پهڕه 1
تۆ له ژوورهوه نیت. تكایه بچۆژوورهوه یان خۆت تۆمار بكه.
یانەی سەرهەنگ موحسین » تهوهر و گفتوگۆ » به راى تؤ ج جؤره هاوسه ر كيريه ك به سه نده ..................
پهڕه 1
[size=24] بةراى من ريكةوت ........................[/size]
[size=24]:) من بيم واية سةدا 70زياني خؤشةويستي رروبةرووي طةلاق دةبنةوة[/size]
دهست خۆش
بهرای من رێکهوت بێ باشتره لایهنی ئهخلاقی زیاتر پارێزراو دهبێت
[size=24] بةراى من ريكةوت ........................[/size]
[size=24] سوباس بؤ بةيامةكانتان هاوريان[/size]
هاوسهرگیری لهسهر ههر بنهمایهک دروست بێت ئهوه بهختهوهر بوون
لهسهر ئاستی رۆشنبیری دهوهستێت وه لهسهر زیرهکی و لێهاتوی ههردوو هاوسهر
زۆر جار له خۆشهویستی دا مرۆڤ چاوی کوێر دهبێت و ههڵهکانیش به جوان دهبینێت
لهبهر ئهوهیه که خۆشهویستی به رێگایهکی زۆر پهسهند نازانم .بهڵام لهگهڵ ئهوهش
دا به رێکهوتیش بێت ئهوه کێشه ههر دهبێت و هیچ خێزانێک نیه رووبهرووی کێشه نهبنهوه
بۆیه توانای بیرکردنهوه و زیرهکی دهورێکی تایبهتی ههیه وه پێویسته له خێزانێک نزیک ببیهوه
که لهگهڵ سروشتت دا بگونجێت ..
هاوسهرگیری لهسهر ههر بنهمایهک دروست بێت ئهوه بهختهوهر بوون
بۆیه توانای بیرکردنهوه و زیرهکی دهورێکی تایبهتی ههیه وه پێویسته له خێزانێک نزیک ببیهوه
که لهگهڵ سروشتت دا بگونجێت ..
[size=24]بةدلنياييةوة بةختةوةرى كرنكة بةلام كرنكتر لةوة ئةوةية جؤن بتوانى ئةو بةختةوريية بةدةس بينى
مرؤفةكان لةم دنياييةدا بةخؤشةويستييةوة جوانن بةلام خؤشةويستى هاوسةركير ى جياوةزا
وة كةدةلين ريكةووت لةوانة ية هؤكارى ئةوةبيت لةناو ئةم كؤمةلكاييةى ئيمةدا ناتوانين خؤشةويسى راستةقينة بدؤزينةوة
ناتوانيين لة بلين ريكةوتةكةش بى كيشةو كرفتة بةلام لةوانةية لة خؤشةويستييةكة باشتر بيت جوونكة مرؤفةكان بيكيشةو كرفت نين
بةلى توانای بیرکردنهوه و زیرهکی دهورێکی تایبهتی ههیه لةدؤزينةوةى هاوسةردا
سوباس بؤ بةيامةكةت دةس خؤش [/size]
به رای من له سهر بنهمای خۆشهویستی دروست بێت باشتره هاوسهرگیری بهرێکهوت زۆر سهرکهوتوو
نیه چونکه دوای زهواج ههرگیز پێم وانیه ئهو خۆشهویستیه دروست بێت که بهر له زهواج ههیه
ڕهنگه تا ههتایهش به یێکهوه ئهمینهوه به نهزهڕی خهڵکیش سهرکهوتون بهس ئهوه خۆشهویستی
نیه کهوایان لێدهکا به یێکهوه بن ئهوه تهنیا زهواجه بێ ئهو خۆشهویستیه ڕاستهقینهی بهر له زهواج.....
[size=24] سوباس بؤ بةيامةكةى بةريزيشتان [/size]
[size=16]بابةتيكى زؤر جوانه دةست خؤشيت لى دةكةم
بةلام ئةوةى راستى بيت دةلى زيان بي خوشةويستى دروست نيه ئةى لةبةرجى خوشةويستان دواى زةواج دليان بيس دةبيت ؟
وةكو ئةوةى من بيزانم وة بيستيتم و بةجاوى خوم هةندى روداوم بينيه ! يانى زيانى هاوسةر بؤ زيانت بة ريكةوت سةركةوتو تره لة هى خوشةويستى .. دةلين كةسيك بناسه خؤشت بوى ئةوجا زةواك بكه راسته بةلام له هةمان كاتدا بلين تؤ ئةو كةسه باش ناسيوته دةزانى ج كةسيكه لة هةمان كاتدا هةليشى دةبزيرى جونكه خؤشت ويست بةلام ئةوه زؤر كاريكةر دةبيت لةسةرت جونكه هةندى لةو جؤره خؤشةيستانه هةركيز دل خؤشت ناكةن تةنها دةبنه ئازاريك بؤ زيانت ئةوسا دةزانى كةوا جةن هةله بويت لةو هةلبزاردنه يه دةستان خؤش بيت ئةو بابةته جةند قسةى لةسةر بكةى بيركردنةوةت زياتر دةبي دةستخؤشيتان لى دةكةم ....[/size]
دەست خۆش، بە هەرکامیان بێ پێ ویستە رێزو و خۆشەویستی هەىبێ،بەڵام نەک ئەجۆرە خۆشەویستیە سەیرانەی کە هیچ بەهایەکی ئەخلاقی تێدانیە
[size=24]بهجۆرێک بێت له نێوانی ههردوکیان [/size]
Leser kesekanish kewtwe
Beray mn reakewt bashtre
[size=24]سوباس بؤ بةزدارى كردنتان هاوريان دةستان خؤش [/size]
TALYA نووسی:هاوسهرگیری لهسهر ههر بنهمایهک دروست بێت ئهوه بهختهوهر بوون
که لهگهڵ سروشتت دا بگونجێت ..[size=24]بةدلنياييةوة بةختةوةرى كرنكة بةلام كرنكتر لةوة ئةوةية جؤن بتوانى ئةو بةختةوريية بةدةس بينى
مرؤفةكان لةم دنياييةدا بةخؤشةويستييةوة جوانن بةلام خؤشةويستى هاوسةركير ى جياوةزا
وة كةدةلين ريكةووت لةوانة ية هؤكارى ئةوةبيت لةناو ئةم كؤمةلكاييةى ئيمةدا ناتوانين خؤشةويسى راستةقينة بدؤزينةوة
ناتوانيين لة بلين ريكةوتةكةش بى كيشةو كرفتة بةلام لةوانةية لة خؤشةويستييةكة باشتر بيت جوونكة مرؤفةكان بيكيشةو كرفت نين
بةلى توانای بیرکردنهوه و زیرهکی دهورێکی تایبهتی ههیه لةدؤزينةوةى هاوسةردا
سوباس بؤ بةيامةكةت دةس خؤش [/size]
ئازیزانم هەر لە گە ڵ ژیانی یە کە مین ڕۆژدا ئە م خۆشەویستی یە دێتە دی..دروست دەبێ ئەوە شتێکی
فطرییە لەلایەن مرۆڤەوە..هەر چۆن خوای گەورە وەعدمان پێدەدات کە خۆشەویستی دەخاتە نێوانیان
کە چۆن دەفەرموێت:
وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجاً لِّتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ
جا بەختەوەری لە لایەن خوای گەورەوە دروست دەبێت بەڵام بتەو کردنی دەمێنێتوەو سەر هەر دوو لا وە بەڕاستی
ڕۆشنبیری گشتی زۆر زۆر گرنگە بۆ بەردەوام بوونی ژیانی هاوسەرگەری..
[size=24] سوباس مامؤستا سؤران بؤ بةزدارى كردنت [/size]
دةستت خؤش بيت
سﻷو بةريزان، دةست خؤشيتان ليدةكةم بةراستى ئةمة بابةتيكى زؤر زؤر كرنكةو بيويستة باس بكريت جونكة بةيوةندى بة هةر تاكيكمان هةية، بةراى من ئةكةر خؤشةويستيةكى باك بئ زؤر باش دةبئ بةﻷم زؤرى خؤشةويستى ئةمرؤ بؤ كات بةسةر بردنة بؤية هاوسةركيرى بةريكةوت باشترة
Dubara slaw,sarata mn uaku miuan bashdar bum` balam esta andamikm hewadarm waku hawre qabulm kan
به رای من له سهر بنهمای خۆشهویستی دروست بێت باشتره هاوسهرگیری بهرێکهوت زۆر سهرکهوتوو
نیه چونکه دوای زهواج ههرگیز پێم وانیه ئهو خۆشهویستیه دروست بێت که بهر له زهواج ههیه
ڕهنگه تا ههتایهش به یێکهوه ئهمینهوه به نهزهڕی خهڵکیش سهرکهوتون بهس ئهوه خۆشهویستی
نیه کهوایان لێدهکا به یێکهوه بن ئهوه تهنیا زهواجه بێ ئهو خۆشهویستیه ڕاستهقینهی بهر له زهواج.....
من هاوڕای قسهكانی تۆ نیم خۆشهویستی لهدوای زهواج باشتره نهوهك لهپێش زهواج كاتی هاوڕێیهتی ئهوهی كاتی هاوڕێیهتی زۆر جار روو بهرووی جیا بونهوه ئهبنهوه
پهڕه 1
یانەی سەرهەنگ موحسین » تهوهر و گفتوگۆ » به راى تؤ ج جؤره هاوسه ر كيريه ك به سه نده ..................
پشتبهسته به PunBB 1.4.6, پاڵپشتیی به كوردی له [مهكۆكانی وێبچن]