1

بابه‌ت: هاورىَ

http://www.kurdupload.com/images/0aEAT1308678759/50732529410_134765773231240_634127_3501276_n.jpg

هه‌ر چوار په‌نجه‌که‌ی ده‌ست له‌ پاڵ یه‌کدان، ته‌نها په‌نجه‌ گه‌وره‌ نه‌بێت که له‌وانی تر دووره‌ ...
سه‌رم سوڕما کاتێک زانیم په‌نجه‌کان به‌ بێ په‌نجه‌ی گه‌وره‌ هیچ کارێکیان پێ ناکرێت!
تاقی بکه‌ره‌وه‌ ... قه‌ڵه‌مێک بگره‌ به‌ ده‌سته‌وه‌و شتێک بنوسه‌ .... یاخود یه‌کێک له‌ قۆپچه‌کانت بکه‌ره‌وه‌ یان دابخه‌ ... ئایا بێ ئه‌و ده‌کرێت؟!

که‌واته‌ دڵنیا به‌ ‌:
گرنگ ئه‌وه‌ نیه‌ هه‌موو هاوڕێکانت له‌ ده‌وروبه‌رت بن یان نزیک بن لێته‌وه
گرنگ ئه‌وه‌یه‌ هاوڕێی باش و به‌سود بن و خۆشیان بوێی هه‌رچه‌نه‌ لێشت دوور بن !‌‌

هيواى خؤشبةختية بؤمن كة بة دلتان بيت هاورييانى خؤشةويست
س//فةيس بووك

معتاد شدم
بة تــــــــــــــــــــــــــــــــــــو...

مــــــــــــادر

2

وه‌ڵام: هاورىَ

ده‌ستت خۆش بێت خاتوو چیــا ، به‌ڵام شتێک هه‌یه‌ پێم باش بوو بیڵێم . . .
ده‌بێ زۆر ئاگادار بین ئه‌و هاوڕێیانه‌ی که‌ لێمانه‌وه‌ نزیک یاخود هه‌ستان و دانیشتنمان هه‌یه‌ له‌گه‌ڵیان کێن؟ چۆن بیر ده‌که‌نه‌وه‌؟ چونکه‌ ئه‌وان ده‌توانن کاریگه‌ریان هه‌بێت به‌سه‌رمانه‌وه‌ و زۆر جار بمانگۆڕن و بمانبه‌ن بۆ سه‌ر ئه‌و ڕێگایه‌ی که‌ خۆیان پێیدا ده‌ڕۆن ، له‌به‌ر ئه‌وه‌ ده‌بێ له‌ هه‌ڵبژاردنی هاوڕێی نزیک زۆر به‌ وردی بیر بکه‌یته‌وه‌.
به‌ڵام هاوڕێیه‌ک که‌ لێت دوور بێت به‌ بڕوای من هێنده‌ی نزیکه‌که‌ کاریگه‌ری نییه‌.

ده‌توانی گوێ له هه‌موو‌ قورئانی پیرۆز بگریت به‌ ته‌فسیری کوردی له‌ یوتوب فـــــه‌رمــوو

کـاتـێـک ژیـان سـه‌د هـۆکـارم نـیـشـان ده‌دات بـۆ گریان و ئازار . .

مــن هه‌زار هۆکاری نیشان ده‌ده‌م بۆ خه‌نده‌ و ژیانێکی به‌ختیار . . !

3

دةست خوش خاتوو جيا هاوريى به وةفا لة براباشتره

[center] گه‌وره‌ بوون ئه‌و تابلۆیه‌ بوو كه‌ هیچ كام له‌و ڕه‌نگانه‌ى تێدا نه‌بوو كه‌ به‌ منداڵى خه‌ونم پێیانه‌وه‌ ده‌بیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــنى......!!
[/center]

4

ده‌ستت خۆشبێت گیانه‌
منیش ده‌ڵێم

هه‌موو گوڵێك ئه‌نجامی هه‌ڵوه‌رینه‌
ته‌نها هاوڕێی چاك سه‌رمایه‌ی ژینه‌

5

سه‌هه‌ند نووسی:

ده‌ستت خۆش بێت خاتوو چیــا ، به‌ڵام شتێک هه‌یه‌ پێم باش بوو بیڵێم . . .
ده‌بێ زۆر ئاگادار بین ئه‌و هاوڕێیانه‌ی که‌ لێمانه‌وه‌ نزیک یاخود هه‌ستان و دانیشتنمان هه‌یه‌ له‌گه‌ڵیان کێن؟ چۆن بیر ده‌که‌نه‌وه‌؟ چونکه‌ ئه‌وان ده‌توانن کاریگه‌ریان هه‌بێت به‌سه‌رمانه‌وه‌ و زۆر جار بمانگۆڕن و بمانبه‌ن بۆ سه‌ر ئه‌و ڕێگایه‌ی که‌ خۆیان پێیدا ده‌ڕۆن ، له‌به‌ر ئه‌وه‌ ده‌بێ له‌ هه‌ڵبژاردنی هاوڕێی نزیک زۆر به‌ وردی بیر بکه‌یته‌وه‌.
به‌ڵام هاوڕێیه‌ک که‌ لێت دوور بێت به‌ بڕوای من هێنده‌ی نزیکه‌که‌ کاریگه‌ری نییه‌.

بة دلنياييةوة كة واية كاك سةهةند سوباس بؤ بةيامة جوانةكةت برام هةر بزيت
نازانم قسةى يةكيك لة زانايانة ((مرؤف لةسةر دينى هاورييةكةيةتى ))مةبةستى ئةوةية هاوري ئةوةندة كاريكةرى هةية لةسةر مرؤف بؤية بيويستة خؤمان لة هاورييى خراب بة دور بكرين

معتاد شدم

مــــــــــــادر

6

ЯёКảЯđO̖ نووسی:

دةست خوش خاتوو جيا هاوريى به وةفا لة براباشتره

سوباس بؤتؤ برام
لة كةسيكيان برسى هاورى باشة يان برا
ئةويش وتى :هاورى
وتيان:بؤ؟
وتى:جونكة هاورى برايةكة بةدةستى خؤت هةلى دةبزيرى بةلام بؤ برا نى بةدةستى خؤت نية

معتاد شدم

مــــــــــــادر

7

BILAL2 نووسی:

ده‌ستت خۆشبێت گیانه‌
منیش ده‌ڵێم

هه‌موو گوڵێك ئه‌نجامی هه‌ڵوه‌رینه‌
ته‌نها هاوڕێی چاك سه‌رمایه‌ی ژینه‌

سوباس بؤتؤ كاك بيلال
منيش دةليم
هاوريى وةفا دار هةر وةك كول واية ...........
هةرجةند بؤنى كةى كؤتاى ناية............

معتاد شدم

مــــــــــــادر