بابهت: بــهڕاســتــی بــێــزار بـــووم
[size=20]ئـهمــرۆ23-8-2012 ئـــهم بــابـهتـهش لـــهدواتــریــن 10 پــهیـامــهكــانــه بهروارهكهی21-8-2012[/size]
[size=20]هـهرهـاتـم هـهر بـهتـهنـیـابــووم ئــهرێ تــێــنــاگــهم[/size]
تۆ له ژوورهوه نیت. تكایه بچۆژوورهوه یان خۆت تۆمار بكه.
یانەی سەرهەنگ موحسین » نامە » بــهڕاســتــی بــێــزار بـــووم
پهڕه 1
[size=20]ئـهمــرۆ23-8-2012 ئـــهم بــابـهتـهش لـــهدواتــریــن 10 پــهیـامــهكــانــه بهروارهكهی21-8-2012[/size]
[size=20]هـهرهـاتـم هـهر بـهتـهنـیـابــووم ئــهرێ تــێــنــاگــهم[/size]
مەبەستت ئەوەیە کە یانە چۆلە و ئەندامان چالاکیان کەمە ؟ ، ئەوە من ئێستا بابەتەک ئامادە دەکەم بەس هیوادارم خوێنەری هەبێت
مەبەستت ئەوەیە کە یانە چۆلە و ئەندامان چالاکیان کەمە ؟ ، ئەوە من ئێستا بابەتەک ئامادە دەکەم بەس هیوادارم خوێنەری هەبێت
[size=24]بهڵێ بێگومان یانه چۆله ههر ئهوهش مهبهستمه[/size]
منیش له دوێنێ وه نههاتومهته یانه که هاتم 4 بابهت پهیامی تیادا نوسرا بوو
نازانم لهو ههموو بابهتهش ئیتر بۆچی بابهتی کۆنیان پێ خۆشه ..منیش تێناگهم.
mnish boya babat nanusm rozhaki penachy dachyta pare dwam
dwaesh xwenary nabet u bas andama tazakan agar dastxoshek bnun
hich garmo gure jaran la yana ba de nakam esta
راسته چالاكی ههموومان كهم بووه ئهوهش كهمتهرخهمی ههمووانه بهراستی ...
منیش له دوێنێ وه نههاتومهته یانه که هاتم 4 بابهت پهیامی تیادا نوسرا بوو
نازانم لهو ههموو بابهتهش ئیتر بۆچی بابهتی کۆنیان پێ خۆشه ..منیش تێناگهم.
[size=24]خاتوو ژالیان من زۆر جار دێمه یانه سهیر ئهكهم بهتهنیام بابهتهكانیش گشتی پهیامم بۆنوسیون نازانم چی بكهم ناچارم بچمهدهرهوه ناش بیتن بۆخۆم بابهتێك ههڵواسم و بۆخۆشم په یامێك بۆخۆم بنوسم خۆ ئهگهر وابكهم ئهوه كاك زریان ئهیكاته هاته هاتهك ههموو فهیس بوكت لێ حالی ئهكات هیوادارم بهگوڕو تینێكهوه بێنه یانه،،، من رۆژێك وابزانم 13 ئهندامم بینی له هێل بوون زۆرم پێ جوان بوو كردم بهرسم و له یانه ههڵم واسی دیسانه گوتیان ئهوجا ئهتوو چیت دیتیه ئهوهندهههركهمه ئێ باشه تا ئێسنتا نهم دیوه 15 ئه ندام بهیهك جار له خهت بێت تا ئێستا نهم بینیوه ئامادهبوانی ئهمرۆ گهیشتبێته60 ئهندام [/size]
راستيةكةي ماموستا ئةوة بةرةبةري تاقيكردنةوةكانة من ماوةي هةفتةيةكة جالاكيم لةيانة كةمبوتةوة بةهوي خويندنةوة زوؤر ئةندامانيش بةيجي فةيسبوكيان هةية زياتر كاتةكة بو فةيسبووكة.
kak shyda la bar awe adaman ba mwanish datwann yana bbinn nawyan daxil nakan
boya amn pem bash bo ka miwan natwann yana bbinn barasty chalakyan naminet
dwaesh andaman esta hamo chalakyan la grupi yana la fb zytr bwa yanash farmosh krawa awash jegaydaxa
کاک شەیدا بابەتەکەت جێگای دەست خۆشی و گرنگی پێدان و بە دەمەوە هاتنە . . .
ڕاستە یانە سارد بوونەوەیەکی زۆری پێوە دیارە ، کە دەڵێین یانە دیارە مەبەست لێی ئەندامەکانیەتی ، بە ڕوونی هەستی پێ دەکرێت کە زۆر کەمتر لە جاران ئامادەبوون و چالاکیمان هەیە.
بۆ ئەو مەبەستەش دەبێ بە دوای هۆکارو چارەسەردا بگەڕێین ، لەگەڵ ڕێزم بۆ بۆچوونی هەموو لایەک بەڵام من پێم وانییە هۆکارەکان کەسی بن ، یان دەستەی بەڕێوەبەران بن ، چونکە هەر یەکێک لە دەستەی بەڕێوەبەرانیش ڕۆژانێک وەک هەموو ئەندامانیتر ئەندامی ئاسایی و ئەندامی چالاک و هتد.... بووین ، بەڵام من هیچ کاتێک سەیری ئەوەم نەکردووە کە دەبێ بەڕێوەبەران بەشداریان هەبێت و چالاک بن ئەوکاتە منیش بابەت دادەنێم !
من ئەگەر نیازم سود گەیاندن و بڵاوکردنەوەی زانیاری بێت دەبێ وا بیر بکەمەوە کە تەنها کەسێک بابەتەکەم ببینێ و بیخوێنێتەوە بەسمە و ماندوو بوونەکەم بە هەدەر نەچووە.
هۆکارێکیتر کە کەسمان ناتوانین نکۆڵی لێبکەین و ناشتوانین پێشی پێ بگرین زیاد بوونی ئاستی بە ئەندام بوونی خەڵکە لە فەیسبووک ، دیارە یانەکەی ئێمەش زۆرینەی ئەندامان یان بڵێین هەموومان ئێستا لەوێ بەشدارین ، ئەوەش وای کردووە بیری یەکتر نەکەین هەم یانەیە و هەم فەیسبووک.
بەڵام لێرەوە داوا دەکەم لە هەموو ئەندامان لە بڕی ئەوەی بە یاری کردن و کات بەسەر بردن خەریک بن با پێکەوە هەوڵ بدەین یانە بەرەو پێشەوە ببەین با یەکتر ئاشنا بکەین بە بابەتی پڕ سود.
هەوڵیش دەدەم إن شاءاللە لە خۆمەوە دەست پێ بکەم.
کاک شەیدا ببورە بابەتەکەم گواستەوە ، لە ئەلبوومی وێنە بۆ پەیامە تایبەتیەکان.
والله وایه هیچ خۆش نهماوه ههر خۆم ههر نایم بۆ یانه لهبهر ئهوهی کاتیک دیم بۆ یانه بابهتیک دهدهنیم کهس قسهی لهسهر نهکردوه
وه ئهگهر [size=24]کهسیکی[/size] تر دهی بنی وهک بابهتهکهی من ئهوه به دلنیایهوه قسهی لهسهر دهکریت وه ئهگهر منیش دهیبنیم کهس قسهی لهسهر ناکهت بۆیه ههر زۆر به کهمی دیم بۆ یانه
na lawe zor bashtrn bas la yana kam boyawa
barae mn yana wako mawek pesh esta lebkanawa bashtra ba miwan natwani yana bbini ta nawe daxil nkat
[size=24]نازانم خاتوو سهوسهن پێشتر به بڕیارێك وای لێهاتن میوان نهتوانێ بابهتهكانی یانهببینێ دواتر ئهوانهی گوتیان بایانه لهلای ئهندامهوه نهبینرێت گوتیان باببینرێت نازانم ههر یهكهو خاوهنی دووبریاربوو
بهڵام وهكو خۆت گوتهنی لهبهر فیس بووك یانه چالاكی كهم بۆتهوه[/size]
من واى بؤدةچم سةردان يةكجار زؤره، بةلام بةژدارى كةمه!
Swpas mamosta bo am xamxoryat
Le rastyda mn wak xom tenha ba hoy xweandnmeweye inshalla tawawm krd chalakish debmewe
کاک شەیدا بابەتەکەت جێگای دەست خۆشی و گرنگی پێدان و بە دەمەوە هاتنە . . .
ڕاستە یانە سارد بوونەوەیەکی زۆری پێوە دیارە ، کە دەڵێین یانە دیارە مەبەست لێی ئەندامەکانیەتی ، بە ڕوونی هەستی پێ دەکرێت کە زۆر کەمتر لە جاران ئامادەبوون و چالاکیمان هەیە.
بۆ ئەو مەبەستەش دەبێ بە دوای هۆکارو چارەسەردا بگەڕێین ، لەگەڵ ڕێزم بۆ بۆچوونی هەموو لایەک بەڵام من پێم وانییە هۆکارەکان کەسی بن ، یان دەستەی بەڕێوەبەران بن ، چونکە هەر یەکێک لە دەستەی بەڕێوەبەرانیش ڕۆژانێک وەک هەموو ئەندامانیتر ئەندامی ئاسایی و ئەندامی چالاک و هتد.... بووین ، بەڵام من هیچ کاتێک سەیری ئەوەم نەکردووە کە دەبێ بەڕێوەبەران بەشداریان هەبێت و چالاک بن ئەوکاتە منیش بابەت دادەنێم !
من ئەگەر نیازم سود گەیاندن و بڵاوکردنەوەی زانیاری بێت دەبێ وا بیر بکەمەوە کە تەنها کەسێک بابەتەکەم ببینێ و بیخوێنێتەوە بەسمە و ماندوو بوونەکەم بە هەدەر نەچووە.هۆکارێکیتر کە کەسمان ناتوانین نکۆڵی لێبکەین و ناشتوانین پێشی پێ بگرین زیاد بوونی ئاستی بە ئەندام بوونی خەڵکە لە فەیسبووک ، دیارە یانەکەی ئێمەش زۆرینەی ئەندامان یان بڵێین هەموومان ئێستا لەوێ بەشدارین ، ئەوەش وای کردووە بیری یەکتر نەکەین هەم یانەیە و هەم فەیسبووک.
بەڵام لێرەوە داوا دەکەم لە هەموو ئەندامان لە بڕی ئەوەی بە یاری کردن و کات بەسەر بردن خەریک بن با پێکەوە هەوڵ بدەین یانە بەرەو پێشەوە ببەین با یەکتر ئاشنا بکەین بە بابەتی پڕ سود.
هەوڵیش دەدەم إن شاءاللە لە خۆمەوە دەست پێ بکەم.
کاک شەیدا ببورە بابەتەکەم گواستەوە ، لە ئەلبوومی وێنە بۆ پەیامە تایبەتیەکان.
[size=24]دهم خۆش كاكه سهههند بۆ ووته جوانهكانت ده سته كانیشت خۆش بۆگواستنهوهی بابهتهكه هیوادارم لهجاران خۆشتر بێت یانه[/size]
پهڕه 1
یانەی سەرهەنگ موحسین » نامە » بــهڕاســتــی بــێــزار بـــووم
پشتبهسته به PunBB 1.4.6, پاڵپشتیی به كوردی له [مهكۆكانی وێبچن]