1

بابه‌ت: ئێوە دەتانەوێ سوود بەخۆڕایی ببەخشن یان مەرجتان هەبێت بۆ سوود بەخشین؟!

پاش سڵاو، هەڵەیەکی گەورەی یانەی سەرهەنگ موحسن، گۆڵچی نێودەوڵەتی. کە دەبێت جیاوازییەکی هەبێت لەگەڵ مەکۆیەکانی تر، چونکە خۆشەویستانی ئەم کەسە بەناوبانگە بەدوای زانیاری وەرگرتن دەربارەی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسن دەگەڕێن. ئایە بەرامبەر ئەم خۆشەویستیە مەرجتان دەبێت بۆ ئەوەی بێنە لاتان و بەدوای هەواڵەکانتان بگەڕێن؟، دوور لە بابەتە هەمەرەنگەکان، تەنها لە لایەنی سەرهەنگ موحسن ـەوە باس دەکەم.
مەبەستی من لە مەرج، ئەوەیە کە ڕێگە لە میوانانی ماڵپەرەکەتان دەگرن بۆ ئەوەی ببن بە میوانتان، ئایە سەرهەنگ موحسن میوان وەرناگرێت؟! مەرجێکی هەیە بۆ وەرگرتن ئەویش بریتییە لەوەی خۆی تۆمار بکات، لە ڕاستیدا زۆر لە سەیر سەیرترە!
هەواڵە وەرزشییەکان و هۆنراوەکان، لە میوان شاردنەوە/دوورکردنەوە هەلبەتە هەڵەیەکی گەورەیە.

ئەتوانم لێرە هەواڵی گۆلپارێزەکان بخوێنمەوە بە بێ هیچ مەرجێکی خۆ تۆمارکردن
http://www.goalkeepertalk.com/
ئەشتوانم لێرەوە هەموو زانیارییەک سەبارەت بە یاریزانەکانی بەرشلۆنە بزانم بە بێ هیچ مەرجێکی خۆ تۆمارکردن
http://www.barcaforum.com/forum.php

یەکێک لە بابەتەکانی ئاسۆ نادری:
داخستنی مه‌كۆ له‌ میوانان و ڕێگه‌دان ته‌نیا به‌ ئه‌ندامان، زیانه‌كانی چین؟

١، داخستنی مه‌كۆ (واته‌ میوان نه‌توانێ به‌ هیچ شێوه‌یه‌ك سوود ببینێت) ده‌بێته‌ هۆی كه‌م بوونه‌وه‌ی چالاكی مه‌كۆیه‌ك.
٢، ناچار كردنی میوان بۆ ئه‌وه‌ی خۆی تۆمار بكات و دواتر بتوانێت له‌ مه‌كۆدا به‌شدار بێت، نابێته‌ هۆكارێك بۆ ده‌ركه‌وتن و ناسینه‌وه‌ی ئه‌و كه‌سه‌، واته‌ كاتێك كه‌سێك ده‌بێته‌ ئه‌ندام ده‌كرێت به‌ نازناو و زانیاری هه‌ڵه‌وه‌ ببێته‌ ئه‌ندام و ئه‌وه‌ش واده‌كات كه‌ ناسینه‌وه‌ی ئاسان نه‌بێت.
٣، ئه‌ندامی خراپ له‌ هه‌موو شوێنێك هه‌یه‌ و چاكه‌ گه‌ر خاوه‌ن ماڵپه‌ڕ بڕوا به‌و ڕاستیه‌ بكات ناچار كردنی میوانان بۆ خۆ تۆماركردن نابێته‌ هۆی نه‌مانی ئه‌و جۆره‌ ئه‌ندامانه‌، ده‌بێ وه‌ك خاوه‌ن ماڵپه‌ڕ ئه‌وه‌ بزانی كه‌ ئه‌ندامی تێكده‌ر و خراپ كاتێك بیر ده‌كاته‌وه‌ له‌ ئاستێكی نزمێك دا بیر ده‌كاته‌وه‌ و جارێك یان دوو جار ده‌ركردنی نابێته‌ هۆی ئه‌وه‌ی واز له‌ تێكده‌رێتی بێنێت، واته‌ ناچار كردنی میوان بۆ ئه‌وه‌ی خۆی تۆمار بكات مه‌رج نیه‌ ببێته‌ هۆیه‌ك بۆ ڕاونانی ئه‌ندامانی خراپ و تێكده‌ر.
٤، سه‌پاندنی خۆ تۆماركردن ئه‌ندامانی جیددی دوور ڕاده‌گرێت، ده‌بێ ئه‌وه‌ بزانین كه‌ زۆر كه‌س نایه‌وێ به‌بۆنه‌ی بینینی په‌یامێكه‌وه‌ ببێته‌ ئه‌ندام.
٥، داخستنی مه‌كۆ به‌و شێوه‌یه‌ نابێته‌ هۆی پاراستنی له‌ هاك كردن و كێشه‌ی ته‌كنیكی دیكه‌، كێشه‌ی ته‌كنیكی دیكه‌ بۆ نموونه‌ وه‌ك په‌یام و خۆتۆماركردنی Spam، پرۆگرام هه‌یه‌ كه‌ نووسینه‌كانی Captcha ده‌خوێنێته‌وه‌ و وه‌ك مرۆڤ توانانی نووسینه‌وه‌ی هه‌یه‌ له‌ نێو خانه‌ی سه‌لماندن دا، بۆیه‌ داخستنی مه‌كۆ مه‌كه‌ هۆكارێك بۆ ئه‌وه‌ی مه‌كۆكانی پێ بپارێزی.
٦، داخستن ده‌بێته‌ ڕێگرێك له‌ ڕۆبۆتی گه‌ڕۆكه‌كان، واته‌ كاتێك گه‌ڕۆكێكی وه‌ك گووگڵ بیه‌وێ له‌ په‌ڕه‌كانی ماڵپه‌ڕه‌كه‌ت Index بكات ناتوانێ خۆی تۆمار بكات بۆ ئه‌وه‌ی ئه‌و كاره‌ جێبه‌جێ بكات، به‌ڵكوو ده‌بێت مه‌كۆكان كراوه‌ بن. له‌م لایه‌نه‌وه‌ ژماره‌یه‌ك زۆر میوان له‌ ده‌ست ده‌ده‌یت.

ئەم یانەیە؛ وەکو کوچەی مناڵی پڕە لە یادگاری.

2

وه‌ڵام: ئێوە دەتانەوێ سوود بەخۆڕایی ببەخشن یان مەرجتان هەبێت بۆ سوود بەخشین؟!

زؤر زؤر  جوانة  ... دةستت خؤش بيت

http://www.facebook.com/baxtear.kurdi

رۆژێک دادێت لەسەر گۆڕەکەم دادەنیشی
قورئان دەخوێنی و دەگری

بەگریانەوە بانگم دەکەی لەوێ نیم
تا پێت بڵێم گیان
چەند وەڵامت دەدەمەوە گوێت لێم نابێت
دەستەکانم دەهێنم فرمێسکەکانت دەسرم
بەڵام خۆڵی سەر گۆڕەکەم ناهێڵی هەستمەوە لات بم
ئەو جارەیان بمبورە
کە بەشداری خەم و گریانت نابم

3

سڵاو کاک شاخه‌وان ...
قسه‌کانت جوانن منیش هه‌مان بیروبۆچونی تۆم هه‌بوو له‌ کاتی جێ به‌ جێ کردنی ئه‌م کاره‌
به‌ڵام پاش گفتوگۆ وه‌رگرتنی رای ئه‌ندامان زۆرینه‌ ئه‌وه‌یان پێ باش بوو بۆیه‌ جێ به‌جێ کرا .

[center]http://www.kurdupload.com/images/fvJy1351717557/lklk.jpg
نازانم بۆ قسه یكم بۆ وتن نییه  هیچ ناڵێم .....ته نیا یه ك شت نه بێ
ئه ڵێم خودایه هه رگیز جێم مه هێڵه من هه میشه موحتاجی تۆم ..
[/center]

4

baxtear kurdi نووسی:

[size=20]به‌رێز ئه‌مه‌ په‌یامی تۆبوو که‌ باس له‌ داخستنی کرا ئێستا تۆ له‌گه‌ڵ کام رای تێنه‌گه‌یشتم
[/size]

baxtear kurdi نووسی:

من دةليم كاريكى باشة ... دةست و قاجتان خؤش بيت

[/center]

5

TALYA نووسی:

سڵاو کاک شاخه‌وان ...
قسه‌کانت جوانن منیش هه‌مان بیروبۆچونی تۆم هه‌بوو له‌ کاتی جێ به‌ جێ کردنی ئه‌م کاره‌
به‌ڵام پاش گفتوگۆ وه‌رگرتنی رای ئه‌ندامان زۆرینه‌ ئه‌وه‌یان پێ باش بوو بۆیه‌ جێ به‌جێ کرا .

ئەمە بە گفتو گۆی ئەندامان ناگاتە چارەسەر، ڕێژەی میوان زۆرترە لە ئەندامان. پاشگەزبوونەوەی میوانان زۆرترە لە خۆتۆمارکردن.

ئەم یانەیە؛ وەکو کوچەی مناڵی پڕە لە یادگاری.

6

SHaKHaWaN نووسی:
TALYA نووسی:

سڵاو کاک شاخه‌وان ...

ئەمە بە گفتو گۆی ئەندامان ناگاتە چارەسەر، ڕێژەی میوان زۆرترە لە ئەندامان. پاشگەزبوونەوەی میوانان زۆرترە لە خۆتۆمارکردن.

له‌سه‌ر پێشنیاری به‌رێزت انشالله‌ دووباره‌ ده‌یخه‌ینه‌وه‌ ژێر گفتوگۆ smile

[/center]

7

TALYA نووسی:
baxtear kurdi نووسی:

[size=20]به‌رێز ئه‌مه‌ په‌یامی تۆبوو که‌ باس له‌ داخستنی کرا ئێستا تۆ له‌گه‌ڵ کام رای تێنه‌گه‌یشتم
[/size]

baxtear kurdi نووسی:

له‌ زانایه‌كی ئایینیان پرسی جگه‌ره‌ حه‌ڕامه‌ ووتی نا به‌ڵام پاش چه‌ند خوله‌كێك زیانه‌كانی جگه‌ره‌یان بۆ ڕوون كرده‌وه‌
ئه‌ویش یه‌كسه‌ر ڕای گۆڕی و ووتی حه‌ڕامه‌..............

[center][size=16]من واژووم نییه‌ چونكه‌ له‌وكاته‌ی خۆم بیردێ هه‌ر په‌نجه‌ مۆرم به‌كارهێناوه‌:D[/size][/center]

8

LAYAD نووسی:
TALYA نووسی:
baxtear kurdi نووسی:

[/size]

baxtear kurdi نووسی:

له‌ زانایه‌كی ئایینیان پرسی جگه‌ره‌ حه‌ڕامه‌ ووتی نا به‌ڵام پاش چه‌ند خوله‌كێك زیانه‌كانی جگه‌ره‌یان بۆ ڕوون كرده‌وه‌
ئه‌ویش یه‌كسه‌ر ڕای گۆڕی و ووتی حه‌ڕامه‌..............

رێزم بۆ په‌یامه‌که‌ت به‌ڵام هه‌ندێک ئه‌ندام هه‌ر چی بڵێ ده‌ڵین کارێکی جوان و باشه‌
بێ بیرکردنه‌وه‌ له‌ سوده‌کانی یا زیانه‌کانی

[/center]

9

SHaKHaWaN نووسی:
TALYA نووسی:

سڵاو کاک شاخه‌وان ...

من دوو سێ جار بابه‌تم نوسی له‌یانه‌ لینكی یانه‌م ئه‌برد بۆ په‌یجه‌كه‌م له‌ فه‌یس بووك . به‌ڵام له‌وه‌ته‌ی میوان ناتوانێ بیبینێ ئه‌مه‌م نه‌كردوه‌ .

10

smileبه رای من ئاوابی باشتره

[center] گه‌وره‌ بوون ئه‌و تابلۆیه‌ بوو كه‌ هیچ كام له‌و ڕه‌نگانه‌ى تێدا نه‌بوو كه‌ به‌ منداڵى خه‌ونم پێیانه‌وه‌ ده‌بیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــنى......!!
[/center]

11

smileبه رای من ئاوابی باشتره

[center] گه‌وره‌ بوون ئه‌و تابلۆیه‌ بوو كه‌ هیچ كام له‌و ڕه‌نگانه‌ى تێدا نه‌بوو كه‌ به‌ منداڵى خه‌ونم پێیانه‌وه‌ ده‌بیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــنى......!!
[/center]

12

baxtear kurdi نووسی:

http://smn21.com/up/uploads/jpg/5a585b272e.jpg

13

سه‌ره‌تا سڵاوتان لێبێت

ده‌ستی ئێوه‌ خۆش بۆ په‌یامه‌كانتان
تالیا خان ئاماژه‌ی پێدا كه‌ دووباره‌ پێداچوونه‌وه‌ی بۆ ده‌كه‌ین انشالله .

14

بيم باشة هةر وةها بيت:)

معتاد شدم
بة تــــــــــــــــــــــــــــــــــــو...

مــــــــــــادر