1

بابه‌ت: بــۆ / لـــێـــژنـــه‌ی داواكــردنـی چــاكـــسـازی ...!!

[center]بــــۆ / لـــێـــژنـــه‌ی داواكــــردنـــی چــاكـــســـازی ...!![/center]

پـــاش ئـــه‌وه‌ی لـــێـــژنـــه‌یـــه‌ك پـــێـــكـــهـــێـــنـــرا و داوای چـــاكـــســـازیـــان كـــرد و یـــاداشـــتـــێـــكـــی هـــاوبـــه‌شـــیـــان ئـــاراســـتـــه‌ی بـــه‌ڕێـــوه‌بـــه‌رایـــه‌تـــی كـــرد ، بـــۆ ئـــه‌م مـــه‌بـــه‌ســـتـــه‌ :-
بـــه‌ مـــه‌بـــه‌ســـتـــی چـــاره‌ســـه‌ركـــردنـــی كـــێـــشـــه‌كـــان و وه‌ڵامـــدانـــه‌وه‌تـــان داوا لـــه‌ بـــه‌ڕێـــز ( ســـامـــان كـــه‌ركـــوكـــی ) ســـه‌رۆكـــی لـــێـــژنـــه‌كـــه‌ ده‌كـــه‌یـــن ئـــه‌م خـــاڵانـــه‌ی كـــه‌ داواتـــان كـــردبـــوو ، لـــه‌م بـــابـــه‌تـــه‌و بـــنـــووســـه‌وه‌ بـــۆ ئـــه‌وه‌ی كـــاری پـــێـــویـــســـت ئـــه‌نـــجـــام بـــده‌یـــن . لـــه‌گـــه‌ڵ ڕێـــزمـــانـــدا ..........

تـــێـــبـــیـــنـــی : جـــگـــه‌ لـــه‌ نـــاو بـــراو پـــه‌یـــامـــی تـــر مـــه‌نـــووســـن ده‌ربـــاره‌ی خـــاڵـــه‌كـــان .

بـــه‌ڕێـــوه‌بـــه‌رایـــه‌تـــی
     8 - 1 - 2013

2

وه‌ڵام: بــۆ / لـــێـــژنـــه‌ی داواكــردنـی چــاكـــسـازی ...!!

سه‌ره‌تا سلاوی خوات لێ بێت كاك ئاسۆ ،به‌ناوی خۆم و هه‌موو ئه‌ندامه‌كانه‌وه‌ سوپاست ئه‌كه‌ین بۆ به‌ده‌مه‌وه‌ هاتنی داخوازیه‌كانه‌مان،
سه‌باره‌ت به‌داواكاریه‌كانش پێشترش له‌بابه‌ته‌كه‌ داواكاریه‌كانم له‌چه‌ن خاڵێك كردبوه‌ روو فه‌رموو ئه‌مه‌ش خاڵه‌كان

1 - دیاریکردنی سەرپەرشتیار و سەرپەرشتیاری گشتی بە پرس و رابێت
2- سەرپەرشتیارەکان تەنیا وەلام بۆ چەند کەسێکی دیاریکراو نەنووسن
3- وە یانە بگەرێتەوە دۆخەکەی ساڵی ٢٠٠٨ کە ئەو کات یانە یەک چاو سەیر دەکرا لە لایەن ئەدمینەکانەوە
4- خزم خزمێنە نەمێنێ
5- وە دیاریکردینی ئەدمین ( دەبێت بە مەرج بێت { دەبێت کەسی دەست نیشان کراو چالاکی هەبێت رۆژانە })
6-بيوستة لة سةر بةريوةبةرايةتى كشتى ماوةيةكى دياريكراو دةست نيشان بكات بؤ هةلبزاردن بؤ ئةوةى بلةكان بة بيي دةنكى ئةندامان يةكلايي ببيتةوة
7- وە پێویستە بە پێی شارەزایی ئەندامەکان بکرێن بە چاودێر و ئەدمین نەک ( سەرپەرشتیار نەزانێت داخیلی یانە بێت و داوای ناوەکەی لە کەسێک بکات کە بۆی کۆپی بکات و بینێرێت بۆی )
8- وەلامی ئەم داواکاریانەمان بدرێتەوە ئەگینا پێچەوانەکەی ئەمە  ، ئێمەش هەلوێستی جیاوازمان دەبێت

تـــێـــبـــیـــنـــی : جـــگـــه‌ لـــه‌ نـــاو بـــراو پـــه‌یـــامـــی تـــر مـــه‌نـــووســـن ده‌ربـــاره‌ی خـــاڵـــه‌كـــان .

كاك ئاسۆ به‌پێچه‌وانه‌وه‌ من پێم باشه‌ هه‌ر كه‌سێك داواكاری هه‌یه‌ با  بیكاته‌ روو چونكه‌ لیژنه‌كه‌ی ئێمه‌ هه‌موو ئه‌ندامه‌كان نه‌بوون به‌لكو چه‌ند ئه‌ندامێك بوون بێ گومان له‌ده‌ره‌وه‌ی لیژنه‌كه‌ی ئێمه‌ش ئه‌ندامی تر هه‌یه‌ ره‌خنه‌ی هه‌بێت

له‌گه‌ل رێزمدا

[size=16]me In FaCeBooK[/size]
http://smn21.com/up/uploads/gif/90a0f9c2ac.gif
http://smn21.com/up/uploads/gif/447ff6b015.gif

3

سه‌ره‌تا ده‌ستت خۆش بۆ پێشنیاره‌كه‌تان .

سه‌باره‌ت به‌ خاڵه‌كان .

1 -  سه‌باره‌ت به‌ سه‌رپه‌رشتیار و سه‌رپه‌رشتیاری گشتی : هاوڕێ یان ئه‌م پله‌یه‌ له‌لایه‌ن به‌ڕێوه‌به‌رایه‌تیه‌وه‌ ده‌ستن نیشان ده‌كرێت ، ئه‌مه‌ش به‌پێ ی چاڵاكی و كۆنی ئه‌ندامه‌كه‌یه‌ ، نه‌ك له‌سه‌ر بنه‌مای خزم و هاوڕێ یه‌تی .

2 - له‌مه‌ودوا چاو ده‌خه‌ینه‌ سه‌ر سه‌رپه‌رشتیاره‌كان ، هه‌ر سه‌رپه‌رشتیارێك وه‌ڵامه‌كانی دیاری كراوبێت ، ئه‌وه‌ له‌ پۆسته‌كه‌ی دوور ده‌خرێته‌وه‌ .

3 - دڵنیابه‌ بۆ ئه‌م پێشنیاره‌ت كار ده‌كه‌ین به‌ به‌گه‌ڕ خستنه‌وه‌ی ئه‌ندامه‌كان .

4 - من دوو خزمم هه‌یه‌ كه‌ هه‌ردووك دوورن له‌ پله‌ ، ڕه‌نگه‌ زۆرێك هه‌بێت نه‌یاناسێت .

5 - هه‌موو كات ئه‌م خاڵه‌ جێ به‌ جێ كراوه‌ هاوڕێ یان .

6 - كاك سامان ، هه‌ڵبژاردن كراو گه‌وره‌ترین كێشه‌ ڕوویدا ، نامانه‌وێت ئه‌م كێشانه‌ دووباره‌ ببێته‌وه‌ ، دڵنیام ئه‌گه‌ر پێویست بكات ئه‌نجامی ده‌ده‌ین .

7 - ئه‌مه‌ش چاره‌سه‌ر ده‌كه‌ین ان شاءالله .

8 - وه‌ڵامتان ده‌ده‌ینه‌وه‌ پاش ئه‌وه‌ی كۆبوینه‌وه‌ له‌ به‌ڕێوه‌به‌رایه‌تی گشتی .

ئه‌ندامانی تریش ده‌توانن داواكاری بنووسن ، چونكه‌ ئێمه‌ له‌ به‌ڕێوه‌به‌رایه‌تی كۆنفڕانسێكی گه‌وره‌ ئه‌نجام ده‌ده‌ین ، هه‌موو ئه‌م خاڵانه‌ی كه‌ ئاماژه‌ت پێكردووه‌ ده‌یخه‌ینه‌ ڕوو .

4

كاك ئاسۆ سڵاو

نه‌نسبه‌ت خاڵی پێنجه‌م له‌ داواكاریه‌كانمان .
5- وە دیاریکردینی ئەدمین ( دەبێت بە مەرج بێت { دەبێت کەسی دەست نیشان کراو چالاکی هەبێت رۆژانە })
كاك ئاسۆ ئه‌مه‌ش وڵامی جه‌نابتان بۆ ئێمه‌ .
5 - هه‌موو كات ئه‌م خاڵه‌ جێ به‌ جێ كراوه‌ هاوڕێ یان .

من تحدا ئه‌كه‌م كه‌ ئه‌م خاڵه‌ جێ به‌جێ كرابێت ،كاك ئاسۆ سه‌رپه‌رشتیار كوا بابه‌ته‌كانی ،جگه‌ له‌ خوشكه‌ سه‌وسه‌ن نه‌یێت ده‌سته‌كانی خۆشبێت له‌گه‌ڵ مام كۆسره‌تی جارجار بابه‌ت داده‌نێت ئه‌لهه‌قی ده‌سخۆشیش زۆر ئه‌نێرێت نابێ ئه‌م خاڵه‌ی له‌یاد بكه‌ین  ،ئه‌جینا نه‌ هیچ سه‌رپه‌رشتیارێك ته‌نانه‌ت تۆش بابه‌تت نیه‌ له‌ یانه‌ .

به‌نسبه‌ت خاڵی شه‌شه‌م
6-بيوستة لة سةر بةريوةبةرايةتى كشتى ماوةيةكى دياريكراو دةست نيشان بكات بؤ هةلبزاردن بؤ ئةوةى بلةكان بة بيي دةنكى ئةندامان يةكلايي ببيتةوة

ئه‌مه‌ش وڵامی جه‌نابتان ...
6 - كاك سامان ، هه‌ڵبژاردن كراو گه‌وره‌ترین كێشه‌ ڕوویدا ، نامانه‌وێت ئه‌م كێشانه‌ دووباره‌ ببێته‌وه‌ ، دڵنیام ئه‌گه‌ر پێویست بكات ئه‌نجامی ده‌ده‌ین .

كاك ئاسۆ ده‌رباره‌ی كێشه‌كه‌ من ئاگادارم ئه‌مه‌ كێشه‌ نه‌بوو به‌ڵام ته‌نها له‌به‌ر ئه‌وه‌ی كه‌سێ ده‌نگی زۆر هێنا بۆ سه‌رپه‌رشتیاری گشتی و كێسێكیش كه‌می هێنا بۆیه‌ ئه‌م پڕو پاگه‌نده‌یه‌تان بڵاو كرده‌وه‌ ،ئه‌جینا هیچ كێشه‌یه‌ك له‌ گۆڕێ نه‌بوو .
ڕاستسه‌كه‌ بڵێن !!!!! ده‌ وه‌كو عه‌بدی بن له‌ درامای به‌ره‌و هیواكان تۆزێ به‌خۆتانا بچنه‌وه‌ .

ده‌ستان خۆشبێت كاك ئاسۆ ،به‌هیواین به‌ جدی كار بۆ ئه‌م یاسایانه‌ بكرێت .

تێبینیه‌ك بۆ ئه‌ندامان و كاك سه‌رهه‌نگ
من گشت وێنه‌ی ئه‌و كۆمێنتانه‌م بۆ ناردی كه‌ له‌ گروپه‌كه‌ وه‌كو گله‌ی و ڕه‌خنه‌ نوسرابوون ،به‌ڵام تۆ هه‌ر وڵامیشت نه‌دامه‌وه‌ ! بۆیه‌ به‌گشت ئه‌ندامان ڕائه‌گه‌یه‌نم كه‌ بێ هیوابن له‌م چاكسازی یه‌ ......كاك سه‌رهه‌نگ  ئه‌گه‌ر هیچ كۆمێنتێكت له‌سه‌ر وته‌كان نه‌بووه‌ هه‌ر چنه‌بوا وڵامی سڵاوه‌كه‌ی ئێمه‌ی بداباوه‌ .

وسلام علیكم ورحمة الله .

5 (دەستکاری کراوە: SaMaN992 2013-01-08 10:04:49)

كاك ئاسۆ ده‌رباره‌ی كێشه‌كه‌ من ئاگادارم ئه‌مه‌ كێشه‌ نه‌بوو به‌ڵام ته‌نها له‌به‌ر ئه‌وه‌ی كه‌سێ ده‌نگی زۆر هێنا بۆ سه‌رپه‌رشتیاری گشتی و كێسێكیش كه‌می هێنا بۆیه‌ ئه‌م پڕو پاگه‌نده‌یه‌تان بڵاو كرده‌وه‌ ،ئه‌جینا هیچ كێشه‌یه‌ك له‌ گۆڕێ نه‌بوو .

زۆر به‌داخه‌وه‌ هیچم نیه‌ بۆ ووتن (9كۆمێنت)

6

منیش هیوادارم ئه‌م خاڵانه‌ به‌ زوترین کات جێ به‌ جێ بکرێن زیاتر گرنگی به‌ رایی ئه‌ندمان بدرێت
پێشنیار و داواکاریه‌کان به‌هه‌ند وه‌ربگیرێت

ئه‌کرێ له‌ گه‌ڵ ئاسمان ڕێککه‌وین دوووباڵی ئه‌فسوناویم باتێ...تا بۆ لای بفڕم؟! ئه‌شێ ده‌ریا له‌ گه‌ڵما هه‌ند میهرابان بێت نه‌هێڵێ قوڵای بمخنکێنێ .شه‌پۆله‌کانیش ئارام کاته‌وه‌ ...تا له‌ لای له‌نگه‌ربگرم ئه‌وه‌ی که‌ ئاسته‌مه‌و ناکرێ ..ئه‌ی یار مه‌ودای نێوان...ڕۆحی من و دڵی تۆیه‌ نازانم چۆن هه‌نگاو بنێم و چۆن بیبڕم ؟!
http://www.lexilogos.com/keyboard/sorani.htm

7

بۆ خاله‌كانی تر به‌هیوای جێبه‌جێ كردنیان و ته‌نها په‌یام نه‌بێت

به‌ڵام  له‌م خاڵه‌

كاك ئاسۆ لێره‌ خه‌له‌لێكی گه‌وره‌ به‌دی ده‌كرێت به‌رای من نابێت وا به‌ئاسانی تێپه‌ربێت ماقول نیه‌ به‌ئه‌نجامی ده‌نگدان رازی نه‌بن

8

شه‌ره‌فخان نووسی:

من تحدا ئه‌كه‌م كه‌ ئه‌م خاڵه‌ جێ به‌جێ كرابێت ،كاك ئاسۆ سه‌رپه‌رشتیار كوا بابه‌ته‌كانی ،جگه‌ له‌ خوشكه‌ سه‌وسه‌ن نه‌یێت ده‌سته‌كانی خۆشبێت له‌گه‌ڵ مام كۆسره‌تی جارجار بابه‌ت داده‌نێت ئه‌لهه‌قی ده‌سخۆشیش زۆر ئه‌نێرێت نابێ ئه‌م خاڵه‌ی له‌یاد بكه‌ین  ،ئه‌جینا نه‌ هیچ سه‌رپه‌رشتیارێك ته‌نانه‌ت تۆش بابه‌تت نیه‌ له‌ یانه‌ .

سڵاو كاك شه‌ره‌فخان.
ڕوونكردنه‌وه‌یه‌ك:
- ئیشی سه‌رپه‌رشتیارو به‌ڕێوبه‌ران پێش هه‌موو شت كارگێڕییه‌، ئه‌گه‌ر شان به‌شانی به‌ڕێوه‌بردنه‌كه‌ش بابه‌تیان دانا ئه‌وه‌ باشتر.
به‌ڵام گه‌ر كه‌م بوو یان بابه‌تیان هه‌ر نه‌بوو با ئاسایی بێت گرنگ ئه‌وه‌یه‌ ئاگاداری یانه‌ن و له‌ په‌یام نووسین نه‌كه‌وتوون.

9

مه‌به‌ست له‌ خاڵی (٦) چیه‌؟ یانی هه‌ڵبژاردنی به‌ڕێوبه‌ر و به‌ڕێوبه‌ری گشتی به‌ده‌نگدان بێت؟

10

S.M.N.21 نووسی:
شه‌ره‌فخان نووسی:

سڵاو كاك شه‌ره‌فخان.
ڕوونكردنه‌وه‌یه‌ك:
- ئیشی سه‌رپه‌رشتیارو به‌ڕێوبه‌ران پێش هه‌موو شت كارگێڕییه‌، ئه‌گه‌ر شان به‌شانی به‌ڕێوه‌بردنه‌كه‌ش بابه‌تیان دانا ئه‌وه‌ باشتر.
به‌ڵام گه‌ر كه‌م بوو یان بابه‌تیان هه‌ر نه‌بوو با ئاسایی بێت گرنگ ئه‌وه‌یه‌ ئاگاداری یانه‌ن و له‌ په‌یام نووسین نه‌كه‌وتوون.

سلاو له‌کاک شه‌ره‌فخان و کاپتن  وله‌هه‌موو ئه‌ندامان
من وه‌کو خۆم ماوه‌ی 3 رۆژه‌ چالاکیم زۆر له‌نێت که‌مه‌ به‌هۆیی تاقیکردنه‌وه‌ی نیوه‌یی ساڵ کاک شه‌ره‌فخان من که‌بابه‌ت که‌م داده‌نێم زیاتر من حه‌ز له‌به‌رنامه‌یی موبایل و زانیارییه‌ بۆیه‌ بابه‌ت که‌م داده‌نێم گه‌ر به‌ده‌ست خۆشییه‌کیش بێت به‌ژدار ده‌بم له‌بابه‌ت
هیوادارم پێشنیاره‌کان به‌هه‌ند وه‌ربگیرێن

سوپاس

[center] گه‌وره‌ بوون ئه‌و تابلۆیه‌ بوو كه‌ هیچ كام له‌و ڕه‌نگانه‌ى تێدا نه‌بوو كه‌ به‌ منداڵى خه‌ونم پێیانه‌وه‌ ده‌بیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــنى......!!
[/center]

11 (دەستکاری کراوە: sharafxan nurse 2013-01-09 08:38:02)

S.M.N.21 نووسی:
شه‌ره‌فخان نووسی:

سڵاو كاك شه‌ره‌فخان.
ڕوونكردنه‌وه‌یه‌ك:

سلاو له‌ جه‌نابیشت.

كاك سه‌رهه‌نگ smile ئێمه‌ش سه‌رپه‌رشتیار بووینه‌ و ماڵپه‌ریشمان هه‌بووه‌.
كاك سه‌رهه‌نگ یانه‌ به‌یه‌ك كه‌سیش به‌ڕێوه‌ ئه‌چێت . دوای نازانم ئیشی سه‌رپه‌رشتیار چیه‌ له‌ یانه‌ !!!!!!!!
برا گیان یه‌ك كاری سه‌رپه‌رشتیارم بۆ بنوسه‌ كه‌ له‌ یانه‌ كه‌ كاری سه‌رپه‌رشتیاره‌كان بێت .

12

مام كۆسره‌ت چاوه‌كه‌م ستایشی تۆشمان كردوه‌ ده‌سته‌كانت خۆشبێت به‌ ئه‌ركی خۆت هه‌ڵساوی .
خودای گه‌وره‌ بۆ ئه‌م یانه‌ت بێڵێت .

13

S.M.N.21 نووسی:

مه‌به‌ست له‌ خاڵی (٦) چیه‌؟ یانی هه‌ڵبژاردنی به‌ڕێوبه‌ر و به‌ڕێوبه‌ری گشتی به‌ده‌نگدان بێت؟

كاك سه‌رهه‌نگ .

ئه‌وه‌نده‌ی من لێی تێبگه‌م كاك سامان و ئه‌و براده‌رانه‌ مه‌خسه‌دیان ئه‌و جۆره‌ هه‌ڵبژاردنه‌ی كاتی خۆی بوو كه‌ پێشنیار كرا له‌ لایه‌ن ده‌سته‌ی به‌ڕێوبه‌رانه‌وه‌ بۆیه‌ داوا ئه‌كه‌ینه‌وه‌ دوباره‌ بكرێته‌وه‌ ئه‌م هه‌ڵبژاردنه‌ ،چونكه‌ ئێمه‌ له‌و یانه‌یه‌ هه‌موومان به‌ژدارین پێویسته‌ ئه‌وكه‌سه‌ی ئه‌ندامان حه‌ز ئه‌كه‌ن هه‌ڵی بژێرن وه‌كو سه‌رپه‌رشتیار بۆ یانه‌ ڕه‌ئی ئه‌وانیشی له‌گه‌ڵ بێت .
جا نازانین ئێوه‌ وه‌كو ده‌سته‌ی به‌ڕێوبه‌رایه‌تی ئه‌و خاڵه‌ لای ئێوه‌ په‌سه‌ند ئه‌كرێت یان نا .
كاك سه‌رهه‌نگ ماوه‌یه‌ك پێش ئێستا بڕیارتاندا ئه‌م كاره‌ ئه‌نجام بده‌ن و كردیشتان به‌ڵام له‌به‌ر ئه‌وه‌ی كه‌سێك ده‌نگی زۆر هێنا و كه‌سێكیتریش ده‌نگی كه‌م هێنا ئه‌م كاره‌تان تێكدا به‌هۆی دروست بوونی هه‌ندێ كێشه‌ به‌ڵام هه‌روه‌كو ئه‌وه‌ی وتم به‌م هۆیه‌وه‌ كاری هه‌ڵبژاردنه‌كه‌تان تێكدا .

14

باشه‌ كاك شه‌ره‌فخانی به‌ڕیز
به‌چی ده‌زانی كه‌سێك ده‌نگی زۆر هێنا خۆ كه‌س نه‌یبینیوه‌ جگه‌ له‌ من
ئێستاش وێنه‌ی هه‌موو ده‌نگه‌كانم لایه‌ .

به‌ داخه‌وه‌ ده‌بینم بڕیاری هه‌له‌خۆته‌وه‌ ده‌ده‌ی
جارێكی تریش له‌ فه‌یس بووك ئه‌م جۆره‌ شتانه‌م لێت بینی
كه‌ فه‌رمانبه‌رێكت كرده‌ جاسووس

برام ئه‌وه‌ بۆخۆت جوان نیه‌
به‌خۆتا بچۆوه‌ برام .
له‌ پشت په‌رده‌ شت دیار نیه‌ مه‌ینووسه‌

15

كاك ئاسۆ ئه‌كرێت بپرسین مادام به‌س خۆت ئه‌نجامی ده‌نگدانه‌كه‌ت بینیوه‌ چۆن كێشه‌ی له‌سه‌ر دروست ئه‌بێت وه‌ك خۆت ووت كه‌وا كێشه‌یه‌ گه‌وره‌ی لێ كه‌وته‌وه‌ ؟

وه‌ل حاسل ئه‌وه‌ی رۆی رۆی كورد واته‌نی با كای كۆن به‌با نه‌كه‌ین كێشه‌كه‌ش نه‌بێته‌ كێشه‌ی شه‌خسی چونكه‌ داواكاریه‌كان ئێمه‌ له‌به‌رژه‌وندی یانه‌یه‌ له‌دڵسۆزیمان بۆ یانه‌ داوای چاكسازیمان كرد !

16

شه‌ره‌فخان نووسی:

به‌نسبه‌ت خاڵی شه‌شه‌م

ڕاستسه‌كه‌ بڵێن !!!!! ده‌ وه‌كو عه‌بدی بن له‌ درامای به‌ره‌و هیواكان تۆزێ به‌خۆتانا بچنه‌وه‌ .

S.M.N.21 نووسی:

كابتن كيان هةرجةندة من ئةنداميكى كؤن نيم و ماوةى 7 مانكيكة يانةم ناسيوة و وة ئةكةرجى وةك بيويستيش زؤر جالاك نيم بةس بيم خؤشة هةمومان بيروبؤجونمان هةبيت جونكى ئةم يتنةية مالى هةموانة و بؤهةموانة.
ج بةجئ كردنى هةر داوايةكيش لةم داوايانة بي كومان يانة بةرو بيشةوة دةبات.
سةبابةت بة خالى 6 زؤر رون و ئاشكراية كة دةلئ:
6-بيوستة لة سةر بةريوةبةرايةتى كشتى ماوةيةكى دياريكراو دةست نيشان بكات بؤ هةلبزاردن بؤ ئةوةى بلةكان بة بيي دةنكى ئةندامان يةكلايي ببيتةوة.
ئةمة رونة بي كومان ئةنجامدانى هةلبزاردن لةم كاتة بؤ ئةوةى بلةكان لة يانة بةكويرةى دةنكى ئةندامان يةكلايي ببتةوة باشترين جارةسةرة. باشة ئيمة بؤ ئةبيت لة هةلبزاردن و ئةنجامى هةلبزاردن بترسين. بؤ ئةبيت بة ئةنجامةكةى رازى نةبين (هةر وةك هةلبزاردنى بيشتر كراو ئاشكراشة كة كئ دةرجوو ,بةس ئيتر لة بةريوةبةرايةتيةوة كيشةيان تيخست نةوةك خودى هةلبزاردنةكة كيشةى تيكةوتبيت) ئايا ئةمة كةلتوريكة لة كةورةكان بؤمان ماوةتةوة؟؟!!
من رووى قسةم تةنيا لة كاك سةرهةنكة , كابتن كيان دلنيابة لةوةى جئ بةجئ كردنى  داواكاريةكان بةكشتى و بةتايبةتى داواكارى حالى 6 لة بةرزةوةندى يانة و بةريو بيشجوونيةتى, باوةر ناكةم هيج لةو ئةندامانةى كة ئةم داواكاريةيان نوسيوة و نوسيومانة جاويان لة بلة بيت بةس من يةك بةخؤم هةنديك لةو ئةندامانة بة شايستةتر دةزانم لة هةنديك كةسانى دةستةى بةريةبةرايةتى.
من يةك بةخؤم بيم واية ئةكةر ئةو داواكاريانة خودى كابتن بيي هةستيت ئةوا ئوميد هةية داواكاريةكان جئ بةجئ بكريت بةس جكة لة كابتن ئوميديك بةدى ناكةم بؤ ئةو جاكسازيةى كة لةبةرزةوةندى يانةيةو بيويستيشة
دةستى هةموان خؤش بيت

[size=24]   
ئازیز، له‌ مه‌یلی هاتن و له‌ هه‌وای مانه‌وه‌م و سوتانمدا مه‌گه‌ر وه‌ك په‌روانه‌ نه‌بووم
هه‌ستم هێنده‌ برینداره‌ که‌ به‌سه‌ بۆ ئه‌وه‌ی تا ئه‌به‌د له‌گه‌ڵتدا بێده‌نگی هه‌ڵبژێرم.!!
[/size]

17

Aso Yassin نووسی:

كه‌ فه‌رمانبه‌رێكت كرده‌ جاسووس.

كاك ئاسۆ ئه‌مه‌ هی وتن نیه‌ . كێشه‌یه‌ك له‌شوێنێكی تر ڕووده‌دات و قسه‌ی له‌سه‌ر ده‌كه‌ن مه‌یهێننه‌ ئێره‌ و بابه‌ته‌كان تێكه‌ڵ مه‌كه‌ن .

ئەوە خۆشویستنی نیشتمانە وا دەکات بیاباننشینێک وابەستەی وەتەن بێت، ئەگەر نا خۆ بیابان، بە دەگمەن خێر و فەڕی بۆ دانیشتووانی هەیە، یان هەر نییەتی و ژیانیش تێیدا هەتا بڵێیت دژوارە. ئاسکیمۆ کە لە باکووری سیبریا دەژین، نیشتمانیان پارچە سەهۆڵێکی زەبەلاحە بەسەر زەریایەکی بەرینەوە، بەڵام هێندەیان خۆش دەوێت، هەر لەوێ لە دایک دەبن و دەژین و دەمرن.
https://www.instagram.com/zasabota

18

kamarany salma نووسی:

من يةك بةخؤم بيم واية ئةكةر ئةو داواكاريانة خودى كابتن بيي هةستيت ئةوا ئوميد هةية داواكاريةكان جئ بةجئ بكريت بةس جكة لة كابتن ئوميديك بةدى ناكةم بؤ ئةو جاكسازيةى كة لةبةرزةوةندى يانةيةو بيويستيشة
دةستى هةموان خؤش بيت

- كه‌مێك كاتی ده‌وێ تا ئه‌م كێشه‌یه چاره‌سه‌ر ده‌بێ ، به‌پشتیوانی خوا چاوه‌ڕوانی چاك بوونی ته‌واوی كێشه‌كان بن .

ئەوە خۆشویستنی نیشتمانە وا دەکات بیاباننشینێک وابەستەی وەتەن بێت، ئەگەر نا خۆ بیابان، بە دەگمەن خێر و فەڕی بۆ دانیشتووانی هەیە، یان هەر نییەتی و ژیانیش تێیدا هەتا بڵێیت دژوارە. ئاسکیمۆ کە لە باکووری سیبریا دەژین، نیشتمانیان پارچە سەهۆڵێکی زەبەلاحە بەسەر زەریایەکی بەرینەوە، بەڵام هێندەیان خۆش دەوێت، هەر لەوێ لە دایک دەبن و دەژین و دەمرن.
https://www.instagram.com/zasabota

19

Aso Yassin نووسی:

به‌ داخه‌وه‌ ده‌بینم بڕیاری هه‌له‌خۆته‌وه‌ ده‌ده‌ی
كه‌ فه‌رمانبه‌رێكت كرده‌ جاسووس

برام ئه‌وه‌ بۆخۆت جوان نیه‌
به‌خۆتا بچۆوه‌ برام .
له‌ پشت په‌رده‌ شت دیار نیه‌ مه‌ینووسه‌

كاك ئاسۆ سڵاو
كاك ئاسۆ سه‌ره‌تا كێشه‌ی ناو فه‌یس بووك مه‌هێنه‌ ئێره‌ .
دواتر ئه‌و قسه‌ی من كردومه‌ ده‌رباره‌ی كێشه‌ی هه‌ڵبژاردن من له‌ خۆمه‌وه‌ وام نه‌وتوه‌ ،له‌ خودی سه‌رپه‌رشتیارێك بیستومه‌ كه‌ خۆی پاڵاوتبوو ...
ئه‌گه‌ر كێشه‌كه‌ ئه‌وه‌نه‌بوو كه‌ باسم كردوه‌ ،ئه‌ی چ كێشه‌یه‌ك بوو كه‌ ئه‌م هه‌ڵبژاردنه‌ی تێك دا ؟
ئه‌كرێت پێمان بڵێی ؟

20

[size=20]من تحدا ئه‌كه‌م كه‌ ئه‌م خاڵه‌ جێ به‌جێ كرابێت ،كاك ئاسۆ سه‌رپه‌رشتیار كوا بابه‌ته‌كانی ،جگه‌ له‌ خوشكه‌ سه‌وسه‌ن نه‌یێت ده‌سته‌كانی خۆشبێت له‌گه‌ڵ مام كۆسره‌تی جارجار بابه‌ت داده‌نێت ئه‌لهه‌قی ده‌سخۆشیش زۆر ئه‌نێرێت نابێ ئه‌م خاڵه‌ی له‌یاد بكه‌ین  ،ئه‌جینا نه‌ هیچ سه‌رپه‌رشتیارێك ته‌نانه‌ت تۆش بابه‌تت نیه‌ له‌ یانه‌ .[/size]
[size=22]سڵاو و ڕێز
بۆ زۆر زۆر به‌ڕێز كاك شه‌بره‌فخان
برام له‌ خۆته‌وه‌ قسه‌ مه‌كه‌و گوله‌ به‌تاریكیه‌وه‌ مه‌نێ جه‌ نابت وه‌كو له‌سه‌ره‌وه‌ نوسیوته‌ سه‌رپه‌رشتیاران كوابابه‌تی یان چاڵاكیه‌ كانی كاك شه‌ره‌فخان ئه‌وكاتی من له‌ خه‌ت بووم سه‌ عات1و30 خه‌ڵه‌كی شه‌و بوو  دووكه‌س ببو بون به‌ ئه‌ندام بابه‌تێكیان له‌سه‌ر جه‌نابت نوسی بوو كه‌ جه‌ نابتیان به‌ جاسوس ناو بردبوو من به‌ ڕیوه‌ به‌ رایه‌ تیم لێ ئاگادار كرده‌وه‌ بهابه‌ته‌كه‌ داخرا كاك شه‌ره‌فخان كه‌من به‌ ته‌نیا رۆژانه‌ سه‌ردانی یانه‌م ئه‌كرد و زۆر جاریش به‌په‌یامیتایبه‌تی كاك سه‌رهه‌نگم ئاگادار ئه‌كرده‌وه‌ له‌و كێشانه‌ی كه‌ له‌یانه‌هه‌نه‌ تۆ به‌ ناوی په‌رتووك خوێندنه‌وه‌ نه‌ده‌ هاتیه‌ یانه‌ پێویست ناكات من زیاتر وه‌ڵام بنوسم هه‌موو شتێك بالێره‌وه‌ باس بكرێت  جه‌ نابتان له‌گه‌ڵ زۆربه‌ی زۆری ئه‌ ندامان ته‌نانه‌ت سه‌ر په‌رشتیارانیش له‌ فیس بووك بوون یه‌ كیكتان له‌ یانه‌ نه‌بوون من به‌ته‌نیا له‌ یانه‌ بووم كه‌چی به‌ میوانیش سه‌ردانتان نه‌ده‌كرد كاك شه‌ره‌فخان بابه‌ت نه‌بێ كه‌ تاتوانی بێتم وه‌ڵامم بۆ نه‌نوسی بێ له‌ خۆشته‌وه‌ قسه‌مه‌كه‌
[/size]

21

شه‌ یدا نووسی:

[size=20]من تحدا ئه‌كه‌م كه‌ ئه‌م خاڵه‌ جێ به‌جێ كرابێت ،كاك ئاسۆ سه‌رپه‌رشتیار كوا بابه‌ته‌كانی ،جگه‌ له‌ خوشكه‌ سه‌وسه‌ن نه‌یێت ده‌سته‌كانی خۆشبێت له‌گه‌ڵ مام كۆسره‌تی جارجار بابه‌ت داده‌نێت ئه‌لهه‌قی ده‌سخۆشیش زۆر ئه‌نێرێت نابێ ئه‌م خاڵه‌ی له‌یاد بكه‌ین  ،ئه‌جینا نه‌ هیچ سه‌رپه‌رشتیارێك ته‌نانه‌ت تۆش بابه‌تت نیه‌ له‌ یانه‌ .[/size]
[size=22]سڵاو و ڕێز
بۆ زۆر زۆر به‌ڕێز كاك شه‌بره‌فخان
برام له‌ خۆته‌وه‌ قسه‌ مه‌كه‌و گوله‌ به‌تاریكیه‌وه‌ مه‌نێ جه‌ نابت وه‌كو له‌سه‌ره‌وه‌ نوسیوته‌ سه‌رپه‌رشتیاران كوابابه‌تی یان چاڵاكیه‌ كانی كاك شه‌ره‌فخان ئه‌وكاتی من له‌ خه‌ت بووم سه‌ عات1و30 خه‌ڵه‌كی شه‌و بوو  دووكه‌س ببو بون به‌ ئه‌ندام بابه‌تێكیان له‌سه‌ر جه‌نابت نوسی بوو كه‌ جه‌ نابتیان به‌ جاسوس ناو بردبوو من به‌ ڕیوه‌ به‌ رایه‌ تیم لێ ئاگادار كرده‌وه‌ بهابه‌ته‌كه‌ داخرا كاك شه‌ره‌فخان كه‌من به‌ ته‌نیا رۆژانه‌ سه‌ردانی یانه‌م ئه‌كرد و زۆر جاریش به‌په‌یامیتایبه‌تی كاك سه‌رهه‌نگم ئاگادار ئه‌كرده‌وه‌ له‌و كێشانه‌ی كه‌ له‌یانه‌هه‌نه‌ تۆ به‌ ناوی په‌رتووك خوێندنه‌وه‌ نه‌ده‌ هاتیه‌ یانه‌ پێویست ناكات من زیاتر وه‌ڵام بنوسم هه‌موو شتێك بالێره‌وه‌ باس بكرێت  جه‌ نابتان له‌گه‌ڵ زۆربه‌ی زۆری ئه‌ ندامان ته‌نانه‌ت سه‌ر په‌رشتیارانیش له‌ فیس بووك بوون یه‌ كیكتان له‌ یانه‌ نه‌بوون من به‌ته‌نیا له‌ یانه‌ بووم كه‌چی به‌ میوانیش سه‌ردانتان نه‌ده‌كرد كاك شه‌ره‌فخان بابه‌ت نه‌بێ كه‌ تاتوانی بێتم وه‌ڵامم بۆ نه‌نوسی بێ له‌ خۆشته‌وه‌ قسه‌مه‌كه‌
[/size]

زۆر سوپاس مامۆستا تۆش به‌ڕێزی .

ده‌سته‌كانت خۆشبێ مامۆستا هه‌ر بیرم نه‌بوو تۆ سه‌رپه‌رشتیاری ئه‌جینا له‌سه‌روه‌ وه‌كو خاتو سه‌وسه‌ن و مام كۆسره‌ت ناوی جه‌نابتانیشم ئه‌نوسی به‌ڵام بیرم چوبۆوه‌ كه‌ تۆش له‌ ده‌سته‌ی به‌ڕێوبه‌رانی ،ببوره‌ .

مامۆستا گیان ،من لای خۆمه‌وه‌ زۆر سوپاست ئه‌كه‌م بۆ داخستنی ئه‌و بابه‌ته‌ كه‌ له‌سه‌ر منیان بڵاو كردبۆوه‌ ،دواتر یه‌كێكیان ته‌له‌فۆنی بۆ كردم و داوای لێبوردنی كرد  .به‌هه‌ر حاڵ مامۆستا من باسی بابه‌ت دانانی سه‌رپه‌رشتیاران ئه‌كه‌م كه‌ سه‌رپه‌رشتیاران بابه‌تیان به‌پێی پێویست نیه‌ .
مامۆستا تۆ ئه‌وكات سه‌رپه‌رشتیار بووی ؟كه‌ ئه‌وشته‌ له‌سه‌ر من نوسرابوو ؟؟؟؟؟

مامۆستا و ده‌سته‌ی به‌ڕێوبه‌ران ،من هیچ كێشه‌یه‌كم له‌وه‌ نیه‌ كێ ئه‌بێته‌ سه‌رپه‌رشتیار یان ئه‌بێته‌ به‌ڕێوبه‌ر ،به‌ڵام زۆرێك له‌ ئه‌ندامان حه‌ز ئه‌كه‌ن ئه‌م پلانه‌ به‌ ڕێگای هه‌ڵبژاردن بێت ،هه‌ر چه‌نده‌ دڵنیام هه‌ر وه‌كو خۆی ده‌ر ئه‌چێته‌وه‌ به‌ڵام دیاره‌ حه‌ز ئه‌كه‌ن به‌م شێوه‌یه‌ش بێ ،به‌ڵام نازانم بۆچی به‌ڕێوبه‌رایه‌تی له‌ هه‌ڵبژاردن ئه‌ترسێ ،كه‌چی خۆیان ماوه‌یه‌ك پێش ئێستا بڕیاریان دا كه‌ ئه‌م كاره‌ ئه‌نجام بده‌ن به‌ڵام له‌ كاتی هه‌ڵبژاردن كێشه‌یان دروست كرد به‌ تۆمه‌تی ئه‌و كێشه‌یه‌ش هه‌ڵبژاردنه‌كه‌یان كۆتای پێهێنا و ئه‌نجامیان نه‌دا .

زۆر لام سه‌یره‌ هه‌ر ئه‌م ئه‌ندامانه‌ی له‌ گروپه‌كه‌ قسه‌ی زلیان ئه‌كرد و ڕێگایان دا ئه‌نا بۆ چاكسازی ئێستا لێره‌ ناوێرن قسه‌ بكه‌ن .به‌داخه‌وه‌ .  كێشه‌كه‌یان دروست كرد كه‌چی ئێستا هه‌ر نایه‌ن بۆ خه‌تیش ...
منیش لێره‌وه‌ پێیان ڕائه‌گه‌یه‌نم ئه‌گه‌ر نێن و لێره‌ شت نه‌نوسن وه‌كو ناو گروپه‌كه‌ قسه‌ی زل نه‌كه‌ن وێنه‌ی كۆمێنته‌كانیان بڵاو ئه‌كه‌مه‌وه‌ .

22

[size=20]به‌ڕێزه‌كه‌م من وه‌كو خۆم پشتگیری له‌ ئه‌ ندامان ئه‌كه‌م بۆ پێش نیاره‌كانیان زۆریش حه‌ز ئه‌كه‌م كاری پێ بكرێت سه‌ باره‌ت به‌ هه‌ڵبژاردنیش من پێم ئاساییه‌  و پێشم باشه‌ ... ئه‌گه‌ر مه‌به‌ستت ئه‌وه‌ بی كه‌سه‌ر په‌ رشتیاربم و له‌ پۆسته‌كه‌م بترسێم ئه‌وا هه‌ر له‌ئێستا زوتر نیه‌ بابه‌تی ده‌ست له‌ كار كێشانه‌وه‌ بۆ پۆسته‌كه‌ ئه‌نووسم[/size]

23

مامۆستا گیان .
به‌سبه‌ته‌ خۆم هه‌ركێ سه‌رپه‌رشتیاربێت لام ئاسای یه‌ به‌ڵام ئه‌و ڕۆژه‌ هه‌ندێ له‌ ئه‌ندام گله‌یان هه‌بوو منیشیان بانگێشتی گروپه‌كه‌ كرد ،بینیم چه‌ند خاڵێكیان نوسی بوو دیاربوو پێیان چاك بوو پێشكه‌شی به‌ڕێوبه‌رایه‌تی بكه‌ن بۆ ئه‌وه‌ی یانه‌ زیاتر پێش كه‌وێت به‌ڵام هه‌ر ئه‌و قسه‌ زلانه‌ بوو ئێستا كه‌سیان نایه‌ن و دوو وڵام بنوسن .من له‌م نێوانه‌ پیاو خراپ ده‌رچووم smile له‌و پاش یانه‌ تێكچێت بڕوخێ به‌ناو یه‌كا من هاقم نیه‌ .
ھھھھھھ یه‌كێ له‌مانه‌ زۆر به‌ مشه‌وه‌شی هاته‌ خاص له‌ فه‌یس ووك وتی ئێمه‌ به‌ته‌مای ئه‌وه‌ین پژگیریمان ئه‌كه‌ی منیش وتم به‌ڵێ هه‌ر شتێك ببێته‌ هۆی پێشكه‌وتنی یانه‌كه‌مان من ئاماده‌م بۆ پژگیری كردنتان ،كه‌چی وا بزر نه‌بووه‌ كه‌س بزانێ smile

24

زۆر لام سه‌یره‌ هه‌ر ئه‌م ئه‌ندامانه‌ی له‌ گروپه‌كه‌ قسه‌ی زلیان ئه‌كرد و ڕێگایان دا ئه‌نا بۆ چاكسازی ئێستا لێره‌ ناوێرن قسه‌ بكه‌ن .به‌داخه‌وه‌ .  كێشه‌كه‌یان دروست كرد كه‌چی ئێستا هه‌ر نایه‌ن بۆ خه‌تیش ...
منیش لێره‌وه‌ پێیان ڕائه‌گه‌یه‌نم ئه‌گه‌ر نێن و لێره‌ شت نه‌نوسن وه‌كو ناو گروپه‌كه‌ قسه‌ی زل نه‌كه‌ن وێنه‌ی كۆمێنته‌كانیان بڵاو ئه‌كه‌مه‌وه‌ .

ده‌م خۆش كاك شه‌ره‌فخان
ئێستا جوان له‌مه‌به‌سته‌كه‌ت حالی بوم كه‌ له‌گروپه‌كه‌ی فه‌یس بوك یه‌كه‌م قسه‌ت ئه‌وه‌ بوو (ئێوه‌ سه‌رتان نایه‌شێت بۆچی ئه‌یبه‌ستن)

هه‌ندێك به‌س له‌دوره‌وه‌ ده‌میان گه‌رمه‌

له‌خوا به‌زیاد بێت من و تۆ ئه‌وه‌ی لێره‌ ووتم له‌گروپه‌كه‌ نه‌مان ووت نامه‌كانش گشتی ماون بۆ به‌لگه‌ له‌به‌ر ئه‌وه‌ی قسه‌ له‌روو خۆشه‌ !

25

SAMAN KIRKUKI نووسی:

ده‌م خۆش كاك شه‌ره‌فخان
ئێستا جوان له‌مه‌به‌سته‌كه‌ت حالی بوم كه‌ له‌گروپه‌كه‌ی فه‌یس بوك یه‌كه‌م قسه‌ت ئه‌وه‌ بوو (ئێوه‌ سه‌رتان نایه‌شێت بۆچی ئه‌یبه‌ستن)

هه‌ندێك به‌س له‌دوره‌وه‌ ده‌میان گه‌رمه‌

له‌خوا به‌زیاد بێت من و تۆ ئه‌وه‌ی لێره‌ ووتم له‌گروپه‌كه‌ نه‌مان ووت نامه‌كانش گشتی ماون بۆ به‌لگه‌ له‌به‌ر ئه‌وه‌ی قسه‌ له‌روو خۆشه‌ !

. دةك رةحمةت لةبابت كاك شةرةفخان  من لةيةكةم كومينيتم  زياتر باسي هةلبژاردنم كرد كةچي ئةواني تر بةس دةلين لةگةلين  كةس بيرو بوچوني باس ناكة لةسةر خالةكان من بريارم دابوو ئةمروو بةياميك بنوسم بةس كاك شةرةفخان تو نوسيوته

[center] گه‌وره‌ بوون ئه‌و تابلۆیه‌ بوو كه‌ هیچ كام له‌و ڕه‌نگانه‌ى تێدا نه‌بوو كه‌ به‌ منداڵى خه‌ونم پێیانه‌وه‌ ده‌بیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــنى......!!
[/center]

26

Zoro rasta KAK sharaf xan. Mnish la galtanm qsashm haya la sar zor rbay payamka n bas esta ba mobil la xatm dwatr dagaremawa

ئه‌کرێ له‌ گه‌ڵ ئاسمان ڕێککه‌وین دوووباڵی ئه‌فسوناویم باتێ...تا بۆ لای بفڕم؟! ئه‌شێ ده‌ریا له‌ گه‌ڵما هه‌ند میهرابان بێت نه‌هێڵێ قوڵای بمخنکێنێ .شه‌پۆله‌کانیش ئارام کاته‌وه‌ ...تا له‌ لای له‌نگه‌ربگرم ئه‌وه‌ی که‌ ئاسته‌مه‌و ناکرێ ..ئه‌ی یار مه‌ودای نێوان...ڕۆحی من و دڵی تۆیه‌ نازانم چۆن هه‌نگاو بنێم و چۆن بیبڕم ؟!

27

S.M.N.21 نووسی:
شه‌ره‌فخان نووسی:

سڵاو كاك شه‌ره‌فخان.
ڕوونكردنه‌وه‌یه‌ك:

بۆچونی من ته‌واو پێچه‌وانه‌ی قسه‌کانی تۆیه‌ به‌ڕێوه‌به‌ر قه‌یناکه‌ بابه‌تیشی نه‌بیت چونکه‌ ئیشه‌که‌ی قورسه‌
به‌س پێم ناڵێی ئیشی سه‌رپه‌رشتیاران چیه‌ ؟ئه‌گه‌ر سه‌ردان نه‌که‌ن چاڵاکیان نه‌بیت ؟
به‌ڕای من هه‌ر سه‌رپه‌رشتیارێک سه‌ردانی نه‌کرد یان چاڵاک نه‌بوو ئه‌وه‌ شایستی ئه‌و پله‌یه‌ نیه‌و جا ئه‌گه‌ر خۆم بم
له‌ هه‌موو مه‌کۆیێک سه‌رپه‌رشتیان له‌ سه‌ر بنه‌مای چاڵاکیه‌کانی ئه‌و پله‌یه‌ی پێ ده‌درێت..........

28

SAMAN KIRKUKI نووسی:

زۆر به‌داخه‌وه‌ هیچم نیه‌ بۆ ووتن (9كۆمێنت)

به‌ بۆچونی من ده‌بوو ئه‌و کات کێشه‌که‌ بخه‌یته‌ ڕوو چونکه‌ تا ئێستاش که‌س نه‌یزانی کێشه‌که‌ چ بوو
بۆیه‌ له‌ ئێمه‌ مه‌گره‌ ئه‌گه‌ر بیروو رای جیاوازمان هه‌بێت له‌ خۆمانه‌وه‌ به‌ لایه‌کی تری داببه‌ین که‌ ڕه‌نگه‌ ته‌واو هه‌ڵه‌ بین
وه‌کو ئه‌و ڕۆژه‌ له‌ سه‌ر شتێک خه‌ریک دڵم لێت ئه‌هێشا که‌ دوایش هۆکاره‌که‌ت بێ گۆتم ئه‌توو نه‌بوی که‌سی دوه‌م سه‌به‌ب بوو
ئه‌م جاره‌ هه‌رکێشێک بوو ڕاشکاوانه‌ بیخه‌ ڕوو باشتره‌ با هه‌ر که‌سه‌و به‌ بیروو بۆچونی خۆی شتێک نه‌لێت

29

شه‌ره‌فخان نووسی:

مامۆستا گیان .
به‌سبه‌ته‌ خۆم هه‌ركێ سه‌رپه‌رشتیاربێت لام ئاسای یه‌ به‌ڵام ئه‌و ڕۆژه‌ هه‌ندێ له‌ ئه‌ندام گله‌یان هه‌بوو منیشیان بانگێشتی گروپه‌كه‌ كرد ،بینیم چه‌ند خاڵێكیان نوسی بوو دیاربوو پێیان چاك بوو پێشكه‌شی به‌ڕێوبه‌رایه‌تی بكه‌ن بۆ ئه‌وه‌ی یانه‌ زیاتر پێش كه‌وێت به‌ڵام هه‌ر ئه‌و قسه‌ زلانه‌ بوو ئێستا كه‌سیان نایه‌ن و دوو وڵام بنوسن .من له‌م نێوانه‌ پیاو خراپ ده‌رچووم smile له‌و پاش یانه‌ تێكچێت بڕوخێ به‌ناو یه‌كا من هاقم نیه‌ .
ھھھھھھ یه‌كێ له‌مانه‌ زۆر به‌ مشه‌وه‌شی هاته‌ خاص له‌ فه‌یس ووك وتی ئێمه‌ به‌ته‌مای ئه‌وه‌ین پژگیریمان ئه‌كه‌ی منیش وتم به‌ڵێ هه‌ر شتێك ببێته‌ هۆی پێشكه‌وتنی یانه‌كه‌مان من ئاماده‌م بۆ پژگیری كردنتان ،كه‌چی وا بزر نه‌بووه‌ كه‌س بزانێ smile

کاک شه‌ڕه‌فخان ئێمه‌ له‌ دڵسۆزیمان بۆ یانه‌ چیترمان مه‌به‌ست نیه‌ وه‌ ووته‌کانیشه‌مان له‌ دژی هیچ که‌سێک نیه‌
ته‌نیا له‌ به‌رژه‌وه‌ندی یانیه‌ و زیاتر نیه‌ دمانه‌وێ ئه‌و کێشانه‌ چاره‌ سه‌ر بکرێن که‌ یانه‌یان به‌ ئێستا گه‌یاندوه‌ وه‌
دڵی ئه‌ندامه‌ چاڵاکه‌کان ڕازی بکه‌ن بۆ ئه‌وه‌ی یانه‌ وه‌کوو جارانی لێبێته‌وه‌ ....
تۆش هه‌مومان ده‌زانین یئه‌ندامێکی چاڵاکی یانیت یانه‌شت زۆر خۆش ده‌وێ قه‌تیش پیاو خه‌راب نابیت چونکه‌
تۆ به‌ ته‌نیا نیت ئێمه‌ش له‌ گه‌ڵڵتین ده‌مانه‌وێ ئه‌و کێشانه‌ چاره‌سه‌ر بکرێن ...
دوای تۆ زۆر بێش ئێستا به‌م بابه‌ته‌ دڵسۆزی خۆت بۆ یانه‌و هه‌وڕێکانی یانه‌ ده‌ربڕیوه‌
http://ysm21.net/viewtopic.php?id=30032

30

باشه‌ من چوومه‌ ده‌رێ
ئێوه‌ بۆخۆتان چی به‌باش ده‌زانن بیكه‌ن .

31

زۆر سوپاس خوشكه‌ سه‌وسه‌ن بۆ ئه‌و وتانه‌ت به‌رامبه‌ر من .

ئه‌وه‌نه‌ی من ئه‌و یانه‌م خۆش ئه‌وێ و حه‌ز به‌ سه‌ركه‌وتنی ئه‌كه‌م ئه‌گه‌ر بڵێم كاك سه‌رهه‌نگ یش به‌م شێوه‌ نیه‌ ،له‌وانه‌یه‌ هه‌ڵه‌م نه‌كردبێت له‌ وته‌كه‌م .
زۆر حه‌ز به‌ سه‌ركه‌وتنی ئه‌م یانه‌یه‌ ئه‌كه‌م له‌به‌ر ئه‌وه‌ی زۆر شت لێره‌ فێربومه‌ و چه‌ند كه‌سێكی زۆر چاكم تیا ناسیوه‌ .
به‌هه‌ر شێوه‌یه‌ك وه‌سفی ئه‌م یانه‌ بكه‌م هێشتا كه‌مه‌ .

32

SAWSAN نووسی:
S.M.N.21 نووسی:
شه‌ره‌فخان نووسی:

سڵاو كاك شه‌ره‌فخان.
ڕوونكردنه‌وه‌یه‌ك:

بۆچونی من ته‌واو پێچه‌وانه‌ی قسه‌کانی تۆیه‌ به‌ڕێوه‌به‌ر قه‌یناکه‌ بابه‌تیشی نه‌بیت چونکه‌ ئیشه‌که‌ی قورسه‌
به‌س پێم ناڵێی ئیشی سه‌رپه‌رشتیاران چیه‌ ؟ئه‌گه‌ر سه‌ردان نه‌که‌ن چاڵاکیان نه‌بیت ؟
به‌ڕای من هه‌ر سه‌رپه‌رشتیارێک سه‌ردانی نه‌کرد یان چاڵاک نه‌بوو ئه‌وه‌ شایستی ئه‌و پله‌یه‌ نیه‌و جا ئه‌گه‌ر خۆم بم
له‌ هه‌موو مه‌کۆیێک سه‌رپه‌رشتیان له‌ سه‌ر بنه‌مای چاڵاکیه‌کانی ئه‌و پله‌یه‌ی پێ ده‌درێت..........

- سه‌وسه‌ن خان تۆ له‌من نه‌گه‌یشتووی، من له‌ په‌یامه‌كه‌م ئه‌مه‌م نووسیوه‌:

S.M.N.21 نووسی:

گرنگ ئه‌وه‌یه‌ ئاگاداری یانه‌ن و له‌ په‌یام نووسین نه‌كه‌وتوون.

واته‌ مه‌رجی سه‌ره‌كی چالاك بوونه‌.