیمه ببینه پرد بۆ ڕاسته ڕێ بوونی غهزهلنوس"
* سهبارهت به ( كازانۆڤا ) ش كه مالئاوایی كردووه ، دوێنێ شهو پێی وتم كهبههۆی ههندێك كێشهوه ڕۆیشتووم، بهڵام بهتهواوی باسی هیچیانی نهكرد تهنها ئهوهی وت كه من وهكو سهرههنگ بهشێكی گهورهی كێشهكهبم !! گوایه من گرنگیم به ئهحوال پرسینهكانی كازانۆڤا نهداوه و دلتهنیگم بۆ ههواڵ پرسینهكانی ئهو دهربڕیوه، بهڵام من بۆ ئهمهیان دهڵێم كێشهكه لهمندا نیه چونكه من وهكو پێویست كاتم نهبووهو نهمتوانیوه بهجوانی جوابی بدهمهوه ئهوكاتانهی كه ئهو لهئهحوالی پرسیوم،
- بهڵام نیوهی كێشهكهی تری بۆ ئهوه دهگهڕێنمهوه كه بابهتهكهی ( ئهم بۆشاییانه پڕ بكهوه ) لهلایهن ئێمهوه بزر كراوه و براوهته بهشی ((بهڕیوهبهرایهتی یانهی س.م)) ئهو كاته بووه كێشه لهنیوان سولیانا و غهزهلنوس، لهكاتی بزر كردنی بابهتهكه و گواستنهوهی كازانۆڤا وایزانیوه ڕهش كراوهتهوه.
سهرههنگ ...