بابهت: کهسانی خۆ بهگهوره زان چۆن چاک دهبن
[size=16]سڵاو هاوڕێیان ئهم بابهتهم بۆ ئاماده کردوون هیوام وایه خۆم و ئێوهش سودی لێ وهر بگرین
کهسانێک ههن که کهس بههاوشانی خۆیان نازانن و بههیچ جۆر ئامادهنین ڕاو بۆجونی خۆیان لهگهڵ کهس بگۆڕنهوه و قسهکانی خۆیان لهسهرو قسهی ههموو کهس دادهنێن
ئهم کهسایهتیانه زۆرترینیان له کچاندایه و زۆرێکیش له پیاوان ئهمهیان تیادا بهدی دهکرێت
من دهڵێم با ئهم بابهته ههڵ بواسرێت و ههموو ئهنداماد ڕای خۆیان بڵێن بۆ چارهسهی ئهم نهخۆشیه و ههموومان بتوانین لهم نهخۆشیه ڕزگارمان بێت ...
ڕێز و خۆشهویستیم قبوڵ بکهن
ده سته كانت خۆش لێزان گیان بۆ ئه م ته وره یه گرینگه هه ر بزی به راستی له جێگای خۆیه تی كه هه ندیك باسی ئه و كه سانه بكه ین
من لیره وه به و كه سانه ئه لیم ئه گه ر هه ر جه نده زیره ك بیت له تۆ زیره كتر هه یه ئه گه ر جه نده خۆ به گه وره ئه زانی خۆت بی گه وره یه له تۆش گه وره تر هه یه بۆیه من به ش به حالی خۆم ئه و كه سانه به نه خۆیكی ئه نفلۆنزه ی به راز ئه زانم جونكه زانای و گه وره ی هه ر بۆ خوای گه وره باشه نه ك بۆ ئیمه ی به بنی ئاده م خۆمان به گه وره و زانا بزانین من به ش به حالی خۆم هه ر جه ندی بزانم وا ئه زانم هیج نازانم له روی گه وریه یشه وه هیج كات خۆم به گه وره نه زانیوه ئه وه ش ئاشكرایه له ناو هاوریان یانه كه ملازم حیدر جۆنه له گه ل هه موو هاوریان به بی جیاوازی بۆیه من لیره وه ئه لیم ئه ی مرۆفی به سته زمان خۆت به گه وره مه زانه له سه ر كه سانی به رامبه رت رۆزیك دیت ئه مری به خۆت دا بجۆوه ئه گه ر هاتو خۆت به گه وره زانیبو ئه گه ر خۆشت به زانا داناوه خۆت بی له خه لكی تر زانا نه بیت زانایه كه ت له بیناوی خه لكا سه ر ف بكه نه ك هه ر بۆ خۆت بیت
كاتیكی خۆش بۆ تۆی گول لێزان گیان [/size]