1

بابه‌ت: چه‌پكێك شيعرى مه‌حوى

به ده م مه و جى ئه شكى خوينه وه م، بڕوانه چۆنم بۆت
ده روونم كه يلى زووخى ده رد و غه م، بڕوانه  چۆنم بۆت

ڕه قيبى سه گ حه زى بو،كوشتمت،سه يرى كه  چۆنى بۆم
دوعا بۆ ده ست و تێغت من ده كه م،بڕوانه  چۆنم بۆت

به غه ددارى نه وه ك ناوت به رن،بمئه نجنى وه ك من
شكاتى جه ورى تۆ به ر كه س ده به م؟بڕوانه  چۆنم بۆت

هه ناسه ى  ئاگرينم برده وه به ر،تا ده رونم سوت
به ناڵه تا دڵت سه خڵه ت نه ده م،بڕوانه  چۆنم بۆت

بيانوو بگره،شێوه ى خۆت بشێوێنه به من كوشتن
وه‌ها چاوی به‌دت ێ لاده‌ده‌م ،بڕوانه  چۆنم بۆت

به‌ئاوی گریه‌ هه‌رده‌م ناوی چاوم ششتوه‌،نه‌ک جێت
به‌خوێن ئاغوشته‌ بێ تۆ،چاوه‌که‌م ،بڕوانه  چۆنم بۆت

غه‌می خۆشی نیه‌ ((مه‌حوی)) له‌ دڵیا،هه‌ر خه‌می تۆیه‌
له‌ عیشقدا ده‌که‌م غه‌م بۆ به‌غه‌م، بڕوانه  چۆنم بۆت

حه‌زره‌تی مه‌حوی

[size=24]   
ئازیز، له‌ مه‌یلی هاتن و له‌ هه‌وای مانه‌وه‌م و سوتانمدا مه‌گه‌ر وه‌ك په‌روانه‌ نه‌بووم
هه‌ستم هێنده‌ برینداره‌ که‌ به‌سه‌ بۆ ئه‌وه‌ی تا ئه‌به‌د له‌گه‌ڵتدا بێده‌نگی هه‌ڵبژێرم.!!
[/size]

2

وه‌ڵام: چه‌پكێك شيعرى مه‌حوى

نازانم بۆ تا ئێستا ڕێك نه‌كه‌وتووه‌ شیعری مه‌حوی بخوێنمه‌وه‌، به‌ڵام له‌به‌رنامه‌مه‌.
سوپاس بۆتۆ كه‌ وه‌بیرت هینامه‌وه‌ ئه‌ویش بخوێنمه‌وه‌.

3

[center]ده‌ سته‌ كانت خۆش ماندونه‌بی[size=24][/size][/center]

http://www.kurdupload.com/images/38aDA1339057787/haeen_foon2010__124_.jpg

4

گه‌له‌ک جوان بوو شیعره‌کانی مه‌حوی بێ سنورن له‌ جوانی
ده‌ستت خۆش بیت هه‌میشه‌ سه‌رکه‌وتوو بیت:)

ئه‌کرێ له‌ گه‌ڵ ئاسمان ڕێککه‌وین دوووباڵی ئه‌فسوناویم باتێ...تا بۆ لای بفڕم؟! ئه‌شێ ده‌ریا له‌ گه‌ڵما هه‌ند میهرابان بێت نه‌هێڵێ قوڵای بمخنکێنێ .شه‌پۆله‌کانیش ئارام کاته‌وه‌ ...تا له‌ لای له‌نگه‌ربگرم ئه‌وه‌ی که‌ ئاسته‌مه‌و ناکرێ ..ئه‌ی یار مه‌ودای نێوان...ڕۆحی من و دڵی تۆیه‌ نازانم چۆن هه‌نگاو بنێم و چۆن بیبڕم ؟!
http://www.lexilogos.com/keyboard/sorani.htm

5

شايانى نية كاكة سةرهةنك كيان براى ئازيزم..
بيكومان خويندنةوةى شيعرى هةر شاعيريكى كلاسيكى بيويستى بة بير فراوانى و تيكةيشتنى باش هةية ئةكينا لة ماناو واتاكانى ناكةيت..ليكدانةوة و رافةكردنى شيعرةكانى مةحوى و دؤزينةوةى ئةو رةهةندو لايةنة شاراوانةى تياياندان,كاريكى ئاسان نية,جونكة ئةو مةبةست و نةكوتراوانةى تياياندان بةنهانن,بةئاسانى خؤيان نادةن بةدةستةوة,ئةمةش خوينةر توشى لئ تيكجون و ئالؤزى دةكات..

[size=24]   
ئازیز، له‌ مه‌یلی هاتن و له‌ هه‌وای مانه‌وه‌م و سوتانمدا مه‌گه‌ر وه‌ك په‌روانه‌ نه‌بووم
هه‌ستم هێنده‌ برینداره‌ که‌ به‌سه‌ بۆ ئه‌وه‌ی تا ئه‌به‌د له‌گه‌ڵتدا بێده‌نگی هه‌ڵبژێرم.!!
[/size]

6

زؤر سوباس شةيدا كول ...دةستى تؤش خؤش بيت

[size=24]   
[/size]

7

زؤر راستة شيعرةكانى حةزرةتى مةحوى دةريايةكى بئ بن..برن لة دور و ياقوت بس كةم كةس بةى بةو دور و ياقوتة ئةبةن...دةستت خؤش بيت خاتوو سةوسةن...هةميشة لةش ساغ بيت ان شاء الله

[size=24]   
[/size]