1

بابه‌ت: خؤشةويستى ئيمامى عمر بؤ بيغةمبةرى خودا

قال عمر بن الخطاب رضي الله عنه والله يا رسول الله لأنت أحب إلي من كل شيئ إلا من نفسي فقال رسول الله صلى الله عليه وآله وصحبه وسلم"لا يؤمن أحدكم حتى أكون أحب إليه من نفسه"فقال عمر فأنت الآن والله أحب إلي من نفسي،فقال رسول الله صلى الله عليه وآله وصحبه وسلم"الآن ياعمر"أخرجه البخاري
واتة: عمرى كورى خةتاب رةزاى خواى لةسةر بيت فةرمووى: قةسةم بةخوا ئةى بيغةمبةرى خواى من تؤم لة هةموو شتيك زياتر خؤش دةوى تةنيا لة نةفسى خؤم نةبيت بيغةمبةرى خودا فةرمووى: كةستان ئيمانتان تةواو نابيت تا منتان لة نةفسى خؤشتان خؤشتر نةويت باشان عمر(رةزاى خواى لةسةر بيت ) فةرمووى: وةلاهى ئيستا تؤم لة نةفسى خؤشم خؤشتر دةويت .. ئينجا بيغةمبةرى خوا( صلى الله عليه وسلم)  فةرمووى ئيستا ئةى عمر ئيمانت جيكير بوو (تةواو بوو)

[size=24]   
ئازیز، له‌ مه‌یلی هاتن و له‌ هه‌وای مانه‌وه‌م و سوتانمدا مه‌گه‌ر وه‌ك په‌روانه‌ نه‌بووم
هه‌ستم هێنده‌ برینداره‌ که‌ به‌سه‌ بۆ ئه‌وه‌ی تا ئه‌به‌د له‌گه‌ڵتدا بێده‌نگی هه‌ڵبژێرم.!!
[/size]

2

وه‌ڵام: خؤشةويستى ئيمامى عمر بؤ بيغةمبةرى خودا

[size=22]فداك بأبی و أمی یارسول الله‌
ده‌ سته‌ كانت خۆش ماندونه‌بی برام به‌ هیوای به‌ رده‌وامیت زۆر راسته‌[/size]

3

به‌قوربانی پێغه‌مبه‌ر بم (دروودی خوای له‌سه‌ر بێ).

4

شه‌ یدا نووسی:

[size=22]فداك بأبی و أمی یارسول الله‌
ده‌ سته‌ كانت خۆش ماندونه‌بی برام به‌ هیوای به‌ رده‌وامیت زۆر راسته‌[/size]

دةستى تؤش خؤش بيت مامؤستا شةيدا

[size=24]   
ئازیز، له‌ مه‌یلی هاتن و له‌ هه‌وای مانه‌وه‌م و سوتانمدا مه‌گه‌ر وه‌ك په‌روانه‌ نه‌بووم
هه‌ستم هێنده‌ برینداره‌ که‌ به‌سه‌ بۆ ئه‌وه‌ی تا ئه‌به‌د له‌گه‌ڵتدا بێده‌نگی هه‌ڵبژێرم.!!
[/size]