بابهت: یانە بۆ دواوە دەچێتەوە، گەندەڵی هەیە!
ناوەڕۆکی بابەتەکەم بە دەستکاری کردن سڕییەوە، چونکە لێرە باس کردن و باس نەکردنی جیاوازی تێ ناکەوێت.
تۆ له ژوورهوه نیت. تكایه بچۆژوورهوه یان خۆت تۆمار بكه.
یانەی سەرهەنگ موحسین » نامە » یانە بۆ دواوە دەچێتەوە، گەندەڵی هەیە!
پهڕه 1
ناوەڕۆکی بابەتەکەم بە دەستکاری کردن سڕییەوە، چونکە لێرە باس کردن و باس نەکردنی جیاوازی تێ ناکەوێت.
ئیتر وەڵام دانەوەشتان گرنگییەکی نابێت.
سڵاو لە سەرپەرشتی کردنتان.
Bram daenewa, mn taza bbenm
باسی ئهوهیی کردبوو بۆچی خاتوو ئایه دوو جار مێوانداریی کرابوو مافیی 14ههزار ئهندامی خواردووه
DAybnewa brakam ranga hawrabin la galt
Amn namdet base chy bo.
Amn namdet base chy bo.
باسی ئهوهیی کردبوو بۆچی خاتوو ئایه دوو جار مێوانداریی کرابوو مافیی 14ههزار ئهندامی خواردووه
Bram daenewa, mn taza bbenm
دەزانم کاک سەرهەنگ.
کە وایە ڕێز دەگرم لە خۆت و پلەکەت کە سەرپەرشتیاری ـیە و کارەکەشت تەنها سەیرکردنی بابەتە!، بڕوا بکە لە جێگەی تۆ بم تاوەکو هەم "دەرچوون" دادەگرم و ناگەڕێمەوە لە شەرمان.
DAybnewa brakam ranga hawrabin la galt
خوشکەکەم تاقەتی نووسینەوەم نییە بمبوورە.
کە وایە ڕێز دەگرم لە خۆت و پلەکەت کە سەرپەرشتیاری ـیە و کارەکەشت تەنها سەیرکردنی بابەتە!، بڕوا بکە لە جێگەی تۆ بم تاوەکو هەم "دەرچوون" دادەگرم و ناگەڕێمەوە لە شەرمان.
من ههر حهزم لهنوسینی لێدوانێک نیه کهباسیی ئهندامێکی تێدابێت لۆییهش هیچم نهنوسی دڵنیابه گهر تهنها ئهندامێکی سادهبم یان ههژمارهکهشم رابگرن بهناویێکی تر دهبمهوه ئهندام پێوست ناکات کهسێکی وهک تۆ رێنماییم بکات که چۆن لهیانه دهرچم
من ههر حهزم لهنوسینی لێدوانێک نیه کهباسیی ئهندامێکی تێدابێت لۆییهش هیچم نهنوسی دڵنیابه گهر تهنها ئهندامێکی سادهبم یان ههژمارهکهشم رابگرن بهناویێکی تر دهبمهوه ئهندام پێوست ناکات کهسێکی وهک تۆ رێنماییم بکات که چۆن لهیانه دهرچم
مەکۆکان پێکهاتووە لە ئەندامان، سەرپەرشتی کردنیش تەنها بەسەر ئەندامانەوە دەبێت پێم ناڵێی کاری تۆ لەوە زیاتر چییە؟، مەگەر باسی ڕۆبەرتۆ کارلۆس بکەم ئینجە پەنجە بنێیت بەسەر تەختە کلیل بۆ نووسینی لێدوانێک؟ تۆ کە فەرمووت: لهم کوردستانهیی ئێمه یاسا بهس له دهرسی بیرکاری جێبهبهجێ دهکرێت !!! .. مانای ئەوە دەبەخشێ کە لێرە یاسا بەڵای تۆوە هیچە، و جێبەجێ کردنیشی بێ مانایە. تکایە دانی پیا بنێ بۆ ئەوەی وتەکەت ڕاست بنەخشێ.
كۆتایی.
زؤر زؤر زؤر ليك بؤ قسةكةى كاكة شاخةوان
بةهةلة لةمن تيمةكة كاكة كؤسرةت مةبةستى ئةو قسةيةم نية كة مناقشةكةى نيوانتان
ئةكةر باسى كةندةلى يانةى كردبيت منيش هةست دةكةم رةئيم لةكةل كاك شاخةوانة
K O S R A T نووسی:من ههر حهزم لهنوسینی لێدوانێک نیه کهباسیی ئهندامێکی تێدابێت لۆییهش هیچم نهنوسی دڵنیابه گهر تهنها ئهندامێکی سادهبم یان ههژمارهکهشم رابگرن بهناویێکی تر دهبمهوه ئهندام پێوست ناکات کهسێکی وهک تۆ رێنماییم بکات که چۆن لهیانه دهرچم
مەکۆکان پێکهاتووە لە ئەندامان، سەرپەرشتی کردنیش تەنها بەسەر ئەندامانەوە دەبێت پێم ناڵێی کاری تۆ لەوە زیاتر چییە؟، مەگەر باسی ڕۆبەرتۆ کارلۆس بکەم ئینجە پەنجە بنێیت بەسەر تەختە کلیل بۆ نووسینی لێدوانێک؟ تۆ کە فەرمووت: لهم کوردستانهیی ئێمه یاسا بهس له دهرسی بیرکاری جێبهبهجێ دهکرێت !!! .. مانای ئەوە دەبەخشێ کە لێرە یاسا بەڵای تۆوە هیچە، و جێبەجێ کردنیشی بێ مانایە. تکایە دانی پیا بنێ بۆ ئەوەی وتەکەت ڕاست بنەخشێ.
كۆتایی.
کاکه گیان کهس وهک من حهزناکات یاسا سهروهربێت سهبارهت به وتهکه که لێی تێناگهیت شیکردنهوهیی ههڵهش مهنووسه باشه یهکهم مێوانداریی کردن کهمن هیچم نهنووسیی بهڵکوو ئهندام نهبووم بهڵام ئهم جاره ههندێک پرسیارم کرد ههندێک له ئهندامان نوێین بۆیه پێوسته ئهندامان مێوانداریی بکرێنهوه
کاک ئیدریس
ئةكةر باسى كةندةلى يانةى كردبيت منيش هةست دةكةم رةئيم لةكةل كاك شاخةوانة
گهر کرابا ههندێکی باسکهیی بهڵکوو ئێمهش قسهیی لهسهردهکهین و ههوڵی نههێشتنی دهدهین
كاك كؤسرةت كيان جةند رؤزسك بيش ئيستا نوسيتمواتا برسيارم كردبوو
(ئةكةر بكريت يانة بة دةنكدان بيت باشة بؤ بةريوةبةرايةتى وة سةربةرشتى كردن؟
نيشانةى برسياريشم كردبوو بس هةر بؤ سبةى ئةم نوسينةم رةش كراوة
ئاخر نازانم كئ واى كردوة بس من لة 2008 ئةندام يعنى بؤم نية شتيكى وا بنوسم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ئاخر نازانم كئ واى كردوة بس من لة 2008 ئةندام يعنى بؤم نية شتيكى وا بنوسم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
دلنياى پةيامةكةت سرايتةوه؟!
سلاو نازانم ئهم مناقهشهیهتان لهسهر چیه نازانم ڕای من وهردهگرن یان نا ڕاسته من خۆم تا ئێستا خۆم لهکێشهی یانه ههڵنهقورتان دووه
من بهس بابهتهکانم بڵاودهکهمهو بهس
بهڵام پێم باش ئهم بابهته بسڕێتهوه یان بگوێزرێتهوه شوێنی پهیامی تایبهت لهبهئهوهی کاردهکاتهسهر میوانان
لهوێ گفتوگۆکهمان تهواو دهکهین
سڵاو کاک ئیدریس
من ئاگادار نیمه پهیامکهت چی بوو وه کێ سڕیتهوه هبهس دایبنێوه با ببینین و قسهی له سهر بکهین
چونکه دهبی ئهندامان ئازاد بن له ڕهخنه گرتن و ڕایدهربڕین وه دڵنیابه که دهستهی بهڕێوهبهڕان
به دڵێکی فرهوان وهری دهگرن بۆیا نهک ههر تۆ ههموو ئهندامان چی ڕهخنهتان ههیه بیخهنه ڕوو
کاک ئیدریس هیچ بابهتێکی وام لهیانه نهدیووه کهتۆ باست کرد کهمن رۆژانه زۆربهیی کاتهکان لهیانهم! لهوانهیه لهکاتی تێکچوونی یانه بابهتهکهیی تۆش سراوهتهوه
با وةبيت كؤسرةت كيان بس ئةوةش بزانة تةنها هى منيان لابردبوو واتا من بةناوى بابةت دام نةبةزاندبوو
لةناو يةكيك لة بابةتةكانى هاوريةكمان نوسى بووم بس حةزى بة وةلامى من نةبوو بؤية برسيارةكةى من لادرابوو
من بابهتهكهم خوێندهوه بهڵام هیچم نهنوسی ،چونكه رهخنهیهكی ئهوتۆ نهبوو بهڕای من .
كاك شاخهوان ،زۆر ئاسای یه ئهگهر ئهندامێك 2 جار یان 3 جاریش میونداری بكرێت .
من زیاتر له 2 ساڵه لهو یانهیه ئهندامم زۆرێكی له ئهندامهكانیتریش 2 ساڵ یان كهمتر ،ئهوان ئاشنا نهبوونه بهو میوانداریه ،بۆیه زۆر ئاسای یه ئهگهر ئهندامێك 2 ساڵ زیاتر پێش ئێستا میدانداری كرابێت و ئێستاش میوانداری بكرێتهوه ،چونكه ئهو ئهندامه ئێستا گۆڕاوه لهوانهیه ئهوكات پرسیارێكی لێكرابێت به جۆرێ وڵامی دابێتهوه ئێستا ههمان پرسیار به جۆرێكیتر وڵام بداتهوه ،وهههروهها ئهندامی وهكو ئێمهش پرسیارمان لێنهكردوه ،بۆیه ڕهخنهكهت تا ڕادهیهك بێ بهها بووه بۆیهش ئهندامهكان به ههندبان وهرنهگرتوه و وڵامیان بۆ نهنوسیوی .
برام .... ئێستا به دهستی من بێت ئهو میوانداریه ئهو ئهندامانهی پێشتر میوانداری كراوه دوبارهیان ئهكهمهوه ،چونكه زیاتر له 2 ساڵه ئهم میواناریه كراوه و ئێستا چهندان ئهندامی نوێ هاتون و یانهش وهكو ئهوكات نهماوه .
من پێشتر گلهی زۆرم له یانه ههبوو بهڵام شوكر بۆخوا ئێستا تاڕادهیهك چاك بووه ،ان شاءالله چاك تریش ئهبێت ...
با وةبيت كؤسرةت كيان بس ئةوةش بزانة تةنها هى منيان لابردبوو واتا من بةناوى بابةت دام نةبةزاندبوو
لةناو يةكيك لة بابةتةكانى هاوريةكمان نوسى بووم بس حةزى بة وةلامى من نةبوو بؤية برسيارةكةى من لادرابوو
بۆ كاك ئیدریس: پهیامهكهت چی بوو، بۆ سڕیانهوه؟!
[size=25]بۆ دهستهی بهڕێوبهران: كێ له دهستهی بهڕێوبهران پهیامهكهی سڕیتهوه؟[/size]
edris shexany نووسی:با وةبيت كؤسرةت كيان بس ئةوةش بزانة تةنها هى منيان لابردبوو واتا من بةناوى بابةت دام نةبةزاندبوو
لةناو يةكيك لة بابةتةكانى هاوريةكمان نوسى بووم بس حةزى بة وةلامى من نةبوو بؤية برسيارةكةى من لادرابووبۆ كاك ئیدریس: پهیامهكهت چی بوو، بۆ سڕیانهوه؟!
[size=25]بۆ دهستهی بهڕێوبهران: كێ له دهستهی بهڕێوبهران پهیامهكهی سڕیتهوه؟[/size]
کاپتن لهوانهیه خۆیی بزانێت کێه
edris shexany نووسی:با وةبيت كؤسرةت كيان بس ئةوةش بزانة تةنها هى منيان لابردبوو واتا من بةناوى بابةت دام نةبةزاندبوو
لةناو يةكيك لة بابةتةكانى هاوريةكمان نوسى بووم بس حةزى بة وةلامى من نةبوو بؤية برسيارةكةى من لادرابووبۆ كاك ئیدریس: پهیامهكهت چی بوو، بۆ سڕیانهوه؟!
زؤر سوباس كابتن بؤ خةم خؤريت قسةكة دةكةم بس تازة بةدواى دامةجؤ
من تةنها ويستم قسةكةى كاك شاخةوان بسةلمينم بيجكة لةوةى كة خؤشى كلةيى هةبوو
بةيامةكةى من ئةوة بوو( تؤ بيت باشة يانة بةدةنكدان بيت بؤ بةريوةبةرايةتى كة ئةندامان دةنك بدةن؟)
ئةو قسة هى من بوو بس لادرا بوو
دوبارة نامةوئ نوئ ببيتةوة كاكة كابتن
بابەتەکەی کاک شاخەوانم نەبینیوە ،
کاک (edris shexany) هیچ کامێکمان لە بەڕێوەبەرایەتی بۆمان نییە پەیام و بابەتی ئەندامان بسڕینەوە تەنها لە کاتێکدا نەبێت کە بابەت و نوسینێکی ناشیاو و ناشیرین بێت ، ئەوکاتیش دەیگوازینەوە بەشی تایبەت بەو بابەتانە.
بەڵام لەم ماوەیەدا چەند جارێک یانە کێشەی هەبوو هەروەها چەند بابەت و پەیامێک بە هۆی گەڕانەوەی یانە دەسڕایەوە ،
من خۆم پەیامێکی تایبەتیم نوسی بۆ برادەرێک دوای دوو ڕۆژ هەر وەڵامی نەدامەوە پێم سەیر بوو ، دواتر سەیری پەیامی نێردراوەی خۆمم کرد بینیم ئەو پەیامەی کە ناردبووم تیای نییە !
ئەمەش مانای وایە ئەو برادەرە پەیامەکەی منی بە دەست نەگەیشتبوو یان پێش ئەوەی بیخوێنێتەوە بە هۆی کێشە و گەڕانەوەی یانە پەیامە تایبەتیەکەی منیش سڕابوویەوە.
پهڕه 1
یانەی سەرهەنگ موحسین » نامە » یانە بۆ دواوە دەچێتەوە، گەندەڵی هەیە!
پشتبهسته به PunBB 1.4.6, پاڵپشتیی به كوردی له [مهكۆكانی وێبچن]