1

بابه‌ت: زانياريةكى كرنك

http://www.kurdupload.com/images/kaS41325145545/18050264381_100000585622924_428885_6495713_n.jpg

بمێشكى " مێش هه‌نگ" له‌ كۆمپیۆته‌ر خێراتره ‌ه‌ پێى هه‌واڵێكى رۆژنامه‌ى " گاردیه‌ن" ،ئه‌و " مێش هه‌نگانه‌ى" كه‌ كارى گه‌ران به‌دواى گوڵ وهێنانى گه‌ردى گوڵ ئه‌نجام ده‌ده‌ن هه‌موو رۆژێك به‌ خێراییه‌كى زۆر شیكار بۆ گرفته‌كه‌یان ده‌كه‌ن .ئه‌وان سه‌ردانى شوێنى جیاواز بۆ بینینى گوڵ ده‌كه‌ن سه‌ڕه‌راى ئه‌وه‌ى كارى فرین وه‌زه‌یه‌كى زۆرى پێوسته‌ ، به‌ڵام ئه‌و "مێش هه‌نگانه‌" رێگاچاره‌یه‌كى ئاسان ده‌دۆزنه‌وه‌ كه‌ به‌ پێوستیان به‌ كه‌مترین فرین هه‌بێت. به‌ ووته‌ زانایان ، مێشكى " مێش هه‌نگ" له‌ تواناییدا ئالۆزترین وسه‌خترین بابه‌ته‌ بیركارییه‌كان شیی بكاته‌وه‌ كه‌ كۆمپیوته‌ر بۆ شیكردنه‌وه‌ى ئه‌و بابه‌ته‌ بیریكارییانه‌ پێوستى چه‌ند رۆژ وكاتێكى زۆر هه‌یه‌.

توێژه‌رانى ، زانكۆى "هالووى " له‌نده‌ن له‌ بریتانیا له‌و باره‌یه‌وه‌ ووتییان ، كه‌ ئه‌و حه‌شه‌راتانه‌ فێر ده‌بن كه‌ كورتترین رێگا بۆ دۆزینه‌وه‌ى گوڵ بدۆزنه‌وه‌.به‌م شێوه‌یه‌ له‌ كه‌مترین كات له‌و گوڵانه‌ى كه‌ وا بریاره‌ گه‌رده‌ى به‌كار بكار بێنن ، به‌ده‌ستى بهێنن.ئه‌وه‌ له‌ حاڵێكدایه‌ كه‌ كۆمپیوته‌ر بۆ لێكدانه‌وه‌ى ئه‌و شیكردنه‌وانه‌ پێوستى به‌وه‌ هه‌یه‌ كه‌ قه‌باره‌ى هه‌موو رێگاكان بپوێت و دواتر یه‌كێك له‌و رێگایانه‌ هه‌ڵبژرێت.
"مێش هه‌نگه‌كان" بۆ شیكردنه‌وه‌ى ئه‌و بابه‌ته‌ ئاڵۆزه‌ مێشكیان به‌كاردێنن ئه‌وه‌ له‌ حاڵیكدایه‌ كه‌ مێشكی "مێش هه‌نگ " ته‌نها به‌ قه‌د یه‌ك دانه‌ گه‌نمه‌.

ئه‌و كه‌سه‌ی به‌ویست و ئاره‌زوی خۆی له‌ دلم هاتبێته‌ ده‌ره‌وه‌ ئه‌گه‌ر شای دلیشم بوبێت، ئه‌م جاره‌ به‌ به‌نده‌ش قبوڵناكرێته‌وة !!

2

وه‌ڵام: زانياريةكى كرنك

dastakant xosh bet har sarkawtw

bet babatyke jwan bu

ba hewye bardawam bunt

[center]http://www.kurdupload.com/images/ORmS1345635726/iraqlive_1344459358_365.png

[size=20]

دەزانی؟!
هەندێک کەس هەرچەند بیانخوێنیەوە... ماندو نابی!
هەندێک کەس هەرچەند گوێی لێئەگری ... پێیان عادەتـــــ ناکەی
هەندێک کەس هەرچەند دوبارە ببنەوە .... دیسان شازن ، ئەلێی هێشتا نەتکردونەتەوە!

بینیوتە؟؟! گوێت گرتوە؟! هەندێک کەس بێ کۆتایین..
[/size][/center]

3

Ledwan نووسی:

bet babatyke jwan bu

ba hewye bardawam bunt

زؤر زؤر سوباس بؤ بةيامةكةت

ئه‌و كه‌سه‌ی به‌ویست و ئاره‌زوی خۆی له‌ دلم هاتبێته‌ ده‌ره‌وه‌ ئه‌گه‌ر شای دلیشم بوبێت، ئه‌م جاره‌ به‌ به‌نده‌ش قبوڵناكرێته‌وة !!

4

[size=24] awash e7jazeka la quran chunka suratekbanawe  na7la

bet babatyke jwan bu

ba hewye bardawam bunt[/size]

[center] گه‌وره‌ بوون ئه‌و تابلۆیه‌ بوو كه‌ هیچ كام له‌و ڕه‌نگانه‌ى تێدا نه‌بوو كه‌ به‌ منداڵى خه‌ونم پێیانه‌وه‌ ده‌بیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــنى......!!
[/center]

5

zor supas bo payamakae barezt

6

[size=24] ده‌سته‌كانت خۆش[/size]

7

zor supas