1

بابه‌ت: ســه‌باره‌ت به‌ نوسینی "سه‌رچاوه‌" ڕای جیاوازم هه‌یه‌!

سه‌باره‌ت به‌ نوسینی "سه‌رچاوه‌" ڕای جیاوازم هه‌یه‌!
ماوه‌یه‌كه‌ ده‌بینم ته‌نیا له‌به‌ر ئه‌وه‌ی سه‌رچاوه‌ بنوسرێ، ئه‌ندامه‌كان ناوی خاوه‌ن بابه‌ته‌كان نانوسن،
لێره‌وه‌ ده‌بێ هه‌ڵوه‌سته‌یه‌ك بكه‌ین، به‌وه‌ی كه‌ ناوی خاوه‌ن بابه‌ت گرنگتره‌ له‌ سه‌رچاوه‌ وابكه‌ین ئه‌ندامان
زیاتر گرنگی به‌ناوی خاوه‌ن بابه‌ت بده‌ن.
به‌كورتی:
یاسای نوسینی سه‌رچاوه‌ لاببرێت و بكرێت به‌ "له‌كاتی هێنانی بابه‌ت ئاماژه‌ به‌خاوه‌نه‌كه‌ی بده‌".

پێتان چۆنه‌؟

2

وه‌ڵام: ســه‌باره‌ت به‌ نوسینی "سه‌رچاوه‌" ڕای جیاوازم هه‌یه‌!

[size=16]باشه من تێناگه ئێستا ئه گه ر  ئه ندامێك بابه تێک بهێنێت له ماڵپه رێکه وه ئه وه که س نه ی نوسیوه خاوه نی ماڵپه ره که نوسیوێتی
و له ماڵپه ری دایناوه

به ڵام ئه گه ر له یانه یه کی که وه هێنای ئه و کات  ئه بێ ئاماژه به و ئه ندامه بکات که  له و یانه یه دایناوه
ئێ کێ ناڵێ ئه و ئه ندامه ی ئه و یانه یه ش له ماڵپه رێکی  که وه نه ی هێناوه چ پێویسته کات ناوی ئه و ئه ندامه ش بنوسرێ

نازانم من پێم باشتره هه ر سه رچاوه که بێت هه ر سه ر چاوه یه وا نای نووسن جا وه ره خاوه ن حه ی حه ی smile[/size]

http://smn21.com/up/uploads/jpg/675f00d0ae.jpg

3

من مه‌به‌ستم ئه‌وه‌ نیه‌ ناوی ئه‌و ئه‌ندامه‌ نوسێت كه‌ بابه‌ته‌كه‌ی داناوه‌،
مه‌به‌ستی من خاوه‌نداریه‌تییه‌، واته‌ له‌ ژێر هه‌موو بابه‌ته‌كان ناوی كه‌سه‌كه‌، یان خاوه‌نه‌كه‌ی
نوسراوه‌، با ته‌نیا ناوی ئه‌و بنوسێت و سه‌رچاوه‌ش نه‌نوسێت گرنگ نیه‌.

ئه‌گه‌ر بابه‌ته‌كه‌ش ناوی خاونه‌كه‌ی نه‌نوسرابوو ئه‌وساش هه‌ر با ناوی سایته‌كه‌ نه‌نوسرێت!
چونكه‌ دواتر سایته‌كه‌ش بۆی نیه‌ بڵێ بابه‌تی منتان كۆپی كردووه‌، له‌به‌ر ئه‌وه‌ی ئه‌وكاتی
ئێمه‌ش قسه‌مان ده‌بێت به‌وه‌ی كه‌ ئه‌و حه‌قی خاوه‌نه‌كه‌ی خواردووه‌.

به‌گشتی پێم باشه‌ گرنگی دانه‌كه‌ ته‌نیا بۆ ناوی خاوه‌نه‌كه‌ی بێت نه‌ك سه‌رچاوه‌كه‌،
سه‌ره‌كیترین هۆكاریش ئه‌وه‌یه‌ كه‌ له‌گه‌ڵ هێنانی بابه‌ته‌كان و نوسینی سه‌رچاوه‌كان
وه‌ك ئه‌وه‌ وایه‌ ڕیكلام بۆ ئه‌و سایته‌ بكه‌ین كه‌ وه‌كو سه‌رچاوه‌ نوسراوه‌
.

4

[size=16]نازانم چی بڵێم

با به ئاره زووی خۆتان بێت [/size]

5

[size=16]به‌رای من ئه‌مه‌ ناكرێت ،، چونكه‌ ،، له‌ سایته‌كاندا كه‌ ئه‌ندامان
بابه‌تی لێ ئه‌هێنن زۆر زۆر به‌ كه‌می ناوی خاوه‌نی بابه‌ته‌كه‌ ئه‌نوسرێت ،،،

به‌ڵام ئه‌كرێت وه‌ك ئاگاداریه‌ك شتێك بڵاو بكه‌ینه‌وه‌ ،، كه‌ ئه‌ندامان زیاتر هه‌وڵبده‌ن ناووی خاوه‌نی بابه‌ت
بنووسن ئه‌گه‌ر نا ئه‌وكات سه‌رچاوه‌ی بابه‌ت له‌ كوێ هاتوه‌ بنوسرێت [/size]

http://www.kurdupload.com/images/TCBlS1353050143/domenal-da4ed3248d.gif

6

ههههههه به خوا فينوس راسته كات

هه ر سه رچاوه که بێت هه ر سه ر چاوه یه وا نای نووسن جا وه ره خاوه ن حه ی حه ی big_smile:D

منيش ئهليم هه روه ك خويبيت جونكه زورجيكا ناوى نوسه رنانوسن

smile

[size=20]پەیجی سەرەکی من لە فەیسبووک[/size]

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/68524_556438081067753_1312162519_n.jpg

ئینسان به‌رگه‌ی گولە ناگرێت

ئیدی نازانم..

چۆن سنگ ئه‌نێت به‌ عیشقه‌وه‌ !!!

7

Zheaneky Tall نووسی:

[size=16]به‌رای من ئه‌مه‌ ناكرێت ،، چونكه‌ ،، له‌ سایته‌كاندا كه‌ ئه‌ندامان
بابه‌تی لێ ئه‌هێنن زۆر زۆر به‌ كه‌می ناوی خاوه‌نی بابه‌ته‌كه‌ ئه‌نوسرێت ،،،[/size]

ئه‌گه‌ر بابه‌ته‌كه‌ش ناوی خاونه‌كه‌ی نه‌نوسرابوو ئه‌وساش هه‌ر با ناوی سایته‌كه‌ نه‌نوسرێت!
چونكه‌ دواتر سایته‌كه‌ش بۆی نیه‌ بڵێ بابه‌تی منتان كۆپی كردووه‌، له‌به‌ر ئه‌وه‌ی ئه‌وكاتی
ئێمه‌ش قسه‌مان ده‌بێت به‌وه‌ی كه‌ ئه‌و حه‌قی خاوه‌نه‌كه‌ی خواردووه‌.

Zheaneky Tall نووسی:

[size=16]به‌ڵام ئه‌كرێت وه‌ك ئاگاداریه‌ك شتێك بڵاو بكه‌ینه‌وه‌ ،، كه‌ ئه‌ندامان زیاتر هه‌وڵبده‌ن ناووی خاوه‌نی بابه‌ت
بنووسن ئه‌گه‌ر نا ئه‌وكات سه‌رچاوه‌ی بابه‌ت له‌ كوێ هاتوه‌ بنوسرێت[/size]

به‌گشتی پێم باشه‌ گرنگی دانه‌كه‌ ته‌نیا بۆ ناوی خاوه‌نه‌كه‌ی بێت نه‌ك سه‌رچاوه‌كه‌،
سه‌ره‌كیترین هۆكاریش ئه‌وه‌یه‌ كه‌ له‌گه‌ڵ هێنانی بابه‌ته‌كان و نوسینی سه‌رچاوه‌كان
وه‌ك ئه‌وه‌ وایه‌ ڕیكلام بۆ ئه‌و سایته‌ بكه‌ین كه‌ وه‌كو سه‌رچاوه‌ نوسراوه‌.

8

[center][size=16]به‌ڕای خۆم با هه‌روا بێت كاك سه‌رهه‌نگ پێویست به‌وه‌ ناكات ناوی خاوه‌ن بابه‌ت بنوسرێت بابه‌تی ئێمه‌ ده‌ڕوات گه‌له‌ك ناومان ده‌نوسرێت
نا با هه‌روابێت با ناوی مالپه‌ره‌كه‌ یان یانه‌كه‌ بنوسرێت پێویست به‌ ناوی خاوه‌ن بابه‌ت ناكات .

له‌گه‌ڵ ڕیزمدا[/center][/size]

9

من له‌به‌رچی ده‌مه‌وێت ته‌نیا ناوی خاوه‌نه‌كه‌ی بنوسرێت؟

Sarhang Muhsin نووسی:

سه‌ره‌كیترین هۆكار ئه‌وه‌یه‌ كه‌ له‌گه‌ڵ هێنانی بابه‌ته‌كان و نوسینی سه‌رچاوه‌كان
وه‌ك ئه‌وه‌ وایه‌ ڕیكلام بۆ ئه‌و سایته‌ بكه‌ین كه‌ وه‌كو سه‌رچاوه‌ نوسراوه‌
.

بۆیه‌ به‌باشی ده‌زانم ته‌نیا ناوی خاوه‌ن بابه‌ته‌كه‌ بنوسرێت، ئه‌گه‌ر زانیشتان ناوی خاوه‌نه‌كه‌ی نه‌نوسراوه‌ بێ گوێدانه‌ ماڵپه‌ڕه‌كه‌ بابه‌ته‌كه‌ بهێنن، چونكه‌ ئه‌گه‌ر ئه‌و گرنگی نه‌داوه‌ به‌ناوی خاوه‌نه‌كه‌ی ئیدی چۆن ده‌توانێ بڵێت بابه‌ته‌كه‌م به‌ناوی ماڵپه‌ڕه‌كه‌مه‌وه‌ بنوسه‌.

10

پێم باشه‌ به‌م شێوه‌یه‌ ببێته‌ یاسا:
له‌ هێنانی بابه‌ت گرنگی به‌ناوی خاوه‌ن بابه‌ت بده،‌ بێ نوسینی سه‌رچاوه‌كه‌ی.

11

kak  sarhang  Pewst Ba  nawe Xawan  Babat  Nakat  bash Nya  Bkreta  Yasa  Ba  Harwa  Bet ..

12

[size=20]به ڕاستی ئه مه ناکرێت  کاك سه رهه نگ پێت ناخۆش نه بێ به س قه ت ماقوڵ نیه 4 بڵێ با
ئاماژه به سه ر چاوه بات به س خۆت
له گه ڵ ڕای ئێمه نیت وه  دوای ئه وه وه ك  ئه زانی  له کۆتای قسه قسه ی خۆته بـۆ  لێره په یام ئه نوسی ؟؟
و ئه ڵێی  ئێوه پێتان چۆنه ؟
جارێکی که که شتێك قسه ی خۆت بوو ئه وا  مه یه لێره ڕای ئێمه وه ر بگره !.[/size]

* تێبینی : هه‌ر ماڵپه‌ڕێ ئاماژه‌ به‌ناوی خاوه‌نی بابه‌ت نه‌دا له‌كاتی گواستنه‌وه‌ی بابه‌ت له‌وێوه‌ بۆ YSM21 ئاماژه‌ به‌سه‌رچاوه‌ نادرێ!. (به‌ڕێوه‌به‌رایه‌تی)

13

من وه‌كو سه‌ره‌تایه‌ك ئه‌و شته‌م كردووه‌، ناشزانم ئێوه‌ چی ئه‌ڵێن و درێژه‌ به‌كاره‌كه‌م ده‌ده‌ن یان ڕیگه‌م
ده‌گرن. دواتر من قسه‌ قسه‌ی خۆم نه‌بووه‌، ئه‌گه‌رچی هه‌ندێ شت ڕوویانداوه‌ و ئه‌و شتانه‌ وایان كردووه‌
كه‌ ئه‌وه‌ بسه‌پێ كه‌ من ته‌نیا به‌ قسه‌ی خۆم ده‌كه‌م به‌ڵام ده‌مه‌وێ ئه‌وه‌ بلێم كه‌ من بۆ به‌رژه‌وه‌ندی یانه‌
بیر له‌ به‌رژه‌وه‌ندی ته‌نانه‌ت خودی خۆشم ناكه‌مه‌وه‌.
سه‌باره‌ت به‌ نوسینی سه‌رچاوه‌: وه‌ك ده‌زانی ڕێكلام له‌زۆربه‌ی ووڵاتان و كوردستانیش نرخی خۆی هه‌یه‌،
من خۆم كه‌ ڕیكلامم بۆ "ئاوی كانی" كرد به‌ بڕێك پاره‌ ڕیكلامه‌كه‌م بۆ كردن، لێره‌وه‌ مه‌به‌ستم ئه‌وه‌یه‌ كه‌
نوسینی سه‌رچاوه‌ وه‌ك ئه‌وی لێدێ كه‌ ڕیكلام بۆ یانه‌ و ماڵپه‌ڕه‌ كوردییه‌كان بكه‌ین، من ده‌ڵێم له‌كاتێكدا با
ناوی ماڵپه‌ڕه‌كه‌ بنوسرێ ئه‌گه‌ر بابه‌ته‌كه‌ له‌ ئاماده‌كردنی ئه‌وان بێت و به‌ناوی ماڵپه‌ڕ هه‌ڵیانواسیبێ.

14

[size=16]له هه موو ئه م یانه و ماڵپه و مه کۆ کوردیانه ی که تۆ بینیوته هه مووی ئاماژه به وه کراوه که له کوێوه هێناویانه
یان گرنگی به وه ئه یه ن وه پاشان زۆرینه ی ماڵپه ر هه یه ئاماژه به وه نایه کی ئه  و 
بابه ته ی نوسیوه
که واته مافی بۆ ئه وێ  ئه گه رێته وه که ئاماژه به ماڵپه ره که به ن یان
گه ر له یانه وه بوو  ئه وانیش ئاماژه یان به شتێك یاوه
چونکه ئێسته زۆرینه ی یانه کان بابه تی بێ سه ر چاوه قبوڵ ناکه ن .

وا بوو به ریکلامه خۆ ئێمه نه مان وتووه لینکی ماڵپه ڕ یان یانه که دابنرێ ته نهاا
ناو وه ك چۆن گرنگیمان پێیابوو که بابه ت به بی سه ر چاوه نه بێ
با هه ر واش بێت زۆر جوانتره نه ك  خاوه نی بابه تمان بووێ .[/size]