1

بابه‌ت: بۆده‌سته‌ی به‌رێو به‌ران – داواكاری ئه‌ندامان

ئیمه‌ی ده‌سته‌ی به‌رێو به‌رانی یانه‌ی سه‌رهه‌نگ موحسین

ئــه‌ندامـه‌چـالاكـه‌كـانی یانه‌ له‌رێگه‌ی په‌یامی تایبه‌تی و له‌ دانیشتنه‌كان و له‌ یارییه‌كان كـه‌خۆم ئـامـاده‌ ده‌بم ئه‌ندامان به‌زووترین كات داوه‌ی كـردنه‌وه‌ی ژووری میوانداری كردنی ئه‌ندامان ده‌كه‌ن  كه‌مـاوه‌یه‌ك به‌رله‌ ئێستا ئه‌م پیشنیاره‌ په‌سه‌ند كرا له‌ لایان ده‌سته‌ی به‌رێو به‌ران به‌ڵام بینیمان به‌شه‌كه‌ نه‌كرایه‌وه‌ ئندامان گله‌ی ده‌كـه‌ن له‌لایه‌كی دیكه‌وه‌ داوای گۆرینی ستایلی یانه‌ ده‌كه‌ن ئه‌مه‌ش له‌لایه‌كه‌وه‌ گله‌ی له‌ده‌سته‌ی به‌رێو به‌ران ده‌كه‌ن كـه‌ زۆر زۆر كه‌م دێنه‌ سـه‌رهێل و گله‌یه‌یش له‌ كاك سه‌رهه‌نگ ده‌كه‌ن كه‌ زۆر زۆر كه‌م دێته‌ سـه‌رهێل و ته‌نهاش شعربڵاو ده‌كاته‌وه‌ ، ده‌رباره‌ی گله‌ی كردنی بۆ به‌رێو به‌ران به‌ناوی ده‌سته‌ی به‌رێو به‌ران جوابم دانه‌وه‌ و ووتم ئێمه‌ی ده‌سته‌ی به‌رێو به‌ران ناتوانین زۆر له‌ سه‌ر هێل بین ئیشمان هـه‌یه‌ بـۆنمونه‌ باسی خۆم بكه‌م من ناتوان زۆر زۆر بێمه‌ سـه‌ر هیل چونكه‌ مـاڵپه‌رێكی وه‌رزشم له‌ بن ده‌سته‌ سـه به‌ ته‌له‌ڤیزۆنه‌

ئه‌ندامان داوه‌ی شتی زیاتریان ده‌كرد ..... به‌ڵام نـامه‌وێت دریژه‌ی پێبده‌م ته‌نهـا وه‌ڵامی ئێوه‌م ده‌وێت .

هه‌موو ئه‌و بابه‌ت و زانیـاریه‌ وه‌رزشیـانه‌ی كه‌ له‌ لایـان رۆژنـامه‌نوسی وه‌رزشی سـانی نـاصیح بڵاو ده‌كرێته‌وه‌ ، مـافی پارێزراوه‌ ، بۆیه‌ ئه‌گه‌ر تۆش بڵاوت كرده‌وه‌ ئـامـاژه‌ به‌سه‌رچـاوه‌ و نـاوی نوسه‌ره‌كه‌ بكه‌ .

2

وه‌ڵام: بۆده‌سته‌ی به‌رێو به‌ران – داواكاری ئه‌ندامان

سه‌باره‌ت به‌ ژووری میواندارم من پێم وانیه‌ ده‌ورێکی وای هه‌بێت
به‌ڵام وه‌ک به‌ڵێن به‌ ئه‌ندامان درا پێویسته‌ به‌زووترین کات بکرێته‌وه‌.

وه‌ بۆ که‌م هاتن من ئه‌وه‌نده‌ی پێم بکرێت دێمه‌ خه‌ت ، به‌راستی پێویسته‌
زۆرتر سه‌ردانمان هه‌بێت نه‌وه‌ک کێشه‌یه‌ک رووبدات وه‌ک جاره‌که‌ی تر
که‌ توره‌ بونی ئه‌ندامی دێرینی لێکه‌وته‌وه‌ و که‌سیش هه‌ر باسی نه‌کرد .

ئێمه‌ هه‌موومان به‌پێ کات دێنه‌ خه‌ت و داواکاریه‌کانیان جی به‌جی ده‌که‌ین
گله‌یش هه‌بێت ده‌یخه‌ینه‌ سه‌رچاوان ...

[center]http://www.kurdupload.com/images/fvJy1351717557/lklk.jpg
نازانم بۆ قسه یكم بۆ وتن نییه  هیچ ناڵێم .....ته نیا یه ك شت نه بێ
ئه ڵێم خودایه هه رگیز جێم مه هێڵه من هه میشه موحتاجی تۆم ..
[/center]

3

ياس نووسی:

سه‌باره‌ت به‌ ژووری میواندارم من پێم وانیه‌ ده‌ورێکی وای هه‌بێت
به‌ڵام وه‌ک به‌ڵێن به‌ ئه‌ندامان درا پێویسته‌ به‌زووترین کات بکرێته‌وه‌.

- كه‌ به‌ڵێن دراوه‌ با بكرێته‌وه‌، سه‌باره‌ت به‌ منیش گوایه‌ ته‌نێ شیعر ده‌نووسم و كه‌م دێمه‌ هێڵ، من له‌و بواره‌ ده‌نووسم كه‌ شاره‌زاییم تێیدا هه‌یه‌، به‌ڕاستیش ئه‌گه‌رچی من زۆربه‌ی بابه‌ته‌كانی ڕۆژانه‌ ده‌خوێنمه‌وه‌، به‌س بۆ هه‌موویان ده‌ست خۆشی نانووسم!

4

کاک سه‌رهه‌نگ مه‌به‌ستی ئه‌وه‌ نیه‌ بۆ ته‌نها شیعر ده‌نوسیت
به‌ڵام به‌ گشتی چالاکیت که‌مه‌،،  ئێمه‌ ئاگاداری ئه‌و کێشانه‌بووین
که‌ روویدا  به‌ڵام تا هه‌ندێک ئه‌ندامان وا توره‌ بوون هه‌ر که‌سێک له‌ به‌رێوبه‌ران وه‌ڵامیان نه‌داوه‌

[center]http://www.kurdupload.com/images/fvJy1351717557/lklk.jpg
نازانم بۆ قسه یكم بۆ وتن نییه  هیچ ناڵێم .....ته نیا یه ك شت نه بێ
ئه ڵێم خودایه هه رگیز جێم مه هێڵه من هه میشه موحتاجی تۆم ..
[/center]

5

- له‌ باره‌ی کردنه‌وه‌ی ژوری میوانداری کردنی ئه‌ندامان ، چونکه‌ به‌ڵێن دراوه‌ إنشاءالله‌ له‌ ماوه‌یه‌کی زوودا ده‌کرێته‌وه‌.

-پێم وا نییه‌ ده‌سته‌ی به‌ڕێوه‌به‌ران که‌م له‌سه‌ر هێڵ بن ، به‌ڵام ئه‌گه‌ر بڵێن کاک سه‌رهه‌نگ ئه‌وه‌ ده‌ڵێم وایه‌ به‌شداری که‌مه‌.

ده‌توانی گوێ له هه‌موو‌ قورئانی پیرۆز بگریت به‌ ته‌فسیری کوردی له‌ یوتوب فـــــه‌رمــوو

کـاتـێـک ژیـان سـه‌د هـۆکـارم نـیـشـان ده‌دات بـۆ گریان و ئازار . .

مــن هه‌زار هۆکاری نیشان ده‌ده‌م بۆ خه‌نده‌ و ژیانێکی به‌ختیار . . !

6

باشه‌ ئینشائه‌ڵا هه‌وڵی ئه‌وه‌ ده‌ده‌م كه‌ به‌ژدارییه‌كانم زۆر بكه‌م.

7

سوپاس بۆ وه‌ڵامه‌كانتان كاكه‌ سه‌رهه‌نگ من مه‌به‌ستم ئه‌وه‌نیه‌ كه‌ تۆ شعر نه‌نوسی من مه‌به‌ستم ئه‌وه‌یه‌ بابه‌تی دیكه‌ بڵاو بكه‌وه‌ به‌ژداری به‌كه‌ له‌گه‌ڵ ئه‌ندامان

هه‌موو ئه‌و بابه‌ت و زانیـاریه‌ وه‌رزشیـانه‌ی كه‌ له‌ لایـان رۆژنـامه‌نوسی وه‌رزشی سـانی نـاصیح بڵاو ده‌كرێته‌وه‌ ، مـافی پارێزراوه‌ ، بۆیه‌ ئه‌گه‌ر تۆش بڵاوت كرده‌وه‌ ئـامـاژه‌ به‌سه‌رچـاوه‌ و نـاوی نوسه‌ره‌كه‌ بكه‌ .

8

smile

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1236149_697070383655617_1856657392_n.jpg
کــه‌سـێـک نـیـه‌ بـپـرسـێـت لـێـم مـن بـۆ کـێ فـرمـێـسک ده‌رێـژم
شـــه‌و تــــا بـــه‌یــــان نـهـێـنـیـه‌کــان لـــه‌ نـــاخـی دڵـمـا ده‌نـێــژم
ئــــه‌وه‌نـده‌ گـریــــام. گــریــــانـیـش بـــه‌ بـیـنـیـنـی مـــن بـێ زاره‌
شـــه وانــه‌ هــاوده‌مـی ئــاسـمــان بــه‌ڵام مــانـگـم هــه‌ر نـادیـاره‌
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YatqPYkZQa4[/youtube]