1

بابه‌ت: ژیان فێری كردم

http://2upl.com/uploads/jpg/3fdb0771e0.jpg

ژیان فێری‌ كردم

فێر بووم دووربینم بم ..دڵ فراوان بم ..لێبورده‌ بم ... بچوكه‌كان گه‌وره‌ نه‌كه‌م...رابردووش له‌ یاد كه‌م ...هه‌وڵ بۆ دا هاتوو بده‌م ..بۆ ئێستاشم بژیم ...فێر بووم خۆراگربم ..له‌به‌رده‌م ڕه‌شبای‌ڕۆژگار وه‌ك چیا و دار به‌ِروو بوه‌ستم ...به‌سه‌ر كۆسپه‌كانی‌ سه‌ر ڕێ‌ سه‌ركه‌وم...
فێری‌ كردم به‌ده‌م ناخۆشیه‌كان پێبكه‌نم , چونكه‌ ڕۆژێ‌ دادێ‌ كۆتاییان دێ‌ ,,فێریش بووم به‌رامبه‌ر ئه‌وانه‌ی‌ ره‌خنه‌ م لێ‌ ده‌گرن ته‌واو بێ‌ ده‌نگ بم .. چونكه‌ راستیه‌كان نازانن ..به‌گومانن..هه‌رئه‌وه‌نده‌ی‌ ئه‌یلێن ئه‌یزانن ..فێری‌ كردم .. ماندوو نه‌بم ..سوربم له‌سه‌ر جوانیه‌كان.. بۆ خۆم نه‌ژیم.. بێدار بم ..به‌ خه‌نده‌بم ئه‌گر چی‌ هه‌ست به‌ ئازاربم...
فێر بوم..په‌شیمان بم له‌ كال َ فامی‌ ..به‌هۆش بم بۆ پایه‌داری‌ ..ئاسۆ و هیوای‌ مرۆڤ دۆستی‌ ..به‌هێزی‌ كه‌سایه‌تی‌....فێربووم : وه‌ك گوڵ بم ..هێشتا بۆنی‌ خۆشه‌ و جوانه‌ ..وا له‌ژێر پێدا كۆتایی‌ به‌ته‌مه‌نی‌ دێ‌ ..ئارام بم .. سینه‌ ساف بم..تا به‌ ئامانجی‌ بالا َ ئه‌گه‌م..وه‌ك گوڵه‌ گه‌نم ..سه‌ردانه‌وێنم ..له‌گه‌ڵ ئاو و زه‌وی‌ بدوێم..
فیر بووم..رازه‌كانم ..خه‌مه‌كانم...هه‌مووی‌ بۆ خۆم..چونكه‌ میوانم ...ناكرێ‌ هیچ بدركێنم.. ئه‌بێ‌ به‌ ده‌ستی‌ خۆم فرمێسكه‌كانم بسڕم..هێشتا ده‌م به‌ خه‌نده‌ بم ...پڕ سۆز بێ‌ دیده‌ی‌ چاوم..فێربووم وه‌ك خۆم بم ...تا بزانم تۆش خۆتی‌..بونت هه‌یه‌ و هه‌ی.. فێربووم به‌خته‌وه‌ری‌ له‌ راستی‌ دایه‌ ..راستیش له‌ رازی‌ بوون دایه‌ ..رازی‌ بونیش وا له‌دڵدایه‌ ..زانیم تا خۆشه‌ویست بم ..له‌وه‌ی‌ كه‌ په‌یوه‌ندی‌ به‌من نیه‌ دوور بم ..تا له‌ ئاسمان نزیك بم ..ئه‌بێ‌ پاك بم ..
له‌وه‌ی‌ ده‌وتری‌ َ بێ‌ باك بم... فێر بووم هاورێ‌ بم ..له‌گه‌ل َ ژیان گورزه‌ ركه‌م ...تا زیاترو زیاتر فێر بم ...چونكه‌ بۆ دوا جار به‌ته‌نیا له‌ ناو گۆڕم...........

وه‌رگیراو

معتاد شدم
بة تــــــــــــــــــــــــــــــــــــو...

مــــــــــــادر

2 (دەستکاری کراوە: Jaw Zard 2011-09-10 02:36:17)

وه‌ڵام: ژیان فێری كردم

دەست خۆش بابەتەکی جوان بوو
هەرچەندە تاقەتم نەبوو هەمووی بخوێنمەوە بەڵام  بە ئاخیری تەواوم کرد

بەردەوامبە

ساده‌ترين به‌خشين !
ئه‌وه‌يه‌ كه‌ پێكه‌نين بخه‌يته‌ سه‌ر لێوى كه‌سانێك ،
كه‌ بيرى پێكه‌نين ئه‌كه‌ن . . .

3

بەڕاستی ژیان فێری شتێکی باشی کردووی

هیوادارم هەموو مرۆڤەکان وابن هەرچەندە ئەستەمە

دەستخۆش بۆ دانانی

http://www.kurdupload.com/images/XTEu1322333751/777.PNG

[size=16]ئەگەر شێوەی روخسارمان بە دەست خۆمان بوایە بە جوانترین شێوە درووستمان ئەكرد بەڵام خۆ شێوەی دەروونمان بە دەست خۆمانە بۆ بە جوانترین شێوە بوونیادی نەنێین[/size]

4

ياسين نووسی:

دەستخۆش بۆ دانانی

دةستت خؤش بيت خاتوون .....

http://www.facebook.com/baxtear.kurdi

رۆژێک دادێت لەسەر گۆڕەکەم دادەنیشی
قورئان دەخوێنی و دەگری

بەگریانەوە بانگم دەکەی لەوێ نیم
تا پێت بڵێم گیان
چەند وەڵامت دەدەمەوە گوێت لێم نابێت
دەستەکانم دەهێنم فرمێسکەکانت دەسرم
بەڵام خۆڵی سەر گۆڕەکەم ناهێڵی هەستمەوە لات بم
ئەو جارەیان بمبورە
کە بەشداری خەم و گریانت نابم

5

Jaw Zard نووسی:

دەست خۆش بابەتەکی جوان بوو
هەرچەندە تاقەتم نەبوو هەمووی بخوێنمەوە بەڵام  بە ئاخیری تەواوم کرد

بەردەوامبە

سوباس براكةم كرنك ئةوة بو تةواوت كرد:)

معتاد شدم

مــــــــــــادر

6

ياسين نووسی:

دەستخۆش بۆ دانانی

زؤؤؤر سوباس بؤ تؤ براكةم  خؤشحال بوم بة بةيامةكةت بةلام هيج شتيك ئةستةم نية ئةكةر كؤل نةيةى

معتاد شدم

مــــــــــــادر

7

فێر بووم دووربینم بم ..دڵ فراوان بم ..لێبورده‌ بم ... بچوكه‌كان گه‌وره‌ نه‌كه‌م...رابردووش له‌ یاد كه‌م ...هه‌وڵ بۆ دا هاتوو بده‌م ..بۆ ئێستاشم بژیم ...فێر بووم خۆراگربم ..له‌به‌رده‌م ڕه‌شبای‌ڕۆژگار وه‌ك چیا و دار به‌ِروو بوه‌ستم ...به‌سه‌ر كۆسپه‌كانی‌ سه‌ر ڕێ‌ سه‌ركه‌وم...

دەست خۆش بابەتەکی جوان بوو....

ئه‌کرێ له‌ گه‌ڵ ئاسمان ڕێککه‌وین دوووباڵی ئه‌فسوناویم باتێ...تا بۆ لای بفڕم؟! ئه‌شێ ده‌ریا له‌ گه‌ڵما هه‌ند میهرابان بێت نه‌هێڵێ قوڵای بمخنکێنێ .شه‌پۆله‌کانیش ئارام کاته‌وه‌ ...تا له‌ لای له‌نگه‌ربگرم ئه‌وه‌ی که‌ ئاسته‌مه‌و ناکرێ ..ئه‌ی یار مه‌ودای نێوان...ڕۆحی من و دڵی تۆیه‌ نازانم چۆن هه‌نگاو بنێم و چۆن بیبڕم ؟!
http://www.lexilogos.com/keyboard/sorani.htm

8

baxtear kurdi نووسی:
ياسين نووسی:

دەستخۆش بۆ دانانی

دةستت خؤش بيت خاتوون .....

سوباس بؤ تؤ كاك بةختيار خؤشحال بوم بة بةيامةكةت سةركةوتو بى

معتاد شدم

مــــــــــــادر

9

SAWSAN نووسی:

سوباس بؤ تؤ سةوسةن كيان ئاسودةبى كيانى من

معتاد شدم

مــــــــــــادر

10

SAWSAN نووسی:

چاوم مۆمی ته‌مه‌نته‌، وا بۆت دائه‌گیرسێنم
جه‌ژنی له‌دایك بوونته‌، ڕۆحم به‌ دیاری دێنم
گوڵی باخی ژیانم ڕێگه‌ی ژینت گوڵ ڕێژبێ
له‌ ته‌مه‌نی من بڕوا، ته‌مه‌نی تۆ درێژ بێ