1

بابه‌ت: بؤ ئةوةى كةسيكى سةركةوتوو بيت

1-سەرەتا تۆ سەلام لەخەڵك بكە : چونكەدڵی بەرامبەرەكەت لەئاست خۆت ئارام و دڵنیا دەكەیت .
2.دەم بە زەردەخەنەبە: زەردەخەنە دەبێتەهۆی ڕاكێشانی دڵی بەرامبەرەكەت .
3.گرنگی و ڕێز بۆ بەرامبەرەكەت دەربخە: وا هەڵس وكەوت لەگەڵ خەڵكدابكە كەخۆت پێت خۆشە بەرامبەرت بكرێت.
4.بەشداری لەخۆشی و شادی خەڵكدا بكە .
5.ئیش و كاری خەڵك جێ‌ بەجێ‌ بكە : دەچیتە دڵیانەوە ،چونكە خەڵكان بەلای كەسانێكدا دەچن كە كاریان بۆ جێ‌ بەجێ‌ دەكات ،.
6.لێبوردەبە بەرامبەر هەڵەكان و گیانی لێبوردەیت هەبێت .
7.لەدیارنەبوونی هاوڕێكانت پرسیاربكە : هۆكارێكە بۆ ڕاكێشانی دڵیان بۆ لای خۆت .
8.چروك مەبە لەدیاری دا ئەگەرچی نرخەكەشی كەم بێت ، چونكە دیاری بەها مەعنەویەكەی زیاترە لە بەها مادیەكەی .
9.خۆشەویستیی خۆت دەربخە بۆ هاوڕێكانت بە ئاشكرایی .
10. لێزانی بەكاربهێنە لە ئامۆژگاریەكانتدا و مەیكە بە ئاژاوە نانەوە .
11.هەمیشە گەشبین و موژدەدەربە بۆ چواردەورەكەت .
12.گفتوگۆ لەگەڵ خەڵكدا بكە لەو بوارەی گرنگی پێدەدەن ، چونكە هەمیشە تاك حەز بەوكەسانە دەكات كە گفتوگۆی لەگەڵدادەكەن دەربارەی كارە گرنگەكانی .
13.ستایشی خەڵك بكە ئەگەر چاكەیان لەگەڵدا كردی ، چونكە ستایشكردن كاریگەری بەسەر دڵەوە هەیە بەڵام زیادەڕۆیی مەكە .
14.خاكی بە چونكە خەڵك لە كەسی خۆ بەزلزان ڕادەكەن .
15.خۆت بەدووربگرە لە گەڕان بەدوای عەیبی خەڵك دا ، خۆت سەرقاڵ بكە بەچاك كردنی عەیبی خۆت.
16.هونەری بێدەنگی فێربە: چونكە خەڵك حەز لە گوێ‌ ڕایەڵی دەكەن .
17.بازنەی هاوڕێیەتیت فراوان بكە و هەر ڕۆژەی هاوڕێ یەك پەیدابكە .
18.پسپۆڕیەكانت جۆراوجۆر و فراوان بكە ، وەگرنگی دانەكانت وادەكەن بازنەی برادەرایەتی و ناسیاوەكانت فراوان بێت.
19.ئەگەر چاكەیەكت لەگەڵ هەركەسێك دا كرد چاوەڕوانی هاوشێوەی لێمەكەوە .
20.وشەكانت جوان و پاراو بكە : بەمەش ڕێزو پلەوپایەت بەرزدەبێت ، ووشەی جوان باشترین هۆكارە بۆ كەمەندكێش كردنی دڵەكان بۆلای خۆت .

ئه‌و كه‌سه‌ی به‌ویست و ئاره‌زوی خۆی له‌ دلم هاتبێته‌ ده‌ره‌وه‌ ئه‌گه‌ر شای دلیشم بوبێت، ئه‌م جاره‌ به‌ به‌نده‌ش قبوڵناكرێته‌وة !!

2

وه‌ڵام: بؤ ئةوةى كةسيكى سةركةوتوو بيت

hamue  tawawn
bzhe  xoshkm

http://smn21.com/up/uploads/jpg/fb559108c8.jpg

3

supas xushke gwaram

ئه‌و كه‌سه‌ی به‌ویست و ئاره‌زوی خۆی له‌ دلم هاتبێته‌ ده‌ره‌وه‌ ئه‌گه‌ر شای دلیشم بوبێت، ئه‌م جاره‌ به‌ به‌نده‌ش قبوڵناكرێته‌وة !!

4

[size=33]ده‌سته‌كانت خۆش ماندونه‌بی خوشكێ به‌رده‌وام به‌[/size]

5

ده‌سته‌کانت خۆش بێت به‌رێز بابه‌تێکی جوان بوو هیوای به‌رده‌وامیت بۆ ده‌خوازین...

[center]http://www.kurdupload.com/images/fvJy1351717557/lklk.jpg
نازانم بۆ قسه یكم بۆ وتن نییه  هیچ ناڵێم .....ته نیا یه ك شت نه بێ
ئه ڵێم خودایه هه رگیز جێم مه هێڵه من هه میشه موحتاجی تۆم ..
[/center]

6

جوانه‌ به‌ سوده‌
ده‌ستت خۆش بێت یاسمین گیان به‌خته‌وه‌ر بیت:)

ئه‌کرێ له‌ گه‌ڵ ئاسمان ڕێککه‌وین دوووباڵی ئه‌فسوناویم باتێ...تا بۆ لای بفڕم؟! ئه‌شێ ده‌ریا له‌ گه‌ڵما هه‌ند میهرابان بێت نه‌هێڵێ قوڵای بمخنکێنێ .شه‌پۆله‌کانیش ئارام کاته‌وه‌ ...تا له‌ لای له‌نگه‌ربگرم ئه‌وه‌ی که‌ ئاسته‌مه‌و ناکرێ ..ئه‌ی یار مه‌ودای نێوان...ڕۆحی من و دڵی تۆیه‌ نازانم چۆن هه‌نگاو بنێم و چۆن بیبڕم ؟!
http://www.lexilogos.com/keyboard/sorani.htm