1

بابه‌ت: *ساتيك له‌گه‌ل حیكمه‌ته‌ جوانه‌كاندا*

[size=16]
* هه‌ر ماليك خالی بيت له‌ زانست وپه‌رتوك ئه‌وا ماليكی بي گیانه‌.[/size]

[size=16]
* ئه‌گه‌ر دادپه‌روه‌ری نه‌ما له‌سه‌رزه‌وی ئه‌وا مرۆڤ هیچ بایه‌خيكی بۆ نامينيت.[/size]

[size=16]
* ناتوانین ئاشتی به‌رقه‌راربكه‌ین به‌ شه‌ر ته‌نها به‌ ليك تيگه‌یشتن نه‌بيت.[/size]

[size=16]* ژیانت به‌ چرایه‌كی بچوك روناك بكه‌یته‌وه‌ باشتره‌ له‌وه‌ی سه‌ره‌تاپای ته‌مه‌نت له‌ تاریكی دا به‌سه‌ر ببه‌یت.[/size]
[size=16]
* دل ته‌نگ مه‌به‌ كه‌سه‌ر نه‌كه‌وتویت مادام ده‌توانیت سه‌ر له‌نوی له‌سه‌ر پيیه‌كانت دا بوه‌ستیت.[/size]

[size=16]* چه‌نده‌ی تاریكی شه‌و زیاتربيت رۆشنایی ئه‌ستيره‌كان زیاتر ده‌دره‌وشينه‌وه‌.[/size]

[size=16]* كاتيك خه‌لك یه‌كيك ستایش ده‌كه‌ن كه‌من ئه‌وانه‌ی بروا ده‌كه‌ن به‌لام كاتيك به‌ خراپه‌ باسی كه‌سيك بكريت ئه‌وا زۆرن ئه‌وانه‌ی بروا ده‌كه‌ن.[/size]
[size=16]
* وته‌كانت هه‌لبژيره‌ به‌ر له‌وی ده‌ریان ببریت كاتيك بده‌ به‌ وشه‌كان تا پي ده‌گات له‌به‌ر ئه‌وه‌ی وشه‌كانیش وه‌ك به‌روبوم وایه‌ كاتيكی ده‌ويت تا پي بگات.[/size]

[size=16]* كاتيك گه‌یشتیت به‌لوتكه‌ سه‌یری خواره‌وه‌ بكه‌ بزانه‌ كي یارمه‌تی داویت بۆ گه‌یشتن به‌لوتكه‌ وه‌ له‌و كاته‌ی كه‌ له‌ لوتكه‌ش دایت سه‌یری ئاسمان بكه‌ وداوا بكه‌ كه‌ خوای گه‌وره‌ كه‌ دامه‌زراوت بكات [/size].

http://smn21.com/up/uploads/jpg/fb559108c8.jpg

2

وه‌ڵام: *ساتيك له‌گه‌ل حیكمه‌ته‌ جوانه‌كاندا*

ده‌ست خۆش سه‌ركه‌وتووبى

[center]من ئەمەوێ بۆ تۆ بمرم
تۆش ناتەوێ بۆ من بژی
  شەرتە یا ئەبێ بۆ من بی
    یا بە دەستی خۆت بمکوژی
[/center]

3

وه‌ڵام: *ساتيك له‌گه‌ل حیكمه‌ته‌ جوانه‌كاندا*

[size=33]ماندونه‌بی ده‌سته‌كانت خۆش خوشكێ زۆرجوانه‌[/size]