بابهت: وانهكانی ژیانی ئهنیشتاین فێرببه
[size=18]وانهكانی ژیانی ئهنیشتاین فێرببه
1- بهدوای ئهو شتهدا بڕۆن كه مهراقتانه..
...من هیچ جیاوازییهكی تایبهتم نییه، تهنیا ئهوه نهبێت كه زیاد لهپێویست مهراقم بۆ شتهكان ههیه، ئایا ئهو شته چییه كه سهرنجی ئێوه رادهكێشێت؟ یان مهراقی چ شتێكتانه؟ ئهو شتهی كهمن زۆر مهراقمه بۆچی مرۆڤهكان ههندێكیان سهركهوتوون و ههندێكیشیان به پێچهوانهوه؟ لهبهر ئهو هۆیهشه چهندین ساڵه ههوڵم داوه سهركهوتووبم. ئهگهر ئێوهش بهدوای ئهو شته بڕۆن كه مهراقتانه ئهوا ئێوهش سهركهوتوو دهبن.
2- به سهبر بن..
زۆر زیرهك نیم، تهنیا ئهوهیه كه من واز له كێشهكانم ناهێنم، بۆیه سهركهوتوو دهبم، ئایا ئێوه ئهوهنده بهسهبرن كه خۆتان نهخشهتان بۆ كێشاوه بۆ ئهوهی به مهبهستهكانتان بگهن؟
3- تهركیزتان لهسهر ئهمڕۆ بێت..
"ئهو كهسهی كه ماچی كچێكی جوان دهكات، بهشێوهیهكی باش سهیاره لێدهخوڕێت"، ئهو دێڕه بهو مانایه دێت كه دهبێت ههموو تهركیزتان لهسهر یهكێكیان بێت، چونكه ناتوانیت لهیهك كاتدا رێنوێنی دوو ئهسپ بكهیت. دهتوانن یهك شت بكهن، بهڵام ناتوانن ههموو شتێك پێكهوه بكهن. لهبهرئهوه ههموو تهركیزتان بكهنه سهر ئهمڕۆ بۆ ئهوهی ئهو كارهی دهتانهوێت مافی خۆی بدهنێ و جێبهجێی بكهن.
4 - هێزی خهون توانات پێدهبهخشێت..
خهون بۆ مرۆڤ ههموو شتێكه، هێزی خهون له زانیاری ژیان گرنگتره، چونكه ئهو هێزه داهاتووتان دیاری دهكات، لهبهرئهو هۆیه رێگه مهدهن هێزی خهونهكانتان ماندوو بێت.
5- ههڵه بكهن..
ئهو مرۆڤانهی كه هیچ ههڵهیهك ناكهن لهژیان، ئهوه بهو مانایه دێت كه هیچ شتێكی تازهی لهژیانیدا تاقینهكردوهتهوه، لهههڵهكردن مهترسن، ئهگهر بزانن و بهباشی ههڵهكهتان بخوێننهوه ئهوا بهرهو رێگهیهكی زۆر باشتان دهبات، ئهگهر دهتانهوێت سهركهوتوو بن ئهوا ههڵهكانتان بكهنه سێ قات.
6- لهو چركهساتهدا بژین...
من بههیچ شێوهیهك بیر لهداهاتوو ناكهمهوه، چونكه ههرچییهك بێت ئیتر روو دهدات، ئهو چركهساتهی كه ئێستا تێیدا دهژین نه دوێنێ و نه ئهمڕۆ ناتوانێت بیگۆڕێت، لهبهر ئهوه گرنگترین كات ئێستایه كه تێیدا دهژیت.
7- بهنرخ بن...
وهك لهوهی سهركهوتوو بن، زیاتر ههوڵبدهن بهنرخ بن، لهپێناوی ئهوهی سهركهوتوو بن كاتهكانتان بهفیڕۆ مهدهن، بهڵكو ههوڵی ئهوه بدهن بهنرخ بن، چونكه ئهگهر بهنرخ بن ئهوا سهركهوتنیش بۆ خۆی دێت.
By: هــه مــبـانـه بـۆريـنـه[/size]