1 (دەستکاری کراوە: جيا 2011-06-19 23:45:25)

بابه‌ت: دايك

http://www.kurdupload.com/images/G6GtWO1308569989/cee3d045ced578a594004afa25d6dcb9_l.jpg

[size=16]دايك

چیرۆکی کوڕ و دایکێک....
دایكێك ویستی‌ سه‌ردانی‌ كوڕه‌كه‌ی‌ بكات و كه‌مێ‌ تینوی‌ هه‌ستی‌ دایكایه‌تی‌ بشكێ‌ , هه‌ربۆیه‌ بریاری‌ دا
به‌ كۆمه‌ڵێ‌ دیاری‌ جوان به‌ڕێ‌ كه‌وێ‌ , به‌ ڵێ‌ خۆی‌ ئاماده‌ كردوو و به‌دڵێك پڕ له‌ شه‌وق و خۆشه‌ویستی‌
راسته‌قینه‌ كه‌ له‌ هه‌موو دنیادا ده‌س ناكه‌وێ‌ ته‌نها له‌ دڵی‌ دایكا نه‌بێ‌ , به‌ ده‌م ڕێگاوه‌ بیری‌ له‌ یاده‌وه‌ریه‌كانی‌ مناڵی‌ كوره‌كه‌ی‌ ئه‌كرده‌وه‌ و سه‌ر جه‌م به‌سه‌ر هاته‌كانی‌ له‌ خه‌یاڵیا ئه‌هێناو ئه‌برد و ناوه‌ ناوه‌ بزه‌یه‌كی‌ ئه‌كردوو بێ‌ ئاگا له‌ده‌ورو به‌ری‌ نقومی‌ رابردوو بوو , سوپاسی‌ خوای‌ كرد كه‌ئێستا وا كوره‌كه‌ی‌ خاوه‌ن ماڵ و خێزانه‌ و ئه‌وه‌ی‌ زیاتر دڵ خۆشی‌ ئه‌كرد ئه‌وه‌ بوو كه‌ دوای‌ چه‌ند ڕۆژێكی‌ ترئه‌بێته‌ نه‌نه‌ و دایه‌ گه‌وره‌ و یه‌كه‌م نۆبه‌ره‌ی‌ دێته‌ بون , گه‌یشته‌ ماڵی‌ كوره‌كه‌ی‌ وله‌ده‌رگای‌ دا , كوره‌كه‌ی‌ له‌ودیوو ده‌رگا پرسی‌ كێیه‌؟ ووتی‌ دایكتم ..... له‌و كاته‌دا كوره‌كه‌ی‌ خواردنێكی‌ خۆشی‌ ئه‌خوارد به‌ په‌له‌ لای‌ برد ئنجا ده‌رگای‌ كرده‌وه‌,ژنه‌كه‌ی‌ ئه‌م هه‌ڵویسته‌ی‌ زۆر لا سه‌یر بوو, به‌سه‌ر سورمانه‌وه‌ سه‌یری‌ مێرده‌كه‌ی‌ ئه‌كرد و سه‌یرێكی‌ دایكیشی‌ ئه‌كرد كه‌ ئه‌م هه‌موو رێگه‌ی‌ بریوه‌و دیاری‌ بۆ هێناوه‌ , ئه‌ویش ئاوا شت ئه‌شارێته‌وه‌ ,,له‌ و كاته‌دا دایكه‌كه‌ هه‌ستێكی‌ كرد و زانی‌ هه‌ردوكیان بێ‌ تاقه‌تن , به‌سه‌ر خۆی‌ نه‌هێناو ووتی‌ ته‌نها ویستم بێم ئه‌م خواردنه‌تان بۆ بێنم چونكه‌ له‌ مناڵیه‌وه‌ حه‌زت لێیه‌تی‌ ویستم تۆی‌ لێ‌ بێ‌ به‌ش نه‌بی‌,, ئه‌ویش هه‌مان ئه‌و خواردنه‌ بوو كه‌ له‌و كاته‌دا له‌ دایكی‌ شارده‌وه‌ , سه‌یره‌ ئه‌وه‌ دڵی‌ دایك و ئه‌وه‌ش دڵی‌ مناڵ,,, دایكه‌كه‌ به‌ دڵی‌ پڕ له‌ خه‌م گه‌ڕایه‌وه‌ ,
بۆ به‌یانی‌ خێزانی‌ كوره‌كه‌ ووتی‌ ئه‌مه‌وی‌ ئه‌م مناڵه‌ی‌ ناو سكم له‌ بار به‌رم , نامه‌وێ‌.. مێرده‌كه‌ی‌ وتی‌ بۆ؟ چۆن شتی‌ وا ئه‌كه‌ی‌؟ خێزانه‌كی‌ وتی‌ : من ئاوا له‌ سكم دا هه‌ڵی‌ گرم و دوایی‌ گه‌وره‌ی‌ كه‌م وئازاری‌
پێوه‌ ببینم , دوا ڕۆژ كه‌ چومه‌ ماڵی‌ خواردنم لێ بشارێته‌وه‌و ڕوی‌ گرژ بێ‌ له‌گه‌ڵما ,, وه‌لاَ هه‌ر له‌ ئیسته‌وه‌
نامه‌وێ‌, كوره‌كه‌ هه‌ستی‌ كرد كه‌ هه‌ڵه‌ی‌ كردوه‌ به‌رامبه‌ر دایكی‌ هه‌ربۆیه‌ زۆر په‌شیمان بۆوه‌و له‌گه‌ڵ خێزانه‌ ژیره‌كه‌ی‌ به‌یه‌كه‌وه‌ چونه‌ سه‌ردانی‌ دایكی‌ و ده‌ستی‌ ماچ كردوو به‌ فرمێسكی‌ په‌شیمانیه‌وه‌ داوای‌
لێ‌ بوردنی‌ له‌ دایكی‌ كرد[/size]

س//فةيس بووك

بةو هيوايةم سودى هةبى بؤ هةموو ئةندامانى ئةم يانة خؤشةويستة

معتاد شدم
بة تــــــــــــــــــــــــــــــــــــو...

مــــــــــــادر

2

وه‌ڵام: دايك

[size=21]کاریگه‌ر بوو!! ، ده‌ستت خۆشبێ چیا خان ، به‌هیوای له‌م جۆره‌ بابه‌تانه‌ به‌رده‌وام بیت..[/size]

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1236149_697070383655617_1856657392_n.jpg
کــه‌سـێـک نـیـه‌ بـپـرسـێـت لـێـم مـن بـۆ کـێ فـرمـێـسک ده‌رێـژم
شـــه‌و تــــا بـــه‌یــــان نـهـێـنـیـه‌کــان لـــه‌ نـــاخـی دڵـمـا ده‌نـێــژم
ئــــه‌وه‌نـده‌ گـریــــام. گــریــــانـیـش بـــه‌ بـیـنـیـنـی مـــن بـێ زاره‌
شـــه وانــه‌ هــاوده‌مـی ئــاسـمــان بــه‌ڵام مــانـگـم هــه‌ر نـادیـاره‌
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YatqPYkZQa4[/youtube]

3

hiwam waya am jora kurana swdy le war bgrn  chonka bahasht le zher pey daykana

wa hamo bokakanish sayery am afrata mihrabana bkan ka chon kurakay agadar krdawa

xway gawra agadara ba hamo krdarkanman . dastt xosh bet chya gyan aswda bet malakam smile

ئه‌کرێ له‌ گه‌ڵ ئاسمان ڕێککه‌وین دوووباڵی ئه‌فسوناویم باتێ...تا بۆ لای بفڕم؟! ئه‌شێ ده‌ریا له‌ گه‌ڵما هه‌ند میهرابان بێت نه‌هێڵێ قوڵای بمخنکێنێ .شه‌پۆله‌کانیش ئارام کاته‌وه‌ ...تا له‌ لای له‌نگه‌ربگرم ئه‌وه‌ی که‌ ئاسته‌مه‌و ناکرێ ..ئه‌ی یار مه‌ودای نێوان...ڕۆحی من و دڵی تۆیه‌ نازانم چۆن هه‌نگاو بنێم و چۆن بیبڕم ؟!
http://www.lexilogos.com/keyboard/sorani.htm

4

دةست خوش زور كاريكه ربو هةربزيت

[center] گه‌وره‌ بوون ئه‌و تابلۆیه‌ بوو كه‌ هیچ كام له‌و ڕه‌نگانه‌ى تێدا نه‌بوو كه‌ به‌ منداڵى خه‌ونم پێیانه‌وه‌ ده‌بیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــنى......!!
[/center]

5

ئایه نووسی:

[size=21]کاریگه‌ر بوو!! ، ده‌ستت خۆشبێ چیا خان ، به‌هیوای له‌م جۆره‌ بابه‌تانه‌ به‌رده‌وام بیت..[/size]

سوباس بؤتؤ ئاية خان ايشةلا هةر وا دةبى

معتاد شدم

مــــــــــــادر

6

SAWSAN نووسی:

hiwam waya am jora kurana swdy le war bgrn  chonka bahasht le zher pey daykana

wa hamo bokakanish sayery am afrata mihrabana bkan ka chon kurakay agadar krdawa

xway gawra agadara ba hamo krdarkanman . dastt xosh bet chya gyan aswda bet malakam smile

سوباس بؤ بةيامة جوانةكةت سوسو كيان ايشةلا بةو شيوةية دةبيت كة تؤ دةيلييت
هةر لة خؤشيدا بيت كيانةكةم

معتاد شدم

مــــــــــــادر

7

ЯёКảЯđO̖ نووسی:

دةست خوش زور كاريكه ربو هةربزيت

سوباس بؤ بةيامةكةت كاك كؤسرةت براى ئةزيزم

معتاد شدم

مــــــــــــادر

8

دةست خؤش كيانةكةم كاريكةر بوو

http://www.orkutguys.com/comments/beautiful/images/beautiful.gif
ئێستاكه تۆ، له من ونى منيش له تۆ،دورو وونم!
پێوانه‌ى رێگاى نێوانمان چه‌ند بستێكه ،
نه خۆزگه‌م ده‌ستى پێده گات نه‌ده‌نگم ده‌گاته لات!

9

سوباس بؤتؤش داليا خان خوشكى ئةزيزمى كيانةكةم

معتاد شدم

مــــــــــــادر