پهڕه 1
تۆ له ژوورهوه نیت. تكایه بچۆژوورهوه یان خۆت تۆمار بكه.
یانەی سەرهەنگ موحسین » وته » *کتێب خانەی ژیان*
پهڕه 1
ئەگەر هەركەسيێك گووتى دەتوانم ژيانت بگۆڕم بڕواى پێمەكە چونكە تاكە كەس بتوانێ ژيانت بگۆڕێ خۆتى
zor rasta dast xosh
دهست خۆش:)
ئەگەر هەركەسيێك گووتى دەتوانم ژيانت بگۆڕم بڕواى پێمەكە چونكە تاكە كەس بتوانێ ژيانت بگۆڕێ خۆتى
zor rasta dast xosh
hahah
supas gyana
zore pe wotm bas zhiyanme tek da nak gore
qaena gyana to xot hawl bda xot bgore azezm
[center][size=44]جوانهدهستهكانت خۆش[/size][/center]
- ببوره ناتوانم ههڵوهسته نهكهم.
لهمێژه شیعرێكم ئاماده كردووه، وهلێ بههۆكارێكی تایبهت نهمتوانیوه لێره ههڵیواسم، ههوێنی بابهتی كهسیكی ونه. كه تیایدا دهڵێ گوێ لهو گۆرانییانه مهگره كه شاعیر بهوپهڕی دڵڕهقییهوه ژیانی خۆی خستۆته دێڕهوه چونكه ڕهنگه ژیان و توانای تۆ تهواو پێچهوانهی وی بێت. . ئهگهر بۆ ئهو هیچ ڕێگایهك نیه بهرهو مهبهستی بباتهوه، ڕهنگه توانای تۆ و كهسانی تر بتوانن ژیان بگۆڕن.
جا مهبهستی من ئهوهیه، ڕهنگه بنووسی ئهو وتانهی تۆ ههڵتواسیون له ڕهشبینیدا تلابێتهوه، ئهگینا نهیدهوت (تاكه كهس بتوانێ ژیانت بگۆڕێ خۆتی) ئاخر دنیایهك نمونهی بهسهرچوو و زیندوو ههیه كه ئهوه دهسهلمێنن، ئینسان جگه لهخۆی، كهسانی تر ههن بتوانن ژیانی بگۆڕن.
MARYAM نووسی:ئەگەر هەركەسيێك گووتى دەتوانم ژيانت بگۆڕم بڕواى پێمەكە چونكە تاكە كەس بتوانێ ژيانت بگۆڕێ خۆتى
لهمێژه شیعرێكم ئاماده كردووه، وهلێ بههۆكارێكی تایبهت نهمتوانیوه لێره ههڵیواسم، ههوێنی بابهتی كهسیكی ونه. كه تیایدا دهڵێ گوێ لهو گۆرانییانه مهگره كه شاعیر بهوپهڕی دڵڕهقییهوه ژیانی خۆی خستۆته دێڕهوه چونكه ڕهنگه ژیان و توانای تۆ تهواو پێچهوانهی وی بێت. . ئهگهر بۆ ئهو هیچ ڕێگایهك نیه بهرهو مهبهستی بباتهوه، ڕهنگه توانای تۆ و كهسانی تر بتوانن ژیان بگۆڕن.
جا مهبهستی من ئهوهیه، ڕهنگه بنووسی ئهو وتانهی تۆ ههڵتواسیون له ڕهشبینیدا تلابێتهوه، ئهگینا نهیدهوت (تاكه كهس بتوانێ ژیانت بگۆڕێ خۆتی) ئاخر دنیایهك نمونهی بهسهرچوو و زیندوو ههیه كه ئهوه دهسهلمێنن، ئینسان جگه لهخۆی، كهسانی تر ههن بتوانن ژیانی بگۆڕن.
من ئةم بابةتةم لة روى زيانى خومةوة داناو لة سةر تةجروبةى خوم ( ئاخر تا من نةمويست و تا من هةولم نةدا ) ئةو نةيتوانى من بكورى لة خوم حةرةكةت و لة خواش بةرةكةت و لةويش بةخوو هينانةوة بوو:) هيوادارم تيم بكةى
21 نووسی:MARYAM نووسی:ئەگەر هەركەسيێك گووتى دەتوانم ژيانت بگۆڕم بڕواى پێمەكە چونكە تاكە كەس بتوانێ ژيانت بگۆڕێ خۆتى
جا مهبهستی من ئهوهیه، ڕهنگه بنووسی ئهو وتانهی تۆ ههڵتواسیون له ڕهشبینیدا تلابێتهوه، ئهگینا نهیدهوت (تاكه كهس بتوانێ ژیانت بگۆڕێ خۆتی) ئاخر دنیایهك نمونهی بهسهرچوو و زیندوو ههیه كه ئهوه دهسهلمێنن، ئینسان جگه لهخۆی، كهسانی تر ههن بتوانن ژیانی بگۆڕن.من ئةم بابةتةم لة روى زيانى خومةوة داناو لة سةر تةجروبةى خوم ( ئاخر تا من نةمويست و تا من هةولم نةدا ) ئةو نةيتوانى من بكورى لة خوم حةرةكةت و لة خواش بةرةكةت و لةويش بةخوو هينانةوة بوو:) هيوادارم تيم بكةى
جیاوازی لە بیرو ڕادا نابێ بـــبێتە هـۆی ناکـــۆکی،چونکـە
ئـهگەر وابـێ، مـن و ژنە کـەم خوێـنە خـۆرەی یە کـتریـن.
(غـاندی)
پهڕه 1
یانەی سەرهەنگ موحسین » وته » *کتێب خانەی ژیان*
پشتبهسته به PunBB 1.4.6, پاڵپشتیی به كوردی له [مهكۆكانی وێبچن]