1

بابه‌ت: خوشک و برایانی به‌ڕێزم:

dast xosh rekardo xwae gawra padashte xert bdatawa smile

ئه‌کرێ له‌ گه‌ڵ ئاسمان ڕێککه‌وین دوووباڵی ئه‌فسوناویم باتێ...تا بۆ لای بفڕم؟! ئه‌شێ ده‌ریا له‌ گه‌ڵما هه‌ند میهرابان بێت نه‌هێڵێ قوڵای بمخنکێنێ .شه‌پۆله‌کانیش ئارام کاته‌وه‌ ...تا له‌ لای له‌نگه‌ربگرم ئه‌وه‌ی که‌ ئاسته‌مه‌و ناکرێ ..ئه‌ی یار مه‌ودای نێوان...ڕۆحی من و دڵی تۆیه‌ نازانم چۆن هه‌نگاو بنێم و چۆن بیبڕم ؟!
http://www.lexilogos.com/keyboard/sorani.htm

2

وه‌ڵام: خوشک و برایانی به‌ڕێزم:

[size=24]ده‌ سته‌كانت خۆش كاكه‌ ڕیكاردۆ.ئێمه‌ له‌ كوردستان كه‌ ناڵێكی تایبه‌ ت به‌ ئاینمان نیه‌ كه‌ خه‌ ڵك به‌ دیاریه‌وه‌ دابنیشێت ته‌نانه‌ ت دووكه‌ ناڵێ كۆمه‌ ڵ وسپێده‌ش سروودو دراما ده‌ خه‌نه‌ به‌رچاوی بینه‌ ران ئه‌ گه‌ ر باس له‌ ڕاسته‌ كان بكه‌ ین مۆسیقا به‌ ته‌نیا حه‌ رامه‌ ئه‌ گه‌ ر بۆ سرودیش بژه‌ نرێت هه‌ر حه‌ رامه‌. سه‌ باره‌ت به‌ كه‌ ناڵه‌ كان. سه‌ باره‌ت به‌ خه‌ ڵك من ناڵێم كه‌ ناڵ به‌ ته‌ نیاتاوانباره‌ به‌ ڵكوئه‌ گه‌ركه‌ سێك ئاره‌ زوی خواردنی سیری نه‌ بێت نایخوات بۆیه‌ ئه‌ وكه‌ سانه‌ خۆیان به‌ دیاركه‌ ناڵه‌ كانه‌ وه‌ دائه‌ نیشن كه‌ س زۆریان لێناكات سه‌ باره‌ ت به‌ چاره‌ سه‌ ر هه‌ ر كه‌ سو چاره‌ سه‌ ری خۆی به‌ ده‌ سته‌ ده‌ توانێ بڕیار بدات كه‌ وا سه‌ یری گۆرانی نه‌ كات یا خود سه‌ یری دراما دۆبلاژكراوه‌ كان نه‌كات له‌ به‌ رئه‌وه‌ی گوناهه‌[/size]

3

شه‌ یدا نووسی:

[size=24]ده‌ سته‌كانت خۆش كاكه‌ ڕیكاردۆ.ئێمه‌ له‌ كوردستان كه‌ ناڵێكی تایبه‌ ت به‌ ئاینمان نیه‌ كه‌ خه‌ ڵك به‌ دیاریه‌وه‌ دابنیشێت ته‌نانه‌ ت دووكه‌ ناڵێ كۆمه‌ ڵ وسپێده‌ش سروودو دراما ده‌ خه‌نه‌ به‌رچاوی بینه‌ ران ئه‌ گه‌ ر باس له‌ ڕاسته‌ كان بكه‌ ین مۆسیقا به‌ ته‌نیا حه‌ رامه‌ ئه‌ گه‌ ر بۆ سرودیش بژه‌ نرێت هه‌ر حه‌ رامه‌. سه‌ باره‌ت به‌ كه‌ ناڵه‌ كان. سه‌ باره‌ت به‌ خه‌ ڵك من ناڵێم كه‌ ناڵ به‌ ته‌ نیاتاوانباره‌ به‌ ڵكوئه‌ گه‌ركه‌ سێك ئاره‌ زوی خواردنی سیری نه‌ بێت نایخوات بۆیه‌ ئه‌ وكه‌ سانه‌ خۆیان به‌ دیاركه‌ ناڵه‌ كانه‌ وه‌ دائه‌ نیشن كه‌ س زۆریان لێناكات سه‌ باره‌ ت به‌ چاره‌ سه‌ ر هه‌ ر كه‌ سو چاره‌ سه‌ ری خۆی به‌ ده‌ سته‌ ده‌ توانێ بڕیار بدات كه‌ وا سه‌ یری گۆرانی نه‌ كات یا خود سه‌ یری دراما دۆبلاژكراوه‌ كان نه‌كات له‌ به‌ رئه‌وه‌ی گوناهه‌[/size]

ده‌س خۆش كاك ریكاردۆ بابه‌تێكی جوانه‌ به‌راستی من هه‌رچیم ویست بیڵێم كاك شه‌یدا وتی هیچی بۆ ئیمه‌ نه‌هیشته‌وه‌ منیش له‌گه‌ڵ وته‌كانی ئه‌ودام سوپاس

معتاد شدم
بة تــــــــــــــــــــــــــــــــــــو...

مــــــــــــادر

4

[size=24]هه‌قیقه‌ته‌كان به‌چاو ئه‌بینرێن و به‌بیریش هه‌ستیان پێ ئه‌كرێ.گرنگ كات گرتنه‌ بێبه‌ێ بوونی سودێك.جا سه‌رچاوه‌كه‌ كه‌ناڵ و حیزبێگی ئیسلامی بێ یا عه‌لمانی. به‌ڵأم كه‌سێك به‌دوای ڕه‌زامه‌ندی خواوه‌بێت هه‌گیز به‌وشتانه‌وه‌ زه‌فه‌ر نابرێ
خواپاداشتت بدا براكه‌م[/size]

5

smile خواباداشتى ماموستاسليم شوشكه يى خوا بو مانى بهيلئ

[center] گه‌وره‌ بوون ئه‌و تابلۆیه‌ بوو كه‌ هیچ كام له‌و ڕه‌نگانه‌ى تێدا نه‌بوو كه‌ به‌ منداڵى خه‌ونم پێیانه‌وه‌ ده‌بیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــنى......!!
[/center]

6

xwa jazat bdatawa

[center]زۆر شتی من هەیە لای خۆت گلت داوەتەوە
خەو.. خۆراک.. خەیاڵ.. بیرکردنەوە و هۆش
پێم بڵی کەی دەبمەوە خاوەنیان !!
[/center]