1

بابه‌ت: له‌كاتی‌ ئه‌نجامدانی‌ نه‌شته‌رگه‌ری‌ دڵدا وێنه‌ی‌ خۆی گرت

http://www.kurdupload.com/images/qYsRE1314936187/nashtargare.jpg فۆتۆگرافه‌رێكی‌ لێهاتوو به‌ناوی‌ «تشارلز ماكویلان« توانی‌ له‌و كاته‌دا كه‌ پزیشكه‌كان سه‌رقاڵی‌ ئه‌نجامدانی‌ نه‌شته‌رگه‌ی‌ دڵ‌ بووون بۆی‌، وێنه‌ی‌ خۆی‌ بگرێت، هه‌ر ئه‌مه‌ش وایكرد ئه‌و وێنه‌گره‌ نازناوی‌ وێنه‌گری‌ ساڵ‌ له‌ باكو‌وری‌ ئیرله‌ندا به‌ده‌ست بهێنێت.

بیرۆكه‌ی‌ وێنه‌گرتنه‌كه‌ له‌و كاته‌دا دروست ده‌بێت كه‌ پزیشكه‌ پسپۆڕه‌كان به‌ «تشارلز ماكویلان« راده‌گه‌یه‌نن حاڵه‌تی‌ نه‌خۆشییه‌كه‌ی‌ پێویستی‌ به‌ ئه‌نجامدانی‌ نه‌شته‌رگه‌رییه‌كی‌ دڵ‌ هه‌یه‌ كه‌ خۆی‌ به‌ئاگا بێت، هه‌ربۆیه‌ تشارلز بڕیار ده‌دات سه‌رجه‌م قۆناغه‌كانی‌ كاتی‌ ئه‌نجامدانی‌ نه‌شته‌رگه‌رییه‌كه‌ وێنه‌ بگرێت، بۆئه‌وه‌ی‌ كۆمه‌ڵێك وێنه‌ی‌ كاریگه‌ر به‌ده‌ست بهێنێت.

هاوپێچ له‌گه‌ڵ‌ كۆمه‌ڵه‌ وێنه‌ كاریگه‌ره‌كانی‌ ئه‌و فۆتۆگرافه‌ره‌، تشارلز توانیویه‌تی‌ وێنه‌یه‌كی‌ كاریگه‌ری‌ هه‌ردوو مناڵه‌كه‌ی‌ بگرێت كه‌ له‌كاتی‌ چوونی‌ باوكیان بۆ نه‌خۆشخانه‌ به‌گریانه‌وه‌ ماڵئاوایی‌ لێده‌كه‌ن، یه‌كێكی‌ دیكه‌ش وێنه‌ی‌ خۆیه‌تی‌ به‌راكشاوی‌ له‌سه‌ر قه‌ره‌وێڵه‌ی‌ ژووری‌ نه‌شته‌رگه‌رییه‌كه‌.

تشارلز، رایگه‌یاندووه‌ كه‌ وێنه‌گرتن ته‌نها رێگه‌ی‌ ئه‌و بووه‌ بۆ مامه‌ڵه‌كردن له‌گه‌ڵ‌ ئه‌و حاڵه‌ته‌ قورسه‌دا، وتو‌ویه‌تی‌ «وێنه‌گرتنه‌كه‌ وایكرد ئه‌و ئه‌زموونه‌ زۆر مه‌ترسیداره‌ی‌ ژیانم له‌ چه‌ند گۆشه‌نیگایه‌كی‌ جیاوازه‌وه‌ ببینم«.

ئاماژه‌ی‌ به‌وه‌شكردووه‌ كه‌ تیمی‌ پزیشكه‌كان زۆر هاوكاری‌ بوون له‌رێگه‌دان به‌ وێنه‌گرتنه‌كه‌و سه‌ردانیكردنی‌ بۆ ژووری‌ نه‌شته‌رگه‌رییه‌كه‌ به‌مه‌به‌ستی‌ چه‌سپاندنی‌ سێ‌ كامێرا كه‌ ئه‌و كامێرایانه‌ هه‌ر یه‌كه‌یان له‌ ئاڕاسته‌یه‌كه‌وه‌ پرۆسه‌ی‌ نه‌شته‌رگه‌رییه‌كه‌یان تۆماركردووه‌، به‌شێوه‌یه‌ك دوان له‌و كامێرایانه‌ له‌به‌شی‌ خواره‌وه‌ی‌ قه‌ره‌وێڵه‌كه‌ دانراون‌و كامێرای‌ سێیه‌میشیان راسته‌وخۆ له‌سه‌ر سه‌ری‌ بووه‌، كه‌ له‌دووره‌وه‌‌و له‌رێگه‌ی‌ ئامێرێكه‌وه‌ كۆنتڕۆڵی‌ كراوه‌، ئه‌مه‌ جگه‌له‌وه‌ی‌ كامێرای‌ چواره‌م هه‌ڵچوون‌و ره‌فتاره‌كانی‌ خێزانه‌كه‌ی‌ تشارلز ی‌ وێنه‌گرتووه‌.

له‌و نه‌شته‌رگه‌رییه‌دا كه‌ بۆماوه‌ی‌ 90 خوله‌ك به‌رده‌وام بوو، پزیشكه‌كان توانییان چاره‌سه‌ری‌ حاڵه‌تی‌ نه‌خۆشییه‌كه‌ی‌ ئه‌و فۆتۆگرافه‌ره‌ بكه‌ن كه‌ به‌رته‌سكییه‌كی‌ زۆر بوو له‌ خوێنبه‌ره‌كانی‌ دڵدا، دوای‌ نه‌شته‌رگه‌رییه‌كه‌ش ئێستا تشارلز به‌ته‌ندورستییه‌كی‌ زۆر باشه‌وه‌ گه‌ڕاوه‌ته‌وه‌ سه‌ر كاره‌كه‌ی‌ خۆی‌.

[size=16]Hawlati.co[/size]

[center]من ئەمەوێ بۆ تۆ بمرم
تۆش ناتەوێ بۆ من بژی
  شەرتە یا ئەبێ بۆ من بی
    یا بە دەستی خۆت بمکوژی
[/center]

2

وه‌ڵام: له‌كاتی‌ ئه‌نجامدانی‌ نه‌شته‌رگه‌ری‌ دڵدا وێنه‌ی‌ خۆی گرت

مهیمه‌ ده‌ سته‌ كانت خۆش

3

سوپاس

تۆش ناتەوێ بۆ من بژی
  شەرتە یا ئەبێ بۆ من بی
    یا بە دەستی خۆت بمکوژی
[/center]

4

dast xosh bo am hawala brakam

کـه‌ نـامـه‌ت بـۆ ئـه‌نـێـرم مـانـای وایـه‌بـیـرت ئـه‌کـه‌م  کـه‌ نـامـه‌شـت بـۆ نـانـێـرم
مـانـای وایـه‌ چـاوه‌ڕێـم بـزانـم تـۆ کـه‌ی بـیـرم ئـه‌کـه‌یـت !!

ئه‌وه‌ش خۆم له‌ فیس خه‌سوو   wink

5

کاره‌که‌ی خۆش ده‌وێ
وێنه‌ی هه‌موو که‌س ده‌گرێت
له‌وکاته‌ش وێنه‌ی خۆی گرتووه‌

ده‌ست خۆش

[center]زۆر شتی من هەیە لای خۆت گلت داوەتەوە
خەو.. خۆراک.. خەیاڵ.. بیرکردنەوە و هۆش
پێم بڵی کەی دەبمەوە خاوەنیان !!
[/center]

6

سوپاس بۆ په‌یامه‌كانتان kashma u hussien

تۆش ناتەوێ بۆ من بژی
  شەرتە یا ئەبێ بۆ من بی
    یا بە دەستی خۆت بمکوژی
[/center]

7

هةواليكى سةرنج راكيش بوو دةس خؤش

معتاد شدم
بة تــــــــــــــــــــــــــــــــــــو...

مــــــــــــادر

8

سوپاس بۆ په‌یامه‌كه‌ت chya

تۆش ناتەوێ بۆ من بژی
  شەرتە یا ئەبێ بۆ من بی
    یا بە دەستی خۆت بمکوژی
[/center]

9

kashma نووسی: