1

بابه‌ت: تایبه‌ت بۆ سه‌رپه‌رشتیاران ئاگاداربن ؟؟؟؟

به‌ هۆی كۆتای هاتنی پشووی هاوینه‌ و ده‌ستپێكردنه‌وه‌ی خوێندن له‌ قوتابخانه‌ و خوێندنگه‌كان و بۆ ئه‌وه‌ی دوانه‌كه‌ون له‌ وانه‌كانیان داوا له‌ سه‌رپه‌رشتیاره‌كان ده‌كه‌ین كه‌ گرینگی به‌ خوێندنه‌كانیان بده‌ن به‌تایبه‌تی پۆڵی شه‌شه‌كان چونكه‌ دوا قۆناغی خوێندنیتیان ڕه‌نجی چه‌ند ساڵه‌یتیان وه‌ده‌توانن ئاگادارمان بكه‌نه‌وه‌ كه‌ به‌هۆی خوێندن كه‌م بێنه‌وه‌ یانه‌ وه‌ ئێمه‌ش به‌ پێخۆشحاڵیه‌وه‌ ئه‌ركی ئه‌م سه‌رپه‌رشتیارانه‌ ده‌گرینه‌ ئه‌ستۆ تا كۆتای هاتنی قۆناغی خوێندنیان ( بێئه‌وه‌ی ده‌ستكاری له‌ پله‌كانیان بكه‌ین )

له‌گه‌ڵ ڕێزی ده‌سته‌ی به‌ڕێوبه‌ران

2

وه‌ڵام: تایبه‌ت بۆ سه‌رپه‌رشتیاران ئاگاداربن ؟؟؟؟

[center][size=16] من  قسه م زۆره !!

من وه ك خۆم ئه توانم  به هۆی ئه وه ی من مه کته بم جیاوازه به س به ڕاستی ماوه یه که تاقه تم چوه له یانه و گوێ نه دانی ئه ندامان به یاساکان 
1. زۆر بوونی بابه ت له یه ك به شه زیاتر له 2 بابه ت له ڕۆژێکدا
2 . زیاد بوونی به س ( ده ست خۆش ) بێ ئه وه ی بزانن بابه ت چیه
3 . دووباره بوونه وه ی بابه ت بێ ئه وه ی سه یر بکه ن بزانن بابه ت پێشووتر له یانه هه بووه یان نا
منیش ناتوانم بیسڕمه وه تا ئاگاداریان نه که مه وه ئه مه ش به من ناکرێ ئه و هه موو ئاگاداری کردنه وه یه
4.هێنانی ئه و هه موو بابه ته کۆپیه
5. ئه مه تایبه ت به خۆم قسه  ئه که م به شه ر نا وێرێ وێنه یه ك دابنێ په یامێکی بۆ ئه نێرن ئه ڵین ( تکایه وێنه که لابه له گه ڵ ئیسلاما ناگونجێ و خۆت و ئێمه  گوناح بار مه که )  زۆۆۆۆۆۆۆۆر بێزار بووم به ڕاستی

جا له به ر ئه و هه مووه منیش تاقه تی یانه م نه ماوه که   که س گوێ به یاسا نایات
ئه گه ر بشڵێن ئه توانی  ئه ندامه که ئاگاداربکه یته وه من دانه یه کم ئاگادار کرده وه  ئه ڵێت وه ڵا من له لایه ن فلان سه ر په رشتیار و ئه ندام وتوومه من وا ئه بم
ئه وه مانای ئه وه ئه گه یه نێ که په یامه که ی من بۆ ئه و هیچ نه بووه و سه رپه رشتیاری تر چی پێوتبوو ئه بێ به قسه ی ئه و بـکات ئێمه هیچ !!!

له به ر ئه وانه ڕه نگه منیش زۆر که م بێمه یانه و که م به ژداری بکه م

سه رکه وتووبن [/size][/center]

http://smn21.com/up/uploads/jpg/675f00d0ae.jpg

3

سوپاس كاك ئاسۆ.
- سۆلیانا سه‌باره‌ت به‌وه‌ی كه‌ ده‌ڵێی هه‌یه‌ پێم ده‌ڵێ وێنه‌ی واژووت له‌گه‌ڵ ئیسلاما ناگونجێ، تۆ نابێ په‌ستی بنوێنی و بلیی ماندوو بووم له‌ ده‌ستیه‌وه‌، دواتر تۆ سه‌رپه‌رشتیاری نابێ ساحه‌كه‌ بۆ خاتری شتێكی وه‌ها چۆڵ بكه‌یت.
- گه‌ر زانیتان بابه‌ت دووباره‌یه‌ بابه‌ته‌كه‌ی داخه‌ن و له‌ژێره‌وه‌ بنوسه‌ بابه‌ت دووباره‌یه‌.
- گرنگیش نیه‌ ئه‌ندام له‌ وڵامی بابه‌تێك چی ده‌نوسێ! گرنگ ئه‌وه‌یه‌ بێ شه‌رمی نه‌كات و له‌ یاسا لا نه‌دات له‌كاتی په‌یام نوسینه‌كه‌ی.

4

من زۆر پشتگیری قسه‌كانی سۆلیانا ئه‌كه‌م

نابێت هیچ سه‌رپه‌رشتیارێك یان به‌ڕێوه‌به‌رێك زیاد له‌ پێویست خۆی له‌ ئه‌ندامان نزیك بكاته‌وه‌ و وا له‌ خۆی بكات ته‌نها حساب بۆ ئه‌و بكرێ ...
به‌هه‌رحاڵ هه‌ر چۆنێك بێت وه‌ك كاك سه‌رهه‌نگ ووتی ناكاته‌ ئه‌وه‌ی كه‌ تۆ ساحه‌ چۆڵ بكه‌ی ...

من خۆم ڕه‌نگه‌ ئه‌مساڵ بمه‌وێ پۆلی شه‌ش ته‌واو بكه‌م، ئه‌م بابه‌ته‌ زۆر پێویست بوو كه‌ كاك ئاسۆ نوسی
به‌ڵام به‌خوا من سه‌ردانم هه‌ر ئه‌بێ;)

سپێدەیەکی پڕ گۆرانییە
شەقایق بۆ خۆر هاتۆتە سەما
زەردەی خۆرنشین چەندە سامناکە
خەیاڵی مەرگ دێنێ بەسەرما
خۆزگە ئەمتوانی بەری بەیانان
خۆری ئومێدت بۆ بوەستێنم
لە ڕەنگاڵەیی قەوس و قەزەحدا
پەیکەری باڵات بۆ بنەخشێنم

5

[size=16]سۆلیانا خان

به‌ڕاستی وه‌ك ئاگاداری زۆر له‌ كاره‌كانت بوویمه‌ باش ئاگادارم سۆلیانا چه‌ندماندووه‌ له‌ ڕیك خستنی كاره‌كانی سه‌رپه‌رشتیاری و ئاگاداری زۆر له‌ ئه‌ندامانت كردۆته‌وه‌ به‌ په‌یامی تایبه‌تی بۆ ئه‌وه‌ی له‌یاساكان لانه‌ده‌ن  ده‌زانم هه‌قی خۆته‌ بێزاری ده‌رببڕی چونكه‌ به‌ڕاستی هه‌ردوو ئه‌ندام ( بڵند و به‌هجه‌ت ) ته‌واو ناخۆشیان كردوه‌ كاك سه‌ر هه‌نگ هه‌ر په‌یامه‌كی تایبه‌تیم بۆ دێت نوسیتیان (( دواجارته‌ ئه‌م بابه‌ته‌ ناشیاوانه‌ بڵاو بكه‌یه‌وه‌ )) به‌خوای زۆر له‌و دوانه‌ توڕه‌ بویمه‌ ئێستاش ئاگاداریان ده‌كه‌مه‌وه‌ و بزانم یه‌ك په‌یامی تایبه‌تی تر بۆ یه‌ك ئه‌ندام بنێرن وه‌ڵا ڕاسته‌و خۆ له‌ ژێر ناوه‌كانیان ده‌نوسم ( ده‌ركراو ) وه‌ڵا ئێمه‌ به‌ڕێوبه‌رین ئه‌وه‌نده‌ مراقه‌به‌ی ئه‌ندامان ناكه‌ین
[/size]

ئاگاربن ؟؟؟

سڵاو كاك به‌هجه‌ت و بڵند

كاك به‌هجه‌ت  و بڵند ده‌مێكه‌ ئاگادارم زۆر په‌یامی تایبه‌تیتان بۆ ئه‌ندامان ناردوه‌ گوایه‌ بابه‌تی ناشیاو بڵاو ده‌كه‌نه‌وه‌ ئێوه‌ش به‌ گوناهی ده‌زانن كاك به‌هجه‌ت و بڵند ئه‌م كارانه‌ كاری ئێوه‌نیه‌ ئه‌مه‌ لێێ گه‌ڕێن بۆ سه‌رپه‌رشتیارن هیچ په‌یامێكی تایبه‌تی بۆ هیچ ئه‌ندامێك مه‌نێرن به‌مه‌به‌ستی ئاگاداركردنه‌وه‌ (( ‌ئه‌گه‌ر شتێكی ناشیاوتان بینی سه‌رپه‌رشتیاران ئاگاداربكه‌نه‌وه ))

تكایه‌ ئاگاداربن له‌گه‌ڵ ڕێزماندا

ئه‌م په‌یامه‌ تایبه‌تیه‌م بۆ هه‌ردووكیان نارد

6

[size=16]سوپاس بۆ ئێوه
به ڵام کاك  سه رهه نگ ئه  وه ناکرێ هه ر بابه تێ دووباره بوو من بابه ت دابخه م 1 جار 2 باشه به ڵام هه موو ڕۆژێ چه ند دانیه ك به ڕاستی  یانه زۆر  ناشرین ئه بێ
وه بۆ نوسینی ده ست خۆشی  به ڕای من به س  هیچ نیه ئه و ئه ندامه بۆیه بابه ت دا ئه نێ بۆ ئه وه ی
که سێ  سود ببینێ و  ڕاو بۆچونی خۆی بڵێت  نه ك  ئه ندامێک نه زانێ بابه ت چیه بڵێ ده ست خۆش به س په یام زیاد بکات

سوپاس کاك سیروان زۆر ڕاسته به ڕاستی ناخۆشه زۆر ،،که  ئه ندامێ ئاگادار ئه که یته وه ئه ڵێت من له لایه ن سه رپه رشتیاری که وه ڕێ پێدراوم !!!! هه ر بۆ یه ناشتوانی ئه ندامی که ئاگادار بکه یته وه ئه ترسی ئه ویش بڵێ  من له لایه ن سه رپه رشتیاری که وه ڕێ پێدراوم

سوپاس کاك ئاسۆ من به س باسی ئه و دوانه ناکه م من به عام قسه ئه که م  که زۆر ئه ندامان  به س ده ست خۆشی و  بابه تی کۆپی  و بابه تی دووباره و بێ سه ر چاوه و  زۆۆر بابه ت له 1 ڕۆژاو  ئه مانه ،،،،،،،،،،

جا من ئه ڵێم  1 جارررررررر ئه و  ئاگاداری ئه ندامان بکه نه وه و با جوان لێی تێبگه ن!!!!  گوێیان به ئاگاداری و  یاساکه نه یااا ڕاسته و خۆ بێ هیچ ئاگاداری کردنه وه یه ك  بابه ته که ی بسڕێته وه   نه ك دابخرێ !!!!!!

ئـــــــــه هاااااااااااا  ده ستت خۆش کاك ئاسۆ [/size]

7

[size=16]سۆلیانا خان ئه‌گه‌ر هه‌ر ئه‌ندامێكت ئاگادار كرده‌وه‌ ئه‌وه‌ گوێێ پێ نه‌دا سێ جار بۆی هه‌یه‌ ئاگادار بكرێته‌وه‌ دواتر ناوه‌كه‌ی ڕاده‌گرین چونكه‌ ئه‌گه‌ر گوێ به‌یاسا ناده‌ن ئه‌ی بۆ له‌یانه‌ دابن

كاری باشمان ئه‌وه‌ بوه‌ ئه‌ندامان به‌ هیچ شێوه‌یه‌ك ناتوانن په‌یامی تایبه‌تی بنێرن ئه‌وه‌ زۆر باشه‌ چونكه‌ پێش ئێستا زۆر له‌ ئه‌ندامان ته‌نها بۆ په‌یامی تایبه‌تی ناوی خۆیان تۆمار ده‌كرد تا په‌یامه‌كانی ناگاته‌ 200 په‌یام ناتوانی په‌یامی تایبه‌تی بشبینی [/size]

8

سۆلیانا بۆ مه‌سه‌له‌ی ده‌ستخۆشی نوسین من دوێنێ له‌ هه‌ولێر كاك ئاسۆم بینی و زۆر قسه‌مان كرد...
من پێشنیارێكم بۆ كرد ئه‌ویش ئه‌وه‌ بوو كه‌ زماره‌ی په‌یامه‌كان پیشان نه‌درێت واته‌: كه‌س نه‌زانێت ئه‌ندامان چه‌ند په‌یامیان هه‌یه‌، بۆ ئه‌وه‌ی واز له‌ ده‌ستخۆشی بێنن و پله‌ به‌رزكردنه‌وه‌ش ببێته‌ زیره‌كی نه‌ك زماره‌ی په‌یام

له‌وێ پێشنیاره‌كه‌م قبوڵ كرا به‌ڵام تا ئێستا جێ به‌ جێ نه‌كراوه‌:(

سپێدەیەکی پڕ گۆرانییە
خەیاڵی مەرگ دێنێ بەسەرما
خۆری ئومێدت بۆ بوەستێنم

9

ئه هااااااااا وه ڵا واش شتێکی باشه

ده ی انشاله جێبه جێ ئه کرێت wink

ده ستی هه مووان خۆش بێت

10

منیش چاوه‌ڕێی جێبه‌جێ كردنم:(

سپێدەیەکی پڕ گۆرانییە
خەیاڵی مەرگ دێنێ بەسەرما
خۆری ئومێدت بۆ بوەستێنم

11

كاك سیروان و سۆلیانا خان ئینشاڵڵه‌ ئه‌گه‌ر كرا وای لێده‌كه ین

12

[size=16]ده‌ست خۆش کاک ئاسۆ
من پۆلی شه‌ش نیم ئینشاالله‌ به‌ پی پیویست
له‌ یانه‌ به‌رده‌وام ده‌بم
به‌راستی ئه‌و پیشنیاره‌ی کاک سیروان زۆر جوانه‌
که‌ ژماره‌ی په‌یام پیشان نه‌دریت چونکه‌ زۆر به‌ی ئه‌ندامه‌کان
ده‌یانه‌ویت په‌یامیان زۆر بیت بۆیه‌ یه‌ک ده‌ست خۆشی کۆپی ده‌که‌ن
و له‌ وه‌لامی گشت بابه‌تیک دای ده‌نین[/size]