1

بابه‌ت: چیرۆكیكی زۆر كاریگه‌ر

پیاویك وتی: من سه‌ركرده‌ی هیزی ده‌ریایی ئه‌لمانیام،
گه‌نجیك پیی وت: خۆشحالم
پیاوه‌كه‌ وه‌لامی دایه‌وه‌و وتی : من گه‌وره‌ترم له‌پیغه‌مبه‌ره‌كت!!!!!
گه‌نجه‌كه‌ وتی: پیغه‌مبه‌ری من كییه‌؟ ده‌یناسیت؟
وتی: به‌لی ده‌یناسم . تۆ موسلمانیت و باوه‌رت به‌ محمد هه‌یه‌....
گه‌نجه‌كه‌ وتی: به‌لی . به‌لام چی وای له‌تۆ كرد كه‌بلی ی من له‌و گه‌وره‌ترم!!!
پیاوه‌كه‌ وتی : من ده‌توانم هیزیكی 20 هه‌زار كه‌سی له‌ماوه‌ی كه‌متر له‌ 10 خوله‌كدا ریكبخه‌م!!!
گه‌نجه‌كه‌ وتی: ئه‌ی ئه‌گه‌ر 2 ملیۆن كه‌س بن ئه‌وا چه‌نیك ده‌بات بۆ ئه‌وه‌ی ریكیان بخه‌یت؟
پیاوه‌كه‌ وتی: ئه‌گه‌ر خۆم راهینانم پیكردبن دلنیابه‌ كه‌ 2 سه‌عات زیاتر نابات....
گه‌نجه‌كه‌ وتی: ئه‌ی ئه‌گه‌ر زمانیان جیاواز بیت ته‌مه‌نیان جیاواز بیت ؛ وه‌ له‌هه‌موو ولاته‌ حیاوازه‌كانی حیهان بن چۆن به‌ حوانی ریكییان ده‌خه‌یت؟
پیاوه‌كه‌ به‌گالته‌جاریه‌وه‌ وتی: مه‌حاله‌ به‌هیچ شیوه‌یه‌ك ریكناخرین.!!!
گه‌نجه‌كه‌ وتی: سه‌یری شاشاكه‌م‌ بكه ؛ سه‌یری قیبله‌كه‌م بكه‌ ؛ وه‌ سه‌یری مالی خوای من بكه‌ ؛ وه‌ سه‌یری میوانانی مالی خوا بكه‌ ؛ كه‌له‌هه‌موو ولاتانی جیهانه‌وه‌ هاتوون؛
وه‌ به‌ ده‌نگی ئیمام كاتیك ده‌لی ریك بوه‌ستن....
نزیكه‌ی زیاتر له‌ 2 ملیۆن كه‌س ریكده‌وه‌ستن به‌ بی سه‌رۆك به‌بی چاودیر وه‌ به‌بی یاسا!!!!
گه‌نجه‌كه‌ پیی وت: ئه‌مه‌ دینی ئیمه‌یه‌‌ وه‌ پاشماوه‌ی پیغه‌مبه‌رمانه‌ كه‌ بۆمان ماوه‌ته‌وه‌ كه‌ تۆ گالته‌ی پیده‌كه‌یت!!!
وه‌ ئه‌و مردووه‌ به‌لام یاساكانی تاكو ئیستا ماون و هه‌ر ده‌مینی،،،، وه‌ كه‌س له‌و گه‌وره‌تر نیه‌.....
ﺍﻟﻠﻬﻢ ﺻﻞ ﻋﻠﻰ ﺳﻴﺪﻧﺎ ﻣﺤﻤﺪ

2

وه‌ڵام: چیرۆكیكی زۆر كاریگه‌ر

جوانە دەست خۆش........

ئه‌کرێ له‌ گه‌ڵ ئاسمان ڕێککه‌وین دوووباڵی ئه‌فسوناویم باتێ...تا بۆ لای بفڕم؟! ئه‌شێ ده‌ریا له‌ گه‌ڵما هه‌ند میهرابان بێت نه‌هێڵێ قوڵای بمخنکێنێ .شه‌پۆله‌کانیش ئارام کاته‌وه‌ ...تا له‌ لای له‌نگه‌ربگرم ئه‌وه‌ی که‌ ئاسته‌مه‌و ناکرێ ..ئه‌ی یار مه‌ودای نێوان...ڕۆحی من و دڵی تۆیه‌ نازانم چۆن هه‌نگاو بنێم و چۆن بیبڕم ؟!
http://www.lexilogos.com/keyboard/sorani.htm

3

SAWSAN نووسی:

جوانە دەست خۆش........

زۆر سوپاس خاتوون

4

nervana25ip نووسی:

نزیكه‌ی زیاتر له‌ 2 ملیۆن كه‌س ریكده‌وه‌ستن
به‌ بی سه‌رۆك
به‌بی چاودیر
وه‌ به‌بی یاسا!!!!

- ئه‌و یه‌ك دوو دێڕه‌ پڕه‌ له‌ هه‌ڵه‌! ئاخر ئه‌و ڕێك وه‌ستان و پابه‌ند بوونه‌ به‌فرمانی سه‌رۆك!! چاودێری خواو یاسا ڕێكده‌خرێ.

5

کاک سەرهەنگ مەستی لەوەیە کە بە بێ هیچ راهێنانێک ئەمانە لەیەک کات و لە کاتی پێویست رێک ئەوەستن