Sarhang Muhsin نووسی:< ئهگهر هیچت پێ نییه بۆ گوتن بشێت و ههر بهم و بهو سهرسامیت، ئهوا تۆ تارماییی
نووسهریت، نهك نوسهر >
سوپاس بۆ پهیامهكهت غهزهلنوس، "ڕهخنه لای من به مانای ههڵسهنگاندن و بایهخپێدان دێت"
ئهوه بۆیه بنوسی ئهم شیعرهش باوهش كراوهیه بهرامبهر به پهیامهكان.
غهزهلنوس نووسی:ئهرێ ئهم جۆره نوسینانه چییان پێ دهڵێن؟ خۆ بهتاڵکردنهوه ؟ ههڵچونی سۆز ؟ داگیرسانی دهرون و غهریزهکان ؟؟ ..... هتد ؟
چی پێدهڵێن ؟
و: شیعر، "شیعر چـونكــه بـهردهوام لـه گـۆڕان و خـۆ نوێكردنهوهدایه، ئهو بۆیه له بازنهی هیچ
پێناسهیهكدا گیر ناخات و كاڵای ههموو پێناسهیهك كورت و تهنگه به باڵای."،"شیعر هاوزهمان
ڕازی دڵی شاعیر ئاشكرا دهكات و خوێنهریش خۆی تێدا دهبینێتهوه."
زۆر شتم وتوه و زۆریشم پێیه بۆ وتن بهڵام من له ههموو جێگایهکدا شت ناڵێم ... له جێیهکدا شت دهڵێم که بارستایی خۆی زیاتر سهنگی ههبێ نهوهک لیره .... پاشان تهنیا نوسینێکم بهقهدهر ههموو شیعرهکانی بهڕێزتان لێکدانهوهی ههیه ... پاشان نوسهری باش ئهوه نیه زۆر بنوسێت ئهوهیه که گرنگ و بههێز و بهپێز و پڕبایهخ بێت ڕوه و نوسینهکانی .....
پاشان تارمایی کهس نیم و حهزیش ناکهم تارمایی کهس بم .... بهزهم به زهین کوێری و بێدهرهتانی ئێوهشدا دێتهوه له دونیای نوسیندا .. ئهگهر وهک ئێوهش شتم بنوسیبا لهناوچوونم باشتر بوو ....
به هیچ پێودانگێک ئهوه ناوی شیعر نیه ..... چونکه هیچ چهشنێک پێناسهی شیعر لای بهڕێزتان نیه و کۆپی پێناسهی نوسهری تر دههێنن ئهمه له کاتێکدا به خهڵک دهڵین سێبهری نوسهر که خۆتانن ئهوه نهک کهسی تر ....
ڕازی دڵی شاعیر ...؟ وهلا هاوار سهرم سوڕدهمێنێت ... بیستومه و له مێژهوه زۆرمان و بگره ههموومان که شاعیر تهنیا ڕازێکی ههیه .... سهیره دهبینم باس له ڕازی شاعیر دهکهیت له کاتێکدا ههزاران ڕازت ههیه ئهمه نهک به ههناسهساردی بهڵکو به خوێندنهوهی من که له ههمان ئهو بابهتهی که ڕۆژێ له ڕؤژان من لهم یانهیهدا نوسیم .. که ئهوه ڕازی دڵی شاعیر ناکات .... پێچهوانهوه پێناسه و وشهدۆزی زیاتر و پێجهوانه تر ههن بۆ ئهو جۆره ڕازه خۆکرده ناڕاستانه ....
کۆتایی ههر شتێک ... سهرهتای شتێکی تره ..