بابهت: كچه كوردێك لهوڵاتی سوید ، باسی وهرزشی ئافرهتان دهكـات
كچه كوردێك لهوڵاتی سوید ، باسی وهرزشی ئافرهتان دهكـات لهوڵاتی سوید .
كچه یاریزانی كورد كه دانیشتوی وڵاتی سوید " زان احمد " له یانهیهكی وهرزشی تۆپی پێ یاری كـردووه به نـاوی " ڤەستا " باسی وهرزشی ئافرهتانی وڵاتی سوید دهكـات بۆ ( YSM21 ) .
سهرهتای ژیـانی وهرزشیت چۆن دهست پێ كـرد له وڵاتی سوید ؟
من پێنج برام هه بوو هیچ خوشكم نه بوو براكـانم زۆر حهزیـان بهوهرزش دهكـرد بۆیه منیش زۆرم حهز لهوهرزش بوو من لهتهمـهنی منداڵی له ههشت سـاڵی باراكـانم منیـان برد بۆ یـانیهك بهنـاوی" ڤاستا " دهستم كـرد بهوهرزش كـردن و له گۆڵپارێزی یـارم كـرد زۆر دڵخۆش بوو كه چووم بۆ یاری كـردن .
تاچهند وهڵاتی سوید گرینگی بهوهرزشی كچـان دهدات ؟
وهڵاتی سوید زۆر گرینگی بهوهرزشی كچان دهدات لهرووی ههموو شتێكهوه كه وا پهیوهندی بهوهرزشهوه ههبێت ، تا دهگـاته ئهوه كهوا له كوڕان زیاتر گرینگیـان پێ دهدات ، كچانی سوید زۆر حهز به وهرزش دهكهن .
هیچ دهست كهوتت هه بووه لهگهڵ ئهم یانیهكه یارت بۆ كـرد ؟
بهڵی بهدڵنیایهوه ئێمه خـاوهن چهندین دهست كهوت بووین و چهنجـار پلهی یهكـهمـان بهدهست هێنـاوه ، یانهكهی ئێمه زۆر بههێز بوو .
ئایه بۆ وازت هێنـا لهوهرزش كـردن ؟
من ئهوكـاتهی كه چوومه نێو بواری وهرزشی زۆر بهدڵخۆشی چووم كهتهمهن ههشت سـاڵ بوو له تهمهنی 15 سـاڵی وازم هێنـا چونكه لهیهكێك له یارییهكان دهستم شكـا و براكـانم گوتیـان نـابێت چیتر وهرزش بكهی ئهوه بوو لهو رۆژهوه وازم لهوهرزش كـردن هێنـا نهگهرامهوه بۆ وهرزش كردن ئیستاش تهمهن 25 سـاڵه ، كه ئێستاش زۆر حهز بهوهرزش دهكهم و ههندێك له هـاوریهكـانم هێشتان لهم یانه مـاون كهمن یاریم لهگهڵ دهكـردن هیوای سهركهوتنیان بۆ دهخوازم .
تۆ چت ههیه بۆ یاریزانانی ئافرهتانی كوردستان ؟
من ههر ئهوهندهیـان پێ دهڵێم ئهگهر بۆیـان ڕهخسـا با پهرهی پێ بدهن بهوهرزشكهی خۆیـان ، ههرچهنده ئهوهندی من ئاگهدار بم وهرزشی كچان زۆر گرینگی پێ نادرێت وه هی كوڕان زیاتره بهداخهوه ، لهوڵاتی ئێمه سوید به پێچهوانیه زۆر گرینگی بهوهرزشی كچان دهدهن .
لهكۆتایی دا زۆر سوپاس بۆ ئێوه ، ههرچهنده ههندێك شتم له یاد نهمـا بوو كه بۆتانی باس بكهم .
سانى نـاصيح :