بابهت: مــالـــئاوا هاورێیانی یانهی سهرههنگ و ئاسۆ
16
تۆ له ژوورهوه نیت. تكایه بچۆژوورهوه یان خۆت تۆمار بكه.
یانەی سەرهەنگ موحسین » نامە » مــالـــئاوا هاورێیانی یانهی سهرههنگ و ئاسۆ
پهڕه 1
بةراستي بيم ناخوشة كةوا بابةتي مالئاواي كاك شايةن دةبينم هةرجةندة من ئاكام لةو كي شةية نةبوكة ئيوة باسي دةكةن بةلام بيويست ناكان ئيوة دلتان ئاوابجوك و ناسك بيت ئيمة لةم يانةية وةك خيزانيكين كةر يةكيك رةخنة بكريت زور ئاساية بيوي ست ناكا كةسي رةخنة لي كيراو تورة بيت و يانة بةجي بيلي من يةك برسيار لة تو و دارياخان دةكةم كةئاية ئةكةر لةمالةوة دايكتان يان باوكتان يان خوشك و براتان رةخنةتان لي بكرن يان بةرةفتاريكتان رازي نةبن ئي وة راست هةلدةستن مال بةجي دةهيلن ؟ بيكومان نةخير جونكة ناتوانن دايك و باوكتان يان خوشك و براتان بةجي بهيلن ئيرةش واية ليرة هةمومان يةك خيزان و كةس و كاري يةكترين هيوادارم دلتان فراوان بيت و كياني لي بوردنتان بةرز بيت وة توش كاك شايةن هيوادارم لةبريارةكةت بةشيمان ببيتةوة
كاك شايةن هيوادارم لةبرياريةكةت بةشيمان بيتةوةيانةجي نةهيلي من لةجةندماوةيةكي كةم كةهاوريةتيكي كةميش لةنيوانمابودلسوزي بةريزتانم بؤدةركةوت لةيانة
هيوادارم دةستةي بةريوبةرانيش بتكةرينةوةبؤبؤستي جارانت
هةرسةركةوتوسةرفرازبيت وبميني بؤمان
بةراستى بيم ناخؤشة كة شايان وازبينيت جونكة كةسيكى ديارو جالاكى يانةكة بوى
هيوادارم لة بريارةكةى خوت بةشيمان بيتةوة.. لة بةرخاطرى كةسيك يانةكةى بؤ جول مةكة تؤ هةر بةردةوام بة ئةوةدةبيتة وةلام بؤئ
هيوادارم ليم تيبكةى
واي ئةمةج دةبينم كاك شايان ئةمة ياني جي مالئاواي دةكةي وات ليهات هيوادارم بةزوترين كات لةبريارةكةت بةشيمان بيةوة
بهخێرهاتیی و بهخێربچیی..
حهزیشم کرد ههرچی بهباتم ههیه کاک ئاسۆ بیانسرێتهوه حهز ناکهم ناوم بمێنێ لهم یانهیه
بهمشێوهیه شێواندنێک درووست دهبێ له نێو ئهو بابهتهی که تۆ بهشداریت تیاندا کردووه بهو 30 پهیامهی که بوونیان ههیه له نێو یانه به ههژماری بهڕێزت ، بۆ سڕینهوهیان به درووستی نازانم.
پهڕه 1
یانەی سەرهەنگ موحسین » نامە » مــالـــئاوا هاورێیانی یانهی سهرههنگ و ئاسۆ
پشتبهسته به PunBB 1.4.6, پاڵپشتیی به كوردی له [مهكۆكانی وێبچن]