1

بابه‌ت: كؤكا كؤلا

بەئەركم زانی كەپێتان بڵم كە كۆكا كۆلا حەڕامە لەڕاستیدا منیش باوەڕم نەدەكرد بڵام پاش چەند وتاریكی هەندیك لەمامۆستایان منیش زانیم كە كۆكا كۆلا حەڕامەو زیان بەخشیشە

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7wA05wUz1HE[/youtube]

بەهیوای سوود بەخشین

ئەكەر بریار وادەبوو هەموو ئارەزووەكان بینە دی زیان شیوەیەكی تر دەبو.      (نارتو  میلر)

2

وه‌ڵام: كؤكا كؤلا

هیچ شتێکی وانیه‌ حه‌ڕام نیه‌

[center] گه‌وره‌ بوون ئه‌و تابلۆیه‌ بوو كه‌ هیچ كام له‌و ڕه‌نگانه‌ى تێدا نه‌بوو كه‌ به‌ منداڵى خه‌ونم پێیانه‌وه‌ ده‌بیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــنى......!!
[/center]

3

ده‌سته‌كانت خۆشبێت  بۆ دانانی ئه‌م ڤیدۆیه‌ .

كۆسره‌ت نووسی:

مام كۆسره‌ت
له‌ ڕاستیدا كۆكا كۆلا و بیبسی و گشت خوازدنه‌وه‌ گازیه‌كان خواردنه‌وه‌ی زیانبه‌خشن ،ئه‌مه‌ش ده‌ركه‌وتوه‌ پاش لێكۆڵینه‌وه‌ له‌ لایه‌ن دكتۆران و زانایان بۆیه‌ زۆر به‌ی مامۆستایانی ئاینی ئه‌م خواردنه‌وانه‌یان حرام كردوه‌ تایبه‌ت بیبسی و كۆكا كۆلا زیاتر باس و خواسی له‌سه‌ره‌ ،هۆكاری حرام كردنه‌كه‌ش ئه‌گه‌ڕێته‌وه‌ سه‌ر ئه‌م زیانه‌ی بۆ مرۆڤی هه‌یه‌ .

كاك ماڵپه‌ری شه‌هرام
ئه‌توانی سود له‌م بابه‌ته‌م وه‌رگریت تایبه‌ته‌ له‌سه‌ر نهێنیه‌ مه‌ترسیداره‌كانی كۆكاكۆلا و ماوتن دیوو

http://www.ysm21.net/viewtopic.php?id=27568

4

[size=24]والله‌ سه‌ریان لێ شێواندوین من ئه‌و كاته‌ی ئه‌وه‌م بینی له‌ته‌له‌ فزیۆن نزیكی سه‌ری ساڵ بوو كه‌ باسی كریسمس و پیاوه‌ به‌رگ سوره‌كه‌شی كرد به‌ ڵام دوای ماوه‌یه‌ك له‌ ته‌له‌فزیۆنی سپێده‌ نوسرابوو كۆكا كۆلا حه‌رام نیه‌ .......
شتێكی تریش دیار بوو لێژنه‌ی فتوا  له‌ هه‌و لێر گوتوبیان (تایگه‌ر)حه‌رام نیه‌ مامۆستا له‌سه‌ر مینبه‌ر گوتی فتوا دراوه‌ تایگه‌ر حه‌رام نیه‌
لێمان تێك چوه‌ دوو حزبی ئیسلامی منا فسن یه‌ كێكیان ئه‌ڵێ نابێ فیلم یان دراما كه‌سی واپیشان بدات كه‌  كه‌سایه‌تی پێغه‌مبه‌ران ئه‌ نوێنێت كه‌چی یه‌كێكیان پیی ئاساییه‌ و ته‌نانه‌ت فیلمی ئاوا لێ ئه‌دات ئافره‌تی پرچ كۆتیشی تیایه‌
خوا بمان پارێزێت إن شاءالله‌
[/size]

5

سلاو هاوڕیان ڕێز لە پێشنیارەكەتان دەگرم
بۆ وەڵامەكەی كاك كۆسرەت گەر دەتەوێ بزانی كۆكا كۆلا حەڕامە ئەوا یەكێك بكڕەوبە  بەپاسكیلیكی ژەنگاوی داكە ژەنگەكە ی كەمێك خاوێن دەكاتەوە بۆ وڵامەكەی
كاك شەیدا بەڕێزم منیش سەرم سوڕماوە نازانم ئەوانە حیزبین یان ئایینین هەریەكەو لەسەر مەز هەبێكن
زۆر سوپاستان دەكەم

http://www.kurdupload.com/images/ir4ftTa1350410185/index.jpg

ئەكەر بریار وادەبوو هەموو ئارەزووەكان بینە دی زیان شیوەیەكی تر دەبو.      (نارتو  میلر)

6

شه‌ یدا نووسی:

[size=24]والله‌ سه‌ریان لێ شێواندوین من ئه‌و كاته‌ی ئه‌وه‌م بینی له‌ته‌له‌ فزیۆن نزیكی سه‌ری ساڵ بوو كه‌ باسی كریسمس و پیاوه‌ به‌رگ سوره‌كه‌شی كرد به‌ ڵام دوای ماوه‌یه‌ك له‌ ته‌له‌فزیۆنی سپێده‌ نوسرابوو كۆكا كۆلا حه‌رام نیه‌ .......
شتێكی تریش دیار بوو لێژنه‌ی فتوا  له‌ هه‌و لێر گوتوبیان (تایگه‌ر)حه‌رام نیه‌ مامۆستا له‌سه‌ر مینبه‌ر گوتی فتوا دراوه‌ تایگه‌ر حه‌رام نیه‌
لێمان تێك چوه‌ دوو حزبی ئیسلامی منا فسن یه‌ كێكیان ئه‌ڵێ نابێ فیلم یان دراما كه‌سی واپیشان بدات كه‌  كه‌سایه‌تی پێغه‌مبه‌ران ئه‌ نوێنێت كه‌چی یه‌كێكیان پیی ئاساییه‌ و ته‌نانه‌ت فیلمی ئاوا لێ ئه‌دات ئافره‌تی پرچ كۆتیشی تیایه‌
[/size]

كاك ماڵپه‌ری شه‌هرام نووسی:

كاك شەیدا بەڕێزم منیش سەرم سوڕماوە نازانم ئەوانە حیزبین یان ئایینین هەریەكەو لەسەر مەز هەبێكن
زۆر سوپاستان دەكەم

ئه‌گه‌ر مرۆڤ خۆی سه‌ر له‌ خۆی نه‌شێوێنێ ئه‌وه‌ هه‌رگیز كه‌س ناتوانێ سه‌ری لێبشێوێنێ .

مامۆستا شه‌ید & كاك ماڵپه‌ری شه‌هرام
ئێوه‌ و هه‌زارانی وه‌كو ئێوه‌ ئه‌م جۆره‌ وتانه‌ به‌كار ئه‌هێنن له‌به‌رامبه‌ر ئه‌م دوو سێ حیزبه‌ ئیسلامی یه‌ ،باشه‌ من پرسیارێك له‌ ئێوه‌ ئه‌كه‌م ئایه‌ ئێوه‌ موسڵمانینه‌ ؟
باشه‌ كه‌ موسڵمانن ،بۆچی خۆتان بڕیار له‌سه‌ر شت ناده‌ن بۆچی به‌قسه‌ی ئه‌م حیزب و ئه‌م حیزب ئه‌كه‌ن .
خودای گه‌وره‌ پێغه‌مبه‌رێكی بۆ ئێمه‌ ڕه‌وان كردوه‌ وه‌ قورئانێكیشی پێدا ڕه‌وان كردوه‌ هه‌روه‌ها خۆشی به‌ هه‌زاران فه‌رمووده‌ی بۆ ئێمه‌ جێ هێشتوه‌ كه‌ ئێمه‌ دوای ئه‌و كاری پێبكین .

ده‌رباره‌ی حرام بوونی كۆكا كۆلا و بیبسی . من پێم وایه‌ حرامه‌ چونكه‌ زیانی هه‌یه‌ بۆ مرۆڤ ،ئه‌مه‌ش پاش ئه‌و هه‌موو لێكۆڵینه‌وانه‌مان كه‌ بۆ ئه‌م دوو خواردنه‌وه‌یه‌مان كردوه‌ .وه‌ هه‌روه‌ها خودای گه‌وره‌ ئه‌فه‌رمووێت ( بسم الله الرحمن الرحیم * حرّم عليكم الخبائث ) واته‌ له‌سه‌ر ئێوه‌م حرام كردوه‌ هه‌موو پیسیه‌ك ،بێگومان ئه‌م خواردنه‌وانه‌ش پیسن زیان به‌خشن ،چونكه‌ ئه‌م كۆكاكۆلا و بیبسی یه‌ گشتیان له‌ مه‌وادی كیماوی دروست ئه‌كرێن ئه‌م مادانه‌ش ده‌بنه‌ هۆی زیان گه‌یاندن به‌ گورچیله‌ و گه‌ده‌ ....هتد له‌ له‌شی مرۆڤ هه‌ر به‌م هۆیه‌شه‌وه‌ زۆرێك له‌ بانگ خوازه‌كان ئه‌م خواردنه‌وه‌یان لا حرامه‌ .

من خۆم نایخۆمه‌وه‌ 1- له‌به‌ر ئه‌م هۆكاره‌ی سه‌روه‌ 2 - له‌به‌ر ئه‌وه‌ی له‌ كارگه‌ ئیسرائیلیه‌كان به‌رهه‌مده‌هێنرێن .

7

شه‌ره‌فخان نووسی:
شه‌ یدا نووسی:

[/size]

كاك ماڵپه‌ری شه‌هرام نووسی:

زۆر سوپاستان دەكەم

ئه‌گه‌ر مرۆڤ خۆی سه‌ر له‌ خۆی نه‌شێوێنێ ئه‌وه‌ هه‌رگیز كه‌س ناتوانێ سه‌ری لێبشێوێنێ .

مامۆستا شه‌ید & كاك ماڵپه‌ری شه‌هرام
ئێوه‌ و هه‌زارانی وه‌كو ئێوه‌ ئه‌م جۆره‌ وتانه‌ به‌كار ئه‌هێنن له‌به‌رامبه‌ر ئه‌م دوو سێ حیزبه‌ ئیسلامی یه‌ ،باشه‌ من پرسیارێك له‌ ئێوه‌ ئه‌كه‌م ئایه‌ ئێوه‌ موسڵمانینه‌ ؟
باشه‌ كه‌ موسڵمانن ،بۆچی خۆتان بڕیار له‌سه‌ر شت ناده‌ن بۆچی به‌قسه‌ی ئه‌م حیزب و ئه‌م حیزب ئه‌كه‌ن .
خودای گه‌وره‌ پێغه‌مبه‌رێكی بۆ ئێمه‌ ڕه‌وان كردوه‌ وه‌ قورئانێكیشی پێدا ڕه‌وان كردوه‌ هه‌روه‌ها خۆشی به‌ هه‌زاران فه‌رمووده‌ی بۆ ئێمه‌ جێ هێشتوه‌ كه‌ ئێمه‌ دوای ئه‌و كاری پێبكین .

ده‌رباره‌ی حرام بوونی كۆكا كۆلا و بیبسی . من پێم وایه‌ حرامه‌ چونكه‌ زیانی هه‌یه‌ بۆ مرۆڤ ،ئه‌مه‌ش پاش ئه‌و هه‌موو لێكۆڵینه‌وانه‌مان كه‌ بۆ ئه‌م دوو خواردنه‌وه‌یه‌مان كردوه‌ .وه‌ هه‌روه‌ها خودای گه‌وره‌ ئه‌فه‌رمووێت ( بسم الله الرحمن الرحیم * حرّم عليكم الخبائث ) واته‌ له‌سه‌ر ئێوه‌م حرام كردوه‌ هه‌موو پیسیه‌ك ،بێگومان ئه‌م خواردنه‌وانه‌ش پیسن زیان به‌خشن ،چونكه‌ ئه‌م كۆكاكۆلا و بیبسی یه‌ گشتیان له‌ مه‌وادی كیماوی دروست ئه‌كرێن ئه‌م مادانه‌ش ده‌بنه‌ هۆی زیان گه‌یاندن به‌ گورچیله‌ و گه‌ده‌ ....هتد له‌ له‌شی مرۆڤ هه‌ر به‌م هۆیه‌شه‌وه‌ زۆرێك له‌ بانگ خوازه‌كان ئه‌م خواردنه‌وه‌یان لا حرامه‌ .

من خۆم نایخۆمه‌وه‌ 1- له‌به‌ر ئه‌م هۆكاره‌ی سه‌روه‌ 2 - له‌به‌ر ئه‌وه‌ی له‌ كارگه‌ ئیسرائیلیه‌كان به‌رهه‌مده‌هێنرێن .

كاك شه‌ره‌ف خان من له‌ خوا به‌ زیاد بێت به‌ گویی هیچ كامێكیان ناكه‌م چونكه‌ ئه‌وانه‌ بۆ خۆیان را ران من چی باش بێ ئه‌ یكه‌م و چی باش نه‌ بێ نایكه‌م  ئه‌و شته‌ی خوا پیی ناخۆش بی نایكه‌م سه‌ باره‌ت به‌ كۆكا كلاو و ئه‌م خواردنه‌وه‌ گازیانه‌ من بۆ ئه‌وه‌ باسم نه‌كردوه‌ كه‌دیفاع بكه‌م چونكه‌ من هه‌ر كه‌یفم پییان نایه‌ت نه‌وه‌ك نایان خۆمه‌وه‌ هیچ خواردنه‌وه‌یه‌كی گازی ناخۆمه‌وه‌  سه‌ باره‌ت به‌و خحزبانه‌ش من به‌رق لێ بونه‌وه‌ وام نه‌گوتوه‌ به‌ڵكو ئه‌مه‌ راستیه‌كه‌و ناشاردرێته‌وه‌ بفه‌رموو هه‌موو كات ئه‌مانه‌ ناكۆكن  بگره‌ له‌سه‌ر كورسی و پاره‌ برام خه‌ڵك روو له‌مانه‌ ئه‌ كاتن چونكه‌ به‌ ناوی ئاینه‌وه‌ حزبایه‌تی ئه‌كه‌ن به‌ڵام ئه‌و ها بروا خه‌ڵك  واز له‌ دینه‌كه‌ش ده‌ هێنێ

8

مامۆستا شه‌یدا نووسی:

ئه‌و ها بروا خه‌ڵك  واز له‌ دینه‌كه‌ش ده‌ هێنێ

جا ئه‌گه‌ر خه‌ڵك له‌به‌ر ئه‌م حیزبانه‌ واز له‌ دین بێنێت ،ئه‌وا با شوێنێك بۆخوای دابین بكات له‌ جهنم ،چونكه‌ بۆچی له‌به‌ر هه‌ڵه‌ی كه‌سێك واز له‌ ئاینه‌كه‌ت ئه‌هێنی .
هه‌رچه‌نده‌ ئه‌مه‌ وشه‌یه‌كی هه‌ڵه‌یه‌ ،من بڕوا به‌مه‌ ناكه‌م موسڵمانێك له‌به‌ر هه‌ڵه‌ی حیزبێك واز له‌ ئاینه‌كه‌ی بێنێت ،چونكه‌ موسڵمانی ڕاسته‌قینه‌ سه‌یری خوڕه‌وشتی پێغه‌مبه‌ر ئه‌كات نه‌ك ئه‌م حیزب و ئه‌و حیزب .

9

شه‌ره‌فخان نووسی:

ده‌سته‌كانت خۆشبێت  بۆ دانانی ئه‌م ڤیدۆیه‌ .

كۆسره‌ت نووسی:

مام كۆسره‌ت
له‌ ڕاستیدا كۆكا كۆلا و بیبسی و گشت خوازدنه‌وه‌ گازیه‌كان خواردنه‌وه‌ی زیانبه‌خشن ،ئه‌مه‌ش ده‌ركه‌وتوه‌ پاش لێكۆڵینه‌وه‌ له‌ لایه‌ن دكتۆران و زانایان بۆیه‌ زۆر به‌ی مامۆستایانی ئاینی ئه‌م خواردنه‌وانه‌یان حرام كردوه‌ تایبه‌ت بیبسی و كۆكا كۆلا زیاتر باس و خواسی له‌سه‌ره‌ ،هۆكاری حرام كردنه‌كه‌ش ئه‌گه‌ڕێته‌وه‌ سه‌ر ئه‌م زیانه‌ی بۆ مرۆڤی هه‌یه‌ .

كاك ماڵپه‌ری شه‌هرام
ئه‌توانی سود له‌م بابه‌ته‌م وه‌رگریت تایبه‌ته‌ له‌سه‌ر نهێنیه‌ مه‌ترسیداره‌كانی كۆكاكۆلا و ماوتن دیوو

http://www.ysm21.net/viewtopic.php?id=27568

هههههه واتان لێکردم بچم دانه‌یه‌ک بخۆم

[center] گه‌وره‌ بوون ئه‌و تابلۆیه‌ بوو كه‌ هیچ كام له‌و ڕه‌نگانه‌ى تێدا نه‌بوو كه‌ به‌ منداڵى خه‌ونم پێیانه‌وه‌ ده‌بیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــنى......!!
[/center]

10

كۆسره‌ت نووسی:

بخۆی یان بخۆیه‌وه‌ ؟

11

وەڵا قسەكانتان زێرە بەخوا كاك شەڕەفخان قسەكانت سەد لەسەد تەواوە ئێمەی موسڵمان
دەبێ خۆمان بڕیار بدەین نەك ئەو حیزبانە بەڵام سەردەمەكە گۆڕاوە كەس باوەڕ بەكەی تر ناكات
ئەمەیە كێشەكە:|

12

شه‌ره‌فخان نووسی:
كۆسره‌ت نووسی:

بخۆی یان بخۆیه‌وه‌ ؟

big_smileده‌خۆمه‌وه‌

[/center]

13

شه‌ره‌فخان نووسی:
مامۆستا شه‌یدا نووسی:

ئه‌و ها بروا خه‌ڵك  واز له‌ دینه‌كه‌ش ده‌ هێنێ

جا ئه‌گه‌ر خه‌ڵك له‌به‌ر ئه‌م حیزبانه‌ واز له‌ دین بێنێت ،ئه‌وا با شوێنێك بۆخوای دابین بكات له‌ جهنم ،چونكه‌ بۆچی له‌به‌ر هه‌ڵه‌ی كه‌سێك واز له‌ ئاینه‌كه‌ت ئه‌هێنی .
هه‌رچه‌نده‌ ئه‌مه‌ وشه‌یه‌كی هه‌ڵه‌یه‌ ،من بڕوا به‌مه‌ ناكه‌م موسڵمانێك له‌به‌ر هه‌ڵه‌ی حیزبێك واز له‌ ئاینه‌كه‌ی بێنێت ،چونكه‌ موسڵمانی ڕاسته‌قینه‌ سه‌یری خوڕه‌وشتی پێغه‌مبه‌ر ئه‌كات نه‌ك ئه‌م حیزب و ئه‌و حیزب .

[size=24]كاك شه‌ره‌فخان تۆ ناتوانی به‌ خه‌ڵك بڵێت تۆ جه‌هه‌ننه‌می یاخود به‌ هه‌شتی چونكه‌ ئه‌ م شته‌ ته‌نها له‌ده‌سه‌لاتی خوای گه‌وره‌ دایه‌ تۆ ئه‌م قسه‌یه‌ت كردوه‌ هه‌ڵه‌ی ئه‌ بێ په‌ شیمان بیته‌وه‌ چونكه‌ تۆ ئه‌م شته‌ نازانی ناتوزانیش شوێن بۆ خه‌ڵك دابین بكه‌یت سه‌ باره‌ت به‌وه‌ی  كه‌من گوتهومه‌ خه‌ڵك واز له‌ دینه‌كه‌ش دێنێت  مه‌سه‌ له‌ ئه‌م حزبانه‌یه‌ برانئه‌وانه‌ به‌ دوو شێوه‌ ئاین بۆخه‌ڵك باس ئه‌كه‌ن شێوه‌ كانیش پێچه‌وانه‌ی یه‌كترن واته‌ مرۆڤ سه‌ری لێ ده‌ شێوێت[/size]

14

مامۆستا شه‌یدا نووسی:

كاك شه‌ره‌فخان تۆ ناتوانی به‌ خه‌ڵك بڵێت تۆ جه‌هه‌ننه‌می یاخود به‌ هه‌شتی چونكه‌ ئه‌ م شته‌ ته‌نها له‌ده‌سه‌لاتی خوای گه‌وره‌ دایه‌ تۆ ئه‌م قسه‌یه‌ت كردوه‌ هه‌ڵه‌ی ئه‌ بێ په‌ شیمان بیته‌وه‌ چونكه‌ تۆ ئه‌م شته‌ نازانی ناتوزانیش شوێن بۆ خه‌ڵك دابین بكه‌یت سه‌ باره‌ت به‌وه‌ی  كه‌من گوتهومه‌ خه‌ڵك واز له‌ دینه‌كه‌ش دێنێت  مه‌سه‌ له‌ ئه‌م حزبانه‌یه‌ برانئه‌وانه‌ به‌ دوو شێوه‌ ئاین بۆخه‌ڵك باس ئه‌كه‌ن شێوه‌ كانیش پێچه‌وانه‌ی یه‌كترن واته‌ مرۆڤ سه‌ری لێ ده‌ شێوێت

مامۆستا من شوێن بۆ كه‌س دانانێم له‌ به‌هه‌شت یا له‌ دۆزه‌خ ،به‌ڵام من وته‌كه‌ی تۆم كرده‌ پێوانه‌ بۆ دیاری كردنی ئه‌م شوێنه‌ ( ئه‌و ها بروا خه‌ڵك  واز له‌ دینه‌كه‌ش ده‌ هێنێ )

مامۆستا ئه‌م حیزبه‌ ئیسلامیانه‌ تا ئێستا هیچیان نه‌یان وتوه‌ دوو خودا هه‌یه‌(نعوذ بالله) یان نه‌هاتونه‌ شتێك فێری ئه‌م خه‌ڵكه‌ بكه‌ن كه‌ له‌ ئیسلام دا نه‌بێت ،ئه‌مانه‌ ته‌نها له‌ هه‌ندێ شتی بچوكا هه‌ڵه‌ ئه‌كه‌ن .بۆ نمونه‌ ، ئافره‌ت ئه‌هێنن بۆ سه‌ر كه‌ناڵه‌كانیان یان ....نازانم چیتریان كردوه‌ تا ئه‌م خه‌ڵكه‌ له‌ ڕكی وان واز له‌ دین بێنێت ،له‌مه‌سه‌له‌ی فتوادان تا ئێستا نه‌م بینیوه‌ فتوا له‌م كه‌ناڵانه‌ بدرێت ،ئه‌گه‌ر باسیش كرابێت ئه‌مان ئه‌و فتوایانه‌یان بۆ خه‌ڵك باس كردوه‌ كه‌ له‌ لیژنه‌ی فتوا باس كراوه‌ ،ده‌رباره‌ی ئه‌م وته‌یه‌ی دكتۆر عبدالواحید كه‌ ئه‌ڵێن وتویه‌تی كۆكاكۆلا حرامه‌ ،ئه‌م فتوایه‌ په‌یوه‌ندی به‌ دكتۆره‌وه‌ هه‌یه‌ نه‌ك حیزبه‌ ئیسلامیه‌كه‌ ،چونكه‌ ئه‌م بانگخوازه‌ هیچ په‌یوه‌ندیه‌كی به‌م حیزبه‌ ئیسلامیه‌وه‌ نی یه‌ كه‌ له‌ كه‌ناڵه‌كه‌ی ئه‌م فتوایه‌ی داوه‌ .

مامۆستا تۆ له‌ شوێنێ ئاوا ئه‌ڵێی :برانئه‌وانه‌ به‌ دوو شێوه‌ ئاین بۆخه‌ڵك باس ئه‌كه‌ن شێوه‌ كانیش پێچه‌وانه‌ی یه‌كترن واته‌ مرۆڤ سه‌ری لێ ده‌ شێوێت

مامۆستا به‌ڵگه‌یه‌ك بهێنه‌ كه‌ ئه‌م حیزبانه‌ تائێستا له‌ باس كردنی حوكمێكی شه‌رعی یان ته‌فسیر كردنی ئایه‌تێك یان فه‌رمووده‌یه‌ك ،هه‌ر یه‌كه‌و به‌ شێوه‌یه‌ك باسیان كردبێت ،یان شتێكیان هێنابێت له‌ ئاینی ئیسلام دا نه‌بێت ،هه‌روه‌كو باسم كرد ئه‌مانه‌ تۆزێ له‌ هه‌ندێ شتی ساده‌ له‌وانه‌یه‌ تێكه‌وتبن ،وه‌كو هێنانی ئافره‌ت بۆ سه‌ر كه‌ناڵه‌كانیان یان په‌خش كردنی هه‌ندێ درامای توركی و فارسی كه‌ ئافره‌تی تیایه‌ ،هه‌رچه‌نده‌ ئه‌م ئافره‌تانه‌ سفور نین ،به‌ڵام ئه‌م میلله‌ته‌ی ئێمه‌ ئه‌مانه‌ ئه‌كاته‌ پاساو بۆ تانه‌ دان له‌و حیزبانه‌ ،ئه‌وه‌ ناسیاوێكمان هه‌یه‌ پارتیه‌ ،ڕۆژێ ئه‌یوت به‌خوا ركم له‌ حاجی كاروان ئه‌بێته‌وه‌ ،وتم ئێ بۆ ؟ وتی :چونكه‌ خۆی كاندید كردوه‌ بۆ ئه‌ندام په‌رله‌مانی چۆن ئه‌بێت مه‌لا ببێته‌ ئه‌ندام په‌رله‌مان .

مامۆستا له‌ وته‌كانت به‌ڕونی دیاره‌ ئه‌ته‌وێت تانه‌ له‌م حیزبانه‌ بده‌یت ،له‌ زۆر شوێن تێبینیم له‌سه‌ر نوسینه‌كانت هه‌یه‌ به‌ڵام تاقه‌تی ئه‌وه‌م نییه‌ زیاتر بنوسم .

15

مامۆستا له‌ وته‌كانت به‌ڕونی دیاره‌ ئه‌ته‌وێت تانه‌ له‌م حیزبانه‌ بده‌یت ،له‌ زۆر شوێن تێبینیم له‌سه‌ر نوسینه‌كانت هه‌یه‌ به‌ڵام تاقه‌تی ئه‌وه‌م نییه‌ زیاتر بنوسم.......
[size=24]كاك شه‌ره‌ف خان من نامه‌ وێت تانه‌  له‌كه‌س بده‌م نه‌وه‌ك حزب  ئه‌گه‌ر مه‌به‌ ستت ئه‌وه‌ بێ من تۆ تێبینیت له‌سه‌ر قسه‌ كانم هه‌یه‌  ئه‌وه‌ بێ ڕقم له‌و حز بانه‌یه‌ ئه‌وه‌ زۆر زۆر هه‌له‌ی چونكه‌ ئه‌گه‌ر  له‌ دوای  ساڵی 1991 ئه‌و حزبه‌ ئیسلامیانه‌ نه‌بوانایه‌ ئایین ئاوا نه‌ده‌بوو چونكه‌ ئه‌وان دوو باره‌  ئیسلامیان به‌خه‌ ڵك ناسانده‌وه‌ خه‌ڵك له‌سه‌ر ده‌می به‌ عس زۆر به‌كه‌می نوێژیان ئه‌كرد و ئه‌ چونه‌ مزگه‌وت دوا ی 91 له‌گه‌ڵ ئه‌م حزبه‌ ئیسلامیانه‌  خه‌ڵك زۆر شاره‌زای ئاینی ئیسلام بوو...  باش بزانه‌ من هیچ حزبێكیشم خۆش ناوێت نه‌ بادا بیرت بۆ ئه‌وه‌ بچێت من لایه‌نگری یه‌ك له‌دوو حزبی ده‌ سه‌ لات بم ئه‌و هه‌موو حزبه‌ ئه‌كه‌م به‌250 دینار ئه‌ یده‌م به‌ محمدی كوڕم بیدا به‌ 2ده‌ سته‌ بنیشت.......
بۆ شتێكی تریش باش بزانه‌  گوێ له‌ ووتاره و ده‌ رسه‌ كانی مامۆستا هاوڕێ و  حاجی كاروان و عبداللطیف و صباح و زۆر انی تریش ئه‌ گرم چونكه‌ سوودیان هه‌یه‌ زۆریش حه‌ زیان پێ ئه‌كه‌م
[/size]

16

كاك شه‌ره‌ف خان من نامه‌ وێت تانه‌  له‌كه‌س بده‌م نه‌وه‌ك حزب  ئه‌گه‌ر مه‌به‌ ستت ئه‌وه‌ بێ من تۆ تێبینیت له‌سه‌ر قسه‌ كانم هه‌یه‌  ئه‌وه‌ بێ ڕقم له‌و حز بانه‌یه‌ ئه‌وه‌ زۆر زۆر هه‌له‌ی چونكه‌ ئه‌گه‌ر  له‌ دوای  ساڵی 1991 ئه‌و حزبه‌ ئیسلامیانه‌ نه‌بوانایه‌ ئایین ئاوا نه‌ده‌بوو چونكه‌ ئه‌وان دوو باره‌  ئیسلامیان به‌خه‌ ڵك ناسانده‌وه‌ خه‌ڵك له‌سه‌ر ده‌می به‌ عس زۆر به‌كه‌می نوێژیان ئه‌كرد و ئه‌ چونه‌ مزگه‌وت دوا ی 91 له‌گه‌ڵ ئه‌م حزبه‌ ئیسلامیانه‌  خه‌ڵك زۆر شاره‌زای ئاینی ئیسلام بوو...  باش بزانه‌ من هیچ حزبێكیشم خۆش ناوێت نه‌ بادا بیرت بۆ ئه‌وه‌ بچێت من لایه‌نگری یه‌ك له‌دوو حزبی ده‌ سه‌ لات بم ئه‌و هه‌موو حزبه‌ ئه‌كه‌م به‌250 دینار ئه‌ یده‌م به‌ محمدی كوڕم بیدا به‌ 2ده‌ سته‌ بنیشت.......
بۆ شتێكی تریش باش بزانه‌  گوێ له‌ ووتاره و ده‌ رسه‌ كانی مامۆستا هاوڕێ و  حاجی كاروان و عبداللطیف و صباح و زۆر انی تریش ئه‌ گرم چونكه‌ سوودیان هه‌یه‌ زۆریش حه‌ زیان پێ ئه‌كه‌م

به‌هه‌ر حاڵ مامۆستا ،به‌ڵام وته‌كانت له‌ تانه‌ و ته‌شه‌ل ئه‌چوو ،چونكه‌ هیچ شتێكی وات نه‌دركاند كه‌ ببێته‌ ره‌خنه‌ له‌سه‌ر ئه‌م حیزبه‌ ئیسلامیانه‌ .
تۆ ئه‌ڵێی خۆشیانم ناوێ ،به‌ڵام من به‌ پێچه‌وانه‌وه‌ خۆشیانم ئه‌وێت ،چونكه‌ هه‌ر چ نه‌بێت موسڵمانن ،ئه‌گه‌رچی زۆر جار هه‌ندێ كار ئه‌كه‌ن كه‌ من به‌دڵم نیه‌ به‌ڵام ئه‌مانه‌ش مرۆڤن قابیلی هه‌له‌ كردنن .

تۆ ئه‌ڵێی ئه‌م حیزبانه‌ ئه‌كه‌م به‌ 250 دیاری ئه‌یده‌مه‌ كوره‌كه‌م :به‌راستی وته‌یه‌كی نه‌شیاوه‌ ،چونكه‌ هه‌ر چنه‌بێت 3 حزبی ئیسلامیمان هه‌یه‌ خاوه‌نی چه‌نده‌ها مامۆستای ئاینین وته‌كه‌ت به‌رامبه‌ر ئه‌وانه‌ زۆر نه‌شیاوه‌ .

هیوادارم كاتم نه‌گرتبێتی .

17

[size=24]من باسی كه‌ سایه‌تیم نه‌كردوه‌ من باسی حزب ئه‌كه‌م ئێستاش و سه‌د جاری تریش دوو باره‌ی ئه‌كه‌مه‌وه‌ حزب هیچ بایه‌خی نیه‌ لای من چونكه‌ حزب ئه‌گه‌ر كارت پێ نه‌ كات  یارمه‌تیت نادات[/size]

18

ئەمە چیە خۆ ووتمان كۆكا كۆلا حرامە بەلام نەمانووت بیكەنە بە هەرا لەئێوە ناوەشیتەوە بەسە ئیتر بۆ هەردووكتان كاكە شەیدا و كاك شەرەفخان وازبینن دەمە قالی مەكەن باشە
ئیرە یانەیە نە شوینی حیزبایەتی برا بچووكتان
شەهرام