بابهت: بۆ چی گوێدرێژ شهیتان ئهبێنێت كهڵه شێر فریشته ؟؟ :
بۆ چی گوێدرێژ شهیتان ئهبێنێت كهڵه شێر فریشته ؟؟ :
فهرمودهی پێغهمبهرمان محهمهد (د.خ) دهفهرموێت :-
( إذا سمعتم أصوات الديكه فسلوا الله من فضله فإنها رأت ملكا وإذا
سمعتم نهيق الحمير فتعوذوا بالله من الشيطان فإنها رأت شيطانا ) .. واته ( ئهگهر گوێ بیسی دهنگی كهڵهشێر بوون ئهوا ناوی خودا بێنن ،
... ئهگهر گوێتان له زراندی گوێدرێژ بوو ئهوا شهیتان به لعنهت كهن بڵێن ( أعوذوا بالله من الشيطان رجیم)
چهند جار ئهو فهرموودهیهمان له وانه گوێ لێببوبێت و به پێی ئهو فهرموودهیه نهرۆیشتبین نهمان زانی بێت ئهم فهرموودهیه چ دۆزینهوهیهكی زانستی بهدواوهیــه ... كه جیهانی سهرسام كرد بهم دوزینهوه زانستیه .
وهك ئاشكرایه بهپی لێكۆڵینهوه زانستیهكان ئاستی بینینی مرۆڤ جیاوهزه له گهڵ ئاستی بینینی گوێدرێژ ههروهها ئهمیش جیاوازه له گهڵ ئاستی بینینی كهلهشێر ....
بهو جۆره ئاستی بینینی مرۆڤ دیاری كراوه ، مرۆڤ ناتوانێت شهپۆلی خوارووی سور و ههروهها ناشتوانێت شهپۆلی سهروی بنهوشهی ببینێت ، بهڵام ئاستی بینینی گوێدرێژ و كهڵهشێر لهو ئاستی بینینه تێپهر ئهكات .
پرساریهكه لێره دروست ئهیێت ......
ئایا چۆن گوێدرێژ شهیتان ئهبینێت و كهلهشێر فریشته ئبینێت ؟؟؟؟
گوێدرێژ ئهتوانێت شهپۆلی سور ببینێت ، شهیتانیش له ئاگر درووست كراوه ....واته له شهپۆلی سور.. بویه گوێ درێژ ئهتوانێت شهیتان ببینێت .
بهڵام كهلهشێر توانای بینینی شهپۆڵی بنهوشهیی ههیه ، فریشتهكانیش له رووناكی درووست كراون ... واته شهپۆڵی بنهوشهیی بۆیه كهلهشێر دهیانبینێت .
لێرهوه ئهوهمان بۆ لێك ئهدرێتهوه بۆچی كاتێك ناوی خودا بهێنین شهیتان لهو شوێنه نامێنێت كه ناوی خودای تێدا بگۆترێت ؟؟
چونكه لهو شوێنهی ناوی خودای تێدا بگوترێت فریشتهكان تێیدا ئامادهبن بویه شهیتان ههڵدێت .
بۆچی شهیتان ههڵدێت لهكاتی بینینی فریشتهكان ؟؟
وهڵامی چونكه شهیتان زهرهی پێ ئهگات له كاتی بینینی رووناكی فریشتهكان ..
بهواتایهكی تر ..
ئهگهر هاتوو شهپۆڵی سور و شهپۆڵی بنهوشهیی له شوێنێك كۆ ببنهوه
ئهوا شهپۆڵه سوره كه نامێنێت و بزر ئهبێت .
رۆژێک دادێت لەسەر گۆڕەکەم دادەنیشی
قورئان دەخوێنی و دەگری
بەگریانەوە بانگم دەکەی لەوێ نیم
تا پێت بڵێم گیان
چەند وەڵامت دەدەمەوە گوێت لێم نابێت
دەستەکانم دەهێنم فرمێسکەکانت دەسرم
بەڵام خۆڵی سەر گۆڕەکەم ناهێڵی هەستمەوە لات بم
ئەو جارەیان بمبورە
کە بەشداری خەم و گریانت نابم