بابهت: هـهڵبـژاردێـیێک له پهیـامـی گـهوره پـیاوانی فـهلسـهفـه ب/9...!
" من کەسێک نیم کە بە خواستی بیرکردنەوەکانی تۆ بژیم،تۆش ئازادی لەوەی لەسەر بنەمای بیرکردنەوەکانی من ژیان بەڕێوە نـــەبەیت "
(بروس لی)
“مار ئەگەر نەتوانێت کاژ فڕێبدات دەبێ بمرێت. هەمان شێوە ئەگەر مێشکیش نەتوانێت بگۆڕێت، ئەوا لەوە دەکەوێت کە پێی بووترێت مێشک."
(فریدریک نیچە)
"ئهگهر باوهرمان به ئازادی ڕادهربرین نهبێت بۆ ئهوانهی رقمان لێیانه ... ئهوه ههر باوهرمان به ئازادی نیه"
(چۆمسكی)
"کاتێک تەڵاق لەسەر ڕووی زەوی نامینێت، کە کچ و کوڕەکان بەپێی خواستی یەکدی هۆگری یەکتربن،وە خۆشیان خوازیاری هاوسەرگیری بن"
(ئۆشۆ)
" تەنیا منداڵەکان دەزانن بەشوێن چیدا دەگەڕێن، ئەوان کاتێکی زۆر بۆ بووکەشووشەکەیان دادەنێن و ئەوەندە گرنگی پێدەدەن،ئەگەر یەکیان بدزن بەخوڕدەگرین"
(ئانتوان دۆسێنت ئێگزۆپری)
"مرۆڤهكان لاڵت دهكهن، دوایی لێت دهپرسن؛ بۆچی قسه ناكهی؟!
ئهمه پێكهنیناویترین شانۆنامهی جیهان بوو!"
(نیل سایمۆن )
" خراپترین و نادیموکراسیترین دەسەڵات ئەوەیە کە خۆی پێناسەی خۆی بکات"
(وینستن چێرچڵ)
" لە گوزەرکردن بەناو ڕێگاکانی ژیاندا، تێگەیشتم، کەسانێک کە زیاتر خۆشتدەوێن زوتر لە دەستیان ئەدەیت"
(ئالبێرت کامۆ)
"من ئازادی بەخش نیم، ئازادی بەخش بوونی نییە. بەڵکو خەڵکانێک هەن خۆیان ئازاد دەکەن !"
(گیڤارا)
" بەناچاری هاتمە دونیاوە، بەسەرسوڕمانەوە ژیام، بە ناشرینیەوە دەڕۆم"
(ئەفلاتوون)
" پارە نابێتە هۆکاری دڵخۆشبوونت، من لە ئێستادا خاوەنی ۵۰ ملیۆنم، بەڵام کاتێک دڵخۆشبووم کە تەنها۵۰دۆلارم هەبوو "
(ئەکتەری بەناوبانگی جیهانی ئارنۆڵد)
" چەندە سەختە بە فرمێسک شت بنووسی، بەڵام خەڵک بە پێکەنین بیخوێننەوە"
(چارلی چاپلین)
"بڕوام وایە، هیچ شتێک نیە لەم دونیا هێندەی خۆشەویستی سەخت بێت"
(گابرێل گارسیا مارکیز)
"باشترین ڕێگە بۆ چارەسەرکردنی هەرکێشەیەک لە مێژووی مرۆڤایەتیدا، دانیشتن و گفتوگۆکردنە لە بارەی ئەو شتەوە"
(دالای لاما)
" تەنها ئاواتێک کە هەمبووە لە ژیانمدا بۆ هەموو مرۆڤایەتی،بریتیبووە لەوەی کە جەنگ لەسەر هەموو گۆی زەوی قەدەغە بکرایە"
(جۆرج واشنگتن)
" لە هەموو شوێنێکدا گێلەکان زیاتر لە هەموو کەس شانازی بەخۆیانەوە دەکەن،"
(گۆتە)
" هەرتاقیکردنەوەیەک لە لاوێتیدا کردووتە، لە پیریدا ئەنجامەکەی ئاشکرا دەبێت"
(پابلۆ پیکاسۆ)
" بڕوام وایە کە هیچ شتێک نیە هێندەی یادکردنەوە ئازارکێشبێت،"
(لویس ئاراگۆن)
" خەڵک لەسەر هەموو شتێک ئەدوێن، بەتایبەت لەسەر ئەوشتانەی هیچی لێنازانن"
(سارتێر)
"وە ک باڵندەیەک بە،کاتێک لەسەر لقی سستی درەختێک ساتێک دەحەوێتەوە و ئەجریوێنێ،دەشزانێ لقەکە دەلەرزێ، بەڵام لە ئاوازی خۆی بەردەوامە ، چونکە دەزانێ دوو باڵی هەیە بۆ فڕین"
(ڤیکتۆر هۆگۆ، بیرمەندو فەیلەسوفی فەرەنسی)
لای خودا هەموو شتێک یەکسان و باش و دروستە،بەڵام مرۆڤەکان هەندێکیان دروست وهەندێکی دیکەیان نادروست کردوە"
(هیراکلیت، فەیلەسوفی یۆنانی)
" گرفتی ئەم جیهانە لەوەدایە، نەزان لە ئیشی خۆی دڵنیایە و زانا بەگومانە لەوەی خۆی"
(بێتراند ڕاسڵ)
" 'هیوا' بەو ئەندازەیە بۆ مرۆڤ گرینگە کە باڵ بۆ باڵندەکان"
(تۆماس ئیدیسۆن)
http://www.lexilogos.com/keyboard/sorani.htm