1

بابه‌ت: بو هتان بؤ سةلةفيةكان.

زۆر جار تۆمەتی ئەوە دەدرێتە پاڵ سەلەفی یەكان كە لە هەڵوەستەكاندا قسەناكەن و هەڵوێستی خۆیان بۆ خەڵك و ڕوون ناكەنەوەو مەوقیفیان دیار نیە.
وەڵام:
سەرەتا پرسسیارەكە ڕاست نیە، سەلەفیەكان مەوقیفیان هەیە بەڵام دەكرێت بگونجێت بۆ مەوقیفی سەلەفیەكان وەكو مەوقیفی تێكڕای گروپە ئیسلامیەكان نیە، ئەوەیان بەڵێ وایە، لە هەندێ شتدا مەوقیفی سەلەفیەكان جیاوازە لە هەندێ لە گروپە ئیسلامیەكان. بۆ نموونە كاتێ گۆڤاری چرپە ئەو كوفرەی تێدا كرا مامۆستا سەلەفیەكان لە وتاری هەینیدا باسیا كردو ئینكاریان لەوە كردووەو وە نەصیحەتی موسڵمانیان كردووە كە ئەو كارە بە كوفر دابنێن و هەر كەسێك مسقاڵە زەڕەیەك لە دڵیدا ڕازی بێت و بە باشی بزانێت ئەوە پێی كافر دەبێت و لە دین پێی دەچێتە دەرەوە، هەركەسێك لە دڵیشیدا پێ ناخۆش نەبێت ئەوە لە ئیمانی بترسێت ، ئەمە هەمووی كراوە، بەڵام لەگەڵ ئەوەشدا وتراوە ڕێگای شەرعی و هەڵوێستی شەرعی ئەوەیە كە مامۆستایانی و ئاینی پیاو ماقوڵان ئەوانە بڕۆن بۆ لای سەركردەو بەرپرسەكان لە گەڵ ئەوان قسەبكرێت و چارەسەرس كێشە بكرێت بە شێوەیەكی باش و زانستیانەوە ئەدەبانە و حەكیمانە و كاربەجێیانە ، ئەوە مەوقیفی سەلەفیەكان بووە .
پێش ئەوەی ئەو (خۆپیشاندانە)ی پێش دەرگای پەرلەمان بكرێت چەندان پرسیار هاتووە بۆ ئێمە ئایا شتێكی وا دەكرێت بڕۆین وتومانە نەخێر چونكە ئەوە هەڵوێستێكی شەرعی نیەو خراپە و فەوزاو فیتنەیەو تێكدانە و خواش دەزانێ كە دەستی كێی لە پشتە و بە چ ئاقارێكدا دەڕوات بێگومان.
كەواتە ئێمەش هەڵوێستمان هەبووە بەڵام هەڵوێستمان ئەوە نەبووە هانی خەڵكی بدەین بڕۆن كاول كاری بكەن و و خۆپیشاندان بكەن و فیتنەو ئاژاوە دروست بێت و نەش زانین كێ پاڵی پێوە دەنێت و مەصڵەحەتی كێی تێدایە ، نەخێر ئەوەمان وتووە كە نەكرێت,كەواتە ئێمەش مەوقیفمان هەبووە بەڵام مەوقیفمان لە كەسێكی حەماسی و نا حەكیم و نازانا بەشەرعی خواو سوننەتی خوا جیاوازە، نەك بۆ ئەم ڕوواوە ئێمە بۆ تێكڕای ڕووداوەكانی تریش هەڵوێستی خۆمان هەبووە، بۆ نموونە ئەو خۆپیشاندانانەی كە لە پێشوودا كرا نەك هەر هەڵوێست نەبووە بەڵكو من وتاری هەینیم لە سەری داوەو كتێبیكیشم لەسەری نووسیوە بە ناوی(گۆڕانكاری ڕاستەقسینەو بە سوود كامەیە) بۆیە هەڵوێستمان هەبووە بەڵام مەرج نیە هەڵوێستی ئێمە وەكو فڵانە حیزب بێت، دەمانەوێت خوا یارمەتیمان بدات بە پێی شەرع بێت و بە گوێرەیی سوننەت بێت بێ ئەوەی كاریگەری و فشاری كۆمەڵگا یان حزب یان حكومەتمان لەسەر بێت یان هی وڵاتانی دەرەوە، ئێمە بە حەماسەت و عاتیفەت ناجوڵێین بەڵام بە شەرعی خوا دەجوڵێین خوا هاوكارمان بێت ، جا خەڵك پێی خۆشە پێی خۆش نیە یان حكومەت پێی خۆشە یان نا ئەوە گرنگ نیە بەلای ئێمەوە، لەوانەیە لە مەوقیفێكدا هەڵوێستمان هەبێت حزبی ئیسلامی پێش خۆش بێت یان لە یەكێكی تر حكومەت پێی خۆش بێت، هەڵوێستێكت هەیە لەو جوزئییەتەدا حكومەت پێ خۆش نییە >
ئێمە گوێ نادەین بەوە كە كێ پێی خۆشە كێ پێی ناخۆشە، گوێ دەدەینە ئەوە كە ئایا ڕەزابوونی خوا تێدایە و بە گوێرەیی شەرعی خوایە یان نا، كە لەگەڵ حزبێكی ئیسلامی هەڵوێستمان وەكو یەك یان نزیك لە یەك بوو حكومەت بڵێ ئا ئەوانە حزبێكی سیاسین یان لە كارێكی تر لەگەڵ حكومەت هەڵوێستمان نزیك بوو ئەوكاتە حزبی ئیسلامی بڵێن ئەوان پیاوی حكومەتن، ئەمانە هەمووی بوهتانەو لەهەر لایەكەوە بكرێت بۆ سەلەفیەكان ، سەلەفی دەیانەوێت خوای گەورە لە خۆیان ڕازی بكەن و شەرعی خوا چۆنە بەو شێوەیە بمێنێتەوە خەڵك بانگ بكەن بۆ ئەوە بە بێ ئەوەی كە سوپاس بۆ خوا پیاوی كەس بن یان بە تەوجیهی لایەنێك بچن بە ڕێوە جگە لە تەوجیهی كتاب و سوننەت نەبێت .
والله اعلم.

http://i13.servimg.com/u/f13/11/03/32/71/847b7f11.jpg

2

وه‌ڵام: بو هتان بؤ سةلةفيةكان.

كي وةلامي ئةم برسيارةيي داوةتةوة  ؟
من بةش بةحالي خوم موسلمانم نة سةلةف و اخوان نيم  بةس من ئةم جومعةية برا سةلةفييةك نويزي جومعةيي لةبشت مةلايي كوندةكةماني نةكرد ؟
نويزي جومعةشي جوو؟

بوية دةبيت موسلمان بين نةك حزب و كروب بين نةك وةكي ئةوانةيي فةيسبووك بين!

[center] گه‌وره‌ بوون ئه‌و تابلۆیه‌ بوو كه‌ هیچ كام له‌و ڕه‌نگانه‌ى تێدا نه‌بوو كه‌ به‌ منداڵى خه‌ونم پێیانه‌وه‌ ده‌بیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــنى......!!
[/center]

3

[size=24]ئێمه‌ به‌ بێ زانیاری ناتوانین قسه‌ بكه‌ین چونكه‌ له‌وانه‌یه‌ توشی هه‌له‌ بین به‌ ڵام هه‌ندێك شتیش هه‌یه‌ مرۆڤ نابێ ئاوا  به‌ چاوێكی  گومانه‌وه‌ لێی بروانێت بۆ نمونه‌ زۆر له‌وانه‌ هه‌ن به‌و مه‌لایانه‌ ئه‌ ڵێن مه‌لا ریش تراشراوه‌كان  زۆر قسه‌ی تریش جگه‌ له‌وه‌ی كه‌ كاك كۆسره‌ت دیویه‌تی خوای گه‌وره‌ بۆ مان ئاسان بكات إن شاءالله‌ به‌ راستی له‌گه‌ڵ ئه‌م هخه‌موو چین و توێژه‌ ئیسلامیانه‌ سه‌رمان له‌دینه‌كه‌ی خۆشمان ده‌ر ناچی[/size]

4

K O S R A T نووسی:

من بةش بةحالي خوم موسلمانم نة سةلةف و اخوان نيم  بةس من ئةم جومعةية برا سةلةفييةك نويزي جومعةيي لةبشت مةلايي كوندةكةماني نةكرد ؟
نويزي جومعةشي جوو؟

بيرم ناييةت كئ وةلامى داوةتةوة بةلام الحمدالله جيكاى سيقةية,بةنسبةت ئةو برا سةلةفيةش كة نويزى جومعةى نةكردووة دةبيت يةكةم جار ببرسين بزانين سةلةفية؟ئةكةر سةلةفي بوو ئةوا هةلةى كردووة نويزى جومعة واجبة بكريت بؤية هةر مةلايةك بيت نويز كردن لة بشتى ئاسايية ئيلا ئةكةر كافر بيت ئئ كافريش نابيتة نةلا, بؤية بةنسبةت ئةوةوة بةهةلة تيكة يشتوى ئةو تؤمةتة تؤمةتى كةسيكة نةك مةنهةجيك. بارك الله فيك بؤ وتةكةى دوايشيت.

5

شه‌ یدا نووسی:

[size=24]ئێمه‌ به‌ بێ زانیاری ناتوانین قسه‌ بكه‌ین چونكه‌ له‌وانه‌یه‌ توشی هه‌له‌ بین به‌ ڵام هه‌ندێك شتیش هه‌یه‌ مرۆڤ نابێ ئاوا  به‌ چاوێكی  گومانه‌وه‌ لێی بروانێت بۆ نمونه‌ زۆر له‌وانه‌ هه‌ن به‌و مه‌لایانه‌ ئه‌ ڵێن مه‌لا ریش تراشراوه‌كان  زۆر قسه‌ی تریش جگه‌ له‌وه‌ی كه‌ كاك كۆسره‌ت دیویه‌تی خوای گه‌وره‌ بۆ مان ئاسان بكات إن شاءالله‌ به‌ راستی له‌گه‌ڵ ئه‌م هخه‌موو چین و توێژه‌ ئیسلامیانه‌ سه‌رمان له‌دینه‌كه‌ی خۆشمان ده‌ر ناچی[/size]

براكةم مامؤستاى بةريز حةز دةكةم بزانم نةزانينةكةت لة ج روويكةوةية؟من دةست خؤشيت لئ دةكةم كةناتةويت بةبئ زانيارى قسة بكةيت بةلام ئةوشتانةى كة نابيت لئ ي بئ دةنك بيت جية؟ روونى بكةوة تا وةلاميكى راست بزانيت وة ئةو قسةية تةفصيلى تيداية كة دةلين مةلاية ريش تراشاوةكان بةلام  حةز دةكةم قسةكانى تريش بزانم تا قةدةرة الامكان بؤتى روون بكةمةوة بةبشتيوانى خواى كةورة. و بارك الله فيكم.

6 (دەستکاری کراوە: SaMaN992 2012-10-04 04:12:03)

K O S R A T نووسی:

نويزي جومعةشي جوو؟

دیسان ئه‌بێ ئه‌و قه‌وانه‌ لێ به‌ینه‌وه‌ !! قسانه‌ له‌كه‌سێك ببیستم غه‌یره‌ ئیسلام كێشه‌ نیه‌ چونكه‌ ئه‌و ئیسلام نیه‌ سه‌یرش نیه‌ هه‌ر چیه‌ك بلێ به‌لام سه‌یره‌كه‌ له‌وه‌یایه‌ كه‌سێك به‌خۆی ئه‌لێ موسولمان و ئه‌م جۆره‌ قسه‌ ده‌كات  !!

[center][size=24]بۆچی ئیسلام نابێت حیزب بێت له‌وولاتێكا %95 موسولمانه‌ به‌لام ره‌وایه‌ حیزبی علمانی هه‌بێت كه‌زۆربه‌ی بنه‌ماكانی دژی ئیسلامه‌ سه‌یری له‌وه‌شایه‌ ئه‌وانه‌ی پشتگیری لێ ده‌كه‌ن زۆربه‌ی ئه‌و كه‌سانه‌ن كه‌ به‌خۆیان به‌دلسۆز و خه‌مۆخۆری ئیسلام ئه‌زانن !! و حیزبی ئیسلامیش یان پێ حه‌رامه‌ !!
خوایه‌ گیان هیدایه‌تی هه‌موو لایه‌ك به‌یت [/size]
[/center]

[size=16]me In FaCeBooK[/size]
http://smn21.com/up/uploads/gif/90a0f9c2ac.gif
http://smn21.com/up/uploads/gif/447ff6b015.gif

7

برا شتێکت پی دەلیم نابی پێت ناخۆش بی
ئەو قسانە برۆ لەلای تازە مندالێکی ١٥ ئان ١٦ ساڵ بکە
باوەر بکە هەموو خەڵك دەزانن لەگەل حکومەتن وە بەودایە
بەبەلگە یەکێك لە سەرۆك مەڵبەندەکان وتی زوو زوو لەگەل سەلەفیەکان کۆ دەبینەوە و پەیوەندەیمان باشە !

پرسیارێكیش : ئیوە دەلێن دەبی خروج لە وەلی ئەمر نەکرێ باشە موستەفا بارزانی و شێخ سەعیدی پیروان و شێخ محمود ئەوانە خۆ هەموو خروجیان کرد وە مسعود بارزانی و جەلال تالەبانیش هەروا بۆچی پێیان نالێن ئیوە حوکمی شەرعیتان نیە و دەبی لابردرێن و چونکە شۆرش و خۆپیشاندن و فیتنەوە و ئاژاوە و چەندەها گەنجی ئەم ولاتەتان بە کوشتن دا ؟
وەڵام ...

دەڵێن شێت بووە ،دەست و پێی کۆت و بەند کەن!
دەڵێم: دڵ شێت بووە
دەست و پێ چ بکا؟!
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1535464_717902694897472_1960931195_n.jpg

8

توحيد نووسی:
K O S R A T نووسی:

نويزي جومعةشي جوو؟

بيرم ناييةت كئ وةلامى داوةتةوة بةلام الحمدالله جيكاى سيقةية,بةنسبةت ئةو برا سةلةفيةش كة نويزى جومعةى نةكردووة دةبيت يةكةم جار ببرسين بزانين سةلةفية؟ئةكةر سةلةفي بوو ئةوا هةلةى كردووة نويزى جومعة واجبة بكريت بؤية هةر مةلايةك بيت نويز كردن لة بشتى ئاسايية ئيلا ئةكةر كافر بيت ئئ كافريش نابيتة نةلا, بؤية بةنسبةت ئةوةوة بةهةلة تيكة يشتوى ئةو تؤمةتة تؤمةتى كةسيكة نةك مةنهةجيك. بارك الله فيك بؤ وتةكةى دوايشيت.

برام من دلنيام سةلةفيي بوو  منيش لةم كارة سةرم سورما انشاءالله هةموومان لةسةرحةقين

[center] گه‌وره‌ بوون ئه‌و تابلۆیه‌ بوو كه‌ هیچ كام له‌و ڕه‌نگانه‌ى تێدا نه‌بوو كه‌ به‌ منداڵى خه‌ونم پێیانه‌وه‌ ده‌بیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــنى......!!
[/center]

9

توحيد نووسی:
شه‌ یدا نووسی:

براكةم مامؤستاى بةريز حةز دةكةم بزانم نةزانينةكةت لة ج روويكةوةية؟من دةست خؤشيت لئ دةكةم كةناتةويت بةبئ زانيارى قسة بكةيت بةلام ئةوشتانةى كة نابيت لئ ي بئ دةنك بيت جية؟ روونى بكةوة تا وةلاميكى راست بزانيت وة ئةو قسةية تةفصيلى تيداية كة دةلين مةلاية ريش تراشاوةكان بةلام  حةز دةكةم قسةكانى تريش بزانم تا قةدةرة الامكان بؤتى روون بكةمةوة بةبشتيوانى خواى كةورة. و بارك الله فيكم.

[size=24]برام زۆر حه‌ز له‌ مناقه‌شه‌ ناكه‌م چونكه‌ هه‌رچی بڵێین باش نیه‌ خۆم له‌ دین شاره‌زام به‌ ڵام هیچیشی لێ نازانم ناتوانم فتواش بده‌م چونكه‌  من پێم وایه‌ نه‌وه‌ك له‌ كوردستان بگره‌ له‌ عێراقیش مفتیمان نیه‌....سه‌له‌ فیه‌كان به‌ و مه‌لایانه‌ی ئێمه‌ ئه‌ ڵێن مه‌لا ریش تاشراوه‌كان مه‌به‌ستیان ئه‌وه‌یه‌ به‌مه‌لایان نازانن یاخود مناقه‌شه‌ زۆر له‌سه‌ر ئه‌وه‌ ئه‌كه‌ن ئه‌و مه‌لایانه‌ی ریشیان ئه‌تاشن هه‌ڵه‌ن چونكه‌ حه‌رامه‌ ریش بتاشرێت یاخود ئه‌ ڵێن ده‌ست نوێژ له‌ خێزانی خۆت ناشكێت برام ئێمه‌له‌سه‌ر مه‌زهه‌بی ئیمامی شافعین ده‌ست نوێژ له‌ خێزانمان ئه‌ شكێت چۆن ناشكێت یاخود گوێم لێ بوه‌ ده‌ڵێ كه‌ چویه‌ مزگه‌وت بانگ بوو  نابێ وه‌ڵامی بانگه‌كه‌ بده‌یته‌ ده‌بی دوو ركات نوێژی تحیه‌ت مسجد بكه‌ی... منیش ئه‌ ڵێم به‌مه‌زهه‌به‌ كانی تر ده‌ست نوێژ له‌ خێزانت ناشكێت به‌ ڵام مه‌زهه‌بی ئیمامی شافعی ده‌ست نوێژ له‌ خێزانت  ئه‌ شكێت[/size]

10

SAMAN KIRKUKI نووسی:
K O S R A T نووسی:

نويزي جومعةشي جوو؟

دیسان ئه‌بێ ئه‌و قه‌وانه‌ لێ به‌ینه‌وه‌ !! قسانه‌ له‌كه‌سێك ببیستم غه‌یره‌ ئیسلام كێشه‌ نیه‌ چونكه‌ ئه‌و ئیسلام نیه‌ سه‌یرش نیه‌ هه‌ر چیه‌ك بلێ به‌لام سه‌یره‌كه‌ له‌وه‌یایه‌ كه‌سێك به‌خۆی ئه‌لێ موسولمان و ئه‌م جۆره‌ قسه‌ ده‌كات  !!

[center][size=24]بۆچی ئیسلام نابێت حیزب بێت له‌وولاتێكا %95 موسولمانه‌ به‌لام ره‌وایه‌ حیزبی علمانی هه‌بێت كه‌زۆربه‌ی بنه‌ماكانی دژی ئیسلامه‌ سه‌یری له‌وه‌شایه‌ ئه‌وانه‌ی پشتگیری لێ ده‌كه‌ن زۆربه‌ی ئه‌و كه‌سانه‌ن كه‌ به‌خۆیان به‌دلسۆز و خه‌مۆخۆری ئیسلام ئه‌زانن !! و حیزبی ئیسلامیش یان پێ حه‌رامه‌ !!
[/center]

[size=24]سامان تخوا خو تو لة فةيسبووكي دةبرؤ سةيريكي ئةكاوتنة كاني سةلةفي و ئةواني تر بكة بةس ئازان  جوابي يةكتر بدةنةوة دةنا هيج كاميان ناتوانن وةلامي كافريك بدةنةوة تو هةلةتيمةكة لة و وةلامةيي يةكةمم[/size]

[/center]

11

SAMAN KIRKUKI نووسی:
K O S R A T نووسی:

نويزي جومعةشي جوو؟

[/center]

جا برا تؤ خؤت رةددى خؤت داوةتةوة جونكة ولاتيك %95ى موشلمان بيت بؤجى حيزبيك هةبيت بةناو ئيسلام؟دواىى كئ بشتكيرى لة حيزبى عةلمانى كردووة؟ئةوة بةهتانيكى كةورةية كة بلين سةلةفيةكان بشكيريان كردووة.

12

one نووسی:

برا شتێکت پی دەلیم نابی پێت ناخۆش بی
ئەو قسانە برۆ لەلای تازە مندالێکی ١٥ ئان ١٦ ساڵ بکە
باوەر بکە هەموو خەڵك دەزانن لەگەل حکومەتن وە بەودایە
بەبەلگە یەکێك لە سەرۆك مەڵبەندەکان وتی زوو زوو لەگەل سەلەفیەکان کۆ دەبینەوە و پەیوەندەیمان باشە !

پرسیارێكیش : ئیوە دەلێن دەبی خروج لە وەلی ئەمر نەکرێ باشە موستەفا بارزانی و شێخ سەعیدی پیروان و شێخ محمود ئەوانە خۆ هەموو خروجیان کرد وە مسعود بارزانی و جەلال تالەبانیش هەروا بۆچی پێیان نالێن ئیوە حوکمی شەرعیتان نیە و دەبی لابردرێن و چونکە شۆرش و خۆپیشاندن و فیتنەوە و ئاژاوە و چەندەها گەنجی ئەم ولاتەتان بە کوشتن دا ؟
وەڵام ...

جا وةلامى سؤفيةكى وةك تؤ جؤن بدةمةوة لةكاتيكدا تؤ جةند برسياريكت بةيةكةوة كردووة؟باشان تؤ باسي خروج هةر مةكة كةس لة عةقيدةى تؤ ناكات دةميك سؤفيت دةميك خواريجيت دةميك مورجيئةى كرنك ئةوةية دزى ئةهلى سوننةى تؤ كةى خؤت يةك لاى كردةوة ئينجا وةرة مناقةشة بكة بةلام عةقيدةى خؤت بةيان بكة.باشة؟

13

شه‌ یدا نووسی:
توحيد نووسی:
شه‌ یدا نووسی:

[size=24]برام زۆر حه‌ز له‌ مناقه‌شه‌ ناكه‌م چونكه‌ هه‌رچی بڵێین باش نیه‌ خۆم له‌ دین شاره‌زام به‌ ڵام هیچیشی لێ نازانم ناتوانم فتواش بده‌م چونكه‌  من پێم وایه‌ نه‌وه‌ك له‌ كوردستان بگره‌ له‌ عێراقیش مفتیمان نیه‌....سه‌له‌ فیه‌كان به‌ و مه‌لایانه‌ی ئێمه‌ ئه‌ ڵێن مه‌لا ریش تاشراوه‌كان مه‌به‌ستیان ئه‌وه‌یه‌ به‌مه‌لایان نازانن یاخود مناقه‌شه‌ زۆر له‌سه‌ر ئه‌وه‌ ئه‌كه‌ن ئه‌و مه‌لایانه‌ی ریشیان ئه‌تاشن هه‌ڵه‌ن چونكه‌ حه‌رامه‌ ریش بتاشرێت یاخود ئه‌ ڵێن ده‌ست نوێژ له‌ خێزانی خۆت ناشكێت برام ئێمه‌له‌سه‌ر مه‌زهه‌بی ئیمامی شافعین ده‌ست نوێژ له‌ خێزانمان ئه‌ شكێت چۆن ناشكێت یاخود گوێم لێ بوه‌ ده‌ڵێ كه‌ چویه‌ مزگه‌وت بانگ بوو  نابێ وه‌ڵامی بانگه‌كه‌ بده‌یته‌ ده‌بی دوو ركات نوێژی تحیه‌ت مسجد بكه‌ی... منیش ئه‌ ڵێم به‌مه‌زهه‌به‌ كانی تر ده‌ست نوێژ له‌ خێزانت ناشكێت به‌ ڵام مه‌زهه‌بی ئیمامی شافعی ده‌ست نوێژ له‌ خێزانت  ئه‌ شكێت[/size]

دةستت خؤش بيت مامؤستا كيان ئيمة كئ دينى بؤ هيناوين؟ئيمامى شافعى رةحمةتى خواى ليبيت يان بيغةمبةر صلى الله عليه وسلم؟بيكومان بيغةمبةر صلى الله عليه وسلم كةواتة ئةو دةست نويزى نةشوشتؤتةوة لة خيزانى بيويست دةكات تؤ بيشؤيتةوة ؟

14

K O S R A T نووسی:
SAMAN KIRKUKI نووسی:
K O S R A T نووسی:

نويزي جومعةشي جوو؟

[/center]

[size=24]سامان تخوا خو تو لة فةيسبووكي دةبرؤ سةيريكي ئةكاوتنة كاني سةلةفي و ئةواني تر بكة بةس ئازان  جوابي يةكتر بدةنةوة دةنا هيج كاميان ناتوانن وةلامي كافريك بدةنةوة تو هةلةتيمةكة لة و وةلامةيي يةكةمم[/size]

برام ان شاءالله لةسةر هةقين بةلام تؤ وةلامى ئةكاونتةكانى سةلةفي بزانة لةسةر جية؟ئايا دينين يان دونياوين؟ئةكةر دينين وةريان بكرة ئةكةر دونيايين وةريان مةكرة بةلام وةلامى كافر بؤ بدريتةوة ؟كافر كافرة و تةواو الا جهنم وبئس المصير.

15

توحيد نووسی:
شه‌ یدا نووسی:
توحيد نووسی:

دةستت خؤش بيت مامؤستا كيان ئيمة كئ دينى بؤ هيناوين؟ئيمامى شافعى رةحمةتى خواى ليبيت يان بيغةمبةر صلى الله عليه وسلم؟بيكومان بيغةمبةر صلى الله عليه وسلم كةواتة ئةو دةست نويزى نةشوشتؤتةوة لة خيزانى بيويست دةكات تؤ بيشؤيتةوة ؟

بةئيزنتان وابزانم لةحةج دةست نويز لةئافرةت هةلناكيريتةوة ؟؟

[/center]

16

توحيد نووسی:
شه‌ یدا نووسی:
توحيد نووسی:

والله‌ كاكه‌ گیان عه‌زیزم من زۆرم  فه‌رموده‌ی سه‌روه‌ری مرۆڤایه‌تی خوێندۆته‌وه‌  ئه‌ڵێ ناشكێ به‌ڵام زۆریشم پرسیار له‌ ئیمام و خه‌تیبه‌كان كردوه‌  وه‌ڵامیان ئه‌وه‌ بوه‌ كه‌ به‌ هه‌ر سێ مه‌زهه‌به‌كه‌ی تر ده‌ ست نوێژ ناشكێت به‌ڵام له‌ مه‌زهه‌بی ئیمامی [size=24]شافیعی ده‌ ست نوێژ ئه‌ شكێت ئێمه‌ش له‌سه‌ر مه‌زهه‌بی ئیمامی شافعین[/size]

17

شه‌ یدا نووسی:
توحيد نووسی:
شه‌ یدا نووسی:

والله‌ كاكه‌ گیان عه‌زیزم من زۆرم  فه‌رموده‌ی سه‌روه‌ری مرۆڤایه‌تی خوێندۆته‌وه‌  ئه‌ڵێ ناشكێ به‌ڵام زۆریشم پرسیار له‌ ئیمام و خه‌تیبه‌كان كردوه‌  وه‌ڵامیان ئه‌وه‌ بوه‌ كه‌ به‌ هه‌ر سێ مه‌زهه‌به‌كه‌ی تر ده‌ ست نوێژ ناشكێت به‌ڵام له‌ مه‌زهه‌بی ئیمامی [size=24]شافیعی ده‌ ست نوێژ ئه‌ شكێت ئێمه‌ش له‌سه‌ر مه‌زهه‌بی ئیمامی شافعین[/size]

لةكةل ريزم بؤ ئيمام و خةتيبةكان كة بيغةمبةر صلى الله عليه وسلم نةي شوشتبيتةوة بؤ برسيار دةكةى؟با امام و خةتيب هةر وا بلين براكةم حةديس هةية.

18

K O S R A T نووسی:
SAMAN KIRKUKI نووسی:
K O S R A T نووسی:

نويزي جومعةشي جوو؟

[/center]

كۆسره‌ت من نه‌سه‌له‌فیم و نه‌ئه‌شزانم سه‌له‌فی چیه‌ جگه‌ له‌وه‌ی كه‌ بیستومه‌ به‌خۆیان ئه‌لێن شوێنكه‌وتی پێغه‌مبه‌ر صل الله‌ علیه‌ وسلم ...به‌س ئێمه‌ش موسولمانین سوپاس بۆ خوا خۆمان به‌شوێنكه‌وتی پێغه‌مبه‌ر ئه‌زانین به‌لام من هه‌رگیز خۆم موسولمان جیاناكه‌مه‌وه‌ به‌ناوی تر ...

ئه‌وه‌ی من مه‌به‌ستمه‌ حیزبه‌ نه‌ك سه‌له‌فی جوان كۆمێنت بخوێنه‌وه‌ برام دوای ئه‌وه‌ش كۆسره‌ت ئه‌وه‌ بزانه‌ له‌م دنیایه‌ دوو جۆر مرۆڤ هه‌یه‌ ( باش و خراپ ) ئیتر ئه‌م باش و خراپه‌ له‌هه‌موو شوێنكی ئه‌م جیهانه‌ هه‌یه‌ به‌سه‌ر هه‌موو كۆمه‌لێك دابه‌ش بووه‌ له‌هه‌موو ئاین و نه‌ته‌وه‌یه‌ك ئه‌وه‌ی من ئه‌مه‌وێ بۆت روون بكه‌مه‌وه‌ تۆ قه‌ت به‌هۆی كه‌سێكی خراپه‌وه‌ بریار له‌سه‌ر كۆمه‌له‌ كه‌سێك مه‌ده‌ با دووباره‌ش پێت بلێمه‌وه‌ من سه‌له‌فی نیم ئه‌سله‌ن من زۆرشم پێ سه‌یره‌ ئه‌وان مزگه‌وتیان جیایه‌ !!

[size=24]ئه‌گه‌ر له‌ناو گروپێ حیزبێ  رێكخراوێك هه‌ر شوێنك 100 كه‌سی لێ بوو 99 خراپ بوو قه‌ت مه‌لێ گشتی چونكه‌ له‌وانه‌یه‌ ئه‌و كه‌سه‌ی تۆ نه‌ت بینیوه‌ كه‌سێكی زۆر جیاواز بووبێت له‌وانی تر !![/size]

له‌گه‌ل رێزم

19

توحيد نووسی:
SAMAN KIRKUKI نووسی:
K O S R A T نووسی:

نويزي جومعةشي جوو؟

[/center]

جا برا تؤ خؤت رةددى خؤت داوةتةوة جونكة ولاتيك %95ى موشلمان بيت بؤجى حيزبيك هةبيت بةناو ئيسلام؟دواىى كئ بشتكيرى لة حيزبى عةلمانى كردووة؟ئةوة بةهتانيكى كةورةية كة بلين سةلةفيةكان بشكيريان كردووة.

جوابی پرسیاری یه‌كه‌م له‌به‌ر چاوته‌ به‌لام باخۆم به‌كورتی جوابت به‌مه‌وه‌ :!!!ئه‌گه‌ر وولاتێك %95 موسولمانه‌ بۆچی ئه‌بێت حوكمه‌كه‌ی علمانی و تاغوتی بێت !!

من ناڵیم سه‌له‌فی و ئه‌مه‌ و  ئه‌وه‌ من ته‌نها موسولمانم وشه‌ی موسولمانش به‌كار ئه‌هێنم ،ئه‌وه‌شی كه‌وتومه‌ په‌شیمان نیم ئێستاش ئه‌لێم زۆرن ئه‌وانه‌ی خۆیان به‌موسولمان ئه‌زانن له‌واجباتی ئیسلام زۆرش مه‌زبوتن به‌لام حوكمی ئیسلامیان پێ قبول نیه‌ له‌وانه‌یه‌ پێت سه‌یر بێت بلێت چۆن !! ئه‌ی پشتگیری كردن له‌علمانی یانی چی به‌شان و بال هه‌لدان علمانی یانی چی ده‌نگ دان به‌علمانی یانی چی؟؟ یانی حوكمه‌كه‌یم به‌دڵه‌ ... پێوستش ناكات بڵێم علمانی یانی چی علمانی كێ یه‌ خۆت له‌من باشتر ده‌زانی

له‌گه‌ل رێزم

20

جا وةلامى سؤفيةكى وةك تؤ جؤن بدةمةوة لةكاتيكدا تؤ جةند برسياريكت بةيةكةوة كردووة؟باشان تؤ باسي خروج هةر مةكة كةس لة عةقيدةى تؤ ناكات دةميك سؤفيت دةميك خواريجيت دةميك مورجيئةى كرنك ئةوةية دزى ئةهلى سوننةى تؤ كةى خؤت يةك لاى كردةوة ئينجا وةرة مناقةشة بكة بةلام عةقيدةى خؤت بةيان بكة.باشة؟

بە فەخرەوە ئەشعەریم .... نە سۆفیمە و نە شیعە و نە مورجیئە و نە خەواریج !
ئیستا وەلامم بدەوە
وە لەگەل ئەم پرسیارەش ئایا محمدی کوری عبدالوهاب بۆچی خروجی کرد ! خۆ مەلیکەکەش کافر نەبوو !!!!

دەست و پێ چ بکا؟!
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1535464_717902694897472_1960931195_n.jpg

21

توحيد نووسی:
شه‌ یدا نووسی:
توحيد نووسی:

لةكةل ريزم بؤ ئيمام و خةتيبةكان كة بيغةمبةر صلى الله عليه وسلم نةي شوشتبيتةوة بؤ برسيار دةكةى؟با امام و خةتيب هةر وا بلين براكةم حةديس هةية.

[size=24]والله‌ بڵێم چی سه‌ریان لێشێواندوین له‌ ئاینه‌كه‌شمان[/size]

22

SAMAN KIRKUKI نووسی:
K O S R A T نووسی:
SAMAN KIRKUKI نووسی:

[/center]

كۆسره‌ت من نه‌سه‌له‌فیم و نه‌ئه‌شزانم سه‌له‌فی چیه‌ جگه‌ له‌وه‌ی كه‌ بیستومه‌ به‌خۆیان ئه‌لێن شوێنكه‌وتی پێغه‌مبه‌ر صل الله‌ علیه‌ وسلم ...به‌س ئێمه‌ش موسولمانین سوپاس بۆ خوا خۆمان به‌شوێنكه‌وتی پێغه‌مبه‌ر ئه‌زانین به‌لام من هه‌رگیز خۆم موسولمان جیاناكه‌مه‌وه‌ به‌ناوی تر ...

ئه‌وه‌ی من مه‌به‌ستمه‌ حیزبه‌ نه‌ك سه‌له‌فی جوان كۆمێنت بخوێنه‌وه‌ برام دوای ئه‌وه‌ش كۆسره‌ت ئه‌وه‌ بزانه‌ له‌م دنیایه‌ دوو جۆر مرۆڤ هه‌یه‌ ( باش و خراپ ) ئیتر ئه‌م باش و خراپه‌ له‌هه‌موو شوێنكی ئه‌م جیهانه‌ هه‌یه‌ به‌سه‌ر هه‌موو كۆمه‌لێك دابه‌ش بووه‌ له‌هه‌موو ئاین و نه‌ته‌وه‌یه‌ك ئه‌وه‌ی من ئه‌مه‌وێ بۆت روون بكه‌مه‌وه‌ تۆ قه‌ت به‌هۆی كه‌سێكی خراپه‌وه‌ بریار له‌سه‌ر كۆمه‌له‌ كه‌سێك مه‌ده‌ با دووباره‌ش پێت بلێمه‌وه‌ من سه‌له‌فی نیم ئه‌سله‌ن من زۆرشم پێ سه‌یره‌ ئه‌وان مزگه‌وتیان جیایه‌ !!

[size=24]ئه‌گه‌ر له‌ناو گروپێ حیزبێ  رێكخراوێك هه‌ر شوێنك 100 كه‌سی لێ بوو 99 خراپ بوو قه‌ت مه‌لێ گشتی چونكه‌ له‌وانه‌یه‌ ئه‌و كه‌سه‌ی تۆ نه‌ت بینیوه‌ كه‌سێكی زۆر جیاواز بووبێت له‌وانی تر !![/size]

له‌گه‌ل رێزم

E KA MNESH COMMENET ANWSM XO LAGAL HAMWYANM NYA BABATEKM LAZHER DASTA GAR XWA TAMAN BDAT

[/center]

23

ئةم وينة زؤر راستة
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/577106_512273928801803_1743457287_n.jpg
كومينتي ئيوة؟

[/center]

24

one نووسی:

بە فەخرەوە ئەشعەریم .... نە سۆفیمە و نە شیعە و نە مورجیئە و نە خەواریج !
ئیستا وەلامم بدەوە
وە لەگەل ئەم پرسیارەش ئایا محمدی کوری عبدالوهاب بۆچی خروجی کرد ! خۆ مەلیکەکەش کافر نەبوو !!!!

جا وةلا كة خؤتت كوتت اشعريمة يةعنى هيج؟ هةر جيت بئ بليم وةر ناكرى و خؤشم بةتؤ ماندوو ناكةم,بةلام خروجى محمدى كورى عبدالوةهاب رةحمةتى خواى ليبيت لةبةر ئةم هةموو خورافياتة بوو كة لةولاتى سعودية دةكرا كة شركى اكبر بوو نةك مةعصيةت جا نةجي شوبهةى وا بهينيةوة و بليت ئةى ئيستا ئةو هةموو كوناهة دةكريت واية كوناه دةكريت بةلام كوفرى كةورة نةبينراوة.

25

K O S R A T نووسی:

ئةم وينة زؤر راستة
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ … 7287_n.jpg
كومينتي ئيوة؟

جا وةلا برام خوا جةزاى بةخيرت بداتةوة , ئةوة بةسة بؤ ئةو كةسانةى كة داواى حوكم بة قورئان دةكةن ئةوةش حوكمةكةيان قةسةم بةخوا هيجيان بؤ ناكريت تا ئاخيرى زةمان. جا ئةوان لةشةخصي خؤيان حوكم بةقورئان و سوونةت نةكةن ئةى قور بةسةر زير دةستةكةيان.

26

جا وةلا كة خؤتت كوتت اشعريمة يةعنى هيج؟ هةر جيت بئ بليم وةر ناكرى و خؤشم بةتؤ ماندوو ناكةم,بةلام خروجى محمدى كورى عبدالوةهاب رةحمةتى خواى ليبيت لةبةر ئةم هةموو خورافياتة بوو كة لةولاتى سعودية دةكرا كة شركى اكبر بوو نةك مةعصيةت جا نةجي شوبهةى وا بهينيةوة و بليت ئةى ئيستا ئةو هةموو كوناهة دةكريت واية كوناه دةكريت بةلام كوفرى كةورة نةبينراوة.

ئەسلەن ئەوە وەلامی تەواو نەبوو وەلامەکەی تریشت نەدامەوە
بۆ زانیاریشت عائیلەی مالی مسعود بارزانی لە ئەهلی تصوفن !!

دەست و پێ چ بکا؟!

27

[sup][ده‌ست خۆش/sup]

http://smn21.com/up/uploads/jpg/5a585b272e.jpg

28

توحيد نووسی:
K O S R A T نووسی:

ئةم وينة زؤر راستة
كومينتي ئيوة؟

جا وةلا برام خوا جةزاى بةخيرت بداتةوة , ئةوة بةسة بؤ ئةو كةسانةى كة داواى حوكم بة قورئان دةكةن ئةوةش حوكمةكةيان قةسةم بةخوا هيجيان بؤ ناكريت تا ئاخيرى زةمان. جا ئةوان لةشةخصي خؤيان حوكم بةقورئان و سوونةت نةكةن ئةى قور بةسةر زير دةستةكةيان.

ئه‌مانه‌ قسه‌ی قۆڕ و بێمانان ،باشه‌ كاك سه‌له‌فی مه‌دخه‌لی ، ئێوه‌ پێتان ناخۆشه‌ قسه‌ به‌سه‌ر كرده‌ عیلمانیه‌كان بوترێ و پێتان خه‌وارج و شتی ئاوایه‌ ئه‌وه‌ی له‌ ده‌سه‌ڵاتێكی وه‌كو ده‌سه‌ڵاتی مسعود بارزانی علمانی خروج بكات .باشه‌ ئێوه‌ بۆچی قسه‌ به‌ محمد مرسی ئه‌ڵێن ئه‌گه‌ر ئێمه‌ به‌ نازانم چ و چ دابنێن كه‌ قسه‌ به‌ ده‌سه‌ڵاته‌ عیلمانیه‌ كان ئه‌ڵێین و ڕه‌خنه‌ له‌ كاره‌ خراپه‌كانیان ئه‌گرین و به‌پێی ئایه‌ت و حدیث مونافق و كافریان ئه‌كه‌ین ،باشه‌ ئێوه چ حوكمێك به‌سه‌ر خۆتان داده‌ده‌ن كه‌ قسه‌ به‌ محمد مرسی و سه‌ید قوطب ........هتد ده‌ڵێن ؟؟؟؟؟؟؟؟

كاكی مه‌دخه‌لی و كاكی پارتی (مام كۆسره‌ت) .

ئه‌م پۆسته‌ی په‌یجی شه‌قام پێشكه‌ش به‌ ئێوه‌ .

لەراستیدا ئەوانەی ئەڵێن "ئێمە دژی ئیسلامین نەک ئیسلام" درۆ دەکەن!

بۆچی؟

جەنابت ئەگەر دژی خودی ئیسلام نیت و دژی ئیسلامیەکانی، فەرموو پێمان بڵێ تێگەیشتنی خۆت چیە بۆ ئیسلام با ئێمە شوێنت کەوین و جێبەجێی کەین! فەرموو بکەوەرە پێشمان و پێمان بڵێ ئەو ئیسلامەی تۆ دەتەوێ چۆنە با جێبەجێی کەین!

بەڵام لەراستیدا درۆ دەکەن! ئەوانەی ئەو قسە دەکەن کەسانێکن کە بروایان بە ئیسلام نیە وەک بەرنامەی ژیان و پێیان و
ایە ئیسلامیش دینێکە وەک هەر دینێکی تر و بریتیە لە نوێژ و رۆژوو و جەژن و مەولود و بەرماڵ و تەسبیح! واتە ئەوان ئەیانەوێ خودی ئیسلام و شەریعەتی ئیسلامی لە نێو یاساکان و ژیانی سیاسی و کۆمەڵایەتی بکەنە دەرەوە ، بەڵام بۆ ئەوەی خەڵکە موسوڵمانەکە تورە نەبێ، ناتوانن بە ئاشکرا بڵێن نا بۆ ئیسلام، بەڵام ئەڵێن نا بۆ ئیسلامی! باشە هەزاران جار نا بۆ ئیسلامی، بەڵام وەرن با بزانین ئەو ئیسلامەی ئێوە ئەتانەوێ چۆنە و چیە!

29

شه‌ره‌فخان نووسی:
توحيد نووسی:
K O S R A T نووسی:

ئةم وينة زؤر راستة
كومينتي ئيوة؟

ئه‌مانه‌ قسه‌ی قۆڕ و بێمانان ،باشه‌ كاك سه‌له‌فی مه‌دخه‌لی ، ئێوه‌ پێتان ناخۆشه‌ قسه‌ به‌سه‌ر كرده‌ عیلمانیه‌كان بوترێ و پێتان خه‌وارج و شتی ئاوایه‌ ئه‌وه‌ی له‌ ده‌سه‌ڵاتێكی وه‌كو ده‌سه‌ڵاتی مسعود بارزانی علمانی خروج بكات .باشه‌ ئێوه‌ بۆچی قسه‌ به‌ محمد مرسی ئه‌ڵێن ئه‌گه‌ر ئێمه‌ به‌ نازانم چ و چ دابنێن كه‌ قسه‌ به‌ ده‌سه‌ڵاته‌ عیلمانیه‌ كان ئه‌ڵێین و ڕه‌خنه‌ له‌ كاره‌ خراپه‌كانیان ئه‌گرین و به‌پێی ئایه‌ت و حدیث مونافق و كافریان ئه‌كه‌ین ،باشه‌ ئێوه چ حوكمێك به‌سه‌ر خۆتان داده‌ده‌ن كه‌ قسه‌ به‌ محمد مرسی و سه‌ید قوطب ........هتد ده‌ڵێن ؟؟؟؟؟؟؟؟

كاكی مه‌دخه‌لی و كاكی پارتی (مام كۆسره‌ت) .

ئه‌م پۆسته‌ی په‌یجی شه‌قام پێشكه‌ش به‌ ئێوه‌ .

لەراستیدا ئەوانەی ئەڵێن "ئێمە دژی ئیسلامین نەک ئیسلام" درۆ دەکەن!

بۆچی؟

جەنابت ئەگەر دژی خودی ئیسلام نیت و دژی ئیسلامیەکانی، فەرموو پێمان بڵێ تێگەیشتنی خۆت چیە بۆ ئیسلام با ئێمە شوێنت کەوین و جێبەجێی کەین! فەرموو بکەوەرە پێشمان و پێمان بڵێ ئەو ئیسلامەی تۆ دەتەوێ چۆنە با جێبەجێی کەین!

بەڵام لەراستیدا درۆ دەکەن! ئەوانەی ئەو قسە دەکەن کەسانێکن کە بروایان بە ئیسلام نیە وەک بەرنامەی ژیان و پێیان و
ایە ئیسلامیش دینێکە وەک هەر دینێکی تر و بریتیە لە نوێژ و رۆژوو و جەژن و مەولود و بەرماڵ و تەسبیح! واتە ئەوان ئەیانەوێ خودی ئیسلام و شەریعەتی ئیسلامی لە نێو یاساکان و ژیانی سیاسی و کۆمەڵایەتی بکەنە دەرەوە ، بەڵام بۆ ئەوەی خەڵکە موسوڵمانەکە تورە نەبێ، ناتوانن بە ئاشکرا بڵێن نا بۆ ئیسلام، بەڵام ئەڵێن نا بۆ ئیسلامی! باشە هەزاران جار نا بۆ ئیسلامی، بەڵام وەرن با بزانین ئەو ئیسلامەی ئێوە ئەتانەوێ چۆنە و چیە!

دواتر تۆ له‌خۆته‌وه‌ ناتوانیت خه‌ڵک کافر بکه‌یت به‌فه‌خره‌وه‌ش پارتیم  هیچ پێوست ناکا باسی بارزانی بکرێت گه‌ر باسی شه‌ری نێوان طاڵیبان و ئه‌فغانستان بکرێت ئێوه‌ له‌ کوردستان پ.د.ک تۆمه‌تبارده‌که‌ن به‌وه‌یی ده‌ستی له‌ ئاژاوه‌ داهه‌بووه‌  دکتۆر مرسیم زۆر خۆشده‌وێت به‌ڵام له‌وێنه‌یی وا چۆن په‌رده‌ پۆش بکرێت من نه‌خه‌ڵک کافر ده‌که‌م و نه‌خه‌ڵکی گوندانیش به‌ گێل و شێت و نه‌زان ده‌زانم هه‌رچی زیره‌ک بێت به‌مامۆستایی خۆمی ده‌زانم ئه‌وجا گه‌ر جوله‌که‌ بێت یان مه‌سیحی و موسڵمان مهیم شتێکم فێرکات هه‌زار سه‌رۆکی ئیسلامی زاڵم به‌قوربانی سه‌رکرده‌یه‌کی دادپه‌روه‌ری جوله‌که‌و مه‌سیحی بن

[/center]

30

باوه‌ر بکه‌ن وه‌لامی زۆربه‌تانم پێیه‌
بس والله‌ تاقه‌تم نیه‌ و سودیشی نیه‌
بێ ده‌نگ و خوێندنه‌وه‌ی په‌یامه‌کانی ئیوه‌ بزانم به‌ کوێ ده‌گه‌ن

دەست و پێ چ بکا؟!

31

{  ( كۆسره‌ت نوسی ) دواتر تۆ له‌خۆته‌وه‌ ناتوانیت خه‌ڵک کافر بکه‌یت به‌فه‌خره‌وه‌ش پارتیم  هیچ پێوست ناکا باسی بارزانی بکرێت گه‌ر باسی شه‌ری نێوان طاڵیبان و ئه‌فغانستان بکرێت ئێوه‌ له‌ کوردستان پ.د.ک تۆمه‌تبارده‌که‌ن به‌وه‌یی ده‌ستی له‌ ئاژاوه‌ داهه‌بووه‌  دکتۆر مرسیم زۆر خۆشده‌وێت به‌ڵام له‌وێنه‌یی وا چۆن په‌رده‌ پۆش بکرێت من نه‌خه‌ڵک کافر ده‌که‌م و نه‌خه‌ڵکی گوندانیش به‌ گێل و شێت و نه‌زان ده‌زانم هه‌رچی زیره‌ک بێت به‌مامۆستایی خۆمی ده‌زانم ئه‌وجا گه‌ر جوله‌که‌ بێت یان مه‌سیحی و موسڵمان مهیم شتێکم فێرکات هه‌زار سه‌رۆکی ئیسلامی زاڵم به‌قوربانی سه‌رکرده‌یه‌کی دادپه‌روه‌ری جوله‌که‌و مه‌سیحی بن }

سه‌ره‌تا  له‌ خۆوه‌ كه‌س كافر و مونافق ناكه‌ین ئه‌گه‌ر حوكمی كافر و مونافقی له‌سه‌ر نه‌چه‌سپێ به‌پێی ئه‌و ئایه‌ت و فه‌رموودانه‌ی پێغه‌مبه‌ر (صلی الله علیه‌ وسلم ) .
یاخوه‌ ئه‌م سه‌ركرده‌یه‌ت پیرۆزبێت ،من به‌ سه‌ركرده‌ی خۆمی نازانم .
ماشاءالله چۆن بتوانی ئه‌م وێنه‌یه‌ په‌رده‌پۆش بكه‌ی .
ئه‌زیزم ئه‌گه‌ر هه‌موو كاره‌ خراپه‌كانی مرسی ته‌نها یه‌ك ته‌وقه‌ (دۆقه‌)بێت له‌گه‌ڵ ئافره‌تێك ئه‌وه‌ ئێوه‌ نابێت هه‌ر باسیشی بكه‌ن ،چونكه‌ هه‌رچی فاحیشه‌و كاری خراپ به‌د ڕه‌وشتی هه‌یه‌ له‌ سه‌ركرده‌و حیزبه‌كه‌ی تۆ كۆبۆته‌وه‌ .
ئه‌گه‌ر سه‌ركرده‌كه‌ت موسڵمانه‌ بۆچی ڕێگری له‌و هه‌موو به‌د ڕه‌وشتی یه‌ ناكات ،له‌ وتاری هه‌ینی مامۆستا عبدالخالقی ڕۆناكی بوون له‌ وتاره‌كه‌ وتی : موسؤلێك له‌لای باس كردین ئه‌و خه‌ڵكه‌ ده‌نگی به‌ ئێمه‌ داوه‌ ئێمه‌ی كردۆته‌ بێشه‌نگ ئێمه‌ش چیمان پێباش بوو ئه‌وه‌یان بۆ ئه‌كه‌ین ،ته‌بعه‌ن ئه‌و باسه‌ له‌وه‌وه‌ هات كاتێ مامۆستا وتی چه‌ن مامۆستایه‌ك بووین نه‌سیحه‌تی هه‌ندێ مه‌سؤلمان ئه‌كرد ،بۆ ئه‌وه‌ی چاره‌یه‌ك بدۆزنه‌وه‌ بۆ ئه‌و به‌د ڕه‌وشتیه‌ی هاتۆته‌ كوردستان و هه‌ولێر به‌تایبه‌تی .
تۆ كه‌ شانازی به‌و جۆره‌ كه‌سه‌ ئه‌كه‌یت یاخوه‌ پیرۆزت بێت .وته‌ی زانایه‌ك هه‌یه‌ ئه‌ڵێت { میلله‌ت خۆی دكتاتۆر دروست ئه‌كات } ڕێك ئه‌و په‌نده‌ له‌سه‌ر ئێوه‌ ئه‌چه‌سپێت .
دواتر خۆت له‌م پۆسته‌ی شه‌قام مه‌دزه‌وه‌ ئه‌گه‌ر وڵامت لابوو بۆچی وڵامی ئه‌وه‌شت نه‌داوه‌ ،چونكه‌ ئه‌م پۆسته‌ی شه‌قام پێشكه‌ش به‌تۆ بوو .

32

پۆسته‌که‌یی شه‌قام زۆر جوانه‌ من نه‌مووتووه‌ نابێت حوکمی ئیسلام نه‌بێت یه‌ک ئیسلام هه‌یه‌ به‌ڵام چه‌ندین حزب هه‌یه‌ حه‌زت لێیه‌ کامیان هه‌بێت ئیسلامی جیهادی یان یان حزبێکی وه‌ک سه‌له‌فی یان اخوان بێته‌ سه‌ر حوکم
هه‌ر یه‌ک ،له‌مانه‌ بێنه‌ سه‌رحوکم کاریی خۆیی ده‌کات هه‌یه‌ ده‌بێت ئافره‌ت نیقاب له‌سه‌رکات به‌تۆبزی وه‌ک ئه‌فغانستان  اخوانیش خه‌ڵک ئازاد ده‌کات چۆن خۆیی پێی باشه‌ وابکات سوکایه‌تی به‌قورئانیش بکرێت نعوذبالله‌ لایی ئه‌وان ئاساییه‌ هه‌روه‌ک یه‌کگرتوو وتی ئازادیی مرۆڤ گرنگتره‌ له‌سوکایه‌تی کردن به‌ پیرۆزییه‌کان  باشه‌ له‌سه‌رده‌می عومه‌ری کوری خه‌تاب ره‌زایی خوایی لێبێت گه‌ر سوکایه‌تی به‌ قورئانی پیرۆز کرایه‌ حوکمی که‌سه‌که‌ چیبوو؟

ئێمه‌ حوکمێکی عومه‌ریمان ده‌وێت نه‌ک وه‌ک ئه‌م چه‌لاو خۆرانه‌

[/center]

33

شه‌ره‌فخان نووسی:

{  ( كۆسره‌ت نوسی ) دواتر تۆ له‌خۆته‌وه‌ ناتوانیت خه‌ڵک کافر بکه‌یت به‌فه‌خره‌وه‌ش پارتیم  هیچ پێوست ناکا باسی بارزانی بکرێت گه‌ر باسی شه‌ری نێوان طاڵیبان و ئه‌فغانستان بکرێت ئێوه‌ له‌ کوردستان پ.د.ک تۆمه‌تبارده‌که‌ن به‌وه‌یی ده‌ستی له‌ ئاژاوه‌ داهه‌بووه‌  دکتۆر مرسیم زۆر خۆشده‌وێت به‌ڵام له‌وێنه‌یی وا چۆن په‌رده‌ پۆش بکرێت من نه‌خه‌ڵک کافر ده‌که‌م و نه‌خه‌ڵکی گوندانیش به‌ گێل و شێت و نه‌زان ده‌زانم هه‌رچی زیره‌ک بێت به‌مامۆستایی خۆمی ده‌زانم ئه‌وجا گه‌ر جوله‌که‌ بێت یان مه‌سیحی و موسڵمان مهیم شتێکم فێرکات هه‌زار سه‌رۆکی ئیسلامی زاڵم به‌قوربانی سه‌رکرده‌یه‌کی دادپه‌روه‌ری جوله‌که‌و مه‌سیحی بن }

سه‌ره‌تا  له‌ خۆوه‌ كه‌س كافر و مونافق ناكه‌ین ئه‌گه‌ر حوكمی كافر و مونافقی له‌سه‌ر نه‌چه‌سپێ به‌پێی ئه‌و ئایه‌ت و فه‌رموودانه‌ی پێغه‌مبه‌ر (صلی الله علیه‌ وسلم ) .
یاخوه‌ ئه‌م سه‌ركرده‌یه‌ت پیرۆزبێت ،من به‌ سه‌ركرده‌ی خۆمی نازانم .
ماشاءالله چۆن بتوانی ئه‌م وێنه‌یه‌ په‌رده‌پۆش بكه‌ی .
ئه‌زیزم ئه‌گه‌ر هه‌موو كاره‌ خراپه‌كانی مرسی ته‌نها یه‌ك ته‌وقه‌ (دۆقه‌)بێت له‌گه‌ڵ ئافره‌تێك ئه‌وه‌ ئێوه‌ نابێت هه‌ر باسیشی بكه‌ن ،چونكه‌ هه‌رچی فاحیشه‌و كاری خراپ به‌د ڕه‌وشتی هه‌یه‌ له‌ سه‌ركرده‌و حیزبه‌كه‌ی تۆ كۆبۆته‌وه‌ .
ئه‌گه‌ر سه‌ركرده‌كه‌ت موسڵمانه‌ بۆچی ڕێگری له‌و هه‌موو به‌د ڕه‌وشتی یه‌ ناكات ،له‌ وتاری هه‌ینی مامۆستا عبدالخالقی ڕۆناكی بوون له‌ وتاره‌كه‌ وتی : موسؤلێك له‌لای باس كردین ئه‌و خه‌ڵكه‌ ده‌نگی به‌ ئێمه‌ داوه‌ ئێمه‌ی كردۆته‌ بێشه‌نگ ئێمه‌ش چیمان پێباش بوو ئه‌وه‌یان بۆ ئه‌كه‌ین ،ته‌بعه‌ن ئه‌و باسه‌ له‌وه‌وه‌ هات كاتێ مامۆستا وتی چه‌ن مامۆستایه‌ك بووین نه‌سیحه‌تی هه‌ندێ مه‌سؤلمان ئه‌كرد ،بۆ ئه‌وه‌ی چاره‌یه‌ك بدۆزنه‌وه‌ بۆ ئه‌و به‌د ڕه‌وشتیه‌ی هاتۆته‌ كوردستان و هه‌ولێر به‌تایبه‌تی .
تۆ كه‌ شانازی به‌و جۆره‌ كه‌سه‌ ئه‌كه‌یت یاخوه‌ پیرۆزت بێت .وته‌ی زانایه‌ك هه‌یه‌ ئه‌ڵێت { میلله‌ت خۆی دكتاتۆر دروست ئه‌كات } ڕێك ئه‌و په‌نده‌ له‌سه‌ر ئێوه‌ ئه‌چه‌سپێت .
دواتر خۆت له‌م پۆسته‌ی شه‌قام مه‌دزه‌وه‌ ئه‌گه‌ر وڵامت لابوو بۆچی وڵامی ئه‌وه‌شت نه‌داوه‌ ،چونكه‌ ئه‌م پۆسته‌ی شه‌قام پێشكه‌ش به‌تۆ بوو .

وه‌لام داوه‌

[/center]

34

K O S R A T نووسی:

پۆسته‌که‌یی شه‌قام زۆر جوانه‌ من نه‌مووتووه‌ نابێت حوکمی ئیسلام نه‌بێت یه‌ک ئیسلام هه‌یه‌ به‌ڵام چه‌ندین حزب هه‌یه‌ حه‌زت لێیه‌ کامیان هه‌بێت ئیسلامی جیهادی یان یان حزبێکی وه‌ک سه‌له‌فی یان اخوان بێته‌ سه‌ر حوکم
هه‌ر یه‌ک ،له‌مانه‌ بێنه‌ سه‌رحوکم کاریی خۆیی ده‌کات هه‌یه‌ ده‌بێت ئافره‌ت نیقاب له‌سه‌رکات به‌تۆبزی وه‌ک ئه‌فغانستان  اخوانیش خه‌ڵک ئازاد ده‌کات چۆن خۆیی پێی باشه‌ وابکات سوکایه‌تی به‌قورئانیش بکرێت نعوذبالله‌ لایی ئه‌وان ئاساییه‌ هه‌روه‌ک یه‌کگرتوو وتی ئازادیی مرۆڤ گرنگتره‌ له‌سوکایه‌تی کردن به‌ پیرۆزییه‌کان  باشه‌ له‌سه‌رده‌می عومه‌ری کوری خه‌تاب ره‌زایی خوایی لێبێت گه‌ر سوکایه‌تی به‌ قورئانی پیرۆز کرایه‌ حوکمی که‌سه‌که‌ چیبوو؟

ئێمه‌ حوکمێکی عومه‌ریمان ده‌وێت نه‌ک وه‌ک ئه‌م چه‌لاو خۆرانه‌

بۆ ئه‌و وته‌یه‌ت كه‌ ئه‌ڵێ ده‌بێت ئافره‌ت نیقاب له‌سه‌ر كات به‌ تۆبزی ،ده‌توانم پێت بڵێم درۆ ئه‌كه‌ی ئه‌گه‌ر درۆ ناكه‌ی یه‌ك به‌ڵگه‌ی حیزبێكی ئیسلامی بێنه‌ كه‌ وتبێتی ده‌بێت خه‌ڵك نیقاب له‌سه‌ر كات به‌ تۆبزی .
نیقاب زۆربه‌ی زانایان پێیان وایه‌ واجبه‌ ،به‌ڵام نه‌وتراوه‌ به‌تۆبزی له‌سه‌ر بكرێت .

ئیخوان هه‌ر قسه‌یه‌كی كردبێت خۆی به‌رپرسیاره‌ ،من پێم وانیه‌ قسه‌ی له‌م جۆره‌ی كردبێت به‌ڵام ئه‌وه‌ تۆ وا ئه‌ڵێی نازانم بڵێم چ .ئه‌توانی به‌ڵگه‌ بهێنی به‌ نوسرا و به‌ ده‌نگ .ئه‌كات ئێمه‌ش قسه‌ی له‌سه‌ر ئه‌كه‌ین .

مام كۆسره‌ت نه‌م بیستوه‌ و هیچ ڕوداوێكی ئاوام نه‌خوێندۆته‌وه‌ كه‌ كه‌سێك سوكایه‌تی به‌ قورئان كردبێت له‌و كاته‌ی كه‌ ئیمامی عمر (ره‌زای خوای لێبێ) خه‌لیفه‌ بووه‌ .
به‌ڵام ئه‌گه‌ر هه‌ر كه‌سێكیش شتی وای كردبێت هه‌ر ئیجرائه‌تێكی به‌رامبه‌ر كرابێ ،ئه‌وه‌ بێشك له‌سه‌ر هه‌ندێ له‌ ئه‌ندامه‌كانی پارتیش ئه‌م ئیجرائه‌ته‌ ئه‌چه‌سپێت بگره‌ زیاتریش ،چونكه‌ كه‌سێكی وه‌كو به‌دران حبیب سه‌رۆكی ده‌زگای ئاراسی سه‌ر به‌ پارتی دیموكراتی كوردستان به‌ سه‌دان كفری ئه‌كات له‌ كتێبه‌كانی ،وه‌كه‌سێكی وه‌كو مهابات قه‌ره‌داغی مسته‌شاری كۆمه‌ڵایه‌تی كاك نێچیروان بارزانی له‌ كابینه‌ی پێش ئێستا ،له‌ بڵاو كراوه‌یه‌كی له‌ گۆڤاره‌كان كه‌ به‌ چاوی خۆم گۆڤاره‌كه‌م له‌ ده‌ست مامۆستایه‌كی ئاینی له‌سه‌ر مینبه‌ر بینی ،نوسیبووی (تعوذ بالله‌ ) خودا له‌ره‌گه‌زی مێ یه‌ .
كاك كۆسره‌ت ،ئه‌ندامی حیزبه‌كه‌ی ئێوه‌ ئاوان ،یان ئه‌و گۆڤاره‌ی ماوه‌كه‌یتر بێئه‌خڵاقیه‌كه‌ی بڵاو كردوه‌ وابزانم ئه‌وكاتی بۆ خۆپیشاندان وابزانم ناوی (چرپه‌) بوو ئه‌ویش هه‌ر سه‌ر به‌ پارتی بوو ،نێچیروان بارزانی وتی گۆڤاره‌كه‌ دادێخین به‌ڵام درۆبوو پاشان خۆم بینیم ژماره‌یه‌كیتری لێ ده‌رچوو وه‌ ..... كاك كۆسره‌ت دوو پرسیار { ئه‌گه‌ر پێت وایه‌ پارتی موسڵمانن به‌چی یه‌وه‌ دیاره‌ ئه‌توانی بۆمانی بسه‌لمێنی كه‌ پارتی موسڵمانه‌ ؟} ؟؟؟؟؟؟؟؟
ئه‌و حوكمه‌ عومه‌ریه‌ی ئێوه‌ داوای ئه‌كه‌ن له‌ حیزبه‌ ئیسلامیه‌كان ئه‌ی بۆ ئێوه‌ كه‌ خۆتان پێی موسڵمانه‌ جێ به‌جێی ناكه‌ن ؟ له‌گه‌ڵ ئه‌وه‌ی خۆتان له‌سه‌ر ده‌سه‌ڵاتن ،ده‌زانی ئه‌گه‌ر ته‌نها یاسای ده‌س بڕینی دزی جێ به‌جێ بكرێت ده‌بێت ده‌ستی ــــــــــــــــ ببڕدرێت ؟

35

پێغه‌مبه‌رمان ص ده‌فه‌رموێت گه‌ر 2که‌س پێکه‌وه‌ مناقه‌شه‌ بکه‌ن گه‌ر ئه‌ویی له‌سه‌رحه‌قیش بێت پێشه‌کی وازبهێنێت ئه‌وا خانووه‌کی له‌به‌هه‌شت ده‌درێتێ ئه‌وی له‌سه‌ر ناحه‌قیش بوو ئه‌وا خانووه‌کی ناوه‌راستی به‌هه‌شت ده‌درێتێ.

من پێم باشه‌ بکشێمه‌وه‌ له‌گه‌ڵ که‌سێکی وه‌ک تۆ نازانێ قسه‌یه‌کی جوان بکه‌ غه‌یری جنێو ئه‌وه‌ش یه‌که‌م جارت نیه‌ پیشه‌یی هه‌موو جارێکته‌ نازانم تۆ عره‌بی نازانیت بخینیته‌وه‌ چۆن مناقه‌شه‌ ده‌که‌یت غه‌یری قسه‌یی چه‌ند که‌سێک زیاترت پێنیه‌ 

وێنه‌یی حاشاهه‌ڵنگرم پێیه‌ سه‌باره‌ت به‌ نیقاب له‌ئه‌فغانستان و کچ به‌شودان له‌ته‌مه‌نی 9 ساڵی ئه‌وشتانه‌ به‌س من لێره‌ کۆتایی پێ ده‌ینم تا ده‌چیته‌ ده‌وره‌یه‌ک بکه‌یی تاخۆت فێره‌ قسه‌ی جوان بکه‌یت

[/center]

36

ھھھھھھھھ خانو له‌به‌هه‌شت و بۆ كه‌سێكی عیلمانی كوجا مه‌رحه‌با !!!!!!!!!

به‌هه‌رحاڵ ئه‌وه‌ بیركردنه‌وه‌ی خۆته‌ ،به‌ڵام با باشت پێبڵێم ئیسلامه‌تی هه‌ر نوێژوو ڕۆژو مه‌ولود تسبیحات و ڵایكی بابه‌تێكی ئاینی نیه‌ له‌ فه‌یس بووك ....
ئیسلام یاسا و شه‌ریعه‌ته‌ ،ئیسلام ژیانه‌ . موسڵمان بوون و خودای لێ ڕازیبوون به‌ڕاستی كاری ئه‌وێت كه‌سی ئه‌وێت جێ به‌جێی بكات ، خۆشویستی دوژمنانی ئیسلام وه‌كو ئاگر و به‌نزینن به‌رامبه‌ر یه‌كه‌ هه‌رگیز ئه‌م دوو شته‌ به‌یه‌كه‌وه‌ كۆنابنه‌وه‌ .تۆ كه‌سێك و گروپێكت خۆش ئه‌وێ كه‌ هه‌رگیز فریان به‌ ئیسلامه‌تیه‌وه‌ نیه‌ بگره‌ دژی ئه‌م ئیسلامه‌شن .
به‌هه‌ر حه‌ڵ نه‌توانی وڵامی پرسیاره‌كانم بده‌یه‌وه‌ .
ـــــــــــــــــــــــــــ

37

شه‌ره‌فخان نووسی:

ھھھھھھھھ خانو له‌به‌هه‌شت و بۆ كه‌سێكی عیلمانی كوجا مه‌رحه‌با !!!!!!!!!

به‌هه‌رحاڵ ئه‌وه‌ بیركردنه‌وه‌ی خۆته‌ ،به‌ڵام با باشت پێبڵێم ئیسلامه‌تی هه‌ر نوێژوو ڕۆژو مه‌ولود تسبیحات و ڵایكی بابه‌تێكی ئاینی نیه‌ له‌ فه‌یس بووك ....
ئیسلام یاسا و شه‌ریعه‌ته‌ ،ئیسلام ژیانه‌ . موسڵمان بوون و خودای لێ ڕازیبوون به‌ڕاستی كاری ئه‌وێت كه‌سی ئه‌وێت جێ به‌جێی بكات ، خۆشویستی دوژمنانی ئیسلام وه‌كو ئاگر و به‌نزینن به‌رامبه‌ر یه‌كه‌ هه‌رگیز ئه‌م دوو شته‌ به‌یه‌كه‌وه‌ كۆنابنه‌وه‌ .تۆ كه‌سێك و گروپێكت خۆش ئه‌وێ كه‌ هه‌رگیز فریان به‌ ئیسلامه‌تیه‌وه‌ نیه‌ بگره‌ دژی ئه‌م ئیسلامه‌شن .
به‌هه‌ر حه‌ڵ نه‌توانی وڵامی پرسیاره‌كانم بده‌یه‌وه‌ .
ـــــــــــــــــــــــــــ

که‌یی خولی قسه‌ جوانیت ته‌واو کرد ئه‌وکاتیش وه‌لام ده‌بێت

[/center]