1

بابه‌ت: خواردنى ماسی مه‌ترسی شێرپه‌نجه‌ى قۆلۆن سنوردار ده‌كات.

توێژینه‌وه‌یه‌كى تازه‌ى پزیشكى كه‌ زانایانى به‌ریتانى له‌ كۆلیژى له‌نده‌ن له‌ به‌ریتانیا ئه‌نجامیان داوه‌ ، ئاشكراى كردووه‌ كه‌ كه‌مبوونه‌وه‌ى مه‌ترسی تووشبوون به‌ شێرپه‌نجه‌ى قۆلۆن ، په‌یوه‌ندى به‌ خواردنى برێكى باشی گۆشتى ماسیه‌وه‌ هه‌یه‌ .

توێژه‌ران ده‌لێن" لێكۆلینه‌وه‌كه‌ كه‌ له‌سه‌ر گرنگى خواردنى ماسی ئه‌نجام دراوه‌ ئاماژه‌ به‌وه‌ده‌كات ، كه‌ گرنگى و سوودى خواردنى ماسی ده‌گه‌ڕێته‌وه‌ بۆ بوونى برێكى زۆرى چه‌ورى سوودبه‌خش له‌ناو ماسیدا ، وه‌ به‌پێی لێكۆلینه‌وه‌كه‌ ماسی بڕژاو سووده‌كه‌ى زیاتره‌ له‌ ماسی سوركراو، چونكه‌ ماسی سوركراو ڕێژه‌یه‌كى زۆرى چه‌ورى زیانبه‌خشى تێدایه‌ .

هه‌روه‌ها ئه‌م لێكۆلینه‌وه‌یه‌ له‌سه‌ر نزیكه‌ى 63 هه‌زارو 914 ئافره‌ت ئه‌نجام دراوه‌ ، وه‌ پاش چاودێرى كردنى حاله‌تى شێرپه‌نجه‌ى کۆلۆن له‌سه‌ریان 254 حاله‌تى تووشبوون به‌و شێرپه‌نجه‌یه‌ تۆماركراوه‌ .

[size=24]
به‌من بڵێ‌ پێش له‌دایك بوونت له‌كوێ‌ بوی‌ , تا پێت
بڵێم دوای‌ مردنت له‌كوێ‌ ده‌بیت....!

"شۆپنهاوەر"[/size]

2

وه‌ڵام: خواردنى ماسی مه‌ترسی شێرپه‌نجه‌ى قۆلۆن سنوردار ده‌كات.

ڕاپۆرتێکی جوان و ڕاستە بە ڕاستی خەتەرێکی زۆر گەورەیە ..دەستەکانت خۆش بێت

3

شیرپه نجه یعنی مردن دةست خؤش

[center] گه‌وره‌ بوون ئه‌و تابلۆیه‌ بوو كه‌ هیچ كام له‌و ڕه‌نگانه‌ى تێدا نه‌بوو كه‌ به‌ منداڵى خه‌ونم پێیانه‌وه‌ ده‌بیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــنى......!!
[/center]

4

Bawar نووسی:

ڕاپۆرتێکی جوان و ڕاستە بە ڕاستی خەتەرێکی زۆر گەورەیە ..دەستەکانت خۆش بێت

سوپاس برام ڕاست ده‌که‌ی نه‌خۆشی شیرپه‌نجه نه‌خۆشیه‌کی زۆر ترسناکه‌........ ده‌ستی تۆش خۆشبێت

[size=24]

"شۆپنهاوەر"[/size]

5

K O S R A T نووسی:

شیرپه نجه یعنی مردن دةست خؤش

وایــــــــــــــــــــــــــــه‌  ده‌ستی تۆش خۆشبێت

[size=24]

"شۆپنهاوەر"[/size]