بابهت: چیرۆكێك لهسهر نوێژی بهیانی
چیرۆكێك لهسهر نوێژی بهیانی
جارێكیان كابرایهك دهیهوێت دزی لهماڵێك بكات و دهچێته سهربانهكهیان لهناكاو گوێی لهدهنگی
خاوهن ماڵهكه دهبێت كه خاوهن ماڵهكه به خێزانهكهی دهڵێت:ههر كوڕێكی گهنج بۆماوهی 40 بهیانی لهپاڵمدا له مزگهوت نوێژی بهیانی به كۆمهڵ بكات ئهوا من ئهو كچهی خۆمی پێدهدهم
بۆیه كه دزهكه گوێی لێوه دهبێت دهگهڕێتهوه و دزییهكهی ئهنجام نادات و ههموو بهیانییهك دهچێت بۆ مزگهوت و لهپاڵ كابرادا نوێژی بهیانی ئهنجام دهدات بهم شێوهیه ههتا ڕۆژی 39 ههم ههر بهو مهبهستهوه نوێژی بهیانی ئهنجام دهدات بۆ بهدهستهێنانی ئهو كچه
ئیتر لهڕۆژی 40مدا باوكی كچهكه پێی دهڵێت كوڕم ئهوه نزیكهی 40 بهیانییه من تۆ دهبینم ههر لهپاڵ مندا نوێژی بهیانی ئهنجام دهدهیت جا منیش بڕیارمداوه ههرگهنجێك 40 بهیانی لهپاڵ مندا له مزگهوت نوێژی بهیانی بهكۆمهڵ بكات كچهكهی خۆمی لێ ماره دهكهم
ئیتر گهنجهكه دهڵێت شتی وا نابێت و ئهوانه دواتر
گهنجهكهش پێی دهڵێت من 40 شهو لهمهوبهر هاتمه سهربانهكهتان بۆ دزیكردن بهڵام تۆ شتێكی وات وت
بۆیه منیش تا ڕۆژی 39 ههم لهبهر خاتری ئهو كچه هاتم بۆ مزگهوت بهڵام بۆ ڕۆژی 40مین وتم پێویست بهوهناكات من لهبهر بهدهستهێنانی كچێك وا لهخۆم بكهم
بۆیه ئێستاكه من تهنها لهبهرخوای گهوره نوێژ دهكهم
ئیتر كابرا كه ئهمهی بیست زۆر سهری سوڕما بۆیه پێی وت من ئهو كچهی خۆمت پێ دهدهم
ئیتر لهكۆتاییدا ئهو كچهی دا بهو كوڕه گهنجه
----------------------------
هیوادارم بهدڵتان بێت بهڕێزان
لهگهڵ ڕێز و خۆشهویستیم بۆ ههموو لایهك
ئامادهكردنی
بیلال علی محمد
BILAL2
*بیلال گیان*
BILAL
تێبینی
ئهم چیرۆكه ماوهیهكی زۆر لهمهوبهر مامۆستا له خوێندنگا بۆی باس كردین
منیش وهك خۆم پێم باشبوو لهیانهی كوردژین و سهرجهم یانهكانی تر ئهم بابهته بڵاو بكهمهوه
یانهی كوردژین