وهڵام: بۆجی ئه ندامان ترسی دانانی وینه ی خۆیان هه یه
دةست خؤش بؤ ئةم تةوةرة جوانة
بةلام بةراى من بيويست ناكات كورةكانيش
وينة دا بنين
ئايا لةو وينة دانانة ج سوديك وةردةكرى ملازم كيان
ئةكةر دةتوانى ولامى ئةم برسيارةم بدةوة سوباست دةكةم
كاكه دوارۆز گیان پرسیاره كه ت زۆر جوانه ئایه سودی جیه ئه م وینهدانانه
من یهك نمونهت بۆ ئههێنمهوه من و ئهو كاك حسین خۆشناوه له یانهی كوردزین زۆر هاوری بوین زۆر بابهكانی یهكتریمان ئهخوێندهوه
رۆزیكیان من وێنهی خۆم دانا باش وینهدانانه كه حسێن تهلهفۆنی بۆكردم كهخزمی خۆمه وتی جما ملازم حیدر تۆی له یانهیه منیش وتم به لی تۆ جۆنت زانی وتی من حسین خۆشناوم ئهوناوه ئی منه لهوكاتهوه زانیم ئهوه دهنا بروات ههبێت ئهگهر وینهی خۆم دانهنابایی نه ئهو ئهزانی من كێم نه منیش ئهم زانی
شتیكی تریش ههیه حهز ئهكم ههموو هاوریان بزانن لهرێگای ئهم وێنانهتان ئهناسریت لهناو كۆمهلگا وهكو رۆزنامه نوسێكت لی دیت
من بهس بۆكات بهسهر بردن نایمه هیج یانه یك ئهگهر بێتو بۆ سود بهیك گهیاندن نهبێت و بۆ یهكترناسین نهبێت
سودی ئیممه لیره ئهویه زانیاریهكانمان ئهگۆرینهوهو ببین بههاورێی یهكتر كار بۆ یهكتر بكهین
واته ئهگهر هاتو تۆ وینهی خۆت دانا ئهناسریت له ناو كۆمهلگا
من جومه لای ئه ندامیك هاورێك وتی ئه وه فلان كهسه منیش جوم وتم كاكه جۆنی وتی سهرجاو وتم من ئه ناسی تۆزێك لهمن راما وتی تۆ ملازم حیدر نیت وتم به لی ههمووم وتم جۆن منت ناسی وتی وێنهكهتم بینیوه له یانه ئهوجه سودی وێنه ئهمه بوو
كاتیكی خۆ بۆ تۆی به ریز ههر شتیكی تر ماوه بلی زۆر ئاساییه جوابت ئه ده مه وه گرینك ئه وه یه ج شتێك باشه ئیمه بیكه ین بۆ یهكتری