1

بابه‌ت: نامه‌ی کچیکی نامۆ بۆ کوڕێکی نامۆ

راسته‌ من ڵیت دوورم به‌لام شێوه‌ی شیرینیت بۆ تاکه‌ یه‌ک چرکه‌ش ڵیم دوور ناکه‌وێت

تۆ له‌ کۆێی؟
ئه‌زانم که‌ له‌ شۆینکی که‌ شه‌ۆیکی بی ده‌نگیدا گویم له‌ ئیقاعی ته‌په‌ی پیته‌ ..ئه‌ڵین له‌ کاره‌کانتا سه‌رکه‌ووتو به‌ ده‌ست هیناوه‌ و منت له‌ یاد کردووه‌

من پیم خۆشه‌ که‌ هه‌میسه‌ ئه‌ستیره‌کی پرشنگدار بێت به‌ڵام دانیشه‌ نامه‌که‌م بخینه‌ره‌وه‌ من خۆشه‌ویستی تۆم ئێمرۆ نۆری تۆیه‌ ئاهی شه‌وان و چاوروانی رۆژ تیدا بژی وه‌ک من به‌ڵام جار به‌ جارێش بگه‌ریه‌وه‌ سه‌ر زه‌وی و ژیانی خاڵکی بیبینه‌ ژیانی دوو خۆسه‌ویست  بژی،

من خۆم یه‌کیک بووم له‌وانه‌ .. تۆ باش من نانسیت که‌ به‌ خه‌م و خه‌خه‌ته‌ چه‌ندین شه‌و سه‌رم ئه‌نایه‌وه‌ به‌لام هه‌رگێز باسی ئازارکانم بوو نه‌کردوه‌یت و ئازارێش چێروکیکی ناخۆش نیه‌ من ده‌ردی خۆشه‌ویستی و مه‌ینه‌تی و کوێره‌وه‌ری زۆرم به‌ سه‌ر هاتووه‌ له‌ هه‌موو گرنگتر له‌ دڵمدا شه‌پۆلی خێرو ساقه‌ی پر له‌ سوکایه‌تی هه‌رگیز نه‌یان به‌زاندوم،، من هیشتا زیندووم و جوان نیه‌ مرۆف پیش مردنی هیچی له‌ سر بووترێ

خۆشه‌ویستم!
ئیستا دونیای کاتیه‌ خه‌یاڵه‌ده‌ری ده‌وڵه‌مه‌ند و زمان لووسه‌کان فه‌راموش بکه‌ و گۆی دوستانه‌ له‌گه‌ل ئازیزان بکه‌ گه‌وره‌ترین ئه‌ڵماسی جیهان به‌خشه‌نده‌یه‌ که‌ هه‌موو خه‌ڵک به‌به‌خشه‌ ئه‌گه‌ر رۆژیک دڵت دا به‌ کچیک به‌ ته‌واوی خۆشت بۆی و دڵسوزبه‌ و خۆشویست بیبینیت و دلسوزیت به‌رانبه‌ی بکا به‌ ئه‌رکیکی سه‌ر شانت بیزانه‌ له‌وانه‌یه‌ له‌و باوڕه‌ نه‌بوویت که‌ نامت بۆ بنووسم چۆنکه‌ له‌ من زیاترکه‌س له‌ خۆشه‌ویستی تۆ تێناگات چۆنکه‌ ئه‌و که‌سه‌ی به‌ هاوبه‌شی ژیانی خۆت هه‌ڵی ده‌بژێریت ئه‌بی که‌سیک بێت ڕۆحی خۆی بۆ روون بکاته‌وه‌ قسه‌م زۆر ماوه‌ بۆتی بکه‌م به‌ڵام به‌م ڕسته‌یه‌ کۆتیای به‌نامه‌که‌م دێنم که‌ خۆسه‌ویست هه‌میشه‌ به‌ وافا و به‌ به‌ خشنده‌یه‌

و دڵ پر به‌ به‌زه‌ی بێت باشتره‌ له‌ خیانت کار وڕۆ ڕه‌ش بیت

له‌ نووسینی سه‌راب1…..ئڵیان…