1 (دەستکاری کراوە: Jaw Zard 2011-08-16 02:47:19)

بابه‌ت: ئەو سوونەتانەی لە ناو ئێمە بۆتە عەیبە..!!!!

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQZK_gd3VmXQ-67X3zxeSp-AbSwYP6tPYJneXP5vuMVIdv5jWC_iKyo3sBP

من بە بآشم زانی کە ئەم بابەتە بخەمە ڕوو ،ئەویش چەندان سوونەت لە نێو ئێمەدا بۆ تە عەیبە ،،کە پەیڕەوی ناکەین

*سوونەتە هەموو ئینسانێک لەکاتی نانخواردندا قسان بکات ،،کەچی ئێمە بە پێچەوانەی ئەمەینە

* سوونەتە پیاو چاوەکانی بە ( کل) ڕەش بکات و ئافرەتیش بۆ ئەو کەسانەی کە لێی نزیکن چاوی ڕەش بکات،،چونکە چەندان دەمار لە چاوی مرۆڤ بە رەنگی ڕەش دەست بە چالاکیەکانی خۆیان دەکەن

* سوونەتە هەموو مرۆڤێک بە دەست نان نخوات ،( بە دەستی ڕاستی ) ،،وە لە کۆتایی دا پەنجەکانی بلێسیتەوە ،،چونکە لەو کاتەدا چەند ئەنزیمێکی زۆر سوودبەخش دێنە دەر لە نێو پێستی ئینسان

* سوونەتە کاتێک مردوو دەبردێ بۆ سەر گۆرستان خێرا بکرێت لە شاردنەوەی ،کەشی کۆمەڵگەی ئێمە دژی ئەم سوونەتەن

* سوونەتە مووسڵمان سیواک بە کاربهێنی ،،کە شتەکی زۆر ئاسان و بە سوودیشە ،،وە لە ڕووی نرخەوە هەرزانیشە ،،

* سوونەتە موسڵمانێک بگاتە موسڵمانێک پێی بڵێ ( السلام علیکم ) ئەویش وەڵامی بداتەوە ،،،بەڵام ئێستا ئەگەر کەسێک سەلام بکات ،،بە کەسەکی دوا کەوتووی دەزانین

هیوادارم ئەم بابەتە رەنگدانەوەی هەبێت لە نێومان
ببورن ئێستا تەنها ئەوەندەم لە یاد بوو ..ئەگەر ئێوەش سوونەتەکتان لایە ،،بینووسن با هەموومان سوودی لیوەرگرین

نووسین و ئامادەکردنی چآو زەرد

ساده‌ترين به‌خشين !
ئه‌وه‌يه‌ كه‌ پێكه‌نين بخه‌يته‌ سه‌ر لێوى كه‌سانێك ،
كه‌ بيرى پێكه‌نين ئه‌كه‌ن . . .

2

وه‌ڵام: ئەو سوونەتانەی لە ناو ئێمە بۆتە عەیبە..!!!!

سوونەتە موسڵمانێک بگاتە موسڵمانێک پێی بڵێ ( السلام علیکم ) ئەویش وەڵامی بداتەوە ،،،بەڵام ئێستا ئەگەر کەسێک سەلام بکات ،،بە کەسەکی دوا کەوتووی دەزانین

awayan ba rae mn har bmene zor xera hiwadarm kasesh ba chawe 3aeba saery am sunataw hamo sunatakni tr nakat

dast xosh chawzard aswda bet brae xom smile

ئه‌کرێ له‌ گه‌ڵ ئاسمان ڕێککه‌وین دوووباڵی ئه‌فسوناویم باتێ...تا بۆ لای بفڕم؟! ئه‌شێ ده‌ریا له‌ گه‌ڵما هه‌ند میهرابان بێت نه‌هێڵێ قوڵای بمخنکێنێ .شه‌پۆله‌کانیش ئارام کاته‌وه‌ ...تا له‌ لای له‌نگه‌ربگرم ئه‌وه‌ی که‌ ئاسته‌مه‌و ناکرێ ..ئه‌ی یار مه‌ودای نێوان...ڕۆحی من و دڵی تۆیه‌ نازانم چۆن هه‌نگاو بنێم و چۆن بیبڕم ؟!
http://www.lexilogos.com/keyboard/sorani.htm

3

smileدةست خوش  بابه تيكى جوانه بس من بيم عه يبه كل له جاوم كه م

[center] گه‌وره‌ بوون ئه‌و تابلۆیه‌ بوو كه‌ هیچ كام له‌و ڕه‌نگانه‌ى تێدا نه‌بوو كه‌ به‌ منداڵى خه‌ونم پێیانه‌وه‌ ده‌بیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــنى......!!
[/center]

4

دةست خوش  بابه تيكى جوانه بس من بيم عه يبه كل له جاوم كه م

ئەمە سوونەتی پێغەمبەر ( سەلامی خوای لێبێت ) ـــە برام ..

سوپاس سەوسەن وسوپاس ریکاردۆ

ساده‌ترين به‌خشين !

5

ЯёКảЯđO̖ نووسی:

ههههههههههههههههههههه كاكه‌ ڕیكاردۆ بابه‌ته‌كه‌ به‌ خۆی به‌م ناوه‌ نوسراوه‌

6 (دەستکاری کراوە: SAWSAN 2011-08-16 03:21:32)

ЯёКảЯđO̖ نووسی:

hhhhh  madam sunata dabe la chaw bkae

ئه‌کرێ له‌ گه‌ڵ ئاسمان ڕێککه‌وین دوووباڵی ئه‌فسوناویم باتێ...تا بۆ لای بفڕم؟! ئه‌شێ ده‌ریا له‌ گه‌ڵما هه‌ند میهرابان بێت نه‌هێڵێ قوڵای بمخنکێنێ .شه‌پۆله‌کانیش ئارام کاته‌وه‌ ...تا له‌ لای له‌نگه‌ربگرم ئه‌وه‌ی که‌ ئاسته‌مه‌و ناکرێ ..ئه‌ی یار مه‌ودای نێوان...ڕۆحی من و دڵی تۆیه‌ نازانم چۆن هه‌نگاو بنێم و چۆن بیبڕم ؟!
http://www.lexilogos.com/keyboard/sorani.htm

7

hhhhh  madam sunata dabe la chaw bkae

نانا ئەگەر واجب بێ دەبێ لە چاوی بکەی ،،،بەڵام ئەمە سوونەتە ،،ئەگەر بیکەی خێرت دەگاتێ ،ئەگەر نەشیکەی گووناهبار نابی

ساده‌ترين به‌خشين !

8 (دەستکاری کراوە: Chya 2011-08-16 22:32:55)

دةس خؤش كاك زريان بةراستى بابةتيكى زؤر جوانت دابةزاندوة هةر بزى

معتاد شدم
بة تــــــــــــــــــــــــــــــــــــو...

مــــــــــــادر

9

SAWSAN نووسی:

سوونەتە موسڵمانێک بگاتە موسڵمانێک پێی بڵێ ( السلام علیکم ) ئەویش وەڵامی بداتەوە ،،،بەڵام ئێستا ئەگەر کەسێک سەلام بکات ،،بە کەسەکی دوا کەوتووی دەزانین

awayan ba rae mn har bmene zor xera hiwadarm kasesh ba chawe 3aeba saery am sunataw hamo sunatakni tr nakat

dast xosh chawzard aswda bet brae xom smile

كاك زریان بابه‌ته‌كه‌تت زۆر جوانبوو خوا خێرت بنوسێ

ده‌ستی تۆش خۆش خوشكه‌كه‌م بۆ ڕونكردنه‌وه‌كه‌ت.

10

سوپاس شەرەفخان

ساده‌ترين به‌خشين !