1

بابه‌ت: که‌ناڵی 4 کارتی سور ئه‌م جاره‌یان

به‌ڕێزان ،مناڵپارێزان ، مافپه‌روه‌ران، هه‌ی ئه‌وکه‌سانه‌ی بۆ به‌رژه‌وه‌ندیه‌ ته‌سکه‌کانی خۆیان خه‌ویان لێکه‌وتووه‌و نایه‌نه‌وێ به‌ خه‌به‌ر بێن هیوادارم بۆ ساتێکی که‌میش بێت خه‌به‌رتان بێته‌وه‌ و چاوێک له‌ فیلمه‌ ترسناکه‌کانی که‌ له‌ که‌ناڵی 4 ده‌ په‌خشده‌کرێ بگێرن ئه‌گه‌ر بۆ خۆشتان نه‌بێت بزانن که‌ مناڵه‌کانتان له‌ ماڵه‌کانی خۆتان فێری چی توندووتیژت ده‌بنه‌وه‌ له‌ رێگای که‌ناڵێکی کوردیه‌وه‌ ‌تکا ده‌که‌م ئێوه‌ بۆ خۆتان ویژده‌نه‌کانتان بکه‌نه‌ پێه‌وه‌ر بۆ ئه‌م مه‌به‌سته‌.

ڕۆژی یه‌ک شه‌ممه‌ به‌رواری 17 ئه‌م مانگه‌ مانگی یه‌ک کاتژمێر 11.30 به‌ کاتی هه‌ولێر به‌ نوێژی نیوه‌ڕۆ که‌ناڵ 4 یه‌کێک له‌ هه‌ره‌ ترسناکترین فیلمه‌ بازراگانیه‌ هه‌رزان به‌هاکانی په‌خشکرد که‌ به‌ڕاستی من وه‌کو که‌سێکی گه‌وره‌ نه‌متوانی سه‌یری هه‌موو ڵه‌ته‌کانی یان له‌قطه‌کانی بکه‌م ، هه‌ر له‌ به‌کارهێنای ته‌ور وچه‌قۆ کوشتنێک که‌ به‌ڕاستی ته‌نها که‌ناڵ 4 ده‌توانێ خاوه‌ن ئه‌م هه‌ست وزه‌وقه‌یه‌ له‌ نماێش کردنی ئه‌م جۆره‌ فیلمه‌ ناسروشتی ودوور له‌ هه‌موو به‌هایێکی ئه‌خلاقی، هه‌ر چه‌ند خوله‌کێک پێش ئه‌م فیلمه‌ ئه‌ڤین ئاسۆ کۆمه‌ڵێک خه‌ڵک پسپۆڕی داوه‌تی به‌رنامه‌که‌ کردبوو تاوه‌کو باسی توندو تیژی بکات له‌ ڕیگایی به‌ هه‌ڵه‌ به‌کارهێنانی مۆبایل ، به‌ڵام هه‌ر پاش ته‌واو بوونی به‌رنامه‌که‌ ڕووی خۆیان ڕه‌ش کرد و قسه‌کانی خۆیان به‌ درۆ خسته‌وه به‌ نیشاندانی ئه‌م فیلمه‌ ترسناکه‌ که‌ پێم وایه‌ کۆمه‌ڵگایی کوردی پێش هه‌موو که‌سێک زه‌ره‌رمه‌ند ده‌بێت پێش هه‌مووشمان مناڵه‌ وجگه‌رگۆشه‌که‌نمان کاریگه‌ری زۆریان لا درووست ده‌بێت ، به‌ هه‌موو پێوه‌ریکی جیهانی ئه‌م جۆره‌ فیلمانه‌ ده‌بێت له‌ درانگانێکی شه‌و نمایش بکرێن تاکو مناڵانی ژێر ته‌مه‌ن 15 وزیاتریش نه‌بنه‌ بینه‌ری ، به‌ڵام ئه‌وه‌ته‌ که‌ناڵ 4ی ئارامۆ وئه‌ڤین ئاسۆ دێن ئه‌م ڕێچکه‌یه‌ ده‌شکێنن به‌ ناوی کۆمیدیاوه‌ مناڵانمان و کۆمه‌ڵگا فێری هونه‌ری کووشتن ڕێگری وچه‌ته‌ی ده‌که‌ن هه‌ی ئافه‌رێن بۆ خۆتان وئه‌قڵتان ئافه‌رین بۆ لایه‌نی به‌رپرس که‌ خه‌وی لێکه‌وتوه‌وه‌و هه‌ڵناسێ ، ئه‌ڤێن ئاسۆ به‌م جۆره‌ ده‌یه‌وێ به‌رگری له‌ ئافره‌ت وژن ومناڵی کورد بکات ، ئه‌وه‌ی من و جه‌ڵکی تر له‌ کاته‌دا بینه‌ری ئه‌م که‌ناڵه‌ بوو ده‌زانێ چی مه‌زهه‌له‌ێکی فیلمی یابانی وچینی بینی هه‌رزان له‌ ڕووی ئه‌خڵاقی خۆ ڕه‌نگه‌ ئه‌گه‌ر حوکمی به‌عس بایه‌ ده‌مان گووت سه‌دامیه‌کان به‌ پلان دانا نو پیلانگێری ئه‌م جۆره‌ فیلمانه‌ بۆ کۆمه‌ڵگاکه‌مان په‌خش ده‌که‌ن تاوه‌کو تاکی کورد فێری ته‌ندوتیژی بکه‌ن ، به‌ڵام ئه‌وه‌ته‌ با چاوی خۆتان بینیتان کێن ئه‌وانه‌ی ئه‌م دیاریانه‌مان بۆ ڕه‌وانه‌ی منداڵه‌که‌نمان ده‌که‌ن، لێره‌ زۆر به‌ جورئه‌ته‌وه‌ له‌ ئه‌ڤین ئاسۆ ده‌پرسم تکات لێده‌که‌م گه‌ر بۆ خۆت توانیت 10 ده‌قه‌ به‌رامبه‌ر ئه‌م فیلمه‌ دانیشت باڵێنت پێ ده‌ده‌م جارێکیتر منیش بێ ده‌نگی هه‌ڵبژێرم به‌رامبه‌ر تاوانه‌کانتانم به‌ڵام تکایه‌ ڕاستگۆبه‌ له‌ وه‌ڵام

2

وه‌ڵام: که‌ناڵی 4 کارتی سور ئه‌م جاره‌یان

rasta  mnesh binem

walla  baba  am kanan 4  zor  shte  sayr nishan ada

http://smn21.com/up/uploads/jpg/fb559108c8.jpg

3

له‌ كه‌نال 4 له‌ ناكاو وێنه‌ی منداڵێكی بچوك دێـته‌ سه‌ر شاشه‌و كابرایه‌ك ده‌لێـن هێلین یه‌كێكه‌ له‌و هه‌زارانه‌ مندالانه‌ی
كه‌ له‌ خوێندن دابراون خۆ ئه‌گه‌ر 1% بودجه‌ی مانگانه‌ی پێشكه‌شكاری به‌رنامه‌ی ئه‌چین ژن و ژیان بدرێـت به‌و  ئه‌وا
منداڵه‌كه‌ بگه‌رێنه‌وه‌ به‌ر خوێندن.

4

دةستخؤش

كي راجاوي منال أكات لةم كوردستانة

http://www.kurdupload.com/images/9AKd1349200352/564857_288881027887572_2144180606_n.jpg

5

خؤزكة بيش هةموو شت ئةم رةخنةكرتون و قسة رةقية لةناو كوردا نةدةما
دواتريش تكاية لةم يانةوة هيرش مةكةنة سةر كةسانى تر عةيبة

بؤ خؤت ج رقيكيت بةرامبةريان هةية ئةتوانى بؤ خؤتى باس بكةى

جوان نية ئةو جؤرة قسانة

لةكةل ريزم

لةكةل ريزم

6

A5 نووسی:

جوان نية ئةو جؤرة قسانة

لةكةل ريزم

لةكةل ريزم

ئه‌گه‌ر ڕێزی له‌گه‌ڵه‌ بۆ بێڕێزی ئه‌كه‌ی كاكه‌ ئارێز ؟؟
كاكه‌ گیان تۆزێك ئاگاداری وشه‌كانت به‌و هه‌ستی كه‌سانی تر بریندار مه‌كه‌ ؟

سیروان هه‌ڵه‌بجه‌یی

7

arez نووسی:
A5 نووسی:

جوان نية ئةو جؤرة قسانة

لةكةل ريزم

لةكةل ريزم

ده‌زانم بۆ حه‌زت لێنیه‌ ره‌خنه‌ له‌ كه‌نال 4 بگرم چونكه‌ تۆ چوویته‌ به‌رنامه‌ پرۆفیشناڵه‌كه‌ی ملیۆنێڕ و هه‌ندێك پاره‌ت
بردۆته‌وه‌.

من نازانم تؤ كيى كجى يان كورى بةس بزانة جى دةليى تيكةيشتى

من بيش هةموو شت حةزناكةم رةخنة لة هيج كةناليك بكيريت جونكة ئةوة ئيشى ئيمة نية

دواتر بشتكيرى من بؤ ئةو كةنالة زور دةميكة هةية بةيوةندى بة بةرنامةى مليونيرةوة نية بؤ معلوماتت

ئةكةر تؤ وا تصور ئةكةى كة من لةبةر بةشداريكردنم لةو بةرنامةية بؤية بيم ناخؤشة رةخنةى لئ بكيرئ  ئةوة تؤ زور هةلةى جونكة لاى من

هةموو شت مادى و بارة نية من موحتاجى هيج شت نيم باش بزانة بؤ خؤشى خؤم جوم

بةس بةبرواى من ئةو كةنالة باشترين كةنالة لة رووى هونةرى و كؤمةلايةتيةوة

تكاية نامةوئ جوابم بدريتةوة

8

A5 نووسی:
arez نووسی:
A5 نووسی:

جوان نية ئةو جؤرة قسانة

لةكةل ريزم

لةكةل ريزم

ده‌زانم بۆ حه‌زت لێنیه‌ ره‌خنه‌ له‌ كه‌نال 4 بگرم چونكه‌ تۆ چوویته‌ به‌رنامه‌ پرۆفیشناڵه‌كه‌ی ملیۆنێڕ و هه‌ندێك پاره‌ت
بردۆته‌وه‌.

دواتر بشتكيرى من بؤ ئةو كةنالة زور دةميكة هةية بةيوةندى بة بةرنامةى مليونيرةوة نية بؤ معلوماتت

ئةكةر تؤ وا تصور ئةكةى كة من لةبةر بةشداريكردنم لةو بةرنامةية بؤية بيم ناخؤشة رةخنةى لئ بكيرئ  ئةوة تؤ زور هةلةى جونكة لاى من

داوای لێووودن ده‌كه‌م ئه‌گه‌ر توره‌م كردبیت.

به‌لام له‌ سایه‌ی ئه‌م كه‌ناڵه‌وه‌ خه‌ریكه‌ زمانی كوردی له‌ده‌ست ده‌ده‌ین چونكه‌ هه‌موو نوسینه‌كانی
بۆته‌ لاتینی لاسای توركیا ده‌كه‌نه‌وه‌.

9

walla la hamu wlatak m flemana haia
balam ta radakish rasta kanal 4
korek zor ziad la pewist shti wa da anen
ka la kalturi kurdaiati naitn balam amsh
kaseki gawra la pshtiana ba awhanta
ba arzi nakawn hiwadarm bash bet

http://kurdup.com/up/uploads/picture/c65a0d1240.jpg

10

منیش ئه‌ڵێم که‌ناڵ چوار که‌ناڵێکی زۆر باش و پرۆفیشناڵه‌ و له‌ ئێستادا یه‌کێکه‌
له‌ هه‌ره‌ باشترین که‌ناڵه‌ کوردیه‌کان ، به‌ڵام هه‌ندێ که‌س چاویان پیی هه‌ڵنایه‌ و
هه‌ر له‌خۆیانه‌وه‌ به‌ بێ بوونی بنه‌مایه‌کی زانستی رۆشنبیری ره‌خنه‌ی لی ئه‌گرن .

[center][size=19]ئەگەر بەدەستی من دەبوو
ئەو بولبولانەشم زیندانی ئەکرد
کە بەئارەزووی دڵی تۆ ناخوێنن..

YASSIN OMER
[/size][/center]

11

arez نووسی:
A5 نووسی:
arez نووسی:

بردۆته‌وه‌.

داوای لێووودن ده‌كه‌م ئه‌گه‌ر توره‌م كردبیت.

به‌لام له‌ سایه‌ی ئه‌م كه‌ناڵه‌وه‌ خه‌ریكه‌ زمانی كوردی له‌ده‌ست ده‌ده‌ین چونكه‌ هه‌موو نوسینه‌كانی
بۆته‌ لاتینی لاسای توركیا ده‌كه‌نه‌وه‌.

نا نا من هيج تورة نيم تورةبوون لة من نايةت

12

كاك ئارێز ده‌ستكاری په‌یامه‌كه‌تم كرد چونكه‌ ناشیاو بوو

- سوپاس بۆ سینگ فراوانیه‌كه‌ی ئه‌ڤین خان

سپێدەیەکی پڕ گۆرانییە
شەقایق بۆ خۆر هاتۆتە سەما
زەردەی خۆرنشین چەندە سامناکە
خەیاڵی مەرگ دێنێ بەسەرما
خۆزگە ئەمتوانی بەری بەیانان
خۆری ئومێدت بۆ بوەستێنم
لە ڕەنگاڵەیی قەوس و قەزەحدا
پەیکەری باڵات بۆ بنەخشێنم

13

NAPTAC نووسی:

له‌ هه‌ره‌ باشترین که‌ناڵه‌ کوردیه‌کان ، به‌ڵام هه‌ندێ که‌س چاویان پیی هه‌ڵنایه‌ و
هه‌ر له‌خۆیانه‌وه‌ به‌ بێ بوونی بنه‌مایه‌کی زانستی رۆشنبیری ره‌خنه‌ی لی ئه‌گرن .

بةريزم قسةكةت زور راستة لة جيكةى خؤيةتى

14

NAPTAC نووسی:

تۆ نازانیت ئه‌م كه‌نالانه‌ چۆن خۆیان به‌رێوه‌ ده‌به‌ن بۆ نمونه‌ له‌ كۆره‌ك تیڤی به‌رنامه‌ی تێل قازانج هه‌یه‌
ناسراو به‌ (تێڵ تیمساح) 10 خوله‌ك جارێك ته‌له‌فۆن له‌سه‌ر یه‌كێك هه‌ڵده‌گرن له‌ماوه‌ی ئه‌م 10 خوله‌كه‌دا
به‌ هه‌زاران كه‌س په‌یوه‌ندی ده‌كات ته‌نها یه‌كێك هه‌ڵده‌گرن كه‌ بۆ هه‌ر په‌یوه‌ندیه‌ك دۆلارێكك ده‌روا وه‌ به‌ هه‌زاران
دۆلار قازانج ده‌كه‌ن وه‌ ئه‌و كه‌سه‌ی كه‌ په‌یوندی كردووه‌ له‌وانه‌یه‌ بڕێكی كه‌م پاره‌ قازانج ده‌كات هه‌ندێك جار
هیچ قازانج ناكات وه‌ له‌ كه‌ناڵ4 له‌ به‌رنامه‌ی ملیۆنێر به‌ هه‌مان شێوه‌ خوێن میلله‌ت ده‌مژن.

باشه‌ له‌كوردستان  به‌ هه‌زاران كه‌س به‌ هیوایه‌تی ئه‌وه‌یه‌ ته‌نیا جه‌مێكی نان خواردن په‌یدا بكات
كه‌ چی ئه‌ڤین ئاسۆ مانگانه‌ 7000 هه‌زار دۆلار وه‌رده‌گرێـت ئایا ئه‌مه‌ یه‌كسانیه‌.

15

arez نووسی:
NAPTAC نووسی:

تۆ نازانیت ئه‌م كه‌نالانه‌ چۆن خۆیان به‌رێوه‌ ده‌به‌ن بۆ نمونه‌ له‌ كۆره‌ك تیڤی به‌رنامه‌ی تێل قازانج هه‌یه‌
ناسراو به‌ (تێڵ تیمساح) 10 خوله‌ك جارێك ته‌له‌فۆن له‌سه‌ر یه‌كێك هه‌ڵده‌گرن له‌ماوه‌ی ئه‌م 10 خوله‌كه‌دا
به‌ هه‌زاران كه‌س په‌یوه‌ندی ده‌كات ته‌نها یه‌كێك هه‌ڵده‌گرن كه‌ بۆ هه‌ر په‌یوه‌ندیه‌ك دۆلارێكك ده‌روا وه‌ به‌ هه‌زاران
دۆلار قازانج ده‌كه‌ن وه‌ ئه‌و كه‌سه‌ی كه‌ په‌یوندی كردووه‌ له‌وانه‌یه‌ بڕێكی كه‌م پاره‌ قازانج ده‌كات هه‌ندێك جار
هیچ قازانج ناكات وه‌ له‌ كه‌ناڵ4 له‌ به‌رنامه‌ی ملیۆنێر به‌ هه‌مان شێوه‌ خوێن میلله‌ت ده‌مژن.

باشه‌ له‌كوردستان  به‌ هه‌زاران كه‌س به‌ هیوایه‌تی ئه‌وه‌یه‌ ته‌نیا جه‌مێكی نان خواردن په‌یدا بكات
كه‌ چی ئه‌ڤین ئاسۆ مانگانه‌ 7000 هه‌زار دۆلار وه‌رده‌گرێـت ئایا ئه‌مه‌ یه‌كسانیه‌.

ئه‌ها .. ئاوااااا ..

یه‌که‌م شت من باسی که‌ناڵ 4 م کرد نه‌ک کۆره‌ک تیڤی ، به‌س قه‌ینا با ئه‌وه‌شت بۆ روون بکه‌مه‌وه‌ ،
ئه‌و به‌رنامه‌یه‌ی که‌ باسی ئه‌که‌یت ، ئه‌وه‌ سیستمێکی جیهانیه‌ و که‌س مه‌جبور نه‌کراوه‌ که‌ تێل بکات به‌و
به‌رنامه‌یه‌وه‌ و هه‌موو که‌س ئازاده‌ له‌ په‌یوه‌ندی کردن ، ئه‌وه‌ش شتێکی ئاساییه‌ که‌ ئه‌و که‌ناڵانه‌ قازانج بکه‌ن و
که‌سیش له‌ خۆڕا پاره‌ نایات به‌که‌س.

ئه‌ڤین ئاسۆ 7000 دۆلاری هه‌یه‌ مانگانه‌ ؟!! وه‌ڵا که‌مه‌ ، هه‌قی زۆر زیاتری هه‌یه‌ ،
ئه‌وه‌ ئیشی ئه‌ڤین و که‌ناڵ چوار نیه‌ که‌ بچن خه‌ڵکی برسی تێر بکه‌ن و هه‌ژار ده‌وڵه‌مه‌ند بکه‌ن .
به‌ڵکو ئیشی به‌رپرسه‌ نا به‌رپراسه‌کانه‌‌.
ئه‌ڵێیت ئه‌وه‌ یه‌کسانی نیه‌ ؟!!
باشه‌ نمونه‌ی یه‌ک وڵاتم بۆ بهێنره‌وه‌ له‌و په‌ری ئیسلامیه‌وه‌ بۆ ئه‌و په‌ری عه‌لمانی، که‌ ملیۆنه‌ری تیانه‌بێت و له‌هه‌مه‌مان کاتا زۆر هه‌ژا‌ریشی تیا نه‌بێت ؟!!!

YASSIN OMER
[/size][/center]

16

NAPTAC نووسی:
arez نووسی:
NAPTAC نووسی:

ئه‌ها .. ئاوااااا ..

یه‌که‌م شت من باسی که‌ناڵ 4 م کرد نه‌ک کۆره‌ک تیڤی ، به‌س قه‌ینا با ئه‌وه‌شت بۆ روون بکه‌مه‌وه‌ ،
ئه‌و به‌رنامه‌یه‌ی که‌ باسی ئه‌که‌یت ، ئه‌وه‌ سیستمێکی جیهانیه‌ و که‌س مه‌جبور نه‌کراوه‌ که‌ تێل بکات به‌و
به‌رنامه‌یه‌وه‌ و هه‌موو که‌س ئازاده‌ له‌ په‌یوه‌ندی کردن ، ئه‌وه‌ش شتێکی ئاساییه‌ که‌ ئه‌و که‌ناڵانه‌ قازانج بکه‌ن و
که‌سیش له‌ خۆڕا پاره‌ نایات به‌که‌س.

ئه‌ڤین ئاسۆ 7000 دۆلاری هه‌یه‌ مانگانه‌ ؟!! وه‌ڵا که‌مه‌ ، هه‌قی زۆر زیاتری هه‌یه‌ ،
ئه‌وه‌ ئیشی ئه‌ڤین و که‌ناڵ چوار نیه‌ که‌ بچن خه‌ڵکی برسی تێر بکه‌ن و هه‌ژار ده‌وڵه‌مه‌ند بکه‌ن .
به‌ڵکو ئیشی به‌رپرسه‌ نا به‌رپراسه‌کانه‌‌.
ئه‌ڵێیت ئه‌وه‌ یه‌کسانی نیه‌ ؟!!
باشه‌ نمونه‌ی یه‌ک وڵاتم بۆ بهێنره‌وه‌ له‌و په‌ری ئیسلامیه‌وه‌ بۆ ئه‌و په‌ری عه‌لمانی، که‌ ملیۆنه‌ری تیانه‌بێت و له‌هه‌مه‌مان کاتا زۆر هه‌ژا‌ریشی تیا نه‌بێت ؟!!!

ئه‌گه‌ر من هاوكاری هه‌ژاران نه‌كه‌م تۆ نه‌یكه‌ی كه‌سێكی تر نه‌یكات ئه‌وا  مانای واییه‌ ئێمه‌ هه‌ستی هاوكاری و
به‌زه‌ییمان له‌ دڵدا نییه‌ باشه‌ بۆچی خه‌ڵك 500000دینار یان 1000000 دینار ده‌ژیت یعنی ئه‌ڤین ئاسۆ
به‌ 7000 هه‌زار ناژێـ.

17

نمونه‌ی هولاتێكت بۆ دێنم ئه‌ویش ئیمارات 39% كارمه‌ند نه‌ك دكتۆر و مهندس و ئه‌و پیشه‌ به‌رزانه‌ موچه‌یان 3000 دۆلار
بۆ 8000 هه‌زار دۆلاره‌ وه‌ له‌ ئیمارات هه‌ر كه‌سێك له‌ دایك بێـت مانگانه‌ به‌ سه‌دان دۆلار وه‌رده‌گرێـ ئه‌و منداڵه‌.

18

ئه‌وه‌شت پێبلێم كه‌ناڵ4 و كۆره‌ك تیڤی یه‌ك سه‌رۆكیان هه‌یه‌\.

19

ئه‌گه‌ر من هاوكاری هه‌ژاران نه‌كه‌م تۆ نه‌یكه‌ی كه‌سێكی تر نه‌یكات ئه‌وا  مانای واییه‌ ئێمه‌ هه‌ستی هاوكاری و
به‌زه‌ییمان له‌ دڵدا نییه‌ باشه‌ بۆچی خه‌ڵك 500000دینار یان 1000000 دینار ده‌ژیت یعنی ئه‌ڤین ئاسۆ
به‌ 7000 هه‌زار ناژێـ.

هه‌ژار به‌ هاوکاری خه‌ڵک ناژی ، به‌ڵکو ئه‌بێت ده‌سه‌ڵات بیان ژێنێت.
هه‌موو خه‌ڵک وه‌ک یه‌ک نیه‌ و وه‌ک یه‌ک نابێت ، من به‌ شتێک رازیم
تۆ به‌شتێکی تر و یه‌کێکی تر به‌ شتێکی تر ، ئه‌مه‌ یاسای ژیانه‌ .

YASSIN OMER
[/size][/center]

20

ئه‌و که‌ناڵ4 وکۆره‌که‌ی ئێوه‌ ئه‌وها به‌سه‌ری داهه‌ڵده‌ده‌ن و مه‌تحی ده‌که‌ن و به‌رگری لێده‌ن ئێستا ببن به‌ 100پارچه‌ بۆیان ئه‌وان یه‌ک تۆز منه‌یتان پێنیه‌وه‌ و خه‌م له‌ ئیوه‌ ناخۆن بۆزانیاریتان زۆربه‌ی ستافه‌که‌ ئه‌م کاناڵانه‌ تورکن نه‌ک کورد ئه‌و ئه‌ڤینه‌ش 2 سکرتیری هه‌یه‌ بۆ یه‌وه‌ی بگه‌ی به‌ ئه‌و

دەڵێن شێت بووە ،دەست و پێی کۆت و بەند کەن!
دەڵێم: دڵ شێت بووە
دەست و پێ چ بکا؟!
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1535464_717902694897472_1960931195_n.jpg

21

كاكه‌ وه‌ن تخوا گوناح نییه‌ ئه‌ڤین ئاسۆ مانگانه‌ 7000 هه‌زار دۆلار وه‌رگرێت.

22

کوره‌ ده‌ی ده‌ی خه‌می لێ مه‌خۆ  هه‌رکه‌س و رۆژی خۆی دێت
هه‌ر ئه‌وه‌نده‌ بڵێ خودای گه‌وره‌ هیدایه‌تیان بدات امین

دەڵێن شێت بووە ،دەست و پێی کۆت و بەند کەن!
دەڵێم: دڵ شێت بووە
دەست و پێ چ بکا؟!
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1535464_717902694897472_1960931195_n.jpg

23

كةنال 4 لة سةرةتاوة بة بةرةلايي دةستي بئ كرد ئينزاريان درايئ جونكة شتي وايان بةخش كرد كة بؤ عائلة نه ئةكونجا
وة كةناليَكة بةس شةرةفياتة بؤ كوردستان جي تريش نا بةس هجوم دةكريَتة سةر ئةخلاقي ميللةت بةتايبةتي شاري هةوليَر
جارئ بةرنامةي مليؤنير با شوان سةيري mbcي بكا شةوي 3 شةم فيَرة حيوار بي هةر ئةو بةرنامةي لئ نايةت بة بةراورد بة جورج قداحي
وة شوان وتبووي ئةوة لة كةنالةكان مليون بيش كةش دةكرئ لة جاو ئيمةيان كردؤتةوة ؟ تؤ جي ئةو قسةية بكةي ئةكةر مةبةستت mbcية بةخواي خةلك هومووي دةاني لة كةيةوة هةية جارئ كةنالي كوردي نةبوو هيجيان ئةو هةبوو نةك كةنال 4
تيبينيم لة بةرنامةكة لة خةلك تيك دانة بةخواي كاكة كشت خةلك ئيستا هةر نازانئ كةي هةية لةبةر ئةوةي لة خةلك تيَك دةدات و اصلي بةرنامة نازانيَ
حةق نية ئةم جؤرة بةرنامانة هةر بمينئ كة شةرةفيات بؤ كوردستان لئ ئةدةن
با بجن سننورةكان تةماشا كةن جؤن كةس دةنك ناكا تؤب باران دةكريَن

بمبوورة كاك سةرهةنك ............

24

one نووسی:

به‌خوای قسه‌ی ئێوه‌یه‌.
ئێمه‌ لێڕاهاتووین له‌ شته‌کان ده‌بێت به‌دڵی ئێمه‌ بێت،نه‌وه‌ک رێنیشان ده‌ری ئێمه‌ بیت.
چال نییه‌ ئه‌ڤین ئاسۆ کورده‌.خۆتورکه‌کان به‌رزترین موچه‌یان هه‌یه‌و کورده‌کانیش که‌مترین.
ته‌نها بۆلادانی گه‌نجان وکۆمه‌ڵگایه‌ له‌ ئاین.

25

MALDINI نووسی:
one نووسی:

به‌خوای قسه‌ی ئێوه‌یه‌.
ئێمه‌ لێڕاهاتووین له‌ شته‌کان ده‌بێت به‌دڵی ئێمه‌ بێت،نه‌وه‌ک رێنیشان ده‌ری ئێمه‌ بیت.
چال نییه‌ ئه‌ڤین ئاسۆ کورده‌.خۆتورکه‌کان به‌رزترین موچه‌یان هه‌یه‌و کورده‌کانیش که‌مترین.
ته‌نها بۆلادانی گه‌نجان وکۆمه‌ڵگایه‌ له‌ ئاین.

وایه‌....!!!!!!!!!!:/

ساده‌ترين به‌خشين !
ئه‌وه‌يه‌ كه‌ پێكه‌نين بخه‌يته‌ سه‌ر لێوى كه‌سانێك ،
كه‌ بيرى پێكه‌نين ئه‌كه‌ن . . .