پهڕه 1
تۆ له ژوورهوه نیت. تكایه بچۆژوورهوه یان خۆت تۆمار بكه.
یانەی سەرهەنگ موحسین » ههمهڕهنگ » (((( بة يةكةم بيتى ناوةكةت بزانة كةسيكى جؤنى ؟؟!! ))))
پهڕه 1
ئةك بى بكةى.................بةراستى شتيكى جوانت بلاو كردؤتةوة دةستت خؤش بى
كاكى هيندى ديارة هةرلة سةر هيندى شت نا خوينيتةوةلة بارةى تريش دةخوينيتةوة ههههههه
دووبارة دةست خؤش ريزم هةية بؤت
ئةى جون ناشرين شتى تريش دةخوينمةوة ئةوة بة فشةية ههههههههههه:D:lol:
جةند حةزم دةكرد يةكيك لة بركةكان باسى هيندى كردباية ههههههه بةس جى بكةم هى باسى ئةو نية
دةستى تؤش هةميشة خؤش بيت راز خانى بةريز و ئازيز خؤشحالم بة بةيامةكةت
دهست خۆش بۆ ئهم بابهته
زور سوباس بؤ بةيامةكةت برام خؤشحالم
[size=24]دهستت خۆش بێت مامه لیدوان سهرکهوتوبیت[/size]
[size=24]دهستت خۆش بێت مامه لیدوان سهرکهوتوبیت[/size]
زور سوباس ئاسؤس كيان خؤشحالم بة بةيامةيةكةت ئةزيزم
[size=16]
H
پێویستیتان بهكهسێكه بۆ چێژ وهرگرتن لهژیانو ئارهزووهكانتان، ههمیشه وێڵن ههوڵ دهدهن ئهو كهسه بدۆزنهوه.كهسێكی بهخشندهن لهگهڵ خۆشهویستهكانتاداو پهیوهستن بهو پهیمانو بهڵێنانهی كهدهیدهن.
خۆشهویستو میهرهبانو ناسكو بههێزن، ههموو تواناتان دهخهنه كار بۆ گهڕان بهدوای هاوبهشێكی گونجاو لهژیانتاندا.
ههمیشه ئاگاداری ههڵسوكهوتهكانی خۆتاننو دوردهكهونهوه لهپهیوهندییهكانتان لهههمان كاتدا بڕواتان وایه كهناچارن ئهو كارانه
بكهنو خۆتان بپارێزن، بهوه جیادهكرێنهوه كهكهسێكی خۆشهویستو ئارامگرو بهههستن، كهسێكی خۆڕاگرن لهسهركهوتنو گهیشتن
بههیواو ئاواتهكانتان ههمیشه لهههوڵو تێكۆشاندان بۆ گهیشتن بهتهواوی ئهو هیواو ئاواتانهی ههتانه، گران رازی دهبنو كهسێكی
بهتواناو بههێزن لهبیرو بۆچوونهكانتاندا.
بهكهسانی دهوروپشتتان كاریگهر نین، كهسانێكن كهخهڵكی پشتتان پێدهبهستن بۆ یارمهتیدان لهكاتی پێویستدا، كهسێكی
خهیاڵینو ههمیشه خهو بهژیانهوه دهبینن.
[/color]
وابزانم زۆربهی ڕاسته.كهمێكی نهبیت.
دهست خۆش براكهم كاك لێدوان ماندوونهبیت.
[size=16]
S
كهسانێكن لهپێش كارهكانتانهوه گرنگی بهئارهزووهكانتان دهدهنو كهسێكی نموونهین لهرووی سۆزو ههستێكی بههێزتان ههیه،
بهڵام دهتوانن بهسهر ئهو ههستو سۆزهدا زاڵ بن، كاتێك پهیمانێك لهگهڵ خۆشهویستهكانتان دهبهستن ئێوه وهك لایهنی دووهم
بهدڵسۆزیو بهوهفاوه پهیوهستی ئهو پهیمانه دهبن، كهمێك غیرهتان ههیه ئهمهش دهگهڕێتهوه بۆ ئهو خۆشهویستیه زۆرهی كهبۆ
بهرامبهرهكهتان ههتانه، حهز دهكهن ههمیشه لهرۆشنای ژیاندا بن.
ئارهزووتان لهخۆپهرستیه، بهڵام پهیوهست نابن پێوهی كاتێك خۆشهویستێكی تایبهت بهخۆتان دهبێت ههست ئهكهن ئێوه تاكه
كهسن لای ئهو خۆشهویستهتانو ههمیشه ههوڵ بۆ بهدیهێنانی ئهو راستتیه دهدهن.
كهسانێكی رووخۆشو ههست ناسكو چالاكو نهێنی پارێزن جێی متمانهی لای زۆربهی خهڵكی، كهسایهتیان ههمیشه روو له
روناكیهو سۆزو ههسته ناسكهكانتان ههمیشه روو لهگهرمو گوڕیه، كاتێك شتێك پهیوهست دهبێت بهههستتانهوه ئێوه كهسێكی
شارهزاو بهتوانان.
دهتوانن خۆتان بكهن بهههر كهسێك كهخۆتان بتانهوێتو توانای بینینی ههموو رۆڵێكتان ههیه لهژیاندا ، زۆر بهئاسانی روو بهرووی
ههموو كێشهكانتان دهبنهوهو چارهسهر لاتان ئاسانه، توانایهكی بازرگانی باشتان ههیه، خۆشهویستی ژیانتان بهجدیو
سهركهوتووی ئهنجام دهدهن دور لهگاڵتهو رابواردن، ئارامیتان ههیه لهژیاندا تا رووی بهرووی كهسێكی شیاوی وهك خۆتان دهبنهوه .
كهسێكی بهخشندهو میهرهبانن، خاوهنی خویهكی باشو دروستن، مامهڵهتان شیرینه ههموو ئهم سیفهته جوانانه وای كرووه كه
ببیته كهسێكی سهرنجڕاكێش لای خهڵكیو هاوڕێیهكی دڵسۆز بیت.[/color]
كهسانێكی خهمبارو نهێنی پارێزو بێدهنگن، ناتوانن وهك پێویست زاڵ بن بهسهر دهرونی خۆتانو كهسانێكی شهرمنن، زۆر
سهرنجراكیشو ههستیارو سۆزدارن، بهڵام رێگه بهخۆتان نادهن بهم شێوه بن لهگهڵ ههموو كهسێكدا، بهڵكو تهنها لهگهڵ هاوڕێ
نزیكهكانتان، كهسانێكی بهجهرگو شارهزان، حهز بهبازرگانی دهكهنو كهسێكی وردنو رۆلێكی باشتان ههیه لهو بوارهداو دهتوانن
ههموو رۆڵێك لهژیاندا ببینن، لهههمان كاتدا خۆشهویستیتان بۆ ژیان بهشێوهیهكی زۆر جدییه. ههرگیز بێزار نابن لهگهڵ
دهوروپشتهكهت، كۆڵ نادهن ئارامگرن لهچاوهڕوان كردنی هاوبهشێكی گونجاو بۆ خۆتان، بهخشندهیتان ئهوهنه زۆره خۆتان
لهبیركردووه، خوویهكی باشو شیرینتان ههیه دهتوانن ببنه هاوڕێو دۆستێكی سهركهوتوو.
...................................................
پێش دهست خۆش ئایا ئهمه ناکهوێته نێو قالبی کهلووهکان ؟ من یهکهم پیتم ئهوهیه بهڵام ههست ناکهم ئهو شتانهم ههموو ههبێت چوونکه ئهوهی نووسیوته واته کهسێکی کامله ئهگهر کهسێکیش ئهوهندهی ئێدا بێت دهکاته مهلائیکهت ههههههههه بژیت ئهزیزم .
[size=24]سلاو لهدوای رێزو خۆشهویستیم بۆ ههموو هاورێیه خۆشهویستهکان ههرچهنده هێشتان خۆم نهناساند وویستم ئهمه بخواێنمهوه ....دهمویست شتێک لهوبارهیهوه بڵێم که بهجۆرێک بۆته نهخۆشی دهروونی زۆرینهی خهڵک نمونهمان کهلوهکانه ،،،من خۆم کتێبێکم نوسی وویستم بلاوی بکهمهوه پێش بڵاوکردنهوه زۆر کهس داوای کرد کهبڵاوبکهمهوه دواتر پهشیمان بوومهوه ،،،ووتم: ئهوهمن چی دهکهم خهڵک لهخشتهدهبهم ،چونکه پهیامهکانی کتێبی من دهرخستنی دهروونی خوێنهربوو لهرێگهی چهند دیمهنێک لهلاشهی خۆی کهئهگهر وچودیان ههبوایه شتیکم لهبارهیهوه دهنوسی بهراستی من خۆم دام دهرشت ههمووی فکری خۆم بوو ئێ خۆمن لهئاسمانا نههاتبووم تابزانم تۆچیت لێدێت بهڵام خوێنهر کهدهی خوێندهوه لهناکاو ههندێک شت ههراست دهبوو لهگهڵ ناخی بۆیه باوهری دهکرد کهراسته کهچی واش نهبوو ...من بڵاوم نهکردهوه ئهگهر بڵاوم کردبایهوه نزیکه پرفرۆشترین کتێب بوا لهکوردستان چونکه کاتێک رۆژنامهی نوێ دێت کهکهلوی تیابێ کچ لهماڵهوه ئهنێرێته بازار کوردهچێت لهبهر خاتری کهلو یهکهمین نیگا سهیری کهلو دهکات داخۆ چی دهڵێت بۆ ئهو حهفتهیه وای لێهاتووه ههنگاوێک بێ کهلو نهرۆن .کهئهمهش نیشانهی سادهیی و خهلهفاوی مرۆڤه ،بۆچی رێ ئهدهی من ژیانت تێک دهم بهقسه هیچهکانم بۆ ههوڵنادهی خۆت بی وهک من زیرهک،،،،نمونهمان ههیه کهسێ ههبووه راوهستاوه تابزانێ کهلو بۆ ئهو حهفتهیه چی پێ دهڵێ ئایا کارهکهبکا یا رای گرێ زۆرسهیره نزیکه کارهکهی بهقازانج بێت بهڵام بهسوتفه لهکهلو دهنوسرێت ئهو ههفتهیه زهرهرێکی گهوره چاوهرێته کهسهکه قهلهق دهبێت لهناکاو لهوقهلهقیه زهرهر دهخوڵقێت کهمایهی شهرمهزاریه وا ببینه بهندهی کهلو ئهستێره،،،بهواتا زانستی ئهستێرهناسیه کهچی ئهوانهی بهشی دهستهی نوسهرانی رۆژنامهکان وراگهیاندنهکان خۆیان شیرو گاو جمکو ههزاری دیت بۆدهنوسن ،،،
بۆیه وویستم ئهمه بڵێم ئهوهش ههمان شته ههمان کهلوه بهجۆرێکلی تر تهنها ئهوهی توێژینهوه لێ بچیتهدهر وهک ناسینهوهی مرۆڤ لهرێی رژێنه دهرهقیهکان وه لهرێی ههستی بۆشتهکان بهڵام نهک لهرێی پیت وتهمهن بهراستی هیوام وایه ههمووان ئهوانهی باوهریان پێی ههیه یان کهباوهریشیان پێی نیه با کاتیان پێنهکوژن چونکه بێج لهکات کوشتن وخۆ قهڵهق کردن ههیچی تر نیه،،،،،[/size]
[size=16]
خاوهن ههڵسوكهوتێكی زۆر بهڕێزن ، خودی خۆتان توانای رووبهرووبوونهوهو چاككردنی ههڵسوكهوتی خۆتان ههیه بهدوای كهسێكی
گونجاو وهك خۆتان هاوتا لهئهقلِو بیرو باوهڕدا دهگهڕێن، زۆر سهرنجی خۆتان بهلای خۆتاندا رادهكێشن نهك بههۆی جوانیهكهتان
لهروخساردا، بهڵكو بههۆی ئهو جوانییهی لهناختاندایه، بهڵام لهرووی ههستهوه بهپلهی یهكهم سهرنجراكێش نین، ههوڵ دهدهن بۆ
هاوبهشهكانی ژیانتانی بسهلمێنن كهكهسێكن شایهنی ههموو شتێك پێویسته بهبهردهوامی ئهوه بسهلمێنن كهخاوهنی
كهسییهتیهكی باشو دروستی تایبهت بهخۆتان ههیه، پێویسته بیر لهكاردانهوهی بهرامبهرت بكهی لهكاتی ئازاردانیاندا، حهزتان
بهئهقڵیهتێكی كراوهو چارهنوسسازو رۆمانسیهت ههیه.[/size]
[size=17]ئحم ئحم....
وةلا ئهگهر وابێ باشین:D، دهست خۆش كاك لێدوان سهركهووتوبیت..[/size]
[size=24]سلاو لهدوای رێزو خۆشهویستیم بۆ ههموو هاورێیه خۆشهویستهکان ههرچهنده هێشتان خۆم نهناساند وویستم ئهمه بخواێنمهوه ....دهمویست شتێک لهوبارهیهوه بڵێم که بهجۆرێک بۆته نهخۆشی دهروونی زۆرینهی خهڵک نمونهمان کهلوهکانه ،،،من خۆم کتێبێکم نوسی وویستم بلاوی بکهمهوه پێش بڵاوکردنهوه زۆر کهس داوای کرد کهبڵاوبکهمهوه دواتر پهشیمان بوومهوه ،،،ووتم: ئهوهمن چی دهکهم خهڵک لهخشتهدهبهم ،چونکه پهیامهکانی کتێبی من دهرخستنی دهروونی خوێنهربوو لهرێگهی چهند دیمهنێک لهلاشهی خۆی کهئهگهر وچودیان ههبوایه شتیکم لهبارهیهوه دهنوسی بهراستی من خۆم دام دهرشت ههمووی فکری خۆم بوو ئێ خۆمن لهئاسمانا نههاتبووم تابزانم تۆچیت لێدێت بهڵام خوێنهر کهدهی خوێندهوه لهناکاو ههندێک شت ههراست دهبوو لهگهڵ ناخی بۆیه باوهری دهکرد کهراسته کهچی واش نهبوو ...من بڵاوم نهکردهوه ئهگهر بڵاوم کردبایهوه نزیکه پرفرۆشترین کتێب بوا لهکوردستان چونکه کاتێک رۆژنامهی نوێ دێت کهکهلوی تیابێ کچ لهماڵهوه ئهنێرێته بازار کوردهچێت لهبهر خاتری کهلو یهکهمین نیگا سهیری کهلو دهکات داخۆ چی دهڵێت بۆ ئهو حهفتهیه وای لێهاتووه ههنگاوێک بێ کهلو نهرۆن .کهئهمهش نیشانهی سادهیی و خهلهفاوی مرۆڤه ،بۆچی رێ ئهدهی من ژیانت تێک دهم بهقسه هیچهکانم بۆ ههوڵنادهی خۆت بی وهک من زیرهک،،،،نمونهمان ههیه کهسێ ههبووه راوهستاوه تابزانێ کهلو بۆ ئهو حهفتهیه چی پێ دهڵێ ئایا کارهکهبکا یا رای گرێ زۆرسهیره نزیکه کارهکهی بهقازانج بێت بهڵام بهسوتفه لهکهلو دهنوسرێت ئهو ههفتهیه زهرهرێکی گهوره چاوهرێته کهسهکه قهلهق دهبێت لهناکاو لهوقهلهقیه زهرهر دهخوڵقێت کهمایهی شهرمهزاریه وا ببینه بهندهی کهلو ئهستێره،،،بهواتا زانستی ئهستێرهناسیه کهچی ئهوانهی بهشی دهستهی نوسهرانی رۆژنامهکان وراگهیاندنهکان خۆیان شیرو گاو جمکو ههزاری دیت بۆدهنوسن ،،،
بۆیه وویستم ئهمه بڵێم ئهوهش ههمان شته ههمان کهلوه بهجۆرێکلی تر تهنها ئهوهی توێژینهوه لێ بچیتهدهر وهک ناسینهوهی مرۆڤ لهرێی رژێنه دهرهقیهکان وه لهرێی ههستی بۆشتهکان بهڵام نهک لهرێی پیت وتهمهن بهراستی هیوام وایه ههمووان ئهوانهی باوهریان پێی ههیه یان کهباوهریشیان پێی نیه با کاتیان پێنهکوژن چونکه بێج لهکات کوشتن وخۆ قهڵهق کردن ههیچی تر نیه،،،،،[/size]
قسهكانت زۆر ڕاسته .منیش باوهڕم بهوشتانه نییه.
بۆكات بهسهربردنیش سهیریان ناكهم.هڕانگه ئهوهش بچێته خانهی كهلوو و فریودان.
ڕهنگه ههندێك شت وابێت بهڵام بهلۆچوونی خۆمان نهوهك راستهقینه.
چونكه جگهلهخودا مرۆڤ خۆشی زۆرجار ڕاستی لهبیردهكات یان بهههست و سۆز بڕیاری لهسهردهدات
خودا پهنامان بدات.
[size=16]دهستهکانت خۆش برام بۆ ماندیبوونهکهت نهک بۆ بابهتهکه ...چونکه من بڕوام به کهلوو و بابهتهکانی نییه ...!!! ...داوای لێبوردنیش دهکهم بۆ ئهم پهیامه ...داوا دهکهم به دڵێکی وهرزشی وه ریگری و زویر نهبی ....چونلکه ئهمه ڕای منه...
.ڕێزم بۆت ههیه چاوهکانت ماچ دهکهم[/size]
[size=24]دڵنیاتان دهکهمهوه که بێج لهتوێژینهوهی زانستی لهسهر جۆری خوێن و جۆری رژێنه دهرهقیهکان بترازی ئهوهی تر گشتیان بێ بنهمان ،بهلام کهدهڵێم توێژینهوهی زانستی وپزیشکی راستن بهو هۆیهیه مرۆڤ پێکهاتهی ئهو رژێنانهیه دهشتوانرێ کاریگهریان لهسهرمان ههبێ بۆ نمونه کاتێ خێن روون دهبێت مرۆڤ چاڵاک دهبێت لهشی گران نیه بهڵام گهر خوێنی خهست بێ ههمیشه ههست به قالب گرانی دهکا وهک ئهوهی بهسروشتی لهبههاران ههموو مرۆڤێک وای لێدێت کهئهمیش لهبهرخهست بوونی خوێنه لهو وهرزه ،،، دوای ئهمه دهردانی رژێنهکان که ئاماژهبهوه کراوه دهردانی رژێنهکان بهجیاوازی جۆرهکانیان جیاوزی درووست دهکهن لهمرۆڤ کهئهمانه تاقی کردنهوهی بهڵگهنهویستن بهڵام ئهوانهی تر بههۆی تهمهن و ناو تهنها ههرهمهکیهو هیچی تر،[/size]
زور زور سوباس بؤ بةيامةكانتان هلاورةيان خؤشحالم بة قسة و راو بوجونتان ,,
منيش خوم باورةم بة كةلوو نية هةكيزيش سةيرى ناكةم جونكة بة لامةوة شتيكى درؤ و دوور لة راستية ,,
بةلام ئةوز بابةتة من لة يانةيك ديتم هةر حةزم كرد ليرة بلاوةى بكةمةوة ,, جا ئةكةر بزانم ئيستاش ئةو بابةتة وةك كةلوو واية داوا دةكةم كة رةشى بكةنةوة هةر با نةمينئ لة يانة ,, جونكة خوم باورىم بة شتيك نةبئ حةز ناكةم كةسيش سةيرى بكات و بيخوينتةوة
زور سوباس بؤ ئةو قسة جوانتان كةكة بةلين بة راستى ووتةكانت زور جوان و راستن
دووبارة سوبلاس بؤ هةمووتان خؤشحالم بة بةيامةكناتان
[size=24]زۆر سوپاس بۆ ئهو ههڵوێسته جوانهت لێدوان گیان بهراستی ئێمه بونهوهرێکی سهربهستین بۆچی خۆمان زنجیرکهین لهکاتێک پێویسته سهربهست بین هیوام وایه ههمووان وابیربکهنهوه وه ههروهها وهکو خۆیان بیربکهنهوه ههوڵدهینخۆمان بین نهک لهجیی مه کهسێکی تر،،،[/size]
پهڕه 1
یانەی سەرهەنگ موحسین » ههمهڕهنگ » (((( بة يةكةم بيتى ناوةكةت بزانة كةسيكى جؤنى ؟؟!! ))))
پشتبهسته به PunBB 1.4.6, پاڵپشتیی به كوردی له [مهكۆكانی وێبچن]