1

بابه‌ت: تاوان مەكەلەكاتیكدا خوای گەورە نیعمەتی پێ بەخشیویت

[size=16]تاوان مەكە, لەكاتیكدا خوای گەورە نیعمەتی پێ بەخشیویت و چاكەی لەگەڵدا كردوويت ئەبو فەرەج و غەیری ئەویش دەگێڕنەوە كەوا : ئافرەتێكی جوان هەبوو لە شاری مەككە رۆزیك لە ئاوێنەدا تەماشای خۆیی دەكرد, بە مێردەكەی وت - ئایا كەسیك هەیە ئەم روخسارەی من ببینی و توشی فیتنە نەبی؟! - بەڵێ ! - كێ یە؟! - ئەو پیاوەی ناوی عابیدی كوڕی عومەیرە. - مۆڵەتم ئەدەیت توشی فیتنەی بكەم؟ - وا مۆلەتم دایت. ئەڵێن ئافرەتەكە بەناوی پرسیاری شەرعیەوە، چووە بۆ لای عەبیدی زانا. لە مسجد الحرام لە شوێنێكا لە گەڵیا وەستا و كەمێك لە پەچەكەی لاداوە, زاناكەش وتویەتی: - ئەی بەندەی خوا روخسارت داپۆشە. - ئاخر من هاتووم، پرسیارت لێبكەم. - من برسیارێكت لێ دەكەم ئەگەر باوەڕت پێ كردم, ئەوكاتە گوێ‌ لە پرسیارەكەت ئەگرم. - لە هەرچی برسیارم لێ بكەی بەراستی وەڵامت ئەدەمەوە. - ئەگەر ئیزرائیل هات بۆ لات گیانت بكێشێ ئایا ئەو كاتە بەلاتەوە ئاسانە كە كاری وابكەیت؟ - نەخێر. - راستت كرد , باشە ئەكەر خرایتە ناو قەبرەوە دایان نیشاندیت بۆ پرسیارو وەڵام ئایا ئەو كاتە بەلاتەوە ئاسانە شتی وا بكەیت؟ - نەخێر. - راستت كرد، باشە ئایا لە كاتێكدا كە نوسراو دەدرێتە دەستی خەڵكی لە رۆژی قیامەتتداو نازانی ئایا نوسراوەكەت ئەدەنە دەستی راستت یا چەپ, لەو كاتەدا بەلاتەوە ئاساییە كە ئەو خراپەیە بكەیت؟ - نەخێر. - راست دەكەی، باشە لەو كاتەدا كە بەسەر پردی صراتدا ئەرۆی نازانی رزگارت ئەبێ یان نا ئایا لەو كاتەدا بەلاتەوە ئاسانە شتی وا بكەیت؟ ئافرەتەكە وتی - نە بەخوا . - راست دەكەی. باشە ئەگەر كردەوەكانت بكێشن نازانی تەرازوی خێرت قورس ئەبێ یان سوك، ئایا لەو كاتەدا ئەو كارەت پێ چاكە بیكەی؟ - نەبەخوا. باشە لەو كاتەدا لە خزمەتی خوایی پەروەردگار وەستاوی ئامادەی كە كاری خراپ بكەی؟ - نەبەخوا - راست دەكەی. كەواتە لەخوا بترسە و تاوان مەكە, لەكاتیكدا كە خوای گەورە نیعمەتی پێ بەخشیویت و چاكەی لەگەڵدا كردووی. دەڵێن ئیتر ژنەكە كە گەرایەوە بۆ ماڵەوە بۆ لای مێردەكەی. - چیت كرد؟ - تۆ بێ كاری و ئیمەش بێ كارین. لەو كاتەوە ژنەكە بەشێوەیەك دەستی كردە نویژ كردن و رۆژوگرتن و جۆرەكانی خواپەرستی، هەر مەپرسە، تەوبەی كرد بەڵام تەوبەیەكی زۆر زۆر جوانە و راستگۆییانە.[/size]

2

وه‌ڵام: تاوان مەكەلەكاتیكدا خوای گەورە نیعمەتی پێ بەخشیویت

ده‌ست خۆش زۆر به‌ سود بوو
خوای گه‌وره‌ پاداشتی خێرت بداته‌وه‌

ئه‌کرێ له‌ گه‌ڵ ئاسمان ڕێککه‌وین دوووباڵی ئه‌فسوناویم باتێ...تا بۆ لای بفڕم؟! ئه‌شێ ده‌ریا له‌ گه‌ڵما هه‌ند میهرابان بێت نه‌هێڵێ قوڵای بمخنکێنێ .شه‌پۆله‌کانیش ئارام کاته‌وه‌ ...تا له‌ لای له‌نگه‌ربگرم ئه‌وه‌ی که‌ ئاسته‌مه‌و ناکرێ ..ئه‌ی یار مه‌ودای نێوان...ڕۆحی من و دڵی تۆیه‌ نازانم چۆن هه‌نگاو بنێم و چۆن بیبڕم ؟!
http://www.lexilogos.com/keyboard/sorani.htm

3

وه‌ڵام: تاوان مەكەلەكاتیكدا خوای گەورە نیعمەتی پێ بەخشیویت

[size=24]ده‌سته‌كانت خۆش خواخێرت بنوسی چیرۆكێكی به‌ سووده‌[/size]