1

بابه‌ت: ئایه‌بروات به‌خۆشه‌ویستی هه‌یه‌له‌ یه‌كه‌م نـــــــیگــــــــادا؟؟؟؟؟؟؟؟

ئایا په‌یوه‌ندی نێوان کچ و کوڕه‌که‌ په‌یوه‌ندییه‌که‌ له‌سه‌ر بنه‌مای پێکه‌وه‌ بوون و ڕاستگۆی و یان ته‌نها په‌یوه‌ندیه‌کی کاتییه‌و له‌به‌ر مه‌رامی تایبه‌تی به‌ خۆشه‌ویستی ناوده‌برێت ، ئێمه‌ ده‌توانیت به‌و کوڕانه‌ی له‌ سه‌ر شه‌قامه‌کان دوایی کچ ده‌که‌ون و له‌سه‌ر سوچی قوتابخانه‌کان وه‌ستاون و داوای عیلاقه‌ له‌ کچ ده‌که‌ن بڵێن خۆشه‌ویستی ؟ ئایا کچێک له‌یه‌که‌م نیگای بینینی کوڕێک دا ڕازی بوونی خۆی ده‌رده‌بڕێ ده‌بێت چ ناوێکی لێبنرێت ، چونکه‌ خۆشه‌ویستی په‌یوه‌ندیه‌کی رۆحی و گیانی راستگۆییه‌ ، نه‌ک گۆڕینه‌وه‌ی نامه‌ و ئیشاره‌ت کردن ، خۆشه‌ویستی به‌وه‌فاییه‌ نه‌ک سه‌رف کردنی کارتی مۆبایل . ئه‌وکاته‌ی دووکه‌س خۆشه‌ویستی ده‌که‌ن و یه‌کتری ناناسن په‌یوه‌ندی یان گه‌رمه‌ و متمانه‌ به‌یه‌کدی ناکه‌ن ، گفتوگۆ پێکه‌وه‌ ده‌که‌ن و گومان له‌ یه‌کتری ده‌که‌ن ده‌بی چۆن گوزارشتی لێبکرێت ، چونکه‌ بیرمان نه‌چێت حه‌ز لێکردن و عاشق بوون و خۆشه‌ویستی لێک جیاوازن ده‌کرێت تۆ حه‌زت له‌ که‌سێک بێت و ئه‌و حه‌زی له‌ تۆ نه‌بێت تۆ عاشقی که‌سێک بیت و ئه‌و نه‌زانێت ، تۆ شێتی که‌سێک بیت و نه‌شی درکێنی ، به‌ڵام مه‌رج نییه‌ خۆشه‌ویستی به‌ هاوسه‌رگیری کۆتایی پێبی زۆر ئاساییه‌ که‌سێکت خۆش بوێی و دواجار قه‌ناعه‌تیان به‌ یه‌کتریش نه‌مێنی و لێک جیا ببنه‌وه‌ چونکه‌ خۆشه‌ویستی له‌ ووڵاتی ئێمه‌ له‌ لای زۆربه‌ی کچان دۆلارو سه‌روه‌ته‌و سامان و سه‌یاره‌ و خانووه‌و له‌لای هه‌ندی کوڕیش جوانی ڕوخسارو به‌ژن و باڵایه‌ و زۆربه‌ی په‌یوه‌ندی یه‌کانی خۆشه‌ویستی کۆمه‌ڵگای ئێمه‌ش له‌سه‌ر بنه‌مای یه‌کترناسین و ڕاستگۆیی و به‌وه‌فایی دروست نه‌بوون .

ناکرێت به‌ قسه‌کردنی سه‌ر سوچێک و نامه‌ گۆڕینه‌وه‌و ئیشاره‌ت کردن نیگایه‌ک بگوترێت خۆشه‌ویستی ڕاسته‌قینه‌ ، هه‌ر چه‌نده‌ ئه‌گه‌ر ئه‌مانه‌ به‌شێکیش بن له‌ موماره‌سه‌یی خۆشه‌ویستی .

( هاوسه‌رگیری له‌ ووڵاتی ئێمه‌ هێنده‌ بی مانابووه‌ ، له‌ هاوڕێیه‌تی و پێکه‌وه‌ ژیانه‌وه‌ بۆته‌ گواستنه‌وه‌ی کچێک و به‌ خێوکردنی له‌ ئه‌ستۆی ماڵێکه‌وه‌ بۆ که‌سێکی ترو ناسینی ژماره‌یه‌کی تر له‌ مرۆڤ ) ، له‌ کۆمه‌ڵگای ئێمه‌ دوو عاشق به‌یه‌کتری ناگه‌ن ، پێکه‌وه‌ بڕیارده‌رنین ئه‌وه‌ دوو خێزانه‌ یان دوو عه‌شیره‌ته‌ ڕێگه‌ ئه‌ده‌ن و بڕیارده‌رن بۆ پێکه‌وه‌ نانی خێزان .

بیریشمان نه‌چی ( رابله‌ ) ده‌ڵی ( هاوسه‌رگیری هێنده‌ سه‌یره‌ جاری واهه‌یه‌ شێر ده‌کات به‌ ڕێوی و جاری واش هه‌یه‌ ڕێویش ده‌کات به‌ شێر ) لێره‌ ده‌کرێت قسه‌ له‌ وه‌ بکه‌ین ده‌بێت له‌گه‌ڵ ئافره‌تێک خێزان دروست بکرێت که‌ ببێته‌ باشترین هاوڕی و به‌رامبه‌ریش هێنده‌ یارمه‌تی ده‌ری خێزانه‌که‌ی بێت که‌ به‌ڕاستی ڕاگۆڕینه‌وه‌ و گفتوگۆ هه‌بێت چونکه‌ ئافره‌ت که‌ ده‌ست خۆشی خواردنه‌که‌ی لێبکرێت ئاماده‌یه‌ له‌ چێشتخانه‌که‌ی خۆی باته‌ قوربانی . له‌ کۆتایشدا ئه‌وه‌مان له‌یاد بێت جوانی روخسار چاو تێر ده‌کات و باشی ئه‌خلاق و لێک گه‌یشتن ڕۆح.
hanaskam

http://www.kurdupload.com/images/mw8Cew1343522073/kurdzhin-0278cdc954.gif

2 (دەستکاری کراوە: Diyar.Muhsin 2010-07-08 23:00:06)

وه‌ڵام: ئایه‌بروات به‌خۆشه‌ویستی هه‌یه‌له‌ یه‌كه‌م نـــــــیگــــــــادا؟؟؟؟؟؟؟؟

[size=24]ده‌ست خۆش بۆئه‌م بابه‌ته‌\\به‌ڕاستی به‌ڕایمن خۆشه‌ویستی ئیستا له‌سه‌تا%15ڕاسته‌من هه‌رئه‌وه‌نده‌ده‌ڵێم ڕاسته‌زیاتر نابێت چونكه‌ خیانه‌ت زۆربووه‌ له‌م سه‌رده‌مه‌ ئه‌گه‌ركوڕه‌كه‌خیانه‌ت له‌كچه‌كه‌نه‌كات تائكیت به‌ كچه‌كه‌له‌ڵه‌ڵی ده‌كات ئه‌مه‌ڕاستییه‌وگومانی تێدانییه‌ به‌ڵام زه‌مانی قه‌دیم وانه‌بوو ساڵی 90نۆهه‌ته‌كان خۆشه‌ویستی
ئه‌م سه‌رده‌مه‌ به‌ڕاستی خۆشه‌ویستیان ده‌كرد یه‌ك حه‌فته‌ی پێ نه‌ده‌چووكوڕه‌كه‌ده‌هات بۆداخوازی به‌ڵام زۆربه‌داخه‌وه‌بۆئه‌م سه‌رده‌مه‌ئیستاوانییه‌ زۆرجیاوازوه‌ له‌م سه‌رده‌می ساڵی 80\90ته‌كان[/size]

3

وه‌ڵام: ئایه‌بروات به‌خۆشه‌ویستی هه‌یه‌له‌ یه‌كه‌م نـــــــیگــــــــادا؟؟؟؟؟؟؟؟

zor spas bo payamakat

4

Diyar Muhsin نووسی:

[size=24]ده‌ست خۆش بۆئه‌م بابه‌ته‌\\به‌ڕاستی به‌ڕایمن خۆشه‌ویستی ئیستا له‌سه‌تا%15ڕاسته‌من هه‌رئه‌وه‌نده‌ده‌ڵێم ڕاسته‌زیاتر نابێت چونكه‌ خیانه‌ت زۆربووه‌ له‌م سه‌رده‌مه‌ ئه‌گه‌ركوڕه‌كه‌خیانه‌ت له‌كچه‌كه‌نه‌كات تائكیت به‌ كچه‌كه‌له‌ڵه‌ڵی ده‌كات ئه‌مه‌ڕاستییه‌وگومانی تێدانییه‌ به‌ڵام زه‌مانی قه‌دیم وانه‌بوو ساڵی 90نۆهه‌ته‌كان خۆشه‌ویستی
ئه‌م سه‌رده‌مه‌ به‌ڕاستی خۆشه‌ویستیان ده‌كرد یه‌ك حه‌فته‌ی پێ نه‌ده‌چووكوڕه‌كه‌ده‌هات بۆداخوازی به‌ڵام زۆربه‌داخه‌وه‌بۆئه‌م سه‌رده‌مه‌ئیستاوانییه‌ زۆرجیاوازوه‌ له‌م سه‌رده‌می ساڵی 80\90ته‌كان[/size]

ساده‌ترين به‌خشين !
ئه‌وه‌يه‌ كه‌ پێكه‌نين بخه‌يته‌ سه‌ر لێوى كه‌سانێك ،
كه‌ بيرى پێكه‌نين ئه‌كه‌ن . . .

5

spas jaw zard gyan bo bazhdari krdnt lam tawara

6

[size=16]بڕوام به‌ خۆشه‌ویستی نیه‌ له‌ هیچ نیگایه‌ك
ده‌وامی من له‌ " دادگا " یه‌ ڕۆژانه‌ ته‌نها ئێمه‌ ده‌زانین چه‌ند ڕیژه‌ی " ته‌ڵاق " هه‌یه‌ له‌م شاره‌ ئاماره‌كانیشی به‌ڕێژه‌ی 75 تا 85 ئه‌مه‌ به‌ په‌یوه‌ندی خۆشه‌ویستی یه‌وه‌یه‌ ، ئایا چۆن بڕوام به‌ خۆشه‌ویستی هه‌بێت له‌م ووڵاته‌ ؟؟
هیوادارم په‌یامه‌كه‌م نه‌بێته‌ هۆی دڵگرانی خوێنه‌ران " به‌ڵام ئه‌مه‌ تیبینی خۆمه‌ ناشگۆڕم به‌ڕاست و دروستی ده‌زانم "

زۆر سوپاس بۆ ئه‌نجامدانی ئه‌م ته‌وه‌ره‌یه‌ هیوادارین به‌رده‌وام بیت له‌ ئاماده‌كردنی ته‌وه‌ره‌كان بۆ گۆڕینه‌وه‌ی بیرورامان .[/size]

7

زۆرڕاسته‌كاك ئاسۆخۆشه‌ویستی ئێستا منیش ده‌ڵێم وایه‌ نه‌خێر خۆشه‌ویست ئیستا مانای درۆده‌رده‌كات هی ئیستا

8

zor supas bo payamakantan kak aso barasty watakant zor jwann

9

[size=16]من دةليم لة هةمو كات و ساتيك خؤشةويستى باك هةر هةبوة هةر دةشبئ ,, بة برواى من خؤشةويستى لة دةست مرؤفةكانة جون كارى بئ بكةن ئةوها خؤى نيشان دةدات ,, ئةكةر بيت بؤ بةرزةوندى و كات بةسةر بردن بيت ئةوة بئ نالين خؤشةويستى ,, من خؤم بروام بئ هةية بةلام بة مةرجئ بنجينة جوانةكانىخؤشةويستى لة دةست نةدرئ و رةجاوى بكرئ ,, ئةوةى من زانيبم خؤشةويستى هةر هةبوة زوريش لةسةر بنجيةنى باك و بئ مةبةست بوو ,, بةلام بة داخةوة ئيستا خؤشةويستى بال زور كةم بوة ئةمةش دةكةريتةوة بؤ ئةوةى كة ئةوانى خؤشةويستى دةكةن تا ئيستا لة ماناى خؤشةويستى نةكيشتون ,,, ئةمةش بيرو رائى من بوو لةسةر تةوةرةكةت .[/size]

دةستةكانت خؤش بيت هةناسؤكة تةوريكى جوانة

هيوام سةركةوتنى تؤية

[center]http://www.kurdupload.com/images/ORmS1345635726/iraqlive_1344459358_365.png

[size=20]

دەزانی؟!
هەندێک کەس هەرچەند بیانخوێنیەوە... ماندو نابی!
هەندێک کەس هەرچەند گوێی لێئەگری ... پێیان عادەتـــــ ناکەی
هەندێک کەس هەرچەند دوبارە ببنەوە .... دیسان شازن ، ئەلێی هێشتا نەتکردونەتەوە!

بینیوتە؟؟! گوێت گرتوە؟! هەندێک کەس بێ کۆتایین..
[/size][/center]

10

zor swpas bo wtakant qarajoka begwman la hamw shwen w katek xoshawisty pak haya
balam agar bashewayaki gshti sair bkaen basheki zory bo kat basar brdna barasty la wlati ema xoshawisty xadri le krawa
xoshawisty zor jwana balam aya takakan ta chand ley gaishtun
amayan baje ahelin bo awkasanay ka xoshawistyan nashrin krdwa

swpas bo azhdary krdnt ledwanokay aziz zor xosh7al bwm ba payamakatl

11

زۆر سوپاس گیانه‌ بۆ ئه‌م بابه‌ته‌ت به‌ڕاستی بابه‌تێكی زۆر جوانت داناوه‌

من زۆر بڕوام پێی هه‌یه‌ چونكه‌ خۆم یه‌كه‌مجار كه‌ كچێكم بینی واته‌:یه‌كه‌م نیگای من بۆ ئه‌و

خێرا خۆشه‌ویستی من بۆ ئه‌و ده‌ركه‌وت و خۆیشی هه‌ستی پێكرد

12

ده ست خؤش هه ناسه خان بؤ ئه م بابه ته جوانه
به راى من خؤشه ويستى ئيستا ، يانى جوانى ، ئؤتؤمبيليكى ئاخر مؤديل ، فيلا ، سه روه ت و سامان
هيج شتيكى تر له ئارا دا نيه

http://2upl.com/uploads/jpg/416e4c0289.jpg

13

zor swpas bo payamakantan
hawreyan xosh7all bwm ba bazhdari krdntan

14

ده ست خؤش بيت بؤ داناى بؤداناى ئه م بابه ته به راى من..
خؤسه ويستى له يه كه م نيكايه ئاسايه من بروام بييه تى
خؤشه ويستى راسته قينه ده وله مه ندي و هه زارى نازانيت
من ناوانم هيج بينا سه يك بؤ خؤشه ويتى دانيم ئه وه نده ئه ليم
وه كو ئاكريكى بليسه داروايه هه ر كه كه تيه به ر ئه و ئاكره ئه تسوتينيت
زؤر بيره عمانه ....

http://kurdup.com/up/uploads/picture/46737b2548.gif
[size=16]خۆزگه‌ ده‌مزانی ژیان بۆ وایه‌
هه‌ر چیه‌ک ده‌بینی هه‌ر بێ وه‌فای
************************[/size]

15

Aso Yassin نووسی:

[size=16]بڕوام به‌ خۆشه‌ویستی نیه‌ له‌ هیچ نیگایه‌ك
ده‌وامی من له‌ " دادگا " یه‌ ڕۆژانه‌ ته‌نها ئێمه‌ ده‌زانین چه‌ند ڕیژه‌ی " ته‌ڵاق " هه‌یه‌ له‌م شاره‌ ئاماره‌كانیشی به‌ڕێژه‌ی 75 تا 85 ئه‌مه‌ به‌ په‌یوه‌ندی خۆشه‌ویستی یه‌وه‌یه‌ ، ئایا چۆن بڕوام به‌ خۆشه‌ویستی هه‌بێت له‌م ووڵاته‌ ؟؟
هیوادارم په‌یامه‌كه‌م نه‌بێته‌ هۆی دڵگرانی خوێنه‌ران " به‌ڵام ئه‌مه‌ تیبینی خۆمه‌ ناشگۆڕم به‌ڕاست و دروستی ده‌زانم "

زۆر سوپاس بۆ ئه‌نجامدانی ئه‌م ته‌وه‌ره‌یه‌ هیوادارین به‌رده‌وام بیت له‌ ئاماده‌كردنی ته‌وه‌ره‌كان بۆ گۆڕینه‌وه‌ی بیرورامان .[/size]

16

[size=16]* یه‌كه‌م سات بوو كه‌ تۆم بینی خۆزگه‌م ئه‌خواست دڵدارم بیت ...
* له‌و رۆژه‌وه‌ی تۆم دیوه‌ عه‌شقت له‌ دڵم چه‌سپیوه‌ ...
* یه‌كه‌م نیگای چاوه‌كانت زۆر شێتانه‌ عاشقی كردم ..
.
.
.
ئه‌م نیوه‌ دیڕانه‌، شیعری شاعیره‌ مه‌زنه‌كانی كوردن، له‌ هه‌مووشیاندا باسی عاشق بوون ده‌كات له‌ یه‌كه‌م نیگادا.
به‌ بۆچونی زۆربه‌ی هه‌ره‌ زۆری خۆشه‌ویستیه‌كان له‌ نیگای یه‌كه‌مه‌وه‌ بناغه‌ داده‌كوتن، ئایا ئه‌م خۆشه‌ویستیه‌ ئاكامه‌كه‌ی پڕ ده‌بێت یان پوچ !
* خۆشه‌ویستی ئه‌گه‌ر ڕاسته‌قینه‌ بێت هیچ له‌مپه‌رێكی خۆی ڕاناگرێت له‌ به‌رده‌میدا و زاڵه‌ به‌سه‌ر گشت ته‌نگژه‌یه‌كدا، چونكه‌ خۆشه‌ویستی واته‌ قوربانی دان، جا ڕه‌نگه‌ ئه‌و قوربانیدانه‌ش بگاته‌ ئاستی فیدا كردنی رۆح، بۆیه‌ دروست بوونی خۆشه‌ویستی له‌ یه‌كه‌م نیگاوه‌ شتێكی باوه‌ڕپێكراوه‌ و گونجاوه‌، به‌ مه‌رجێك هه‌ردوو ته‌ره‌ف پاكیزه‌ و بێ غایه‌ بن له‌ گه‌ڵ یه‌ك .

ده‌سته‌كانت خۆش ...[/size]

سپێدەیەکی پڕ گۆرانییە
شەقایق بۆ خۆر هاتۆتە سەما
زەردەی خۆرنشین چەندە سامناکە
خەیاڵی مەرگ دێنێ بەسەرما
خۆزگە ئەمتوانی بەری بەیانان
خۆری ئومێدت بۆ بوەستێنم
لە ڕەنگاڵەیی قەوس و قەزەحدا
پەیکەری باڵات بۆ بنەخشێنم

17

[zor swpas bo bazhdari krdntan
xosh7all bwm