بابهت: تکایه بهژداربه تهوهرهیهک لهسهر سلیمانی و ههولیر
[size=16]سلاو ریزم ههیه بۆ ههر چوار پارچهی کوردستان ریزی بی پایانم ههیه بۆسهرجهم کوردی کوردستان ههر کهسیک بهئاخافتن بدویت بهزمانی شیرینی کورد ریزم ههیه بۆی بابینهسهر تهوهرهکه
من شهخسی خۆم زۆر شوین گهراوم لهناو زۆریک هاوریاندا مشتو مر ههیه ههمیشه منیش ههرفریا دهکهوم قسهیهک بکهم ناکریت وس کوتبم چونکه منیش کوردم ههمویان خوشکو برای یهکین دایکو باوک و برای منن
دهمهویت بپرسم بۆچی رقیک ههیه لهنیوان سلیمانی ئهوسا ههولیردا دهمهویت بزانم ئهوفهرقه چیه یان ئهورقه چیه یانی چی ئیمه کورد بین کهچی زۆریک مان ههین رقمان لهخوشکو برای ههولیریه یاخود سلیمانی تی ناگهم سهرم سورماوه ئیمه ههمومان زمانمان کلتورمان ئاخاوتنمان باو باپیرانمان ههموی کوردی کوردستانن
بۆچی ئیمهی کورد وابیر بکهینهوه تکایه باکهس لهکهس زیاتر نهبیت لوت بهریزی تاسهر بۆکهس نیه با پیکهوه لهم مالهوه دهست بکهین بهئاشتی ئارامی بۆسهران سهری جیهان چیمان لهو کهسانه زیاتره کهههمیشه بهدوای ریکهوتندا دهگهرین بهدوای ئاشتی و سهقامگیریدا دهگهرین پیکهوه لهگهلم بن ئهی کوردینا ئیمه ههمومان کوردین داوای لی بوردن دهکهم گهر قسهیهکی زیادم وتبیت بهلام حهز ناکهم ئهونهریته کۆنهبمینیت
ههموتان خوشک و برای بهریزی من ریزتان ههیه سهرچاوم
خوشکی بچوکتان
لانه
هیوادارم ههر کهس لهلای خۆیهوه رای خۆی بلیت هیوادارم ئهو نهریته نهمینیت چونکه ههمومان خوادروستی کردوین کهسمان لهکهسمان زاناتر نین خوازاناتره تکایه یهکگرتوبن ئیمه کوردین [/size]
فرمێسكی چاو به پاره بوايه ،من مليۆنير ده بووم[/size][/center]