1

بابه‌ت: تایبه‌ت به‌ ده‌سته‌ی به‌ڕیوه‌به‌ران ( گۆڕانكاریه‌كانی ئه‌نجامی ده‌ده‌ین )

[size=16]پاش ئه‌وه‌ی سه‌رپه‌رشتیاری یانهڕۆژه‌ خـــان هه‌ڵسا به‌ پێشنیارێكی زۆر جوان بۆ پێش خستنی یانه‌ و گۆڕینی چه‌ند شێوازێكی یانه‌ پاش ئه‌وه‌ی بابه‌ته‌كه‌ی خسته‌ ژێر ده‌ستمان ئێمه‌ش بیه‌پێ ی خۆمان وه‌ڵامان بۆ پێشنیاره‌كانی نوسی بۆ ئه‌م مه‌به‌سته‌ :
بڕیارده‌ده‌ین به‌ ئه‌نجامدانی ئه‌و گۆڕانكاریانه‌ی كه‌ له‌خواره‌وه‌ ئاماژه‌ی پێ ده‌كه‌ین تكایه‌ پێش ئه‌نجامدانی وه‌ڵامی كۆتایی له‌سه‌ر بنوسن

[center]- له‌گه‌ڵ ڕیزماندا - [/center]

1 - به‌شی ( په‌یامه‌ تایبه‌تیه‌كان ) ده‌كه‌ینه‌ به‌شی ( ئــاگــاداری ) .

2 - كه‌م وه‌ڵامدانه‌وه‌ی بابه‌ته‌كان ته‌نها ئه‌گه‌ر بابه‌تێكی زۆر جوان نه‌بێت " ئه‌گه‌ر وه‌ڵامیشمان دایه‌وه‌ به‌لایه‌نی كه‌مه‌وه‌ له‌ دوو دێر كه‌متر نه‌بێت "

3 - له‌به‌شی شیعر هه‌ردوو به‌شی ( شیعر و پۆسته‌ره‌ شیعر ) و ( هۆنراوه‌كانی سه‌رهه‌نگ موحسین و له‌باره‌ی زی زی ) بكرێنه‌وه‌ دوو به‌ش یه‌كیان ( شیعر و پۆسته‌ر ) ئه‌وی تریشیان ( هۆنراوه‌كانی سه‌رهه‌نگ موحسین ) .

4 - كردنه‌وه‌ی به‌شی ( 21 پرسیاری هه‌فته‌ ) هه‌ر هه‌فته‌یه‌ك ئه‌ندامێك وه‌ك میوانداری ده‌بێته‌ میوانی 21 پرسیاری هه‌فته‌ ده‌توانین پرسیاره‌كان ئاماده‌بكه‌ین پرسیاری زۆر گرانیش ده‌هێنینه‌وه‌ ده‌بێته‌ ماڵیك بۆ زانیاری وه‌رگرتن بۆ هه‌موان .

له‌كۆتایشدا " ده‌سته‌ی به‌ڕیوه‌به‌ران " دوا په‌یامی خۆتان بۆ ئه‌م چوار خاڵه‌ بنوسن ئه‌گه‌ر شتی تریش هه‌یه‌ لێره‌وه‌ بینوسن انشالله‌ دوای ڕه‌زامه‌ندی كۆتایی هه‌ڵده‌ستین به‌ ئه‌نجامدانی .[/size]

2

وه‌ڵام: تایبه‌ت به‌ ده‌سته‌ی به‌ڕیوه‌به‌ران ( گۆڕانكاریه‌كانی ئه‌نجامی ده‌ده‌ین )

ده‌ست خۆش کاک ئاسۆ بۆ یه‌که‌میان من پێم باش نیه‌. جا نازانم ئێوه‌ چی ده‌لێن.
بۆ دووه‌م زۆر جوانه‌ و له‌ جێی خۆیه‌تی.
بۆ سێیه‌م کارێکی باشه‌ گه‌ر ئه‌م به‌شانه‌ یه‌ک بگرنه‌وه‌.و بکرێنه‌ ئه‌م دووبه‌شه‌ ( شیعر و پۆسته‌ر ) و ( هۆنراوه‌كانی سه‌رهه‌نگ موحسین ) .
بۆ چواره‌م وه‌ک زانیاری با‌ش ده‌بێت به‌لام hmm ئه‌گه‌ر کاره‌که‌ گران نه‌بێت.
ده‌ست خۆش کاک ئاسۆی برام smile

بەداخەوە چیتر سەردانی ئەم یانەیە ناکەم.

3

وه‌ڵام: تایبه‌ت به‌ ده‌سته‌ی به‌ڕیوه‌به‌ران ( گۆڕانكاریه‌كانی ئه‌نجامی ده‌ده‌ین )

* له‌سه‌ر خاڵی یه‌كه‌م قسه‌م نیه‌.
* بۆ خاڵی دووه‌م زۆر به‌جێیه‌.
* سه‌باره‌ت به‌خاڵی سێیه‌م، من له‌گه‌ڵ ئه‌وه‌ نیم كه‌ به‌شه‌كان به‌ناوی (شیعر، سه‌رهه‌نگ موحسین) و
(شیعری سه‌رهه‌نگ له‌باره‌ی زی زی) ببێته‌ یه‌ك، ئه‌ویش له‌به‌ر ئه‌وه‌ی كه‌ به‌شه‌كانی باره‌ی زی زی گه‌ر
تێكه‌ڵ بكرێته‌ به‌شه‌كه‌ی تر ئه‌ندام ماندوو ده‌كا بۆ بینیننه‌وه‌ به‌شی نوێ ئه‌گه‌ر چی له‌ هه‌موو به‌شه‌كانیش
ئاماژه‌ به‌ به‌شی نوێ و كۆن كراوه‌!
* بۆ 21 پرسیاری هه‌فته‌ش هه‌وڵبده‌ن كه‌ ده‌ست پێده‌كه‌ن نه‌وه‌ستن و به‌رده‌وام بن.

4

[size=16]به س  1 له گه ڵی نیم

به هیوای ئه وه شتان بووتایه که ئه ندامانه ئه ونه ته داخولی که س نه که ن که په یام ئه نوسێ
وه به ڕێوبه ر به عـه قڵ بیر بکاته وه که شتێك ئه نووسێ!  که وه ڵامیشی ئه یرێته وه په یام نه سڕێته وه !
وه له ڕاستی تێبگات .. به داخه وه بۆ یانه خۆ من تا  پێریش بیرم وه  ك ئه مڕۆ نه بوو به رامبه ر  یانه به ڵام دیاره من هه ڵه بووم
ئه بوایه بم زانیایه  که یانه  چۆنه [/size]!

http://smn21.com/up/uploads/jpg/675f00d0ae.jpg

5

Vinos نووسی:

به هیوای ئه وه شتان بووتایه که ئه ندامانه ئه ونه ته داخولی که س نه که ن که په یام ئه نوسێ
وه به ڕێوبه ر به عـه قڵ بیر بکاته وه که شتێك ئه نووسێ!  که وه ڵامیشی ئه یرێته وه په یام نه سڕێته وه !
وه له ڕاستی تێبگات .. به داخه وه بۆ یانه خۆ من تا  پێریش بیرم وه  ك ئه مڕۆ نه بوو به رامبه ر  یانه به ڵام دیاره من هه ڵه بووم

تکایه‌ گه‌ر شتێک روویداوه‌ لێره‌ ئاماژه‌ی پێ بکه‌؟

بەداخەوە چیتر سەردانی ئەم یانەیە ناکەم.

6

Rawan_sherwani نووسی:
Vinos نووسی:

تکایه‌ گه‌ر شتێک روویداوه‌ لێره‌ ئاماژه‌ی پێ بکه‌؟

هه موو شت ڕونه لای تۆ نا به س لای خاوه ن یانه که ئه ڵێن هی سه رهه نگ موحسینه
سه رهه نگ خۆشی ئاگاداری هه موو شتێکه به س من سه ر م له 1 شت ده ر ناچێ

که ڕاستی پێ ناخۆشه ! 

بابه تی ماڵئاوای زی زی بکه یته وه هه موو شت ڕوونه  کاك ڕه وان

به س من 1 شت به کاك سه رهه نگ ئه ڵێـم

جــــــــارێکی  تر که ده ره قه تی قسه یه ك نه هااااااتی   هیچ مه ڵێ

چونکه من وتم ( سه یره که سێك نایه وێ به رامبه ری بشکێ به ڵام خۆی بڵێ  ئێ فه رموو بم شکێنه ! )

وه تۆ وتت ( ئـێ فه رمووو )

خۆ منیش له خوا نه بێ له که س ناترسم جوان  خۆت و مه ریه مم شکان ئه وه ی ڕاستی بوو وتم ئێ ڕاستیش ئێوه ی پێ ئه شکا
به ڵااااممممممم  تۆ  له ڕاستی نه ت زانی چی بڵێی  په یامت سڕیه وه
بۆیه گه ر ده ره قه تی شتێك نایه ی   له مه و دوااا هیچ مه ڵی باشتره  باشه   کاکی گۆڵچی ؟

7

[center]ئێمه‌ له‌یه‌كتری حاڵی نه‌بووینه‌.
ڤینۆس من ئیستا له‌سه‌ر سه‌فه‌رم، كه‌ هاتمه‌وه‌ ڕوونكردنه‌وه‌ ده‌ده‌م.[/center]

8

Sarhang Muhsin نووسی:

حـاڵی نه بوون ! سه یره ئێستا  خسته خانه ی حاڵی نه بوون:/
من له هه مووی حاڵی بووم  چونکه که شتێکم خوێنده وه یان  په یامێکم نوسی ئه زانی
به چ مه به ستێک نوسراوه په یامه که  و  ئه زانم   منیش   به چ په یامێك  وه ڵا م  ئه نووسم نه ك خۆ ده ر باز کردن و ده م کوت کردن  !

9

Vinos نووسی:

. .خۆت و مه ریه مم شکاند. .

ئه‌گه‌رچی ئه‌مه‌ی سه‌ره‌وه‌ ده‌چێته‌ خانه‌ی سنور به‌زاندن، ئاخر نه‌بووه‌ تۆ شتگه‌لێ بڵێی بێ ئه‌وه‌ی لات ڕوون بێ!
دواتر ئه‌وه‌ی من و ئه‌و ئه‌ندامه‌ی كه‌ ناوی مه‌ریه‌مه‌، شكاندووه‌، پێم ناڵێی چییه‌؟!

Vinos نووسی:
Sarhang Muhsin نووسی:

حـاڵی نه بوون ! سه یره ئێستا  خسته خانه ی حاڵی نه بوون:/
من له هه مووی حاڵی بووم  چونکه که شتێکم خوێنده وه یان  په یامێکم نوسی ئه زانی
به چ مه به ستێک نوسراوه په یامه که  و  ئه زانم   منیش   به چ په یامێك  وه ڵا م  ئه نووسم نه ك خۆ ده ر باز کردن و ده م کوت کردن  !

تۆ سه‌باره‌ت به‌كاری ئه‌ندامێك په‌ستی ئه‌ویش "مه‌ریه‌م"ــه‌، گوایه‌ ئه‌و ئه‌ندامه‌ گله‌یی ئه‌وه‌ی لێت كردووه‌: كه‌ بۆچی له‌ هه‌موو به‌شه‌كانی سه‌باره‌ت به‌ "زی زی" به‌ژداریت نه‌كردووه‌ ته‌نیا له‌و به‌شه‌ نه‌بێت كه‌ به‌ناوی (بۆ هه‌میشه‌ ماڵئاوا له‌ زی زی) نوسراوه. هه‌روه‌ها ئه‌و ئه‌ندامه‌ نوسیویه‌تی دیاره‌ پێت خۆشه‌ ماڵئاوایی كراوه‌ بۆیه‌ هاتووی په‌یامت نوسیوه‌. تۆش چیت به‌چاك زانیوه‌ به‌وت وتووه‌ و منیشت خستۆته‌ باسه‌كه‌وه‌، ئه‌وه‌ش یه‌كێك له‌ په‌یامه‌كانت:
ڤینۆس نوسی:
(( بڕاااااااااا  ڕؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤ
بــــــــــــه شــــــــــــه ر لــــــه قـــســـه تــێــئــه گـــات به ڵام .............. له قسه تێناگات، بێ منه ت به زۆۆر زۆۆر زۆۆۆۆۆۆۆر   ئه وه هه مووووو ئه ندامان له یانه بزانه هی کامان ناوی سوکی لێیه نرێ !! که سێك بۆ ئه وه به ژداری بکات که بڵێ:

من ته نها بۆیه به ژداریم کرد
حه زم کرد هه مان قسه ی خۆت که 1 ساڵ له مه و پێش بۆ که سێکت نووسی بوو  ( گوێ مه یه رێ 1000 خونچه ی که به ڕێوه یه )
بۆ خۆتی بنوسمه وه !

یــــــان کــه سێـك  لــه  پــه یامی هه موو ئه ندامان خۆی تێبکات و  وه ڵامی هه موو شتێك باته وه که په یوه نی به وه وه نه بێت  .
بابه  ئێوه خۆتان به.........ئه زانن یان  ئه م هه موو ئه ندامه  هاااااااااااا  ئه ڵێی له گوێی گایا  نوستوون به سه  تێبگه ن خۆ هه مووووو شت ڕونه گه ر لای  ............ ڕون نه بێ  لای ئینسانه کان  به شه ره فم ڕوونه))
خۆی ئه‌م بۆشاییانه‌شت پڕ كردبایه‌وه‌ باشتر بوو ئاخر ئه‌وه‌ی بیخوێنته‌وه‌ ووشه‌ی قوڕستر له‌وه‌ی تۆ مه‌به‌ستته‌ بخاته‌ بۆشاییه‌كه‌وه‌. به‌هه‌رحاڵ من نامه‌وێ درێژه‌ به‌ شتێك بده‌م كه‌ له‌لای من بێ بایه‌خه‌، ئاخر من له‌ هه‌موو ژیانم شتێكم نیه‌ به‌ناوی نهێنی، ئه‌وه‌ی هه‌مبێ یان به‌ شیعر یان به‌ قسه‌ لای ده‌وربه‌رم باسم كردووه‌، ئێستاش كه‌ تۆ و هه‌ندێ ئه‌ندام بیرتان ته‌نیا لای ئه‌وه‌یه‌ كه‌ بزانن من بۆچی ده‌نوسم هه‌مدیسان ئه‌وه‌ش به‌ كێشه‌ نازانم، ئێوه‌ش سه‌ری خۆتانی پێ مه‌یه‌شێنن، گه‌ر هه‌ر پرسیارێكتان هه‌یه‌ وه‌رن بیكه‌ن، به‌ بۆچوون بۆچوون هیچ شتێك مه‌كه‌ن.

10

[size=20]سه ره تا باش بوو دوای 2 ڕۆژ ته یاره که  نیشته وه !

ئه‌گه‌رچی ئه‌مه‌ی سه‌ره‌وه‌ ده‌چێته‌ خانه‌ی سنور به‌زاندن، ئاخر نه‌بووه‌ تۆ شتگه‌لێ بڵێی بێ ئه‌وه‌ی لات ڕوون بێ!
دواتر ئه‌وه‌ی من و ئه‌و ئه‌ندامه‌ی كه‌ ناوی مه‌ریه‌مه‌، شكاندووه‌، پێم ناڵێی چییه‌؟!

هێهێـ ئـێ 

هاهوو دیسان شریته که م بۆ لێنایرێته وه وابزانم خۆشت دووباره داتناوه ته وه هێهێهێـ

تۆ سه‌باره‌ت به‌كاری ئه‌ندامێك په‌ستی ئه‌ویش "مه‌ریه‌م"ــه‌، گوایه‌ ئه‌و ئه‌ندامه‌ گله‌یی ئه‌وه‌ی لێت كردووه‌: كه‌ بۆچی له‌ هه‌موو به‌شه‌كانی سه‌باره‌ت به‌ "زی زی" به‌ژداریت نه‌كردووه‌ ته‌نیا له‌و به‌شه‌ نه‌بێت كه‌ به‌ناوی (بۆ هه‌میشه‌ ماڵئاوا له‌ زی زی) نوسراوه. هه‌روه‌ها ئه‌و ئه‌ندامه‌ نوسیویه‌تی دیاره‌ پێت خۆشه‌ ماڵئاوایی كراوه‌ بۆیه‌ هاتووی په‌یامت نوسیوه‌. تۆش چیت به‌چاك زانیوه‌ به‌وت وتووه‌ و منیشت خستۆته‌ باسه‌كه‌وه‌، ئه‌وه‌ش یه‌كێك له‌ په‌یامه‌كانت:

گه ر ئه و به س ته داخولی منی بکردایه و 1 که م جاری بوایه سه ر سه ر
به ڵام گه ر هه ر ڕاهاتبوو ئه ندامان قسه یان نه کردوه وتویه تی با ته داخولی ڤینۆسیش بکه م
ئه وا ئه صله ن من قبوڵی ناکه م  با نه زانێ منیش وه ك ئه وان وام !

ئه وه ی چـاك نـا  ئه وای ڕاسته و زۆرینه ی ئه ندام نه ی ووتوه من وتومه ئیتر به س تێبگه برا

خۆ من ئه صله ن نه م ئه ویست خۆتی تێبخه م به س تۆ به من ئه ڵێی

ئێ فه رموو

وانه زانی قسه مان نیه بۆ قسه کانت به ته ئکید  هه موو شتێک ئه ڵێم جا  با به خۆشی خۆت وازت بهێنایه
نه ك هه ر به رده وام بوویتایه و بڵێ ئی فه رموو !

خۆی ئه‌م بۆشاییانه‌شت پڕ كردبایه‌وه‌ باشتر بوو ئاخر ئه‌وه‌ی بیخوێنته‌وه‌ ووشه‌ی قوڕستر له‌وه‌ی تۆ مه‌به‌ستته‌ بخاته‌ بۆشاییه‌كه‌وه‌. به‌هه‌رحاڵ من نامه‌وێ درێژه‌ به‌ شتێك بده‌م كه‌ له‌لای من بێ بایه‌خه‌، ئاخر من له‌ هه‌موو ژیانم شتێكم نیه‌ به‌ناوی نهێنی، ئه‌وه‌ی هه‌مبێ یان به‌ شیعر یان به‌ قسه‌ لای ده‌وربه‌رم باسم كردووه‌، ئێستاش كه‌ تۆ و هه‌ندێ ئه‌ندام بیرتان ته‌نیا لای ئه‌وه‌یه‌ كه‌ بزانن من بۆچی ده‌نوسم هه‌مدیسان ئه‌وه‌ش به‌ كێشه‌ نازانم، ئێوه‌ش سه‌ری خۆتانی پێ مه‌یه‌شێنن، گه‌ر هه‌ر پرسیارێكتان هه‌یه‌ وه‌رن بیكه‌ن، به‌ بۆچوون بۆچوون هیچ شتێك مه‌كه‌ن.

نا نا  من له په یامم و  قسه ی دایمیشم ئاماده نیم ووشه ی ناشرین به ده می خۆم بڵێم ! به س گه ر که سێک ئـه قڵی هه بێ تێئه گات
جا  چۆن ئه وه ئاره زووی خۆیه تی گرنگ ئه وه یه تێبگات
.

لای من زۆۆر له وه بێ بایه ختره که ته سه وری ناکه یت به س بڵێین چی گه ر قسه کرا
وه ڵامان نه بوو ئه مه ڕاکردنی پێی ئه ڵێن وه ك خۆت له شعره که یا پێت وتم ئه مه ڕاکردنه
چونکه وه ڵامی قسه تم نه یایه وه به ڵام که وه ڵامم یایه وه گه یشته ئێره .

lol:lol:  له و قسه خۆشه وام زانی نوکته یه !

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ

لای مـــــــن وابــــــــزانـــــــم تــائــێــره بــه ســــــــه   ئــیــتــر .

سوپاس بۆ هه موو لایه کتان گه وره ت کردین کاك سه رهه نگ smile[/size]

11

4 - كردنه‌وه‌ی به‌شی ( 21 پرسیاری هه‌فته‌ ) هه‌ر هه‌فته‌یه‌ك ئه‌ندامێك وه‌ك میوانداری ده‌بێته‌ میوانی 21 پرسیاری هه‌فته‌ ده‌توانین پرسیاره‌كان ئاماده‌بكه‌ین پرسیاری زۆر گرانیش ده‌هێنینه‌وه‌ ده‌بێته‌ ماڵیك بۆ زانیاری وه‌رگرتن بۆ هه‌موان .:(

سوپاسسسسس کاک ئاسۆی براگه‌وره‌م
خۆشبه‌ختم به‌په‌سه‌ندکردنی بۆچونه‌کانم
به‌ڵام ئه‌وه‌ی من مه‌به‌ستمه‌ بۆبه‌شی بیست و یه‌ک پرسی هه‌فته‌ به‌وجۆره‌نییه‌که‌تۆ نوسه‌وته‌ براگه‌وره‌که‌م برۆ ئه‌وبه‌شه‌ی که‌یه‌که‌مجار سه‌باره‌ت به‌م باشه‌نوسیم و یاساکانی بخوێنه‌وه‌ جاتێده‌گه‌یت مه‌به‌ستیمن چییه‌
http://www.ysm21.net/viewtopic.php?id=15458
خوازیارم ئێوه‌ش وه‌کمن په‌سه‌ندی بکه‌ن

چاوتان ماچده‌که‌م برای ئه‌زیزم

[size=20]پەیجی سەرەکی من لە فەیسبووک[/size]

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/68524_556438081067753_1312162519_n.jpg

ئینسان به‌رگه‌ی گولە ناگرێت

ئیدی نازانم..

چۆن سنگ ئه‌نێت به‌ عیشقه‌وه‌ !!!

12

کاک ئاسۆ گیان ھیوادارم جارێ ئەوبەشەبسریتەوە (٢١ پرسی ھەفتە ) 

لەبەرئەوەی ھەوستێک ئامادەبکەین ئەوکات وەسەرەتا رونکردنەوە و یاساکان دادەنێین دوای دو تا سێ رۆژ ئەوکات پرسیارەکان دادەنێین

وە وەڵامی تەواوی ئەندامان وەردەگرین

[size=20]پەیجی سەرەکی من لە فەیسبووک[/size]

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/68524_556438081067753_1312162519_n.jpg

ئینسان به‌رگه‌ی گولە ناگرێت

ئیدی نازانم..

چۆن سنگ ئه‌نێت به‌ عیشقه‌وه‌ !!!

13

ئۆكه‌ی ئێستا سڕیمه‌وه‌ هه‌ركاتێك ئاماده‌بووین ده‌كه‌ینه‌وه‌ .