1

بابه‌ت: كردنه‌وه‌ی به‌شێك بۆ (به‌هره‌مه‌ندانی یانه‌)....

[size=16]سڵاوتان لێ بێت
ماوه‌یه‌ك به‌ر له‌ ئێستا پێشنیاری به‌شێك كرا كه‌ بكرێته‌وه‌ تایبه‌ت بێت به‌( به‌هره‌مه‌ندانی یانه‌) ، وه‌ زۆرێك له‌ ئه‌ندامان داوی به‌شێك تایبه‌ت
به‌خۆیان ئه‌كه‌ن به‌ تایبه‌تی ئه‌وانه‌ی كه‌ ده‌ستی هــۆنراوه‌ نووسینیان هه‌یه‌ ،،ئه‌مه‌ش ناكرێت كه‌ هه‌ر ئه‌ندامێك و به‌شێكی بۆ بكه‌ینه‌وه‌ ،
بۆیه‌ ئێستا به‌ پێویستی ئه‌زانین به‌شێك بكه‌ینه‌وه‌ بۆ هه‌موو به‌هره‌مه‌ندانی یانه‌ جا له‌ هه‌ر بوارێك بێت ،، چۆنیه‌تی ئه‌م به‌شه‌ ،،،

به‌شێك ئه‌كرێته‌وه‌ به‌ ناوی (به‌هه‌ره‌مه‌ندانی یانه‌ ) واته‌ یه‌ك به‌ش بۆ هه‌موو ئه‌ندامان ، بۆ نمونه‌ ئێستا له‌ یانهلێزان ، رۆژان و ڤان ....هتد  ده‌ستی نووسیونی هۆنراوه‌یان هه‌یه‌ ئه‌توانن له‌م به‌شدا هۆنراوه‌كانیـــا بڵاو بكه‌نه‌وه‌ ،
كاتێك هه‌ر یه‌ك له‌و به‌هره‌مه‌نده‌ بابه‌تێك دا ئه‌نێت ئه‌بێت( 15) له‌ بابه‌ته‌ دابنێ واته‌ هه‌رجارێك هۆنراوه‌یكی نووسی ئه‌بێت
ده‌ستكاری بابه‌ته‌كه‌ی بكات بۆ دانانی هۆنراوه‌كه‌ی ، دوای ته‌واو بوونی 15 هۆنراوه‌ له‌م بابه‌ته‌ ئه‌وكات ئه‌توانێت بابه‌تێكتر دابنێت هۆنراوه‌كانیتری لێ بڵاوبكاته‌وه‌

ئێوه رای خۆتان بنوسن یا شتێكی باشتر هه‌بێت بكرێت بۆ ئه‌م به‌شه‌
چه‌ند یاسایه‌ك هه‌یه‌ بۆ ئه‌م به‌شه‌ به‌ڵام به‌ هه‌موو رای خۆتان له‌سه‌ر بنوسن كه‌ كردنه‌وه‌ ئه‌م به‌شه‌ باشه‌ یان نا ئه‌وكات یاساكان دا ئه‌نێم
[/size]

http://www.kurdupload.com/images/TCBlS1353050143/domenal-da4ed3248d.gif

2

وه‌ڵام: كردنه‌وه‌ی به‌شێك بۆ (به‌هره‌مه‌ندانی یانه‌)....

[size=16]Mn pem bashaw  peshm bash nia
chwnka awanay la yana   ka  amazhat pe yawn zyatr bas  ba hraka  SH3RA  bas aw nawa bahray zor trishy  agretawa
bas ema  har awaman diwa ka  aw andamana han ka sh3r anwsn

iytr nazanm  mn zor  zor lagal aw basha nim iytr awani kash peyan basha ba bkretawa [/size]

http://smn21.com/up/uploads/jpg/675f00d0ae.jpg

3

سه‌رتا ده‌ستت خۆش برام smile

رای ڤینۆس خانیش جوانه‌ به‌ڵام منیش به‌م شێوه‌یه‌ ڕای خۆم ده‌رده‌بڕم .....

كاك دیلمان گیان به‌ڕای خۆم كه‌ وه‌ك بۆتم باس كرد ئه‌و به‌شه‌ به‌م شێوه‌یه‌ بێت ئه‌گه‌ر بكرێته‌وه‌ ( ئه‌و ئه‌ندامانه‌ی توانای ده‌ستی نوسینیان هه‌یه‌ با به‌ژدار بن نه‌وه‌ك ئه‌وه‌ی تۆ باست كردووه‌ چونكه‌ زۆربه‌یان حه‌ز ده‌كه‌ن چاڵاك بن له‌م به‌شه‌ با بۆ هه‌مووان بێت ئه‌وه‌ی كه‌ تۆ باسی ده‌كه‌ی من پێم باش نیه‌ جا نازانم ئه‌وانی تریش چی ده‌ڵین سه‌باره‌ت به‌ كردنه‌وه‌ی ئه‌م به‌شه‌ ....

4

من نازانم چی بڵێم!، منیش وه‌ك ڤینۆس خانم پێم باشه‌و پێم باش نیه‌. .
چونكه‌ ئه‌گه‌ر بكرێته‌وه‌ و ئه‌وه‌ی هات بابه‌تێكی تیا نوسی ئه‌وسا ناتوانرێ
ڕێ به‌وانه‌ بگری به‌هره‌دارنین و بابه‌تیش بڵاو ده‌كه‌نه‌وه‌ له‌به‌شی ناوبراو!.

5

[size=16]خاتوو ڤینۆس: راسته‌ كه‌ ئێمه‌ به‌س به‌هره‌ی شعر ئه‌بینین له‌ ئه‌ندامان ،به‌ڵام ته‌كید نین ره‌نگه
‌ ئه‌ندامانیتر به‌هره‌یتریان هه‌بێت
كاك ئاسۆ:من وه‌ك نمنونه‌ ناوی ئه‌م سێ ئه‌ندامه‌ هێناوه‌ ،،، ئه‌گه‌ر نا  بۆ هه‌موو ئه‌ندامانه‌ نه‌ك ته‌نها بۆ ئه‌م سێ ئه‌ندامه‌ ،
كاك سه‌رهه‌نگ : نه‌خێر یاسا دا ئه‌نێنی وه‌ له‌ كۆتایی بابه‌ته‌كه‌ ئاماژه‌م پێداوه‌ من به‌خێریی بابه‌تكه‌م نوسیوه‌ به‌ڵام وتم بزانم رایان چۆنه‌
ئه‌و كاته‌ یاساكان دا ئه‌نێم ،،

من پێم باشه‌ ئه‌م به‌شه‌ بكرێته‌وه‌ چونكه‌ سوودی ئه‌بێت بۆ ئه‌ندامانی یانه‌ ، وه‌ پێشم باشه‌ زۆر پێشنیاری ئه‌ندامان  پشتگوێ نه‌خه‌ین  ئه‌وه‌ به‌شه‌ی كه‌له‌ توانمان دا بوو وه‌ ئه‌وه‌ی كه‌ به‌ سووده بكه‌ینه‌وه‌‌  ،،، ئه‌م به‌شه‌ش پێشنیار كرا بوو به‌ڵام ئه‌وكات جێ به‌جێ نه‌كرا ، بۆیه‌ دووباره‌ من پێشنیارم كرد وه‌ له‌به‌ر شتێكتریشكه‌ زۆر له‌ ئه‌ندامان داوی به‌شی تایبه‌ت به‌ خۆیان ئه‌كه‌ن ،، بۆیه‌ پێم باشه‌ به‌شێكی وه‌ بكه‌ینه‌وه‌ بۆ هه‌موویان

سه‌باره‌ت به‌ كردنه‌وه‌ به‌شه‌كه‌ وه‌ ڤینۆش باسی كردوه‌
سه‌ره‌تا ئه‌م به‌شه‌ ته‌نها بۆ ئه‌و ئه‌ندامانه‌ بێت كه‌ توانایی هۆنراوه‌ نووسینیان هه‌یه‌ ،، واته‌ بۆ هه‌موو به‌هره‌یك نه‌بێت ته‌نها بۆ هۆنراوه‌نوسان

ئه‌م بیر چوو  بۆتۆ كاك سه‌رهه‌نگsmile
هه‌ر كه‌سه‌و نایه‌ت بابه‌تی تیا بڵاو بكاته‌وه‌ ، چونكه‌ وه‌ك ووتم یاسا بۆ ئه‌م به‌شه‌ دا ئه‌نێین
یه‌كێك له‌ یاساكان ئه‌بێت به‌هره‌منده‌ پێش ئه‌وه‌ی بابه‌تی تیا بڵاو بكاته‌وه‌ ئه‌بێت ره‌زامه‌ندی ده‌سته‌ی به‌رێوبه‌ران وه‌ربگرێت و ئاگادریان بكاته‌وه‌
وه‌ ئه‌م باشه‌ له‌ ئه‌ندامی چاڵام به‌سه‌ره‌وه‌ ئه‌توانن بابه‌تی تیا بڵاو بكه‌نه‌وه‌ [/size]

http://www.kurdupload.com/images/TCBlS1353050143/domenal-da4ed3248d.gif