بابهت: مۆبایل وچۆنیهتى بهکارهێنانى
[size=16]گومانى تێدانییه ههمو ئهو پێداویستیانهى سهرتاپاى ژیانیان داگیرکردوه لهژیانى ئهمڕۆى کۆمهڵگهدابهکاردێت
لهبنچینهدا بۆبهختهوهرى خۆمان دروست کراوه، ئهوهى من ئهمهوێت باسى بکهم مۆبایله ههرچهنده ئهم نوسینهى من یهکهم نوسین ودواین نوسین نابێت کهلهسهرموبایل بنوسرێت .سهرهتاى هاتنى موبایل بۆههموان ڕۆژگارێکى خۆش ومژدهبهخش بوچونکه ههمومان تامهزرۆى ئهوهمان دهکرد بتوانین ئهوئامێره بکڕین وبهکارى بهێنین ههرچهنده سهرهتازۆرگران بو ،بهههموکهسیش نهدهکڕرابهلاَم لهگهڵ ئهوهیشدازۆرپیرۆزو بههاداربو ،بهلاَم وردهوردهموبایل واى لێهات زۆربهزوى لهبازاردابلاَوبۆیهوهو لهههموجێگایهکدا تهشهنهى کردوپانتاییهکى زۆرى بۆخۆى داگیرکرد تاواى لێهات ٍٍلاى ههندێکمان بوبه هاوڕێیه کى ههمیشهى وتانهتوانین بۆتهنهاساتێک لهخۆمانى دابڕین تهنانهت من هاوڕێم ههبوه پارهى لهبیرچوه بهلاَم مۆبایلهکهى لهبیرنهچوه موبایل ئهوئامێره به بههایه یه کهدونیاى بۆکردوین بهگوندێکى بچوکو لهماوهى چهندخولهکێکدا دهتوانى بهساناى کێت بوى لهههرکوێبێت بیدوێنى ولهههواڵى بپرسى ٍبهلاَم بهداخهوه ئێستاخهریکه نرخ وبههاى ئهوساى کاڵ بێتهوهو بههاپیرۆزهکهى لهدهسدا ئهمهیش لهڕێگه ى خودى خۆمانهوهیه بۆیه دهبینین لاى ههندىَ کهس بهداخهوه موبایل بهشێوهیهکه نهشیاو بهکاردههێنرێت تهنانهت لهناو ههندىَ لهپاسهکاندا دهورى ڕادێو دهبینى ،وهلهسهر ههندىَ کوچهو کۆلاَنهکان بوه بهتهسبیحى دهستى جۆرهکهسانێک ههندىَ کهسیش تهنها بۆکات بهسهربردن وسوکایهتى کرد ن بهکارى دههێنن زۆرمان بینى لهڕێگهى موبایلهوه بهبىَ ئاگا وێنهى گیراو بلاَوکرایهوهئهمهلهکاتێکدا کچێک یان ژنێک تاوانى چییه بهبىَ ویستى خۆى وێنه ى بگیرێت وبلاَوبکریتهوه
ئایه ئهبىَ ئهم ئامێره شیرازهى چهندخێزانى بچڕاندبێت .خهرمانى چهندان خۆشهویتى سوتاندبىَ .دڵى چهندین ژن ومێردى لهئاستى یهکدى ڕهشکردبىَ .ئاگرى دۆزهخى بۆچهندان جۆش دابىَ .یان دهبێ چهندانى ڕاپێچى مهرگ کردبىَ .یاچهندانى خزاندبێته کونجى زیندانهوه .ٍیادهبێت لهڕوى ئابوریهوه گیرفانى چهندانى خاڵى کردبىَ .خۆڕهنگه چهندانیش ههبن ئێستاناویان لهدهفتهرى قهرزانوسرابێت لهبهرئهوهى یهکهیان بهقهرز وهرگردوه .بهلاَم خۆناشبێت لایهنهباشهکانى لهسفربدهین چونکه ئوباڵى بهکارهێنانى له ئهستۆى خۆماندایه
باههمومان ههوڵ بدهین ئهم ئامێره بهشێوهیهکى شیاوڕێگهپێدراو بهکاربهێنین وههمیشه که لهگهڵ کهسێکدا دهکهوینه گفتو گۆبابزانین که مرۆڤه و ڕێزى لێبگرین-
باچیتر مۆبایل لاى ههندێکمان نهبێته بڤهو قێزهون بێت لهبهرچاومان...